Dodaj do ulubionych

My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 7

20.09.04, 18:13
Rozmawiamy o baaardzo nudnych rzeczach: chorobach, kotach, obiadach, winie,
porannym zaspaniu (nie mylic z zasapaniem wink)))))

otwieram nastepny odcinek pogaduszek, i oddalam sie na lampke wina smile

ML i jowoj beda czynic honory smile
Obserwuj wątek
    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 18:30
      Duchowi mojemu dała w pysk, i poszła! Nawet nie zapytała, a może byście poszli
      ze mną? Nie godne my ML, nie godne takich honorów. ;-((
      • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 20:23
        Jowoju,czy pokazales w albumie swoje lico?
        ml
        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 20:30
          A nie. Gdybyście je zobaczyli, to wszyscy zaczęli by kupowac nowe monitory wink
          • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 20:35
            Milosciwie nam panujacy Jowoju II,czekamy!!!
            Wiekszosc nas sie odwazyla,wiec zrob to i Ty!!
            ml
            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 20:38
              Pomyślę. OK?
              • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 20:41
                O.k.,a gdzie jest Jutka?Opuscila nas,widze sad
                ml
                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 20:43
                  Jutka znowu poszła na wino z jakimś panem. smile Żeby tylko z tego nie powstała
                  jakaś obraza boska
                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:11
                    Niebios nie obrazam, bo niebiosa mnie lubia, a i na ich podobienstwo stworzonam,
                    to co tu sie obrazac???? wink)))

Jestem.
                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:13
                      A mnie lubiąwink ale sam sobie jestem winien. Dobrze,ze jesteś wink)))))))))
                      • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:13
                        errata: miało być: nie lubią
                        • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:18
                          Witaj Jutko,wieczorowa pora!!I ja sie ciesze,ze jestes!
                          ml
                          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:33
                            czesc robaczki smile

z glodu usmazylam sobie chorizo forte (ostra hiszpanska kielbasa)
                            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:37
                              Z głodu zrobiłem sobie herbatę. Wywaliłem fusy i popijamwink
                              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:39
                                ty to sie odzywiasz, nonono smile)))

jakes taki glodny (pun intended wink to nie zapomnij fusow zjesc... smile)
                                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:40
                                  A wiesz, że to jakis pomysł? wink))))))))))
                                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:42
                                    pomyslowy dobromir to moje drugie imie smile)))))))
                                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:44
                                      Ja wiedziałem, że tak będzie,ja wiedziałem, że tak będzie, ja... wink))))))
                                      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:47
                                        jowoj napisał:

> Ja wiedziałem, że tak będzie,ja wiedziałem, że tak będzie, ja... wink))))))
                                        hahahahahahahahahaaaaaa............. smile))))))))

chorizo skonczylam, wiecej nie smaze!!!
                                        smile
                                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:49
                                          No i dobrze. Ja, jak sie uprę, to zrobie sobie tosta wink
                                          • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 22:02
                                            Skonczylo sie na kanapce z twarozkiem i cebulka,rozsadek wzial gore nad
                                            lakomstwem..
                                            ml
                                            • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 22:03
                                              Bardzo przepraszam za zly wplyw.
                                              smile))
                                              • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 22:11
                                                Ja uwielbiam zly wplyw!
                                                ml
                                                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 22:20
                                                  Poddaję sięwink Mówta co chceta wink
                                                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 22:24
                                                    czy nie czas na nocnych markow przejsc? a propos, gdzie sie podziala
                                                    wlascicielka watku????
                                            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 22:04
                                              Ciągle o jedzeniu? Mozna i tak wink
                                              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 22:05
                                                to co zmieniamy temat?

