marialudwika 09.12.04, 16:35 Sie otwiera,moze niepotrzebnie bo coraz mniej w niej bywalcow Jowoju,gdzie jestes? ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 09.12.04, 17:29 Okres przedświąteczny,więc trudno się smyczyć po kawiarniach.Ale i ja tu wpadam czasam,do kącika dla niepalących.Dzisiaj z gorącą herbatką z miodem i cytrynką,dla nabrania sił przed myciem witrynowej porcelany. Muzyczka tez jakas by się przydała..tylko co by tu posłuchać zajmując się takim prozaicznym zajęciem jak mycie szkła i porcelany?Moja znajomy przy sprzataniu słucha tylko i wyłącznie bluesa,może i ja cos z tego gatunku poszukam? Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 09.12.04, 18:52 Oj,to sprzatanie..Dwie osoby i sforka psow a "sie" brudzi i balagani okropnie,ale ja jutro o tym pomysle,jak moja ulubiona bohaterka ,ulubionej/zwlaszcza przy dolkach/ ksiazki.Nie pisze o kogo chodzi,bo wszyscy to wiedza. A teraz herbata poobiednia i chalwa na poprawe humoru,herbata wiecorna odbywa sie "w" innym watku ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 08:58 Dzien dobry Pierwsza kawa i papieros. Spalam malo, zmeczona jestem.. A tyle dzis do zrobienia... Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 10:43 Pijac kawe podczytuje niezwykle interesujace watki na forum,ostatnio zamieniam sie raczej w czytacza.W glowie jakas pustka,moze po kawach i powrocie z "zalatwiania spraw" sie wypelni. ml Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 11:40 Kawa i miętowa czekoladka )) Coś mnie dzisiaj od pracy odrzuca. Całe szczęście, że dziś piątek...Już jutro sobie odpocznę, myjąc okropnie "niewygodne" okna u mojej mamy...Duże te okna - jak nie w bloku - i wąskie parapety.. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 13:06 Dzien dobry ML, dzien dobry Moniu ) Mam przerwe na zupke z soczewicy (lunch), kromke chleba i kieliszek wina. Potem znowu do kieratu.. Za jakies 2 godziny kuchnia powinna byc gotowa ) Potem porzadkowanie i odkurzanie CD - ze 2 godziny. Na siodma ide do psiapsiolki, akurat starczy czasu na przebranie sie etc. J. - w kieracie ))) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 13:19 Czyli w perspektywie miły wieczór?)) A porządkowanie CD może być nawet przyjemne No i Dzień Dobry, Jutko, oczywiście ))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ -- PS do Moni :-) 10.12.04, 13:15 Moniu, szafki "nie gryza" w oczy, wrecz przeciwnie - wygladaja, jakby nie byly szafkami nocnymi, tylko kuchennymi )) (chyba przez marmurowe blaty) ) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 13:19 Witam kochane dziewczyny! Ja herbatke z cytryną zagryzam pajdą świeżego chlebusia z białym serem. To takie sniadanko przedobiednie).Potem będą cukierki miętowe-uwielbiam pasjami! Po krótkim odpoczynku zmykam do kuchni,chyba barszczyk ugotuje,bo się buraków 4 kilo nadźwigałam. Pa kawosze! Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 13:31 Cześć rudakitko!)) Udanego barszczyku życzę! Hmmm - chyba mnie natchnęłaś...Barszczyk czerwony i krokiety z kapustą i pieczarkami...Niegłupie. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 16:29 Mile popoludnie,barszczyk i mnie natchnal,ale nie mam burakow,wiec zostanie na nastepny tydzien. ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 10.12.04, 19:02 Czesc Ruda Barszczu zazdraszczam - ja bede dopiero na Wigilie gotowac (brak czasu teraz) Moniu, w tym byl caly dinks, ze szafki nocne do kuchni... ) Pasuja jakniewiemco, a KUCHNIA SKONCZONA!!! (nie krzycze jeno podkreslam.. )) Zaraz pojade w gosci na krotko - wroce wieczorem na KNM papapapa.... Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 11.12.04, 13:40 RK ,juz dawno jest otwarta ,jedynie malo uczeszczana.. Bardzo zaluje,ze nie moge ogladac tego programu,ale nie mam go,niestety! ml Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ -- PS do Moni :-) 10.12.04, 13:26 Aaaa.....bo to nocne szafki kiedyś były..????))) Nie doczytałam w takim razie Nieważne! Zresztą - kto to słyszał - marmurowe blaty w sypialni...przecież to zimne...))))))) Najważniejsze, że na nowym miejscu się nie gryzą Siem cieszem Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 11.12.04, 13:44 Ale ze mnie klipanie zauważyłam,ze już otwarta! Ja piję pierwszą kawusię i jak widać zupełnie samotnie...ale chyba przywykłam Kawa gorąca na całe szczęścibo po 2 godzinach przebywania w zimnej sali jestem przemarznieta do szpiku kości! POzdrawiem i polecam poniedziałkowy teleturniej "Najsłabsze ogniwo", i proszę bez komentarzy-serce matki moze nie wytrzymać. Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 12.12.04, 12:15 Szaro, mokro. Dopiero wstałam. Piję drugą kawę.... Wczorajszy poźny wieczór i noc do 3.30 spędzone przed telewizorem :"A.I. Sztuczna inteligencja" - już widziałam, ale zawsze mnie wzrusza i kolejna Godzilla - tak głupie, że aż fascynuje. Uwielbiam filmy o Godzilli i pomimo drwin rodziny, bez wzgledu na porę dnia/mocy, zawsze je oglądam... No ale teraz chodzę zaspana, boli mnie głowa i nie mogę się obudzić( Znikam w realu - obowiązki czekają. Odpowiedz Link
jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 12.12.04, 12:58 Witam Wszystkich. Druga kawa. Wstałem o 11,30. Zmęczenie skumulowane daje znać o sobie. Usiłuje przywitać się z rozumem Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 12.12.04, 13:02 Rozumowi ,Jowoju, tez czasami trzeba dac wypocząc , poczekaj , spotkacie sie niebawem. Własnie na chwilkę przysiadłam z kawą, zastanawiając się nad życiem oraz sprawami codziennycmi , nadal , co gdzie upchnąć. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 12.12.04, 14:01 Wpadam na jakis napoj,moze goraca czekolada..Po spacerku, jestem przemarznieta do cna.Wieje lodowaty syberyjski,chyba, wiatr,nawet psy chetnie pobiegly do domu. Zaczelam ,wreszcie,pomalu,"ogdgracac" dom z tego i owego.I pisac karty swiateczne,"juz" napisalam "az" 3 ml Odpowiedz Link
kanoka Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 12.12.04, 14:10 Witaj, Ml Ja dopiero teraz idę z psicą na spacer.Ppogoda niezachęcająca( A co nas czeka w zimie? Ptaki zwiastują ostrą zimę W tym roku do Polski, a także do sąsiednich krajów, przyleciały z północy Europy ogromne stada gili, krzyżodziobów świerkowych oraz jemiołuszek - poinformował prezes Przemyskiego Towarzystwa Ornitologicznego Przemysław Kunysz. Zdaniem ornitologów, zwiastuje to wyjątkowo ostrą i śnieżną zimę. "Jeśli ptaki tak gromadnie lecą do nas z północy, a także w północnego wschodu, to doświadczenie wykazuje, że także do nas i całej Europy środkowowschodniej może dotrzeć surowa zima" - mówi Kunysz. Tymczasem, przynajmniej na razie, nic na to nie wskazuje. Na podprzemyskich łąkach kwitną stokrotki, a niedawno w jednym z ogrodów w Przemyślu po raz drugi w tym roku zakwitły polne fiołki. Nie bardzo więc wiadomo, komu bardziej wierzyć: ptakom czy kwiatom. Źródło - Onet. Odpowiedz Link
jutka1 Sroda, zimno... 15.12.04, 08:52 Siadam sobie w kacie z papierosem i z pierwszym E/M. Mam troche do zrobienia, a o 14:00 przyjezdza moj "uczen" i zaczynamy maraton j. angielskiego - od dzis do niedzieli. Dzieki niebiosom, ze facet jest zdeterminowany, zdolny, i ma fenomenalna wprost pamiec. Zna jezyk dobrze, ale niestety jest to tzw. "kiwi English" czy tez "Pacific English" - trzeba te wersje wytrzebic i drzwi za nia zamknac, a wprowadzic poprawny jezyk. Ciekawe, jak sie sprawdze jako nauczycielka. Nie uczylam angielskiego od czasow pierwszych studiow, kiedy "korkami" zarabialam na zycie... )) J. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Sroda, zimno... 15.12.04, 09:41 Przyszlam tu z pierwszym kubkiem kawy,siadam przy piecu,ale Jutka pewnie juz sobie poszla i bede tu samotna.Z pewnoscia sie sprawdzisz pedagogicznie Jutko! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sroda, zimno... 15.12.04, 11:19 Dzien dobry, ML Na chwilke tylko wpadam, bo musze pojechac do Rodzicielki porozmawiac... Racze sie zielona herbata, pyszna jest Odpowiedz Link
