lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 10:16 Dzisiaj nic mi się nie chce . Snuję się po domu i zasanawiam się jak to zrobić ,żeby nie zrobić tego co muszę , a muszę dziś sporo. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 12:08 Dzisiaj jest slonecznie,ale chlodno.Nadal ciagna sie za mna zaleglosci ale opanowalo mnie przesilenie wiosenne i mam slaba nadzieje,ze dzis je nadrobie..A moze to poprostu zwykle lenistwo?Jak sie zwal,tak sie zwal a "problem" pozostaje.Pozdro ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 13:21 Dzisiaj zaswiecilo na chwile sloneczko i zobaczylam bardzo wyraznie moje bardzo,bardzo brudne okna. Dbam o zdrowie -tak sie tylko usprawiedliwiam przed soba- no i jest ciagle zimno ,ale jak tylko sie ociepli to nabiore energii do wiosennych porzadkow. A jak u Was, dywany wytrzepane, podlogi popastowane? Ciekawa jestem czy ktos jeszcze pastuje podlogi? Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 13:52 Sloneczk w moich oknach,hm wykazuje ich "zamglenie" zimowe.Ale na porzadki wiosenne troche za zimno!!!Bylam na spacerze z psami i wrocilam zlodowaciala. Mam pytanko do Verbeny,czy czytalas dzis Telegraaf??O nielegalnie pracujacych Polakach/w liczbie 2 500/ i o milionach,jakie na nich zarobiono?? Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 14:07 Piekna pogoda - widze to przez okno, lazienke mam juz zrujnowana,ale to nie szkodzi,zyje nadzieja kapieli w nowej wannie. ML - jak sa takie ciekawostki w prasie holenderskiej to napisz nam cos dokladniej.Pozdro. Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 14:13 Bylam przed chwila na forum Holandia-Polacy ,poczytalam o tej aferze. Nie rozumiem problemu, przeciez Polacy legalnie kupowali te warzywa,ktos wyrazil zgode na przyjazd tylu osob. Mysle ,ze Holendrzy naglasniaja takie bzdury ,zeby nastawic spoleczenstwo negatywnie do Polakow.Oni boja sie panicznie ,ze w maju tlumy Polakow przyjada do Holandii. Tak nawiasem,tez sie troche niepokoje, na moje gg zglasza sie coraz wiecej osob z pytaniem czy moge zalatwic prace. Duzo zupelnie zdesperowanych,godzacych sie na wszystko aby tylko tu przyjechac. Przykre to ..... Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 14:33 Okropnie mnie irytuje takie obsmarowywanie Polakow!!!Holendrzy wykorzystuja pracujacych tutaj Polakoe/przy szparagach etc./ do maksimum i jeszcze maja czelnosc ich przedstawiac w negatywnym swietle!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 14:37 Pogoda wietrzna. Odczuwam ją w dwójnasób, bo po wizycie u fryzjera czuję się dziwnie łyso. Podaję link do wątku holederskiego info.onet.pl/884503,12,item.html Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 14:34 Bylam,bylam Bafro!!Za "czacikowe" opoznienie dostalam po uszach )))).Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 15:44 Bylo dramatycznie. Mloda przyszla do mnie zrozpaczona - nie mam jej paszportu. Oczywiscie ja jestem podejrzana na pierwszej linii - poniewaz przez pierwszych kilkanascie lat jej zycia przechowywalam nasze paszporty razem,wiadomo bylo -w biureczku ,boczna szafeczka tylko wyciagnac - niezmiennie w tym samym miejscu. Ale przyszla doroslosc a co gorsze mloda w tym roku robila generalne przemeblowywania,generalne wyrzucania i nie ma,ach nie ma paszportu - a za dwa tygodnie ma jechac na tydzien do Wloch - rozpacz. Najpierw ona wywala wszystkie szuflady , potem ja wbrew sobie sprawdzam u siebie w miejscach o ktorych wiem ,ze nigdy tam nie trzymam dokumentow ,ale mloda mowi ze pamieta ,ze po naszym powrocie z Krety tez paszport byl w kopercie biura podrozy ,a ja niedawno jakies takie papiery wyrzucalam... Przeszukujemy papiery jej - kazda teczke tekturowa na wszelki wypadek, odsuwamy tapczan - bo moze przy przemeblowaniu.... Wreszcie dzwonie do syna po porade - mowi zeby jechac od razu do kierownika biura paszportowego ,wiem ze jest biegly w tych sprawach (syn) ,ustalamy strategie, facet w lazience kuje ,boi sie psa ,wiec musze zamykac psa ,glowa zaczyna mi pekac z bolu... Otwieram TV i widze w Wiadomosciach ludzi z Madrytu po potwornej katastrofie - wszystko od razu zyskuje odpowiednie proporcje. Prawdziwe nieszczescie jest tam..... Po chwili przychodzi mloda - znalazla paszport w szafie ubraniowej, na tylniej polce (szafa jest w skosie sciany) - rzeczywiscie w opakowaniu z podrozy wrzesniowej.... uf... Ps. Pozostaje z dwoma wypatrosznymi biurkami - nie mowiac jak wyglada jej pokoj.No ale zyjemy. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 16:07 Oj ta dzisiejsza mlodziez,hi,hi.Powazniej mowiac ja posiadam tez balagan,ale tzw. kontrolowany.Jesli ktos "ryje" w mojej szufladzie,tej ,czy innej,czego NIE ZNOSZE, to nie moge znalezc nic..Nawet jak lezy jak przyslowiowy wol,ale nie tak jak ja polozylam.Natomiast moj pedantyczny maz zawsze jak czegos szuka wmawia,ze ja pewnie "bralam",co jest nieprawda.Oj,los kobiet!Pozdro ml Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 18:04 Dzisiaj w skali makro - potworna tragedia w Madrycie. Niewyobrazam sobie zeby to mogli zrobic Baskowie. Raczej jestem sklonna podejrzewac tych zwyrodnialcow z Al-kaidy. Coraz czesciej widze jedyny ratunek przed tym koszmarnym swiatem w jakiejs gluszy na koncu swiata. W skali mikro mialam spotkanie 3-go stopnia z dentysta i... z malej dziurki zrobil mi jaskinie z podwojnym dnem i z mina filozofa stwierdzil "no, moze byc resekcja"... Brrrrr. Kosy w okolicy dostaly migotania klejnotow, wiaterek wial, a weekend trzeba przeznaczyc na wiosenne porzadki!!! Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 18:14 Ogladam dziennik i zastanawiam sie czy ci zamachwcy to sa jeszcze ludzie czy tez mutanty lub klony ludzkie bez uczuc. Moze naszym swiatem kieruje jakis szaleniec ,drazni sie ,zabijajac bez powodu setki ludzi. Jesli to wszystko co sie ostatnio dzieje przestaje byc kontrolowane i swiat pograzy sie niebawem w haosie? Jestem tym bardzo przygnebiona. Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 18:28 Mysle, ze jedynie psychopatyczni zwyrodnialcy rodzaju tego pedofila z Belgii, tyle, ze w zwielokrotnionym wymiarze. Tu nie mozna juz mowic o zadnej ideologii. Ten swiat juz wykracza poza moje pojmowanie. Jak to dobrze, ze istnieje nastepstwo pokolen i ze nie jestesmy skazani na zycie wieczne. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 21:01 Kiedyś podwórka tętniły życiem, nie tak jak dzisiaj. Wciąż mam go w pamięci, jako przystojnego chłopaka grającego na gitarze, w spodniach z nogawkami u dołu rozszerzanymi. Wieczorami z dziewczynami męczyłyśmy go, aby coś nam zagrał na gitarze i pośpiewał. Niejedna z nas w nim się podkochiwała. Siadał sobie na ławce, gitarę opierał o jedno kolano i palcami przesuwał po strunach gitary. Dzisiaj, odwiedzając moje rodzinne strony, minęłam kogoś, kto mi go przypomniał. Ten jednak wyglądał staro, twarz miał jakąś opuchniętą, mina zmęczonego życiem człowieka. Obraz w skrzywionym zwierciadle ? Remont przesunął się na następne klatki. Jest on uciążliwy, ale dzisiaj zdałam sobie sprawę z jego dobrej strony. Ożywiły się bardziej kontakty rodzinne. Stare dzieci przyjeżdają do bardziej starych rodziców, aby im pomóc. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 21:39 Dzisiaj napisalam kilka postow,ale wyslanie bylo niemozliwe.Teraz sa tzw.musztarda po obiedzie.Jest to denerwujace,ale w porownanniu z tym,co sie dzieje na swiecie absolutnie nieistotne.Chyba trzeba sie cieszyc kazda chwila bo nie wiadomo co jacys szalency jeszcze nam moga "zgotowac".Pozdro ml Odpowiedz Link
kanoka Re: DZISIAJ XXII..... 11.03.04, 21:40 "W zamachach bombowych na cztery pociągi podmiejskie w Madrycie zginęło łącznie 190 osób, a 1247 zostało rannych - poinformował rzecznik ministerstwa spraw wewnętrznych Hiszpanii." - Onet "Al – Qaida przyznała się do zamachu" – o ile to nie jest socjotechnika, podpucha, zacieranie śladów? już sama nie wiem, co mam myśleć..... info.onet.pl/884910,12,item.html info.onet.pl/884912,12,item.htmlknk Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 05:34 Obudziłam się już o 3-ciej w nocy i nie mogłam spać. To jest straszne. Znowu uderzyli. Czy można bronić się przed tym, czego się nie zna, nie widzi ? Niemożliwością jest postawić ochronę przy każdym moście, lotnisku, pociągu, autobusie, szkole, przedszkolu.... Zawsze bałam się fanatyzmu, wobec którego nawet mocarstwa są bezbronne. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 09:27 Jestem nieszczęśliwa,bo za oknem słoneczko, a mnie kazali w łozku leżeć.Wprawdzie śniegu jeszcze sporo, ale jak tak ze dwa dni pogrzeja,to pewno zamiast w śniegu trawniki pokażą się w psich kupach.oj,jak ja lubię wiosnę. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 10:32 Kuruj sie Ruda- lozko to tez lekarstwo. O jak bym tak polezala,jakby kolo mnie pochodzili! Facet od lazienki jest rewelacyjny - wmurowal wanne,zbudowal scienki,dzisiaj bedzie kladl glazure i terakote.W ogole nie brudzi (no,tyle co musi). Sytuacja na swiecie bardzo mnie niepokoi i ten szczyt ktory ma sie odbyc w Warszawie. Dobrze ,ze nie w Palacu Kultury -ale gdziekolwiek - beda zniszczenia i awantury. Czy to musi tak byc? Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 10:34 Szczyt ma się odbyć w Poznaniu- to ostatnie wiadomości. Lx Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 10:56 lablafox napisała: > Szczyt ma się odbyć w Poznaniu- to ostatnie wiadomości. Najpierw pomyślałam,że dla mnie to lepiej,bo dalej. Ale teraz podali,ze dwie Polki ranne we wczorajszej katastrofie zmarły i chyba sie wystraszyłam,ze w ogóle u nas ma ten szczyt sie odbyć. W radiu TOK FM Dziewulski ma pogadanke,na co należy zwracać uwage i jak się zachowywać ,w razie sytuacji podejrzanych.Chyba teraz i my zaczniemy sie bać własnego cienia. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 11:04 Dzisiaj system juz 3 razy mnie wylogowal.Pozatym musze zrobic to,co planowalam wczoraj a nie zrobilam i to co dzisiaj,juz zadnw wykrety nie pomoga..Nie nastraja mnie to optymistycznie. Boje sie wlaczyc radio,ciagle sa jakies potworne tragedie,ludzie nie moga juz czuc sie bezpieczni.Wieje groza.Pozdro ml Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 11:04 Ruda , leż w łóżku, zdrowiej , a przy okazji słuchaj uważnie co mówi Dziewulski i załóż odpowiedni wątek instruktażowy. Zdrówka Ci życze z całego serca. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 11:40 Słońce świeci, życie musi toczyć się nadal. Nie dajmy się zastraszyć. Panika i strach nie są najlepszymi doradcami. Lx jak Twoja Mama? Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 11:44 Slonce sliczne, wiosna puka do drzwi, a ja musze do roboty, ale to moze i lepiej, bo o Hiszpanii nie mam czasu myslec, wszystkich chorych pozdrawiam i tym zaziebionym proponuje pyszne lekarstwo-watek"mikstura dla Jamajki" pozdr Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 11:46 Dzisiaj dostalam telefon,ze wygralam troche "kasy" w australijskiej loterii.Co prawda jest to kropla w morzu potrzeb,ale trzeba cieszyc sie tym co jest)).Wiec sie ciesz.Pozdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 11:44 Poseł Dziewulski jest chyba jedynym ekspertem antyterrorystycznym SLD. Nie sądzę, abyśmy byli dobrze przygotowani na taką okoliczność. Jest to niemożliwe, zwłaszcza,że nie wiadomo kiedy może nastąpić takie zagrożenie. Kraje bogate nie radzą sobie z tym problemem, cóż dopiero My. System państwa policyjnego w jakimś stopniu może byłby skuteczny, ale jak wyglądałoby wtedy nasze życie. Pan Dziewulski nas przestrzega, że miejsca użyteczności publicznej są najbardziej zagrożone. Wystarczy się do tego dostosować i możemy się już poczuć spokojnie. Odpowiedz Link
dan8 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 13:50 Tak jak Wedrowiec uwazam,ze nie dajmy sie zastraszyc. Szkoda kazdego ludzkiego zycia,w tak brutalny sposob przerwanego. Dochodzace wiadomosci sa sprzeczne,raz Baskowie,raz Al-Kaida,a moze jakas inna grupa. Moze z czasem dowiemy sie,kto stoi za tymi strasznymi,nieludzkimi wydarzeniami. Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 17:43 Posel Dziewulski jest super ekspertem od wszystkiego w SLD, od wojen, terroryzmu, kuchni i zycia seksualnego Pigmejow. Jak go widze to mnie trzesie. Ale szczesliwie poza jego sfera zainteresowan odbywa sie normalne zycie. Pare dni temu przeprowadzono cwiczenia w metrze na wszelki wypadek. To na niewiele sie zda, ale zawsze cos. Piekny zachod slonca za oknem, a od jutra weekend i wiosenne porzadki w ogrodzie czas zaczac. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 17:46 A cwiczenia w PKiN???Podobno okropnie to wygladalo i nastraszylo ludzi,czemu sie nie dziwie...Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 22:25 Moze troche sie przygotujemy jednak do wszelkich niebezpieczenstw,bo przeciez system nawet zawiadamiania o nadchodzacych zagrozeniach.Juz mi sie dzis nie chce o tym dzisiaj pisac - ale kto z panstwa wie o jakiejs sygnalizacji syrenami alarmowymi? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 22:37 6 razy na minutę. Ale to chyba w górach jest wołanie o pomoc Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 22:41 Tutaj co poniedzialek sa proby syren alarmowych,o 12 -tej,by obywatele wiedzieli jak to "brzmi".Pozdrawiam ml P.S. Strach przed terorystami mozemy zawdzieczac naszym rzadom,ktore wyslaly wojska do Iraku i za popieranie polityki pana B. Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 22:52 u nas syreny wyją w każdy pierwszy czwartek miesiąca o 12.00 - dźwięk ciągły: "lotnik kryj się", modulowany: "alarm o skażeniach" Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 22:56 A u nas tylko jak jest rocznica wybuchu powstania warszawskiego.... Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 22:59 U mnie tylko czasami coś wyje, pewnie w wyniku autoawarii. Pracuję na terenie wielkiego szpitala, a nawet nie wiem gdzie są wejścia do schronów. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XXII..... 12.03.04, 22:59 U nas czasami wprawia się straż pożarna. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 13.03.04, 11:08 Ponura pogoda dzisiaj,olowiane niebo i sztormowy wiatr.Jedyna pocieszajaca wiadomosc to nadchodzace ocieplenie!!!W przyszlym tygodniu ma byc 16 stopni i pieknie.Oby te prognozy sie sprawdzily.Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: życzę wszystkim 13.03.04, 11:57 Słoneczny dzień, +5 stopni, ale wygląd chmur zwiastuje nadejście deszczu (pewnie tego od ML). Po tygodniowej żmudnej dłubaninie na komputerowym ekranie i kurczowym trzymaniu myszy, moja prawa ręka odmówiła posłuszeństwa Na szczęście mysz nie wyrywa się z lewej, więc nie jestem całkiem odcięta od świata Odpowiedz Link
marialudwika Re: życzę wszystkim 13.03.04, 13:14 Wedrowcze,posle Ci niebawem i sloneczko,u Feline juz jest)) a idzie w nasza strone!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: życzę wszystkim 13.03.04, 13:39 Wypuscilam sie dzisiaj na tutejszy bazar - naogol jednak unikam tego tloku i trudnosci z parkowaniem ,ale dzisiaj trzeba bylo uzupelnic zakupy rempntowe,wiec przy okazji zapuscilam sie w swiat dziwnych kupcow ,dziwnych nacji . Nabylam : za 15 zl komplet nozy sztuk 6 wraz z nozyczkami w drewnianym slupku.(spotkalam znajomego,ktory zareczyl ze ma takie i nadaja sie do uzytku). Dwie zgrzewki baterii paluszki po cztery sztuki w zgrzewce - a 1 zl zgrzewka.Gwarancja na 2 lata. Komplet "do paznokci" bardzo rozbudowany,z lusterkiem , (a potrzebowalam tylko pilniczka) -za zl.7 - Kto to skad przywozi ze to sie w ogole oplaca i jak ma nie pasc nasza produkcja przy takich cenach? Jablka koksy ulubione -1 zl kg. Pogoda wspaniala.Czuje sie wiosne i zaczyna ogladanie nasion,sadzonek itd. Nareszcie! Odpowiedz Link
mammaja Re: życzę wszystkim 13.03.04, 14:29 I jeszcze zycze wszystkim nieujawnionym Bozenom i Krystynom radosnej wiosny , slonecznego lata i spelnienia wlasnych marzen! Odpowiedz Link
marialudwika Re: życzę wszystkim 13.03.04, 15:11 I ja zycze solenizantkom naj-,naj-,naj-.Okropnie sie "spanikowalam" poniewaz mam Bozene i Krystyne i wogole o nich zapomnialam!!!W dodatku jedna z nich do mnie dzwonila wczoraj,czuje sie jakos dziwnie.Druga z kolei przeszla operacje ucha wiec dzwonienie mija sie raczej z celem a na karte za pozno. Tutaj jakos odwyklam od imienin i teraz klopot. Mm u nas tez sa takie bazarki i zastanawiam sie czesto,czy te tanie rzeczy nie pochodza z kradziezy .Ceny sa tak "konkurencyjne" do sklepowych a towar ten sam...Pozdro ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: życzę wszystkim 13.03.04, 15:20 Dolaczam sie do zyczen imieninowych. Przed chwila wrocilam ze sklepu ogrodniczego, zaczyna sie moje wariactwo w kupowaniu roslin. Kupilam malutkie bratki, wsadzilam od razu do duzej donicy, jeszcze jedna ostrozke ,tym razem bordowa i malwe, ktora ma na razie dwa listki ale bedzie w lecie pieknie kwitnac. Do domu mini narcyze w wiklinowym koszyczku. Powinnam miec zakaz wstepu do tego sklepu, mialam tylko popatrzec ! Odpowiedz Link
kanoka Re: życzę wszystkim 13.03.04, 16:00 Słoneczko świeci i idzie wiosna. Tak bym chciała już wyjechać na działkę, bliżej przyrody, ale domek przewiewny i trzeba czekać, aż się ociepli.... Za życzenia imieninowe dziękuję w imieniu wszystkich ujawnionych i nie - Krystyn, Kryś, Krysieniek i Krych A jutro - imieniny dla Rodziny, więc lecę do kuchni! knk Odpowiedz Link
mammaja Re: życzę wszystkim 13.03.04, 16:05 Do ML - mysle ,ze nie z kradziezy ale napewno z przemytu - przeciez przy o kazji "lapanek" na stadionie X- lecia rekwiruja tony tych towarow. Do Verbeny - tylko zaabsorbowanie remoncikiem odwiodlo mnie dzis od podobnych zakupow - poogladalam dzisiaj,ale wiem ze w najblizszych dniach juz zaczne wysiewy - narazie na rozsadnik .Poza tym z powodu tych popularnych u nas imienin kwiatki byly dzis drozsze niz zwykle,nawet te w malych doniczkach, a mialam wielka ochote na kilka prymuli do postawienia narazie w domu ,a potem przesadzenia do ogrodu. Jesienia kupilam beczki przeciete na pol i pieknie zakonserwowane - takie 2 polbeczki ,nasadzilam tam roslin wieloletnich i bardzo jestem ciekawa czy przetrwaly dobrze zime.Narazie ciagle lezy u mnie snieg,powoli zaczyna topniec! Odpowiedz Link
ada296 Knk 13.03.04, 16:08 sle Ci najlepsze zyczenia imieninowe pozostalym nieujawnionym solenizantkom rowniez Odpowiedz Link
dado11 Re: życzę wszystkim 13.03.04, 17:03 Pogoda byla taka sobie, ale wystarczyla do wiosennych porzadkow, kawal trawnika wolnego od sniegu juz zagrabiony, weranda wysprzatana, grill i przyleglosci odszukane, plecy bola jak wsciekle, i juz nic sie nie chce. Ide sie walnac przed tv i zebrac sily na jutro. Lubie byc zmeczona w ten sposob. Serdecznie pozdrawiam solenizantki i innych tez... Odpowiedz Link
marialudwika Re: życzę wszystkim 13.03.04, 17:24 Ociepla sie w szalenie szybkim tempie a na tarasie jeszcze balagan(((.Pozdro ml Odpowiedz Link
bodzio49 Re: życzę wszystkim 13.03.04, 19:02 U nas już całkiem cieplutko i wiosennie zrobiło się po południu. Pewnie jutro i w Szczecinie będzie ładnie. Rano wyszedłem z pieskiem na długi spacer z aparatem szukać śladów wiosny. Było bardzo słonecznie. Widziałem klucz dzikich gęsi, i pączki na drzewach. Pozdrawiam wszystkich i dołączam kwiatka na stronce. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: życzę wszystkim 13.03.04, 19:49 Było pieknie i słonecznie,ale snieg jeszcze się utrzymuje.Niestety mam szlaban na spacery,na kompa-no zyć sie nie chce!Tylko lezeć i odpoczywać? Odpowiedz Link
marialudwika Re: życzę wszystkim 14.03.04, 09:26 Dzisiaj znow wieje,po "intensywnym wieczorze" na forum mialam o nim sny.Dzis mam drugie spotkanie wirtualne w realu i pewna jestem,ze bedzie tak samo udane jak poprzednie,co potwierdza teorie,ze wirtualnie mozna dobrze kogos poznac.POzdro i milego dnia. ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: życzę wszystkim 14.03.04, 10:01 ML, spotkanie będzie udane W nocy padał deszcz, teraz niebo jest zachmurzone, ale powietrze ciepłe. Szeroko otwarte okna zapraszają "latającą gadzinę" do odwiedzenia mego mieszkania Odpowiedz Link
bodzio49 Re: życzę wszystkim 14.03.04, 11:37 I u mnie pada od rana. Dobrze, że wczorajszy piękny dzionek wykorzystałem. Na forum nowe twarze. Wreszcie mamy Kitkę w całej okazałości. Ten Głodny to ma nosa (z tym smaczkiem na..) Ach, ten mięciutki ciepły piaseczek na plaży oczywiście Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIAJ XXII..... 14.03.04, 14:04 Czesc wszystkim, dzis jest niedziela i mozna nic nie robic, ale nic nierobienie jest strasznie nudne. Pogoda szara, ale cieplo, spacerki ze zwierzyna zaliczone. Wczesnie poszlam spac a tu taka atmosfera na forum naladowana feromonami... Odpowiedz Link
omeri Re: DZISIAJ XXII..... 14.03.04, 14:22 Witam po ciężkiej pracy, ale wszyscy zdali egzaminy i jestem zadowolona. Zasłużyłam na Tyskie. Odpowiedz Link
terem Re: DZISIAJ XXII..... 14.03.04, 14:48 A dziś kolejny, iście wiosenny dzień.Ciepło, temp. prawie tropikalna, czyli 10st. C. Ptaki śpiewaja, będzie dobrze!!! Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 14.03.04, 21:00 A gdzie tak ciepło? Dzisiaj przywiozłam Mamę do domu. Dzisiaj prawie 1/2 dnia przeleżałam w łóżku. Dzisiaj w Poznaniu szaro i mokro . Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 14.03.04, 22:45 Mama już w domu , dziś rano ją przywoziłam .Teraz jeszcze kilka dni będzie dostawać zastrzyki w brzuszek , a 19.03 do wyjęcia szwów. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 17:33 Ciepły wiosenny dzień, co kilka godzin pada niewielki deszczyk. Powietrze pachnie wiosną. Odpowiedz Link
warum Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 17:43 Dzis na wschod dotarlo wreszcie slonce! A rano bylo jeszcze szaro i mgliscie. Za to prawdziwy szok przezylam przyjezdzajac do pracy- wlasciciel wycial wszystkie stare topole! Zrobilo sie troche pusto ale taki ogrom przestrzeni ,ze gdyby nie komin po sasiedzku to mozna by latac na motolotni))a jak swobodnie sie parkuje- wczesniej kazdy uciekal spod drzew Odpowiedz Link
bepeef Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 17:48 A u mnie przed blokiem dzieciaki jeżdżą na rowerach Mój jeszcze nie używany w tym roku, ale już w pełnej gotowości - może w przyszły weekend doczeka się kilku rundek dookoła Malty, kto wie? B. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 18:05 Jest 14 stopni,ale wieje wicher i jakos nie czuje sie ciepla.Czaple wrocily do sadzawki a kaczki chyba szykuja gniazda.Pozdr ml Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 18:45 przez dwie doby nie miałam internetu (od soboty w południe), a tu .......... toż Was na chwilę samych nie można zostawić )) - choć może lepiej że mnie było, jeszcze bym co głupiego napisała .... a od południa usiłuję nadrobić zaległości w czytaniu - wypatrując podwójnych i zamienionych literek u nas cieplutko - byłam w lesie, ze śladów wiosny jedynie śpiew ptaków a w błocie można się utopić Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 18:50 Witaj Em_emko cieszę się, że już jesteś z nami. Chociaż sama widzisz, kiedy Ciebie nie ma, ktoś tutaj usiłuje bałaganu narobić. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 19:03 NIe mialas internetu,ale "za to" mialas spokoj!!!POzdrawiam ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 19:10 Bylismy rodzinnie na otwarciu wystawy malarstwa rodzinnego Jacka,Andrzeja i Jerzego Mierzejewskich w Muzeum Narodowym - mnostwo znajomych i jakze wszyscy rowno sie starzejemy - to jedyna pociecha .Andrzej -nasz wieloletni sasiad i przyjaciel -mimo znacznej roznicy wieku , poczulam sie jak w jego pracowni w Radosci gdzie wiele flaszek i dyskusji minelo.Jurek - przed laty poznal mnie z moim mezem, wiec tez mamy w obec niego zobowiazania. Wystawa ciekawa ,ale przedewszystkim wszyscy ogladali sie nawzajem -ha,ha. nie mialam nawet czasu poczytac forum.Troche sie boje co tu zastane ....... Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 19:16 Mammajko jesteś we wspaniałym nastroju. Takie spotkania przyjaciół dają dużo radości. To jest bardzo miłe. Dzisiaj wyjątkowo cieszę się, kiedy pojawiacie się tutaj ze swoimi nickami. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 19:02 Dzisiaj rano 2 godziny warowałam na poczcie przy workach z pocztą, aby odebrać przesyłkę z promesą. Chciałam złożyć dokumenty w gminie. Niestety, projektantka kompletnie mnie olała. Okazuje się, że dokumenty moje są jeszcze w rozsypce. Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 20:19 Wczoraj ,caly dzien bez komputera, cos sie stalo z internetem i zostalam odcieta od swiata. Niedawno zarzekalam sie ,ze nigdy nie uzaleznie sie od tego paskudztwa a jednak czulam sie jak odstawiona od piersi. Z rozpaczy obejrzalam wszystkie glupie programy w tv ,nawet Wisniewskiego i Leppera !Co za cyrk! Dzisiaj poczytalam pare wypowiedzi i mam wrazenie ,ze ciagle jeszcze ogladam tv, tym razem serial wenezuelski, tyle emocji, czarne charaktery,pozegnania,smiech i lzy. Wszystko przez to przesilenie wiosenne. Wybaczcie ,ze tak na wesolo, ale gdybym dodala jakis komentarz to bylaby musztarda po obiedzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
takataka Re: DZISIAJ XXII..... 15.03.04, 20:28 Wczoraj byłam w operze na przedstawieniu "Cyrulik sewilski". Zrobione z małym przymruzeniem oka i dlatego swietne. Nie oznacza to, ze jestem milosniczka opery, ale bywam na roznych przedstawieniach. Dzis przeszłam sie troce, cyknelam pare zdjec, trohe zajmowalam sie "awanturka" i przeczytalam kawal ksiazki. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 16.03.04, 11:18 Rozpoczelismy remont centralnego - przez 3 dni nie bedzie ogrzewania -mam madzieje ,ze chociaz na dworze bedzie cieplo - pozostaje kominek i piecyki elektryczne. Tak bardzo dlugo zwlekalismy z tym,ale stary piec odmawia posluszenstwa - co robic - koniecznosc. O poniedzialku pieca podrozaly - my mamy jeszcze po "starej cenie" - a co bedzie jak wejdzie vat 20% i potem my do Europy - to juz niewiele zrobimy. Milego dnia zycze wszystkim i wybywam w miasto!Narka! Odpowiedz Link
warum Re: DZISIAJ XXII..... 16.03.04, 20:42 www.roztocze.stalwol.pl/Roztocze/Fhtm8/best.htm odkrylam te stronke i.... nic nie poradze,ze po prostu "musze" ja Wam pokazac Bo ja kocham Roztocze i juz. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 16.03.04, 20:49 Mila Warum - piekne zdjecia - dziekuje za link - bylam kiedys w okolicach Zwierznca,ale tak naprawde musze jeszcze sie tam wybrac - moze na wiosenna wycieczke .Pozdro.Mm Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 16.03.04, 20:58 Warum - za tymi pięknymi zdjęciami kryją się setki innych, równie pięknych. Mam zajęcie na wiele długich wieczorów. Mammajo - rozpal na kominku, wieczory i noce są zimne. Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIAJ XXII..... 16.03.04, 21:57 wielkie dzięki Warum - uwielbiam Roztocze, jeździłam tam na wakacje do leśniczówki Florianka w pobliżu Zwierzyńca, a i rajd niejeden bezdrożami ... pięknie tam jest, oj pięknie.... Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 16.03.04, 22:04 Zupełnie nie znam tych stron. Zdjęcia piękne. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 16.03.04, 22:35 Moje dzisiaj zaczelo sie wczoraj.O 2-giej w nocy pies dostal bolesci,musial pojechac na ostry dyzur.Na szczescie udzielono mu pomocy,ale zanim sie zrelaksowalam to zrobila sie 5-ta rano.Ptaki przepieknie spiewaly,noc nie byla zimna i wogole szkoda bylo isc spac.Dzisiejszy dzien wykorzystalam na odpoczynek i zebranie mysli.Piekna pogoda sprzyjala spacerom,wszystko sie zazielenia,jest juz wiosna,o tydzien wczesniej.Pewnie niedlugo znow sie ochlodzi,jak to w marcu bywa.Pozdr ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 17.03.04, 10:03 Pogoda jest wprost bajeczna i "wybuchla" prawdziwa wiosna.Na poludniu Holandii ma byc 20 stopni.Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 17.03.04, 15:49 Wiosna przyszła, na termometrze, w cieniu mam 22 stopnie. Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIAJ XXII..... 17.03.04, 16:05 wiosna mnie zaskoczyła jak nie przymierzając zima drogowców dopiero co było wielkie odśnieżanie - dziś nareszcie znalazłam chwilę żeby zajrzeć do ogródka, a tu kwitną przebiśniegi i wilczełyko, narcyzy, krokusy, hiacynty, tulipany juz całkiem spore, pąki grubieją - no i ten zapach "wiosennej" ziemi Odpowiedz Link
takataka Re: DZISIAJ XXII..... 17.03.04, 16:07 U mnie też cieplutko, idę z maleństwem na spacer xamn ,KCDDDDDDDDDDD - no właśnie, maleństwo sobie popisało. Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 09:11 Dzisiaj myślałam ,że to sen , psakudny , ale po rozbudzeniu się dźwięki nadal trwały .Rozpoczął się remont mieszkania nad nami. Pracuje szlifierka do parkietu i z łazienki dobiega łomot odbijanych kafli. Zapowiadają się miłe dzionki. Trudno. Na dworze słoneczko ,+10C. Lx Odpowiedz Link
takataka Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 09:27 Psy w sąsiedztwie szczekają bez opamiętania, od kilku godzin, aż glowa boli. Lubie pieski, ale niech wreszcie przestaną, bo mam w planie prace ogrodowe i na zewnątrz na pewno trudniej to będzie znieść. Słoneczko, wiosna!! Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 09:35 Nie zainteresowałaś się dlaczego tak szczekaja ? Może coś złego tam się dzieje? Lx Odpowiedz Link
takataka Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 09:40 Nie, nie, te "potwory" tak się zachowują. Siedzą lub stoją, patrzą na coś i szczekają. To nie tylko dzisiejsze wydarzenie. Jak naprawdę coś się dzieje, to one szczekają inaczej. Chyba zastosuję mój stary sposób, bardzo niezdrowy dla psów - łakocie. Po nic zwykle idą spać. Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 10:02 Czyli Cię wyczuły .Szczekają bo jeszcze nie dostały łakoci.Moze są głodne? To zupełnie tak jak moje zimowe wrony. Jeśli spóżniałam się z wyrzuceniem im jedzenia to siadały na przeciwko balkonu i darły się w niebogłosy. Lx Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 10:25 Jest bardzo ładnie - ciepło i słonecznie Tulipany wystawiaja swe różki z ziemi i cieszą me oko świeżą zielenią. Powiewa...optymizmem..? Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 10:34 Dzien zalzawiony,ale jeszcze nie pada .Podziwialam dzis kwitnace tu i owdzie minitulipanki,nie wspomne o narcyzach i zonkilach i znow krokusach,one kwitna juz od dawna i jeszcze.Listki na drzewach zielenia sie,tak slicznie i delikatnie.Kocham wiosne.Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 18:34 Wlasciwie napisalam juz na herbatce,ale doszlam do wniosku,ze wydarzenie godne odnotowania w tym watku - wybrano nastepce prymasa Glemba ,metropolite przemyskiego acb. Michalika. Zobaczymy co ten wybor przyniesie dla kosciola w Polsce. Odpowiedz Link
warum Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 20:01 Wlasnie wrocilam "czysciutkim autem" z myjki . I co tu widze - na herbatce? Idzie deszcz z zachodu. No... i kto teraz mi powie,ze to nie zlosliwosc losu - zawsze pada jak tylko umyje.Obojetnie co - czy okna czy auto. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 20:02 Może cały opadnie nad Polską zachodnią i centralną Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 21:15 Wieczor chlodny ,ale wiosne czuje sie w powietrzu ..... Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIAJ XXII..... 18.03.04, 22:01 warum napisała: > Wlasnie wrocilam "czysciutkim autem" z myjki . I co tu widze - na herbatce? > Idzie deszcz z zachodu. No... i kto teraz mi powie,ze to nie zlosliwosc losu - > zawsze pada jak tylko umyje.Obojetnie co - czy okna czy auto. hihi - też to mam i właśnie jak przeczytałam o tym deszczu zrezygnowałam dziś z myjni Odpowiedz Link