wino? koniak? szkocka? (tylko single malt dla mnie wink)
                                  • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 20.09.04, 21:43
                                    Jutka mnie kusi do jedzenia!Zaraz chlebek z kielbasa zjem!
                                    ml
    • jutka1 wtorek 21.09.04, 11:18
      otwieram pogaduchy.... ale bardzo prosze - dzisiaj ma byc o rzeczach milych i
      przyjemnych, bo inaczej gospodyni watku wpadnie w chandre, a tego nie chce!!
      Nio. smile
      • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 11:21
        My też tego nie chcemy, Jutko smile
        Więc gdybyś tak mogła delikatnie na odpowiedni temat naprowadzić...smile
        • marialudwika Re: wtorek 21.09.04, 11:22
          Mam lekka chandre wiec moze lepiej nie bede sie odzywac..
          ml
          • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 11:28
            A może lepiej się wygadaj, Ml? Może dobrze by ci zrobiło delikatne zruganie
            kogoś? Hmm? Możesz mnie sponiewierać słownie, jeśli chcesz. Może pomoże...
            Nie chcę, żebyś była smutna...sad(((
            Pogoda? Czy forumowe...takie tam różne...Czy zdrowotne niedomagania jakieś?
            • marialudwika Re: wtorek 21.09.04, 11:30
              Wszystko naraz Moniu,ale postaram sie juz nie narzekac...
              ml
              • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:32
                ML, mnie tez mozesz zrugac, za wszystkie przewinienia dokonane i (jeszcze)
                niedokonane!! prosze bardzo wink)))))
                • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 11:34
                  To może ja Was zacznę rozstawiać po kątach. Nie mam wprawdzie za co, ale jak
                  się człek uprze, to powód się znajdzie wink))
                  • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:36
                    Wojciechu, jeszcze sie taki chyba nie narodzil, co by mnie po katach
                    rozstawil... wink)) bo straaaaszna zolza ze mnie hehehe wink))))
                    • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 11:39
                      Tak sobie gadam na brudno. Pomarzyć nie wolno, czy cóśwink))
                  • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 11:38
                    O! Jaki bojowy..smile A nad rozbitym słoniem to wzdychałeś lękliwie...smile))
                    • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:41
                      monia.i napisała:

> O! Jaki bojowy..smile A nad rozbitym słoniem to wzdychałeś lękliwie...smile))
                      hehehe no wlasnie!! smile
                      • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 11:45
                        Tak, to prawda, ale Wy jesteście daleko, a Kolczykowa bliskowink))
                        Znalazłem na dysku G. Millera.
                        A String of Pearls
                        AT last
                        Blue Orchids
                        Dont sit underthe apple t...
                        itd, itd
                        • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:48
                          Kolczykowa blisko, a my daleko, no tak, jest w tym pewna logika smile

czy sprawa slonia juz sie wydala?..
                          • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 11:54
                            Rad starat'sia. Nie. Sprawa nieszczęsnego słonia wisi jak miecz Damoklesawink)
                            • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:56
                              Ide na obiad smile))))

bez modrej kapusty, ale jakies wloskie makarony sobie dzis zapodam, bo mam na
                              makaron nastroj smile
                              • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 11:57
                                To tuczywink)))
                                • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:59
                                  jowoj napisał:

> To tuczywink)))
                                  dzisiaj mnie nie obchodzi, tuczy nie tuczy, jesli dusza mowi, ze chce makarony,
                                  to dostanie makarony... bo dzisiaj robie to, co dusza dyktuje... smile))
                                  • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 12:01
                                    Taki makaron, duszaszczipatielnyj wink))))))))))))
                              • marialudwika Re: wtorek 21.09.04, 12:03
                                Juz makarony?A ja kawke popijam jeszcze..Jednak na obiad bedzie spaghetti smile
                                Malo pracochlonne smile
                                ml
                            • marialudwika Re: wtorek 21.09.04, 12:00
                              Jeszcze wisi?Nie do wiary!!
                              ml
                        • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:53
                          tak a propos niczego....

przeczytalam na forum kuchnia o modrej kapuscie i sparlo mnie!!!! ja
                          chceeee!!!!

teraz zaraz juz.... chce mi sie modrej kapusty, a tutaj nimo! sad
              • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 11:36
                Narzekaj koniecznie...Lepiej "wyrzucać" niż "kumulować" - no, chyba że w
                totolotku...
        • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:26
          ok. to proponuje przewalkowac temat muzyczny jakis..
          czego sluchacie teraz albo czego byscie posluchali? smile)