mammaja Re: Sroda, zimno... 15.12.04, 12:36 Wpadlam z kawa i czytam forum, zaspalam niebotycznie! Ale widocznie "organizm potrzebowal" wyspania sie! Odpowiedz Link
kanoka Re: Sroda, zimno... 16.12.04, 08:58 Wchodzę do pustej jeszcze kawiarenki po porannym spacerze z psem...Dzień chłodny,ale rześki.Czytam kupioną wczoraj Politykę - dużo ciekawych artykułów. Temat tygodnia "Dola z Opola" polityka.onet.pl/162,1208035,1,0,artykul.html -to o Jakubowskiej. "W powietrzu jest czyściej" - wyjaśnienie sprawy Generała Skalskiego polityka.onet.pl/162,1208017,1,0,artykul.html I o Julii Tymoszenko - kobiecie o dwóch twarzach polityka.onet.pl/162,1208038,1,0,artykul.html A na zakonczenie, artykuł Krystyny Grażyńskiej, o "Niepełnosprytnych", czyli szczerych aż do bólu chorych na jedną z odmian autyzmu tj. Zespół Aspergera. polityka.onet.pl/162,1208029,1,0,artykul.html Dopijam kawę i wychodzę z kawiarenki do zajęć w realu, zamykając za sobą drzwi. Politykę zostawiam , może kogoś zainteresuje? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Oczywiście - czwartek:)). 16.12.04, 09:02 dzien dobry kanoko siadam z druga kawa i przejrze prase.. co zrobic, tylko teraz mam chwile czasu, potem juz czasu nie bedzie ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Oczywiście - czwartek:)). 16.12.04, 10:37 Trzecia kawa,na czytanie nie mam zbyt wiele czasu. Jakubowska ma miniplusik u mnie bo ma czarnego cockespaniela ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Oczywiście - czwartek:)). 16.12.04, 11:03 Kawka jeszcze przede mną, przycupnę na chwilkę. Kanoko w serwisach politycznych afera goni aferę. Rozróżnienie prawdy hmmm... czy to jest możliwe ? U mnie wszędzie praca wre. Na zewnątrz chodzą wiertarki, piły.. jeszcze ostatnie puknięcia młotkiem i ... trzeba będzie poczekać do wiosny. W domu niemniej hałaśliwie. Krasnolud odkurza. Miejcie się na baczności roztocza, naskórki, sierści i inne badziewia. W tej sytuacji przenoszę się poza biuro. Odpowiedz Link
jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 16.12.04, 10:45 Pierwsza kawa za mną, drugą poczłapie zaraz zrobić. Spałem nieprzyzwoicie długo Za oknem niebieskie niebo, na kolanach rudy kot. Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 16.12.04, 12:32 Dzien dorby kawiarze! Przejrzalam zostawiona prase, nawet Nowy Dziennik pozostawiony przez Maryne Slonce piekne, czwartek - w miasto musze,Nie wiem czemu czytalam do 4 -tej rano.Bede dzisiaj beznadziejna! Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 09:02 Dzis w pracy mniej pracy, totez przynosze swoja filizanke)) Kto ma ochote ze mna porannie pogawedzic)??? Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 09:08 Czesc Kumo, dopije z toba kawe i delicje medykamentowe ) jakas muzyke na skolatane cialo moze by zapodac? Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 09:34 Witaj, witaj, witaj Jutrzenko)) Na ciele to ja sie nie znam)) Ale zapodaj, dobrze sie dzien zaczyna... Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 10:35 Witam mile panie a Jutencji zycze zdrowka !!Pije kawe tez ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 17:04 Popoludniowa pospieszna kawa - dalam uczniowi dyspense na pol godziny, potem znow do nauki... (juz mnie to meczy ;-( Puszczam Gordon Haskell'a " Harry's Bar" - dawno nieslyszana, sliczna plytka. J. )) Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 17:44 jutka1 napisała: > Popoludniowa pospieszna kawa - dalam uczniowi dyspense na pol godziny, potem zn > ow do > nauki... > (juz mnie to meczy ;-( > > Puszczam Gordon Haskell'a " Harry's Bar" - dawno nieslyszana, sliczna plytka. > > J. )) Droga Szwagierko... Gordon Haskell... Czy Ty musisz mnie tak "dreczyc"????))) Odpowiedz Link
