marialudwika 14.10.04, 23:09 Otwieram.Pewnie na rano ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 14.10.04, 23:10 o przepraszam, ja jeszcze jestem )) ze sprzetem na podoredziu Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 13:29 Ale dzis pustki w kawiarence,choc w kominku napalone,muzyka gra,prasa lezy a nawet komputer jest ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 14:07 jestem kawe poprosze, z koniakiem, bo sie zdenerwowalam zgubilam cos cennego (niekoniecznie materialnie) potrojny koniak dla Jutki Odpowiedz Link
dan8 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:00 A ja wstapilam na pyszne pistacjowe lody oraz ,zeby posluchac nowinek. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:05 Z przyjemnoscia zjem lody w Twoim towarzystwie Dan ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:07 Szkoda, ze nie mam nowinek... Ale pogadac mozna, czemu nie Witaj Dan Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:08 ...a ja czekajac naprozno na pana bueglego od ordynatora i w przewidywaniu wiszacej mi nad glowa katastrofy zwiazanego z tym odlaczenia na week-end od netu prosze o przesuniecie "wieczoru miosenki francuskiej" na przyszla sobote. Na pocieche puszczam Wam Joe Dassina "et si tu n'existais pas..." Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:11 w przyszla sobote mam goscia... niefrancuskojezycznego... baaaardzo lubie te piosenke Voilà les paroles: Et si tu n'existais pas, Dis-moi pourquoi j'existerais. Pour traîner dans un monde sans toi, Sans espoir et sans regrets. Et si tu n'existais pas, J'essaierais d'inventer l'amour, Comme un peintre qui voit sous ses doigts Naître les couleurs du jour. Et qui n'en revient pas. Et si tu n'existais pas, Dis-moi pour qui j'existerais. Des passantes endormies dans mes bras Que je n'aimerais jamais. Et si tu n'existais pas, Je ne serais qu'un point de plus Dans ce monde qui vient et qui va, Je me sentirais perdu, J'aurais besoin de toi. Et si tu n'existais pas, Dis-moi comment j'existerais. Je pourrais faire semblant d'être moi, Mais je ne serais pas vrai. Et si tu n'existais pas, Je crois que je l'aurais trouvé, Le secret de la vie, le pourquoi, Simplement pour te créer Et pour te regarder. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:13 Chetnie bym tej piosenki posluchala,moze ktos ma muzyczny link ? Felinko,nie zalamuj sie moze biegly jest "w drodze" ? ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:16 ja wlasnie mama nadzieje, ze nie jest, bo to oznacza wylaczenie mi kompa na w- end. Do J.D dla slodkolubnych serwuje bezy z polewa karmelowo - migdalowa a dla glicofobnej Jutki rolmopsy ;-P Pod bezy Cointreau, pod rolmopsy czysta ojczysta - oczywista Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:20 wprawdzie wole matjasy w smietanie i z cebulka, ale jak dajesz, to rolmopsem tez nie wzgardze... muchas gracias, hija ML, ten link w poprzednim wpisie to piosenka Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:27 oooo zapomnialam sobie nalac sete do tego rolmopsa, co tez niniejszym czynie - bedzie mi sie lepiec pisac, bo mam przed wyjsciem cos popelnic Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:34 Rolmopsy to i moje ulubione "slodycze" sa! ;0 ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:17 Prosze, ML www.acosomoral.org/can%E792.htm Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:36 Merci Jutko i pije z Toba kieliszeczek czystej oczywistej pod te rolmopsiki! I chlebus razowy albo pumpernikiel z maselkiem Mnam!No i "na zdar'!! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 17:16 marialudwika napisała: > Merci Jutko i pije z Toba kieliszeczek czystej oczywistej pod te rolmopsiki! > I chlebus razowy albo pumpernikiel z maselkiem > Mnam!No i "na zdar'!! ********* Wreszcie napisalam co mialam do skonczenia, i moge spokojnie tego rolmopsa z czysta kontynuowac... Chlup! ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 17:26 Chlup,chlup!! A ja pedze do realnej kuchni! Moze Feline nam tu cos jeszcze dobrego zaserwuje? Jesli "biegly komputerowiec" sie zjawil! ml Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:46 Jutko - blagam! gdzie napisalas Twoj wpis o zapiekance: (ziemniaki, mieso, kapusta ananas) - nie moge znalesc I... pytanie - czy jako autorka przepisu wyobrazasz sobie warstwy ziemniakow (ugotowanych w mundurkach, obranych) pokroic w plastry zamiast je "rozgniatac" i przesypac je serem "zoltym" (he,he) - np: Gruyére czy Emmentaler? Dzieki za szybka odpowiedz bo to polaczenie soku z ananasa i kiszonej kapusty mnie zafascynowalo i jestem w trakcie przyrzadzania Z gory - dzieki,- Tom Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 16:55 Tom, musiales mnie pomylic z Jottka.. to nie moj przepis Jottka duzo pisze, wiec musialbys zawezic "czasowo" szukanie. Powodzenia ps. wiele osob nas myli Nawet na sugestie Jottki zalozylam nick Juttka, ktorego na Kuchni czasem uzywam, i sygnaturke "a.k.a. Jutka1, blizniaczka Jottki" Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ - Tom, PS 15.10.04, 16:57 Zaloz na kuchni watek do Jottki z prosba - ona znajdzie, i szybciej bedzie, jesli jest przy komputerze oczywiscie Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 17:34 To przepis Verbeny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=15293896&a=16422897 Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 17:55 Kanoka, mnie jakos umknal Dlatego myslalam, ze moze chodzic o Jottke z forum Kuchnia. Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 19:09 Dziekuje Paniom bardzo, przepraszam za pomylke, zamieszanie i niezamierzone wrazenie iz mam zamiar Szanownym, kulturalnym Paniom przeszkadzac w rozmowie. z powazaniem,- tom Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 19:33 Dobry wieczor - melduje sie nieco spozniona - ale poprosze cos na rozgrzewke, bo wiatr mnie ciutke przewial! Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ do Tom_Tam`a 15.10.04, 20:40 Nie wiem, jakie jest zdanie reszty kawiarnianych bywalców i oczywiście - przede wszystkim, gospodyni kawiarenki 40+, tj ML, ale jak pamiętam, w kawiarni można mówić na każdy temat, przepisy kuchenne omawiać też... Byle nie za głośno rozmawiać, żeby nie przeszkodzić innym, którzy też coś do siebie mówią Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ do Tom_Tam`a 15.10.04, 20:43 Oczywiscie Kanoko!!Tutaj mozna o wszystkim rozmawiac,nie ma tematow tabu ml Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ do milych dyskutantek 15.10.04, 21:29 Dziekuje Paniom za uprzejmosc i usprawiedliwienie mojego (podyktowanego przygotowaniem holenderskiego "specjalu Verbeny"). Moze nieslusznie ale gdy probowalem odpowiedziec, przeprosic i podziekowac Jut-ce (ktora omylkowo wzialem za autorke przepisu) - zostalem zablokowany przez jedna(go) z administratorow Forum - jako autor "spamm-u" . Pani Verbenie - dzieki za przepis - ktory odnalazlem (wreszcie) na ktoryms z watkow tego Forum. Zrobilem troche "zmodyfikowany" ale kompozycja smakowa (kapusta/ananas/mieso) - udana i.... owszem, owszem -) Robilem wszystko "od poczatku" ale w przypadku gdy ma sie "nadwyzke" ziemniakow czy kapusty z "obiadu" - niezwykle proste i szybkie danie. pozdrawiam,- tom Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 15.10.04, 23:56 No wiesz? Ze kurwami nie rzucamy, to juz zasluguje na ironie? Ech, Tom.. Jutka Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ /---> Jutka1 16.10.04, 08:49 Twoja konkluzja mojego wpisu/ow przekracza moja percepcje pojeciowa Jutko,- - sorry, "przeceniasz" chyba moje intencje. Ja chcialem tylko przeprosic za fakt iz DAME pomylilem z "garkotlukiem" - jakim sam niewatpliwie jestem. Kary od "oparznosci forumowej" (spamm-blokada) wymyslec sobie sam nie moglem . pozdrawiam,- Tom (przy filizance sniadaniowej Jacobs-Milea). Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /---> Jutka1 16.10.04, 09:15 Tom, slowo napisane zabrzmialo ironicznie. czasem tak bywa - napisane nie oddaje intencji piszacego. znad porannej Lavazza espresso z mlekiem, pozdrawiam.. Jutka Odpowiedz Link
jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 09:11 Witam przy pierwszym kubku Jacobs Kronung Krakałem. i wykrakałem. Leje ;-( Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 09:17 Czesc Wojciechu moge sie dosiasc? dzieki niebiosom, ze leje, nie bedziesz lazic - masz sie kurowac, a nie sporty uprawiac... nio Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 09:46 Witam pijacych kawe,czy moge sie do Was tez dosiasc z moim Jacobsem? ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:03 Dzien dobry ML chyba druga kawe sobie zaordynuje... Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:05 Prasa ,hm....Tez przegladam. ml Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 09:26 Witam wszystkich obecnych Piję kawę, czytam prasę....na Onecie....;0 Jutro niedziela, więc lektura odpowiednia. kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1195141&KAT=241 Kawa wypita, muszę lecieć, gazetę zostawiam .... I Norwegia jest najbogatszym krajem Europy? No, no, no, - nie wiedziałam... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 09:31 Witaj, Kanoka Dzieki za prase, poczytam przy kawie, bo nawet pogadac nie ma z kim - ty ucieklas, Wojciech gdzies zniknal... Odpowiedz Link
jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 09:53 Witaj Jutka Jestem, nigdzie nie zniknąłem, przeglądam prasę. Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:06 Jutko,- jeszcze zyje (pech) i mysle iz opanowalem technike okolicznosci korzystania z mojej "skarbnicy" zasobow vokabularnych Slucham: "Sugar In Your Tea" na: audio.mb.s-v.de/fs.php?lang=de&mode=int przegladam Die Zeit i Spiegla, ladna sloneczna pogoda za oknem, chlodno! Co u Was? tom Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:16 szaro, buro i na deszcz sie zbiera ide po drugie espresso Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:26 lenistwo! nie chce mnie sie podniesc z przybiurkowego fotela i nalac nowej, swiezej kawy. Jestem "mistrzem Swiata" w dopijaniu zimnego paskudztwa (kawa+mleko) - tfuj! ale... jak milo NIC nie "musiec" i miec totalnie wolny od zajec i obowiazkow weekend ) mniam-mniam TO lubie! )) Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 11:12 Witajcie, Kawopijcy! Wcielo mnie wczorj tak, ze poszlam spac z kurami, zamiast z Morfeuszem, alisci ten jednak mnie znalazl i tak "dopiescil", ze przespalam w jego ramionach okraglutki cyferblat. teraz siedze nad ulubiona fi"zilanka" (jak wymawialam w zamierzchlym dziecinstwie) nad cieplutka jak trzeba, smolista, az gesta "zalewajka" marki...obojetnej. To, co bardziej od marki sobie cenie to juz sam fakt, ze moge wypic te moja smole siedzac wygodnie na obu poldupkach na raz, nie w biegu, pospiechu i galimatiasie mojego zwyklego "cour des miracles" (dla niejezycznych "dziedzinca cudow"). Ta przyjemnosc okrasza mi i osladza conieco moja "kuracje odwykowa" od wczesniej opisanej atmosfery poranka w CHUjku. Co prawda szpilek