ja mam ochote na bossanowy duetu Astrud Gilberto i Stan Getz, dawno ich nie
          sluchalam..
          • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 11:32
            Swingów Glenna Millera.
            • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 11:33
              ...albo Joe Dassina smile Kocham!smile
              • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 11:36
                wlasnie, wlasnie, przypomnialas mi ML, ze musze kupic przed wyjazdem stad jakas
                kobyle Joe Dassin'a na kompaktach...
                • marialudwika Re: wtorek 21.09.04, 12:01
                  To Moni zasluga!!Ale i ja J.D. kocham,wiec winna sie nie czuje.
                  ml
                  • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 12:09
                    Nie bądźmy drobiazgowe. Nieważne zasługi - muzyka ważna! Ach, jak ja beczałam,
                    gdy on umarł...Do dzisiaj jego piosenki wprowadzają mnie w taki melancholijno-
                    nostalgiczny nastrój..
                    • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 12:09
                      Przywieź, Jutko, tę cegłę...Przegram sobie smile
                      • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 12:13
                        ...kobyłę przywieź..
                        smile)))))))))
                        • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 14:46
                          zrozumialam, Moniu, ze cegla = kobyla.... smile))))

przywioze, wypale na kompie, i do uslug! smile

PS. w koncu nie makarony ale melon z szynka parmenska. jakos tak mnie smak
                          naszedl...
                          po obiedzie spotkanie (nuuuuuddaaaaaaaaaa), i wreszcie jestem wolnym
                          czlowiekiem wink
                          • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 14:48
                            Dlaczego, wreszcie jestem wolnym człowiekiem? Tak ogólnie czujesz się jak
                            niewolnikwink))
                            • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 15:01
                              jowoj napisał:

> Dlaczego, wreszcie jestem wolnym człowiekiem? Tak ogólnie czujesz się jak
                              > niewolnikwink))
                              jestem niewolnikiem, bo jeszcze 8 tygodni musze przychodzic, ale sa dni kiedy
                              nic nie robie, bo "juz odchodzi, to co mamy jej de zawracac"

swoje na dzisiaj zrobilam, i moge czytac, pisac, gadac itepe.
                              • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 15:03
                                W Polsce niestety działa to w taki sam sposóbwink
                          • marialudwika Re: wtorek 21.09.04, 14:48
                            A ja zostane przy makaronie smile
                            Wojteczek znow powie,ze my tylko o jedzeniu!
                            Co do muzyki -zapisuje sie w kolejce Jutko!!
                            ml
                            • monia.i Re: wtorek 21.09.04, 14:54
                              To ja ze swoim głupim kotletem mielonym czuję się jakaś taka...banalna i
                              trywialna....sad((
                              • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 14:58
                                Spokojnie. Ja zrobiłem sobie jajka sadzone+ziemniaki z koperkiem+ jogurt.
                                Taki ze mnie smakoszwink)
                                Co do kobyły, to ja też jakby było moznawink
                              • jutka1 moniu!! 21.09.04, 15:04
                                czy zdajesz sobie sprawe, ile ja bym dala za kotleta mielonego z buraczkami i
                                ziemniakami purée???????

nawet nie wiesz, jak ci dobrze!
                                smile
                                • jowoj Re: moniu!! 21.09.04, 15:08
                                  To dlaczego nie wykonasz sobie w domu takiego kotleta? To nawet ja potrafię
                                  zrobić. I tylko nie pure-( Zwykłe polskie kartofle
                                • monia.i Re: moniu!! 21.09.04, 15:09
                                  Skąd wiedziałaś, że do kotleta mam buraczki..????smile))
                                  Rany...no, mówiłam, że banał...smile
                                  • jutka1 Re: moniu!! 21.09.04, 15:34
                                    Moniu, coz innego moze byc do kotleta, tylko buraczki i nie widze inaczej
                                    smile))))))))))))

jak ja chce banal!!!! buraczki! mielony! modra kapusta!!!