lucja7 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 18:10 Pitou, zaczynasz pisac jak robinet. Grave!!!! lulu Odpowiedz Link
felinecaline Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 17.12.04, 20:16 fi donc, vilaine fille - tu pisses sur le forum maintenant? Cache vite ta zezette! Odpowiedz Link
jutka1 Do lucji7 17.12.04, 23:53 Hej, Lulu, o co ci chodzi? czytaj wiecej co pisze - bedziesz miec wytlumaczenie na biezaco. mam 5-dniowy maraton poprawiajac angielski przyjaciela. Kiedys obiecalam, wiec sie wywiazuje. A za porownanie nie jestem wdzieczna nicanic. Wiec Dymowska, zirytowalas mnie. I w ogole co ty tu robisz? jutka ;-( Odpowiedz Link
instant Re: Do lucji7 18.12.04, 00:13 Zut allors! ) A tak w ogole, to o co biega przy tym stoliku? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Do lucji7 18.12.04, 00:16 Hej szwagierko przyszywana ))) Zut, nie wiem o co biega J. )) Odpowiedz Link
instant Re: Do lucji7 18.12.04, 00:28 Raczej tak, Moniu, bo one o jakims pissingu parlaja ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Do lucji7 18.12.04, 00:31 Dziewczyny, padam na nos (( Jeszcze tylko aspiryne z wit.C i kodeine zapodam... Sciskam dobranocnie. Jutro jestem rano, potem do opola w wiadomym celu, potem lekcja ang. dla ucznia, potem padne. kolorowych snow )) J. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Do lucji7 18.12.04, 00:28 monia.i napisała: > Znaczy siem - bezpieczniej stolik obok zająć... *********** Nieeeeeee ))))) lucja to moja wirtualna muazonka z forum obok )) Dluga historia tego zartu dla rozruszania towarzystwa, ale Lucje lubie, jej zlosliwosc tez lubie, tylko sie zdziwilam, ze tutaj trafila ))) I tyle... )) Odpowiedz Link
monia.i Re: Do lucji7 18.12.04, 00:33 Okejszyn Czyli witamy - a nie skaczemy do gardła ? Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 18.12.04, 00:37 No i teraz nie wiem, co podnieść....NM czy gaduly...czy.... Raz, dwa, trzy...czy ktośjeszcze nie śpi? Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 18.12.04, 00:57 ML zwykle KNM otwiera Nie wiem..... hmmm Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 19.12.04, 17:30 Zmierzcha... Wchodze z filizanka orzechowej kawy...Jest polmrok, dostrzegam zaledwie zarys stolikow i biel koronkowych serwet. Siadam przy oknie, zapalam papierosa. Z kata saczy sie cicha muzyka... W oddali - swiatla miasta, stopione z gwiazdzistym niebem... Gdzies tam ida ludzie, moze dokads wracaja? Odwracam na chwile glowe i ze zdumieniem dostrzegam kogos jeszcze... On i ona, pelni galanterii, nachyleni nad soba w rozmowie. Ona - siwiutenka, z kamea i w mitenkach.. On - z laseczka... Co ich łaczy? Co ich kiedys łaczylo?? Jak oni na siebie patrza, jak on ujmuje jej dlon... Tak , jakby chcieli powiedziec: "I celebrate the day we met Coz meeting you's day I wont forget For stepping off the train For calling out my name I'm forever in your debt" Niewyobrazalnie lubie kawiarnie; bardzo lubie zamyslec sie nad filizanka kawy, obserwowac ludzi... Co moga do siebie mowic, co pamietac, co chciec zapomniec? Panom w sygnetach herbu "slizgawka" wstep tu wzbroniony. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 19.12.04, 17:40 I ja niewyobrazalnie lubie takie nastrojowe kawiarenk,ze swiecami i polmrokiem,nie za duze,takie troche retro a troche nie.. Obserwuje ludzi zapamietale,czesto widac podobienstwo bo to matka z corka,jedna kwitnie,druga nieco zwiedla,ale o pieknej twarzy a tu pojawia sie siwy pan i dylemat,czy to maz matki,czy ziec? Nigdy nie wiadomo.. Niezbyt lubie jak do kawiarni przychodza ,hm,rozbeczane wnuczteta i swym glosnym "rykiem" klada nastroj.. ml PS. Lucja zona Jutencji?? Swiat zwariowal,czy tez moze ja? Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 20.12.04, 11:12 Wypijam ostatnia kawe w opustoszalej z powodu swiatecznego "szalenstwa" kawiarence.A teraz pora udac sie do realu.. ml Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 21.12.04, 11:48 Siadam z filiżanką kawy w ręku - chyba mi ciśnienie spadło , bo głowa mnie pobolewa. Może kawa pomoże na te , rzadką u mnie dolegliwość. Samotna kawa przy stoliku kawiarnianym nie smakuje najlepiej. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 21.12.04, 12:09 Masz racje Lx,moze pora wywiesic informacje p.t." Lokal nieczynny do odwolania" ? ml Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 16:56 marialudwika napisała: > Masz racje Lx,moze pora wywiesic informacje p.t." Lokal nieczynny do > odwolania" ? > ml Zamykac chca??? To chyba, ze ze mna w srodku!!!! MarioLudwiko, zaparzam dzis kawe wanilowa, moze Cie udobrucham? No dobrze.... Galazke bzu dolaczam Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 17:34 A,to byly raczej takie "strachy na Lachy",zwlaszcza,ze rano mialam humorek zakapiorek-nie moglam pic kawy ino slaba herbate jak slomka + wode mineralna a do tego sie glodzic.Taki byl prikaz od pracowni wykonujacej badania,bleeh. Ale teraz rozkoszuje sie kawa Ewapf i pieknym zapachem bzu!!! ml Odpowiedz Link
lablafox KAWIARENKA 40+ /nr.16/i zapach bzu 29.12.04, 17:55 marialudwika napisała: > A,to byly raczej takie "strachy na Lachy",zwlaszcza,ze rano mialam humorek > zakapiorek-nie moglam pic kawy ino slaba herbate jak slomka + wode mineralna a > do tego sie glodzic.Taki byl prikaz od pracowni wykonujacej badania,bleeh. > Ale teraz rozkoszuje sie kawa Ewapf i pieknym zapachem bzu!!! > ml O tej porze , to jakby przeniesienie się do krainy bajek. Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 18:02 marialudwika napisała: > > Ale teraz rozkoszuje sie kawa Ewapf i pieknym zapachem bzu!!! > ml MarioLudwiko ,wlaczam wiec "Voir un ami pleurer" Brela... Brzmi co prawda lepiej bardzo pozna noca, ale w nastrojowej, oswietlonej swiecami kawiarence powinna byc rowniez na miejscu... Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 18:06 marialudwika napisała: > .Taki byl prikaz od pracowni wykonujacej badania,bleeh. > Ale teraz rozkoszuje sie kawa Ewapf i pieknym zapachem bzu!!! > ml Zaryzykuje stwierdzenie, narazajac sie - byc moze na ostracyzm - ze nie ma choroby "na wyniki")) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 28.12.04, 09:46 Popijając pierwszą dzisiaj kawę (mocną, bardziej aromatyczną, niż zwykle - bo ze świeżo otwartego opakowania) szczelniej otulam się swetrem - i podczytuję. Atmosfera cały czas poświąteczna - i takiż zapał do pracy.. Najświeższe doniesienia z Azji są wstrząsające. To po prostu koszmar... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 10:06 Moniu! Bylas wczoraj, a ja nie zauwazylam.. ( Druga kawe zaczynam. Goscie zjedli sniadanie i pojechali zwiedzac Wroclaw. Zastanawiam sie, co zrobic z tak pieknie rozpoczetym dniem... Moze ukladaniem ksiazek sie zajme - krasnoludka juz z kartonow wypakowala, reszta nalezy do mnie. I co to za zamykanie lokalu do odwolania, ML? nienienienienie. .. ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 10:20 Zastanowie sie nad tym,ale naogol lokale malouczeszczane taki los spotyka! Milego ksiazek ukladania,lubie to zajecie ml Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 10:28 Kochana ML lokalu nie zamykaj,moze i mało uczęszczany,ale dla mnie kultowy i jedyne jest to miejsce na tym forum, do którego wchodzę z dużą śmiałością i radością,a Pani kawiarniana nie tylko kawą ale i dobrym słowem poczęstować zawsze raczy. Pierwsza kawka do tego świąteczny makowiec,a w sercu maj..jak to zawsze kiedy nastrój melancholijny! Pa i cmoki dla następnych gości-a jemiołę zawiesiłaś pod sufitem?. Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 10:40 Też lubię układanie książek. I płyt. To takie relaksujące zajęcie. Bardzo lubię "odkryć" nagle jakąś od dawna nie widzianą książkę, ukrytą do tej pory za plecami innych , zapomnianą przeze mnie - i przeczytać ją "na nowo" ze smakiem...To jak rozmowa z dawno nie widzianym przyjacielem. Cóż...do większości swoich książek mam stosunek bardzo emocjonalny.. Druga kawa konieczna. Zasypiam..Druga kawa - albo ponowna lektura pewnych wątków. I jedno i drugie niewątpliwie pobudzające.. Pozdrawiam wszystkie "kawiarenki" )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 29.12.04, 16:09 Dobrze ze mnie cos tknelo i tu zajrzalam. Milo spokojnie, swiece i zapach swiezo parzonej kawy. Zdaje sie stane sie bywalcem.. Ja przysiadam w kaciku dla palacych z cafe au lait, zapalam kadzidelko wonne i wlaczam Joni Mitchell. Zamyslam sie nad roznymi kawiarniami jakie odwiedzilam w zyciu...jednak chyba najmilasze byly w Paris. Robinet ))) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 10:54 Jak miło tu i pusto.Wpadam z drugą kawą i trzecim kawałkiem makowca-chyba za dużo napiekłam tego ciasta-a sala gimnastyczna w remoncie i aerobiku w tym tygodniu NIET.Muzyczkę jezeli już to bardzo pocichutku,bo głowa troszkę boląca,ponieważ spałam dzisiaj w wałkach.Mój mąż kiedy widzi mnie wieczorem z wałkami zawsze mówiulska,po kluski się wybierasz?a jest to związane z pewnym zdarzeniem,ale zbyt długo by o tym pisać. Pogoda za oknem bardzo szara i dlatego ta druga kawa niezbędna,tylko po co ja te włosy kręciłam skoro na dworze taka wilgoć?No nic,zostawiam na stoliku wałeczki,może któraś z pań też ma taką potrzebę?). Miłego dnia! Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 11:00 Szkoda,ze nie ma opisu calego zdarzenia RK.Pijac kawe i patrzac jak ponuro na swiecie i nie tylko chyba sie wezme za te waleczki i kawalek makowca na poprawe humoru! ml Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 11:00 Witaj Ruda! Spanie w walkach to koszmar - jezeli kiedykolwiek probowalam to i tak przez sen zdejmowalam to z glowy! Dopijam kawe i ruszam w miasto, pogoda szara i beznadziejna.Zycze ci sukcesow w zalatwianiu waznych spraw (no bo pocos te walki byly,prawda?} Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 11:34 Hmmm...zawsze wściekle zazdrościłam naturalnie "pokręconym" paniom. Gdy raz na jakiś czas farbuję włosy zaprzyjażnionej osobnicy (posiadaczce sprężystych, lśniących, ciemnych loków) to całą siłą swej wątłej woli powstrzymuję się przed niby-nieumyślnym ciągnięciem jej za ww loki. Dodam, że czasem nożyczki leżą w zasięgu ręki - i wówczas "swędzą" mnie palce...Ależ bym ciachnęła )) Popijam kawę i marzę o makowcu Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 11:43 Dosiadam sie na chwile Moniu, bede wiec pilnowac, zeby w twojej obecnosci miec zawsze konski ogon Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 11:49 Jutka No ale...ja już wiem, że ty je masz...)) Jedynie czepek kąpielowy cię ratuje...albo jakiś zawój na głowie A koński ogon z loków jeszcze piękniejszy...Albo kok. Taki lekko poczochrany. Oj...chyba poprzestaniemy na wirtualnej znajomości )))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 12:00 Moniu, strach sie bac! ))) Dobra, ogole sie na lyso. I tyle!.. )) Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 12:09 Eeee....tobie odrosną - a mnie od tego włosy się nie skręcą... To już wolę ciągać cię za loki Nie wiem tylko, czy ty też wolisz? Jak Ci się Jutencjo Sylwester zapowiada? Miło? Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 12:25 Moniu, masz ode mnie oficjalne i publiczne przyzwolenie na ciagniecie mnie za loki )) Tylko nie powyrywaj, bo bolec bedzie Sylwester... hmmm... jestem chora, i wole nie ryzykowac szalenstw, ani nawet wychodzenia z domu... moze sprosze druzyne tutaj, mam czas dzis do 15:00 zeby podjac decyzje A ty Moniu? Odpowiedz Link
monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 12:41 Jak wyrwę - to już nie będzie bolało ))))) Będę się sytwestrowała przy zaprzyjaźnionym grillu pod przydomowym zadaszeniem w ogródku Karkóweczka, żeberka, grzane wino, zimna wódka, fajerwerki...no i do własnego łóżka blisko Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 14:32 Moniu, brzmi dobrze!! Zazdraszczam Ja postanowilam, ze w ramach podsumowywania tego Odpowiedz Link
ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 30.12.04, 14:47 Witaj Moniu witaj Jutko. Zaraz będę piła aromatyczną kawkę. Już się robi. Noc sylwestrową też spędzę w domu z gronem przyjaciół, ale bez grilla ... tyle godzin na zimnie bym nie wysiedziała, a w domu świadomie nie ma gdzie i jak ... zrezygnowałam z kominka. Teraz juz lubię w domu ... mogę kiedy chcę (nie)spać ... włączyc telewizor, albo posłuchać jakąś swoją muzykę z decybelami dla mojego słuchu ... ... już słyszę z góry ....kaaaawa czeka !!! Pa. Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 31.12.04, 10:09 Pije samotnie sylwestrowo-poranna kawusie,za oknem jest jesienno-ponuro i od switu juz slychac petardy.Cieplo.12 stopni. Podobnie jak Ew spedzam dzisiejszy wieczor w domku,pomyslec,ze kiedys wydawalo mi sie to niewyobrazalne i nienormalne.. Pozdrawiam pijacych,ewentualnie kawe.Niepijacych tez ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 31.12.04, 10:40 Dzien dobry dolacze sie druga kawa, drugi papieros, zaraz ide czyscic szyby w kominku i rozkladac ksiazki. J. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 31.12.04, 10:46 Druga kawusia i bez makowca-wyszedł był.Za to rozmrażam świąteczny sernik i zabieram się za robienie tortu.Na piecu gotują się jarzynki do sałatki śledziowej,a ja wpadłam po wałeczki,ktore wczoraj zostawiłam,bo chyba trzeba troszkę się przygotować do tej nocy.Wprawdzie "sylwek" będzie spędzany w domu,ale zawsze ktoś może wpaść,a nawet jak nie, to mżonek lubi mnie odstrzeloną,a ja go też lubię więc.... Miłego ,pełnego czaru i ewentualnie seksu wieczoru wszystkim wielbicielom kawusi i innych napojów)). Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 31.12.04, 11:00 Przerwa na kawę - gotują sią jarzynki na sałatkę warzyną ( wczorajsze mi się spaliły - bo zbyt długo rozmawiałam z koleżanką przez telefon). Sylwester w domu , bez kolezanki z gdyni , bo się rozchorowała , jeno z psem córki- 40 kg żywej wagi , chyba mnie zadusi w nocy jak wlezie cichcem do łóżka. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 31.12.04, 11:01 Witaj Ruda) Odstrzelaj sie, odstrzelaj.... mzonek tysz czlowiek, nespa? Twoje zyczenia raczej mi sie dzis nie spelnia, ale zawszec jest swiatelko na koncu tunelu )) Odpowiedz Link
she351 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 31.12.04, 13:42 A ja siedze w pracy i czekam na zmiłowanie boskie.....może nas puszą jednak do dooomu??? Litości..... Odpowiedz Link
eeewa2 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 01:32 Szkoda, że dziś kawiarenka jest pusta. A moze trwa sylwestrowa impreza (zamknieta)? Wielbicielom kawy, i nie tylko, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Odpowiedz Link
instant_and_barbutek Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 01:38 Impreza trwa w Klubie nocnych Markow. Zapraszamy ) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 11:30 coś mi się zdaje,że kawosze jeszcze śpią).Niestety mój psiu do kawoszy nie należy i musiał pobiegać,na szczęście niezbyt długo,bo pada deszcz. Pierwsza kawka plus serniczek i mym,myk wracam do łóżeczka. Miłego dnia! Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 11:42 Kawosz -ja "juz" nie spi,popija kawe z kawalkiem pysznego makowca.Szczesliwie nie pada,jeszcze.Milego dzionka! ml Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 11:55 Juz od jakiegos czasu nie spie.. Druga kawa, spokojny poranek, refleksji troche.. Rozpale w kominku, i chyba bede sie moscic... Dzien dobry, Ruda, dzien dobry, ML )) Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 11:59 jutka1 napisała: > Juz od jakiegos czasu nie spie.. > Druga kawa, spokojny poranek, refleksji troche.. > > Rozpale w kominku, i chyba bede sie moscic... > Dzien dobry, Ruda, dzien dobry, ML )) > I Tobie Jutko usmiech promienny - jak zwykle - posylam) Dziekuje za @. Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 12:03 Ide walczyc z kominkiem i wilgotnym drewnem Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 12:10 jutka1 napisała: > > "... how wonderful you are.." )) > Jakie to szczescie, ze nam tak ciagle jeszcze spiewaja)) Nieprawdaz??? Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 11:57 Przysiadam sie i ja na chwile ze swoja filizanka... Wokol martwa cisza, chociaz nie - wybuch spoznionej petardy slysze. Wlaczam Gordona H. i powoli odchodze, obiad przygotowywac. Witam i pozdrawiam Odpowiedz Link
lablafox Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 12:11 Witajcie w Nowym Roku. Dołączam się z kawą i czekam na Koncert Noworoczny z Wiednia . W domu mamy 40 kilo psa,Dajdaj się wabi,umila nam życie jak może , ale trochę tęskni za swoim państwem. Dobrze ,ze łoże mamy szerokie - okazuje się ,iż całą trójką zupełnie wygodnie sie zmieściliśmy. Kiedy toto do nas dołączyło , nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
mammaja Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 13:25 Dziendobry wszystkim, ML - rozumiem ze makowce zza oceanu nadeszly? Druga kawa, kaczuszka w piecyku,cisza i spokoj - Truszka dzielnie przezyla kanonady i spala doskonale.Mlodziez zjawi sie na obiad - narazie wszystkiego dobrego - kawiarze! Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 15:13 Tak Mm a smakuja bosko!!!Szly tylko 2 dni,szkoda,ze sie tak szybko jedza! Smacznego obiadku i ja podazam w kierunku kuchni bo wszyscy glodni,jak wilki! ml Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 15:26 MarioLudwiko, czy bedzie duza niestosownoscia, jesli do Twojej kawiarenki przyniose szampana? Wypilismy wczoraj, we dwoje, zaledwie 1 butelke. Druga czeka w kuble z lodem. Pozwoli Pani? Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 15:34 ewapf napisała: > MarioLudwiko, czy bedzie duza niestosownoscia, jesli do Twojej kawiarenki > przyniose szampana? > Wypilismy wczoraj, we dwoje, zaledwie 1 butelke. Druga czeka w kuble z lodem. > Pozwoli Pani? Cicha aprobate ze strony Jej Wysokosci dostrzegam, wiec stawiam na stoliku przy oknie... Czy ktos ma ochote na kieliszek o smuklej nodze i w moim towarzystwie?)? Odpowiedz Link
marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 16:01 Oczywiscie!!!!!!!!!!! A kawiarenka to jest NASZA 40+ a nie moja osobista,prawda? Cudownie,ze sie szampan ostal! ml Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 16:02 marialudwika napisała: > Oczywiscie!!!!!!!!!!! A kawiarenka to jest NASZA 40+ a nie moja osobista,prawda > ? > Cudownie,ze sie szampan ostal! > ml ))) I galazke bialego bzu tez widze ! Musze pomyslec, co jeszcze.... Odpowiedz Link
jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 16:28 Napije sie, nie powiem, z przyjemnoscia... W rytm Pink Martini, nie wiem, czy tutaj znani sa... ps. ani bialego bzu, ani nic nie ma... Odpowiedz Link
ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 01.01.05, 16:32 Alez Kumo, zawsze rozsylam do swoich Przyjaciol! W tym roku, rowniez do wirtualnych)) Odpowiedz Link
eeewa2 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.16/ 28.01.05, 17:56 Marioludwiko, czy w kawiarence trwa remont? Niedawno ją odnalazłam na forum i ucieszyłam się, że wreszcie znalazłam miejsce - miłe, nieprzeludnione, gdzie z przyjemnością po zimowym spacerze będę mogła wypić w doborowym towarzystwie kawencję lub inny trunek bardziej rozgrzewajacy. Nie mówiąc juz o miłym ciepełku bijacym z kominka. Chyba jest? Niezbyt dobrze widać zza zakurzonej trochę szyby. sowina Odpowiedz Link