jeszcze nie moglam zalozyc na moje zmasakrowane odnoze, ale wlos sobie utrefilam na wypadek coby jaki Filon tu kawke siorbal (brrr- jak ja nienawidze tego odglosu z takim upodobaniem wydawanego przez bagietkozercow!!!!!!!!!!)i chinska pizamke przybralam, ktorej "niedwab" (jeszcze jedno slowko z dziecinstwa) tak rozkosznie piesci moja skorke (no nieeeeeee - tak sie swieto..bliwie oburzacie, jakbyscie sami byli totalnie obojetni na przyjemnosci cielesne !!!!!!!!!!!!!...) SLLLRRRRRPPPPPP! kawka dopita, gawedka finita! Kicur doniosl gazety - ide sie uswiadamiac. Przygotujcie jakies zagryzajki, wroce w porze aperitifowej z czym trzeba. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 11:30 czesc FC, ciesze sie, ze jeszcze masz komputer )) Wlasnie wrocilam z poczty - kolejka jak zwykle, grrrr, wlewam koniak do kawy, zeby nie bylo, ze przed 13:00 pije alkohol )) To tylko tak, dla uspokojenia nerwow... Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 11:33 Koniak to jest lekarstwo Nawet lekarze zelecaja go pic!! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 11:36 aaaaaa, jesli lekarstwo to sobie jeszcze jeden ordynuje!! tym bardziej, ze kicham od rana - mam nadzieje, ze nic powazniejszego sie z tego nie rozwinie ;-( Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:33 U nas tez szaro i buro a do tego zimno.. Zastanawiam sie,jako posiadaczka owych,czy psy sa w kawiarence tolerowane? ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:38 ML, psy na smyczy mozna im kojec z zabawkami w przedpokoju zainstalowac... ide na poczte.. jestem pewna, ze kolejka mnie zirytuje, wiec prosze o przygotowanie koniaku Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:49 jutka1 napisała: > ML, > psy na smyczy > mozna im kojec z zabawkami w przedpokoju zainstalowac... > > ide na poczte.. jestem pewna, ze kolejka mnie zirytuje, wiec prosze o > przygotowanie koniaku Koniak jest w kawiarence zawsze O kazdej porze dnia i nocy. ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 11:05 Jutko,a propos psow,dlaczego musza siedziec w kojcu? Moje przywykly lezec pod stolikiem,tzn. jeden bo pozostale sa zbyt halasliwe i ich do kawiarni nie zabieram.Jeden problem,co bedzie,jesli Jowoj zabierze koty! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 11:22 Jesli spokojny i nie biega, to mozna bez smyczy i bez kojca Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:41 czesc! wpadam na chwile z wystygla kawa, poniewaz w domu trwa nastaw wina,bardzo wazna i doniosla chwila! Mzonek angazuje psychicznie wszystkich z wyjatkiem kota,ktory ma to w nosie. Bo pies,jednak,biega -od jednego do drugiego - i sekunduje.A ja sprawdzam jeszcze przepisy na stronie abc wina.Milego dnia! Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:48 Powodzenia w nastawie Mm,istotnie moment doniosly. ml Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 10:56 no, no - bravo! -siedzac w ciemnym kacie kawiarenki, nawet nie smialem spojrzec na centrum "towarzyskiego parkietu" - sorry. Zbieram ze soba swego bul-kundla (nieszkolonego ale w.. kagancu) - zmieniam lokal na "mniej elegancki". Zycze Panstwu najmilszego z dni i przyjemnych, w kulturalnym towarzystwie- pogawedek. Bez obaw, za kawe - place, uzywana filizanke odniose (przyzwyczajony do samo- obslugowych establishment-ow), - wstawie do zmywarki. tom Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 11:58 przykustykuje przytachawszy: 1 liter Rhum Agricole de Martinique Maunay (55° alk." w cieniu") flaszczynke Kirsch'u fiolke syropu z c'ciny cuktowej pare limonek, ktore niech kto tam pokroi na czastki ( NIE OBIERRRRRRRAJ!! laboga) Robimy sobiie "poncz plantatora" Ingrediencyje kazdy miesza w proporcjach zgodnych z osobistym upodobaniem i osobnicza tolerancja. Uwaga! Reanimator na zwolnieniu lekarskim!!!! Malutencjo, jak masz na stanie "dziadka do orzechow" to Kicur podrzuci na zagryche garniec krabich odnozy. jak nie to gzies tam jest mlotek, com nim zmasakrowala jutkowa patelnie. A Votre santé Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 12:19 FC, czy poncz ten jest dobry na pzeziebienie? Czy mozna go mieszac z koniakiem, bo wlasnie spozylam podwojny? Krabie odnoza owszem owszem, czemu nie..... )))) (w tym celu mam tez mlotek, ten, ktorym od czasu do czasu sie wale po glowie )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 13:04 Krabie odnoza? Natychmiast ide po mlotek!! Dziadek do orzechow jest od kilku tygodni poszukiwany,bez skutku,niestety (( ml Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 12:01 marialudwika napisała: > Zastanawiam sie,jako posiadaczka owych,czy psy sa w kawiarence tolerowane? > ml _________ Psy i koty toleruję, ale nie w kawiarni, ani tym podobnych ludzkich przybytkach. Jestem uczulony na sierść, w sensie estetycznym Tam, gdzie są koty i psy, kawa i wszelkie inne napoje, stają mi w gardle. ( A o zjedzeniu czegokolwiek, nie ma w ogóle mowy ) U koleżanki, która daje psu do wylizania talerze, nie bywam od czasu, gdy to widziałem na własne oczy. Za chiny ludowe nie ruszę w jej mieszkaniu żadnego napoju, nawet odkażającego) Coby nie narobić sobie obciachu i nie puścić pawia, oddalam się Mam poważną, realną imprezę, na szczęście bez towarzystwa sierściuchów) Prosit No - delikutaśny Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 12:16 Zanim zdazylam przywitac no_no, ten juz wyszedl... oh wel.. Odpowiedz Link
no_no Re: "oh well ..." mialo byc, txt 18.10.04, 10:13 Cóż, mówi się trudno No - i wita dalej Odpowiedz Link
jutka1 Re: "oh well ..." mialo byc, txt 18.10.04, 10:17 To przynajmniej cie dzisiaj powitam, co juz zreszta uczynilam na watku obok Siadam w kacie dla palaczy i ordynuje sobie podwojne espresso. I szklanke wody (H2O Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 12:33 Jutencjo! Musze Cie zasmucic ( i wielu innych zapewne tyz) ZADEN ANKOHOL NIE JEST DOBRY NA PRZEZIEBIENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale przynosi ZLUDZENIE DOBROSCI Ojejku, jaki ten no-no delikutasny - patrzcie "siersciuchy" go brzydzom! Jestem DOSYC przyzwyczajona do ludzkiej nagosci w aspekcie absolutnie nieerotycznym a nawet antyerotycznym i musze przyznac, ze wsrod okazow wszelijakiej fauny gatunek ludzki jest jednym z najbardziej raniacych moje poczucie estetyki: ta skorka - czesto "gesia", sinawa, pozmarszczana pokryta nierownomiernie anemicznym "futerkiem - tu kepka, tam kepka a co najgorsze lysiejaca glowina zaczesana finezyjnie"z pozyczka pasemkami tlustych wlosow (vide Chirac). Za skarby swiata nie podzielilabym sie z nim zadnym daniem podanym na nawet najbardziej wykwintnej porcelanie Palais d'Elysée. Brrr! A "siersciuchy"? A czemuz to od zarania ludzkosci tak lubilismy sie przyodziewac w ich futerka? Tak dla estetyki, jak i dla ciepelka; na szczescie teraz sa swietne imitacje, ktore znosza nawet pranie w pralce automatycznej. Jesli jakis siersciuch jest brudny, utytlany, liniejacy to swiadczy oczywiscie zle, ale o jego wlascicielu. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 12:56 Lubie zludzenia... )))) Nalewaj, FC!! Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:26 felinecaline napisała: > Ojejku, jaki ten no-no delikutasny - patrzcie "siersciuchy" go brzydzom! > Jestem DOSYC przyzwyczajona do ludzkiej nagosci w aspekcie absolutnie > nieerotycznym a nawet antyerotycznym i musze przyznac, ze wsrod okazow > wszelijakiej fauny gatunek ludzki jest jednym z najbardziej raniacych moje > poczucie estetyki: ta skorka - czesto "gesia", sinawa, pozmarszczana pokryta > nierownomiernie anemicznym "futerkiem - tu kepka, tam kepka a co najgorsze > lysiejaca glowina zaczesana finezyjnie"z pozyczka pasemkami tlustych wlosow > (vide Chirac). > Za skarby swiata nie podzielilabym sie z nim zadnym daniem podanym na nawet > najbardziej wykwintnej porcelanie Palais d'Elysée. Brrr! ___________ Dla porządku Jestem ładniejszy od Czyraka. Nie pożyczam pasemek, nie mam tłustych włosów, a skórkę mam jeszcze dość gładką, śniadą, równomiernie pokrytą futerkiem No - pienkny Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:30 sniada skora??? nono, przestan bo... )))))))))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 13:06 Sa gusta i gusciki No-no,wole siersciuchy,od towarzystwa ,niektorych ludzi. ml Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 13:43 Jako miłośniczka sierściuchów, całkowicie się zgadzam z FC i ML i "udaję się na przechadzkę z czterołapem". Tak trzeba mówić/pisać, bo powiedzenie wprost "idziemy z psem na spacer!" budzi zaraz w tym psie nadmierne emocje.... Odpowiedz Link
a.erie Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 14:20 Pachnie kawa. I tutaj, w tej netowej kawiarence szukam energii na nadchodzacy dzien. Lubie tutaj wpadac. Czuje przyjazne fluidy Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 16:19 Oglaszam wszemiwobecom, ze JEZDEM spowrotem po wizycie pana bieglego od komputrow, ktory dobiegl mimo w-endu, wybiegl z onym komputrem pod pacha i przybiegl z komputrem z wymieenionym blokiem zasilania. Jestem skacowana (moralnie) po skasowaniu mnie materialnym przez przebieglego bieglego na €70!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
tom_tam Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 17:17 policzyl b.tanio za te usluge - weekend, dojazd, wymiana zasilacza i... biegiem? gratulacje!. Zawsze mnie sie Francja podobala, a teraz jeszcze bardziej! pozdrowienia,- tom Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 17:37 FC nalej mi tego ponczu, bom rozkichana niemilosiernie, a i zludzen troche by sie chcialo dla odmiany... ;-( 70 euro to pikus. Naprawde! Gratulacje, ze klopot z glowy Odbylam spotkanie z panem od pierdzionka. Przesympatyczny. Potem z rozpedu poszlam i kupilam zastepstwo tego co wczoraj zgubilam. Za kare chyba zeby w sciane.... Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 18:27 Adyc naliwom, jutus, naliwom!!A to ciem przykrosc spotkala - o pirscionku mowiem. A z drugiej strony to ci siem wysnilo: cza ci, Jutus nozki musztardom Dijonskom smarowac - oklady z gorczycy to prastary, ludowy sposob na przeziebienia Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 19:00 Chlup... FC, wyjasnienie: przykrosc to nie pierdzinek jeno bransoleta com ja zgubila wczoraj... Nabylam zastepstwo dzisiaj - i albo Bog albo bank mnie za to pokaraja!!! Pierdzionek od lat chcialam zaordynowac, bo mam kamien ukochany i wysniony i kupiony w Moskwie z narazeniem zycia )))) Ale aleksandryty trzeba znac, zeby umiec. No i wreszcie znalazlam kogos kto jest Mistrzem. I dzis sie poznalismy. I bede wreszcie miec pierdzionek )))) Chlup!!! ))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 20:51 Istotnie pikus porownujac ile tutaj za "takie cos" sie placi! ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 16.10.04, 23:09 Wrzucam grosik do muzycznej szafy po motyw muzyczny przed zasnieciem (lenistwo niezmiernie mnie meczy). Dzis Cora Vaucaire - "Parlez-moi d'amour"................................... Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 09:32 W niedzielę, kawiarenka później otwiera swe podwoje, ale ja cichutko wejdę bocznym wejściem, wypiję samotnie kawę i znikam. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 09:46 Witaj Kanoko Tez zapodaje sobie kawe, i wypadam bo znowu sie fajki skonczyly.. Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 10:47 Bonzurek wszystkim (...)!!!!!!Dzien wstal jaskrawie promienny, wiec sie zbuntowawszy przeciw "aresztowi domowemu" pizdrze sie wlasnie w perspektywie wyjazdu na obiad do mojej ulubionej "Riviery" (grill - pizzeria - restauracja). Ulubiona jest nie tyle ze wzgledu na "menuje", co na fakt, ze szefowa a wlasciwie matka szefa i deserowo- bufetowa jest tam pewna przemila Pani Krysia nie lesniczanka wprawdzie, ale lublinianka, jedna z nielicznych strawnych osob rodowitego mi pochodzenia. W programie bedzie zapewne "stawiany" przez jej syna - szefa "Kir royal", dla mnie, jako niereformowalnej grzesznicy "à la pêche" ((bialy bablowiec + likier brzoskwiniowy /"pêche", klasyczny Kicur pozostanie przy swoim "au cassis". Na "entrée" przewiduje dla Kicura jedynie confit des gésiers de canard - duszone kacze zoladki z salata. Ja przechodze od razu do sedna - ze wzgledow objetosciowych i zgodnie z pora roku adieu "salade des ïles", bedzie pizza "Océane" z wszelkim robactwem i "ososiem". Kicur - Calzone. Bez serow z wyzej wymienionego powodu zaraz desery, Kicur "Ile flotante", ja "Coupe écureuil" lody czekoladowe, pralinowe + orzechy laskowe + crème chantilly - to powinno w ogole byc danie zasadnicze z ciagle tego samego powodu. Jedno, co mam szefostwu do zarzucenia to fakt, ze mimo moich dlugotrwalych systematycznych petycji dotad nie urzadzili na pieterku "salle de sieste". Na okolicznosc pierwszego od 10 dni wyjscia na swiat "zewnetrzny" zerzniete odnoze przyobuje w turystyczny sandal Kicura, ktory mozna regulowac na szerokosc i w ktorym zmiesci sie "kukla" opatrunku. Na drugim odnozu jedyny posiadany przez mnie but na niskim obcasie - zgrrroza!!!!! Dla kamuflazu asymetrii spodzien (prywatnie nie nosze NIGDY). ..... Pre-aperitif chetnie wysacze z Wami. Co proponujecie? Grajaca szafe faszeruje pieniazkiem i prosze o "l'été indien" J.D Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 11:11 FC, az zglodnialam!!! ) Pytanie gastronomiczno-drobiowo-anatomiczne. Gésiers - nie sa to czasem przed-zoladki sluzace do rozgniatania kamieni innych twardych rzeczy? Bon ap' !! Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 11:24 Jedni siedza ,leniwie,nad kawa,inni juz nieomal nad obiadem )) Z tego wynika,ze co kraj...etc. Pije kawe druga i czytam prase niedzielna,tutaj ciekawsza niz sobotnia.Pozdrawiam wszystkich! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 11:28 Juz dawno po kawie.. Teraz zaparzylam zielonej herbaty, ktora kolega mi z Pekinu przywiozl Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 11:42 Wyznaje, ze z pticowej anatomii jestem neptek, ale przypuszczam, ze to SA "przedzoladki", albowiem sa przeciez ogromnie muskularne, wiec swietnie sie nadajace na "zarna". Smacznego, cokolwiek bys miala wkrotce spozywac. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 11:46 Wlasnie sie zastanawiam co spozywac... o 16:00 mam goscia na pogaduchy i wczesna kolacje, wiec na obiad chyba spozyje pajde (lub 2) pain poilane z orzechami wloskimi, z jajkiem na twardo, cheddarem i mamusinym ogorkiem kiszonym... moze tez z cebulka... Tobie i Kicurowi smacznego!!! (a kir royale a brzoskwinka zamiast porzeczki... hmm... musze sprobowac kiedys ))) Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 17.10.04, 23:13 Jedni pewnie "baluja, inni spia a przynajmniej "kanapinguja" - nie przeszkadzajac nikomu tuptam tylko do grajszafy - glink! naciskam guzik po "Ma solitude" Moustaki'ego... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:18 Ja wczoraj wczesniej wylaczylam okna na swiat.. Poszlam spac, najlepszy lek na chandre.. Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:22 Witaj Jutka) Przepędź chandrę, po co Ci ona? Napij się kawy, którą czestuje ML. Ja już po kawie i przemieszczam się z kawiarenki do prac domowych... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:31 Na chandre dzis nie mam czasu.. bezczelna derekcja kaze mi cos zrobic, kto to widzial!! ))) z a r t Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:35 Pracować...? W poniedziałek rano..? Żartujesz??? Podły jest. Kawy, kawy, kawy.....Zaraz zasnę. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:36 dzien dobry Moniu czestuj sie kawa... derekcja jest zlosliwa ruda malpa!! ))) Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:43 jutka1 napisała: > derekcja jest zlosliwa ruda malpa!! ))) __________ Ja tam nie wiem, ale ludzie mówią że wszystkie rude, to złośliwe)))) No Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:49 no_no napisał: > jutka1 napisała: > > > derekcja jest zlosliwa ruda malpa!! ))) > __________ > > Ja tam nie wiem, ale ludzie mówią > że wszystkie rude, to złośliwe)))) ******** Tez mi sie cos takiego obilo o uszy.... ) I jeszcze ze rude to wredne jak kobry.. ) Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:52 jutka1 napisała: > no_no napisał: > > > jutka1 napisała: > > > > > derekcja jest zlosliwa ruda malpa!! ))) > > __________ > > > > Ja tam nie wiem, ale ludzie mówią > > że wszystkie rude, to złośliwe)))) > ******** > Tez mi sie cos takiego obilo o uszy.... ) > I jeszcze ze rude to wredne jak kobry.. > ) ______________ Tak mi się właśnie wydawało, że cosik zasyczało)) No - sssssssssssss Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:55 no_no napisał: > Tak mi się właśnie wydawało, że cosik zasyczało)) > > No - sssssssssssss ************ Nos cie boli no_no? czy swedzi?.. bo jak swedzi to wiesz, z lewej na milosc, z prawej na zlosc, a posrodku na picie... ))) sssssssssss........... )) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:46 O - kawa...cudnie. Nie lubie poniedziałków. Jestem półprzytomna. Jestem stworzona do długiego porannego spania a nie do pobudek o barbarzyńskiej godzinie... Hy hy...rude rudemu krzywdy nie zrobi..)) Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:50 monia.i napisała: > Hy hy...rude rudemu krzywdy nie zrobi..)) ___________ Też jesteś ruda??? No - wredny szatyn Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 11:07 no_no napisał: > > Też jesteś ruda??? > Jestem farbowana - więc wychodzi na to, że fałszywa.. Wolałabym być chyba wredna...ostatecznie > No - wredny szatyn Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 11:13 monia.i napisała: > Jestem farbowana - więc wychodzi na to, że fałszywa.. __________ Hmmm, nie znam kobiet nie farbowanych))) No - to nie żart Odpowiedz Link
no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 11:21 monia.i napisała: > I co - wszystkie fałszywe? ___________ Wyjątki zdarzają się) No - wyjontkowy Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:50 monia.i napisała: > Hy hy...rude rudemu krzywdy nie zrobi..)) ********** my bidoki rude musimy sie razem trzymac, bo sie z nas smieja i palcem pokazuja i jezyk wystawiaja..... )))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.4/ 18.10.04, 10:52 Nie lubilabym wstawac,gdyby nie mysl o kawie ) Dzis smakuje wyjatkowo,do kawy sa ciasteczka "kawowe",mniam.. ml Odpowiedz Link