Jowoj! ty mi tu nie draznij oczu.... ja nie gotuje - tylko zupy albo dla gosci,
                                    a kotleta to usmaze po czwartku... ;-PPP (jezyk zartobliwie wystawiam smile
                                    • jowoj Re: moniu!! 21.09.04, 15:36
                                      To się zaproś na kotleta wink Będziesz swoim gościem, a przez to zmusisz się do
                                      gotowania wink)))PPPPP
                                      • jutka1 Re: moniu!! 21.09.04, 15:39
                                        Wojteczku, nawet Twoja zgryzliwosc lubie, hehehehehe wink))))))))
                                        • jowoj Re: moniu!! 21.09.04, 15:41
                                          Starość nie radość ;-((( Wcale nie jestem zgryźliwy, co delkatnie mi
                                          imputujeszwink) A przynajmnie nie w stosunku do Was
                                          • jutka1 Re: moniu!! 21.09.04, 15:53
                                            a badz sobie zgryzliwy Wojciechu!!! jam jak skala, mnie to nie rusza.... wink))
                                          • marialudwika Re: moniu!! 21.09.04, 16:02
                                            Ooooo! To nas faworyzujesz? Jestem pod wraeniem smile
                                            ml
                                            • jowoj Re: moniu!! 21.09.04, 16:03
                                              słabeście są kobiety To co mi tam wink))
                            • jutka1 Re: wtorek 21.09.04, 15:02
                              masz jak w banku!!!
      • jowoj Re: wtorek 21.09.04, 11:28
        Dobrze, psze pani. Będzie gemütlich
    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 15:34
      Gdzie wywędrowali wszyscy?
      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 15:35
        przeca jestem.
        smile
        • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:07
          I ja jestem smile
          ml
          • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:10
            ? Ześ słaba jest? A jużci wink))))))))
            • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:17
              smile) I jestem tutaj a i slaba tez...
              ml
              • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:19
                Oj bidne my, bidne ML ;-((
                • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:22
                  no jestem przeciez...

smile))))
                  • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:26
                    Gdzie jesteś, jeśli mogę spytać? wink)
                    • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:28
                      no jak to gdzie? w Paryzu przeciez smile)))
                      • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:30
                        No i pogadali, jak gęś z prosięciemwink))
                        • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:31
                          jak gluchy ze slepym wink))))))))))))))
                          • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:36
                            Nie mam innych skojarzeń!!!!!;-((((((((((((((
                            • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:44
                              A,jak nikogo tutaj niet i zlosliwostki na glowe leca to sobie ide..
                              Na obiad a potem sieste smile
                              ml
                              • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:48
                                Jakie złośliwostki? Od kogo? A na obiad to i owszem.
                                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:51
                                  Dosyć Cohena na dziś.
                                  Teraz Chris Rea, i jego "Road to hell" Uwielbiam to!
                                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:57
                                    A ja ciagle w Ten New Songs Cohena.

Jak przyjde do domu, to sobie naprawde puszcze, teraz w glowie mi gra, i
                                    podspiewuje smile)
                                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:59
                                      Rea, to mój charakterwink) A droga do piekła, to motto
                                  • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:57
                                    Musze sie "odsmutnic",zaczyna sie depresja jesiennasad
                                    ml
                                    • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 17:06
                                      ML wylaz z depresji ale juz!!!

jesien to kasztany, wilgotne, swiecace, na chodnikach, podnoszone na
                                      szczescie! Dzis ich 6 podnioslam.....
                                      • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 17:07
                                        Mnie tak nie powie;-(((((((( buuuuuuu 'p"
                                        • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 17:10
                                          Jutro popedze zbierac kasztany!!Jest taki sztorm,ze pewnie pospadaja wszystkie.
                                          A propos,podobno zdrowo jet nosci kasztany w kieszeniach i je miec pod
                                          poduszkasmile)
                                          Nie pamietam dlaczego,moze Jutka wie?
                                          ml
                                          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 17:12
                                            marialudwika napisała:

> A propos,podobno zdrowo jet nosci kasztany w kieszeniach i je miec pod
                                            > poduszkasmile)
                                            > Nie pamietam dlaczego,moze Jutka wie?
                                            wciagaja negatywna energie
                                            innymi slowy, dobrze na nas dzialaja

mowia tez, ze dobrze kasztanow pod lozko wysypac.... smile
                                        • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 17:13
                                          jowoj napisał:

> Mnie tak nie powie;-(((((((( buuuuuuu 'p"
                                          Wojciechu wylaz z depresji ale JUUUZZZ!!!!!!

kasztanow tez nazbieraj! smile
                                          • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 17:15
                                            Sam się czuję jak kasztan. Taki obrany ze skórki i porzucony na chodniku;-((
                                          • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 17:15
                                            Juz sto!!Jutko,nowe gadulki czas zaczac smile
                                            ml
            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 16:18
              Jak Wy ciągle znikacie, to ja również oddalam się od komputera. Wracam do
              Marqueza
      • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... ;-)))))) Czesc 21.09.04, 15:35
        Pewnie jedza smile
        Ide tez gotowac,aczkolwiek niechetnie...
        ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka