roxy 29.12.04, 23:25 Czy ktoś z tego forum / 40+ / słucha rocka? bywa na koncertach? Rety, mam 43 lata, ale chyba nie dorosłam jeszcze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: muzyka 29.12.04, 23:29 Na koncerty nie chodzę, bo mieszkam na tzw. zadupiu kulturalnym. Jeśli przez rock rozumiesz to, co jest prezentowane jako Top Wszech Czasów, to słucham. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: muzyka 29.12.04, 23:36 Dla przypomnienia Top Wszech Czasów ed.11. www.radio.com.pl/trojka/top/default.asp Odpowiedz Link
instant Re: muzyka 29.12.04, 23:47 Pewnie, ze slucham rocka. I to nie tylko tego "starego dobrego", ale rowniez calkiem nowego i alternatywnego. I jestem niepoprawnym piratem muzycznym (zaraz mi sie oberwie od Wedrowca) )) Na koncerty raczej rzadko wybywam (ostatnie to chyba byla Tina Turner i U2), za to chetnie ogladam na dvd, zwlaszcza te sprzed lat, kiedy moi ulubiency byli jeszcze u szczytu formy. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: muzyka 29.12.04, 23:51 Za pirata - tak, za słuchanie rocka - nie. Bardzo lubię rocka progresywnego. Ktoś może słucha Noc Muzycznych Pejzaży (noc z piątku na sobotę)? Odpowiedz Link
tom_tam Re: muzyka 30.12.04, 08:21 wychowalem sie (w domu rodzinnym) w otoczeniu innej niz rock muzyki. Nie "zaluje" ) i wiem iz dzieki temu, teraz czesciej jej (dobrowolnie) slucham i.. sprawia mnie to przyjemnosc. Muzyka "rock" - "milosc" mojej mlodosci i jako naturalny przejaw mlodzienczego buntu wobec "swiata doroslych" pozostanie rowniez w kregu mych muzycznych zainteresowan. Szczegolnie jego (rock-a) "klasyka" w rozumieniu Wedrowca - mniam, mniam . Na koncertach rockowych od lat nie bywam i szczerze powiedziawszy, wystarczaja mnie nagrania (CD, Radio, plyty) tej muzyki. Gdybym dzisiaj mial do wyboru (fizycznie niestety niemozliwe!) reinkarnacje/wystep THE BEATLES i ... Berliner Philharmoniker - wybiore to drugie pozdrawiam,- tom Odpowiedz Link
byfauch Re: muzyka 30.12.04, 11:14 Zaliczenie Beatles'ów do rocka to chyba lekka przesada. Poza może "Helter Skelter" był to zespół szansonistów spod znaku "kydryńszczyzny" (muzyka lekka, łatwa i przyjemna, lekko mdląca). Nota bene pasujących jak ulał do forumowych kawiarenek i herbatek. Odpowiedz Link
ord Re: muzyka 30.12.04, 18:09 Absolutnie! Stacja radiowa ciagle na podsluchu to "Classic Rock", ostatni koncert to pozna wiosna "Ozzy Osborne" a najlepszy na jakim bylem (najlepszym moim zdaniem oczywiscie) to Pinck Floyd na krytym stadionie olimpijskim w Montrealu (6-ty lipiec 1997). www.brain-damage.co.uk/general/montreal77.htmlWOW! Odpowiedz Link
byfauch Re: muzyka 31.12.04, 00:31 Ludzie! A słyszeliście w ogóle o czymś takim jak Led Zeppelin? Czy wiecie czym jest "Since I've been loving you"? Odpowiedz Link
skynews Re: muzyka 31.12.04, 01:05 Na Zeppelinow nigdy nie udalo mi sie zalapac,szkoda. Podobno na koncertach byla atmosfera jak w kotle czarownicy. Dobrze ze przypomniales,poslucham przed snem niezapomnianego "Stairway to Heaven". Pink Floyd udalo mi sie jeden jedyny raz sluchac i ogladac live w Wenecji w 1989,szkoda tylko ze juz w niepelnym skladzie bez Roger'a Waters'a. Pamietam tez koncert Procol Harum we Wroclawiu w 1975. Hala Ludowa pekala w szwach.Byl to chyba pierwszy koncert liczacego sie zespolu z zachodu w PRL. "A Whiter Shade of Pale" slysze do dzisiaj! Odpowiedz Link
instant Re: muzyka 31.12.04, 01:54 Hehe i ja bylam na koncercie Floydow w Wenecji w 1989, ale nie przypominam sobie, zebym Cie tam widziala )) A Ty mnie widziales? ) Widzialam za to Piazza San Marco w dzien po koncercie i plakac mi sie chcialo :- ( Zeppelinow tez nigdy na zywo nie ogladalam, ale slucham ich "od zawsze" az do dzis i chyba jeszcze dlugo bede sluchac. Polecam malo znany utwor "Tea for one", ktory chyba nie zmiescil sie na zadna z ich najwazniejszych plyt, a szkoda. Odpowiedz Link
witekjs Re: muzyka 31.12.04, 13:07 Od kilku godzin słucham miłego Jazzu tutaj: www.dr.dk/musik/jazz/?wmp=jazz Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
skynews Re: muzyka 31.12.04, 21:13 Instant,ja Cie widzialem tylko wowczas jeszcze nie wiedzialem ze to Ty. Bylo pobojowisko na Piazza San Marco,ale na szczescie szybko posprzatali. Odpowiedz Link
jan.kran Re: muzyka:-)))) 01.01.05, 18:15 Ja slucham rocka... Mase i non-stop. Jestem niestety staroswiecka i moim ostatnim odkryciem muzycznym byl Prince. Nawet nie ma co wymieniac tego co slucham , bo to klasyka rocka. Ale najbardziej kocham THE DOOOOORS )) A tak jeszcze slucham jazzu , jeszcze bardziej niz rocka i muzyke klasyczna. Muzyka to podstawa dla mnie zaraz po moich dzieciach , ksiazkach i zdrowiu)) www.lyricsfreak.com/d/doors,-the/42577.html Moze zaspiewamy razem: Well , show me the way to the next wiskey bar... Z koncertami jest gorzej. Bylam na koncertach Zappy i Davisa , do Oslo przyjezdzaja niestety slawy swiatowj muzyki typu B.Spears lub Robbie Wiliams , nie moj genre. Ja bym poszla na Hendrixa albo Janis a najchetniej na jakis koncert Trane ... Ale to juz chyba w innym zyciu... Kran. Odpowiedz Link
instant Re: muzyka 01.01.05, 19:05 Aaaa, to Ty wisiales na kolumnie, Sky? Ja bylam ta, ktora zlapala spadajacy z takiego wisiora but ) Pobojowisko bylo, ale niestety nie tylko. Samo sprzatanie nie wystarczylo, niestety, bo w niektorych miejscach zostrala narazona zabytkowa "substancja". Odpowiedz Link
instant Re: muzyka 01.01.05, 19:47 Wczorajsze sylwestrowe - znakomicie. Od czasu do czasu tylko komentowal niektore wybuchy, uzywajac slow powszechnie uznawanych za obelzywe, oczywiscie w swoim papuzkowym jezyku.) A ze Sky'em wspominamy koncert Pink Floydow w Wenecji, w 89 roku, na ktorym oboje, jak sie okazuje bylismy. Sky mnie ponoc tam widzial, a ja jeszcze uscislam, czy dobrze Go kojarze ))) Odpowiedz Link
ord Re: muzyka 31.12.04, 02:08 skynews napisał: > Pamietam tez koncert Procol Harum we Wroclawiu w 1975. Hala Ludowa pekala w > szwach.Byl to chyba pierwszy koncert liczacego sie zespolu z zachodu w PRL. Nie, nie Procol Haurm - osiem lat wczesniej byl slynny koncert Tne Rolling Stones w Warszawie; www.powerhat.com/tusovka/rstones.html Odpowiedz Link
dutchman Re: muzyka 31.12.04, 10:21 Witam; A Procol Harum zanim dojechali ( ze Skandynawii ) do Wroclawia, dali tez koncert w Szczecinie w sali kina Colloseum. Jesli mowa o koncertach - widzialem pare tez - Deep Purple, Led Zeppelin, The Rolling Stones dwa razy, Eagels itp... szczesliwego nowero roku ! dutchman Odpowiedz Link
skynews Re: muzyka 31.12.04, 18:05 Dziekuje za sprostowania i przypomnienia. Tak rzeczywiscie,przez mgle przypominam sobie teraz informacje o wystepie The Rolling Stones w Kongresowej w 1967. Koncert ten to byl skandal od samego poczatku do konca: Sala Kongresowa nie byla w ogole przystosowana(tylko miejsca siedzace), po pierwszej probie z oswietleniem i wzmacniaczami padla elektryka w kilku przyleglych dzielnicach Warszawy(musiano doprowadzic prowizorycznie ekstra kabel do Kongresowej aby koncert w ogole mogl sie odbyc). Najwiekszym skandalem(widzac to dzisiaj) byl jednak system rozprowadzania biletow,a wlasciwie zaproszen dla wybranych. Otrzymali je,oczywiscie za darmo,tylko owczesni dygnitarze ze swoimi rodzinami i papusnymi zonkami oraz zaakceptowani przez ustroj dziennikarze,ktorzy rozpisywali sie nastepnego dnia o wyzszosci naszej kultury nad kultura zdegenerowanego,zgnilego zachodu. Zastanawiano sie rowniez na jaka chorobe i uposledzenie umyslowe cierpi M.Jagger bo rusza sie caly w skurczach i nie moze ani chwili stac spokojnie. Takie to byly czasy. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Zmarł Artie Shaw:( 31.12.04, 12:29 Mistrzowski klarnecista swigu. muzyka.onet.pl/jz,1031096,wiadomosci.html Odpowiedz Link
no_no Re: muzyka 04.01.05, 12:03 roxy napisała: > Czy ktoś z tego forum / 40+ / słucha rocka? bywa na koncertach? > Rety, mam 43 lata, ale chyba nie dorosłam jeszcze --- Rety, ja mam 47, i od urodzenia słucham namiętnie rockowych dźwięków, bywam też na koncertach w miarę możliwości zapadłej miejscowości)(ostatnio bujałem się ze Stachurskym)) , nagrywam, kupuję płyty, mruczę nawet sobie coś pod nosem Ze szczególnym upodobaniem wracam do muzyki zespołów lat 70-tych. Przed świętami nagrałem płytę Scorpionsów z ich sztandarowymi przebojami wykonanymi z Berlińską Orkiestrą Symfoniczną. Ciekawe połączenie rocka z powagą klasycznych instrumentów. Pamiętacie utwory: Send me an angel, Wind of change, Still loving you...? Hmm, tylko gdy tak słucham Scorpionsów, Slade, Led Zeppelin, Deep Purple i przechodzę na ciemną stronę Księżyca z utworami Pink Floyd... Breath in the air...Us and them.. Time...to...dobra, kończę, bo przechodzą mnie dreszcze, połączone z jakąś dziwną nostalgią no_no - pozdrawiam niedorosłych jeszcze) Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko 04.01.05, 15:52 No prosze, no_no sie objawil.. ))) Zapomniales o Wish you were here... heaven from hell... ))))) O paru innych tez zapomniales, ale masz a priori wybaczone, bo liste zapodales przednia! J. Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 16:27 Nawet a posteriori nie wybacze Wam zapomnienia Atom Heart Mother)) A Layla???? A "Sometimes in winter" z cieplym i meskim glosem Davida Claytona Thomasa? i jeszcze.. eeeech, ide sobie , bo i mi serce zaczyna szybciej...) Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko 04.01.05, 17:25 Layla... o tak.. co za przeoczenie )) i jeszcze... Soldier of Fortune... i Smoke on the water ... i Stairway to heaven ... Ech, bo mi sie zalewajka zwarzy od tych emocji!! ))))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko -- i oczywiscie... Pi Es 04.01.05, 17:27 whole lotta love, i ... I'm gonna leave you Zeppelinow ojojojojoj....... )))) ps. ostatnio dopiero zdalam sobie sprawe, ze whole lotta love to byla piosenka o slowie na s konczacym sie na ks... ))) Odpowiedz Link
mammaja Re: muzyko -- i oczywiscie... Pi Es 04.01.05, 17:31 A ja dostalam wczoraj od coreczki 3 albumy Stinga "wypalone" na plytce...Ale pyszny jest Sting,mowcie co chcecie! Odpowiedz Link
no_no Re: muzyko -- i oczywiscie... Pi Es 04.01.05, 18:08 mammaja napisała: > A ja dostalam wczoraj od coreczki 3 albumy Stinga "wypalone" na plytce...Ale > pyszny jest Sting,mowcie co chcecie! ___ No nie, Mammaju, Sting jest wporzo gość, tylko że chyba raczej far far away od rocka Celem przypomnienia puściłem sobie "Moon over Bourbon street"... A na dobranoc, zapodam sobie (jak ja nie cierpię tego słowa) na ten przykład Stinga, Zucchero, Pavarottiego& Friends i posłucham ich razem wykonujących "La dona e'mobile" no_no - pamparampam) Odpowiedz Link
no_no Re: -- i oczywiscie... Pi Es 04.01.05, 18:16 Niech żyje muzyka, wino, kobiety no_no - i śpiew (nawet łabędzi) ) Odpowiedz Link
no_no Re: muzyko -- i oczywiscie... Pi Es 04.01.05, 17:37 No, no, bez takich wyrazów proszę... Nie uchodzi w tak poważanym gronie Jutka, ty, ty, tu nie siej tym rokiem zgorszenia. No, popraw włosy, sie us pokój) i przejdź na gospel. no_no - glor i a) Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko -- i oczywiscie... Pi Es 04.01.05, 19:35 Przeca napisalam kodem, to tez zgorszenie??? ... Ty mnie no_no nie strasz, bo jesli zgorszenie, to sie splosze i znikne. No. )))) Odpowiedz Link
skynews Re: muzyko 04.01.05, 18:57 O Jim Morrison'ie(The Doors) czy o Van Morrison'ie? Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 18:58 skynews napisał: > > O Jim Morrison'ie(The Doors) czy o Van Morrison'ie? > The Doors, Sky))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: muzyko 04.01.05, 19:22 Prosze czytac uwaznie watek ) Ja jestem gl.fanem THE DOOOORS )) I moje dzieci , bo zanim sie urodzily to juz niejedno uslyszaly) Jak bylam w trzecim miesiacu ciazy z Mloda to wiekszosc czasu spedzalam na czternastym pietrze domu z widokiem na Pere Lachaise ze szczegolnym uwzglednieniem Grobu. Mloda ma w malym palcu muzyke , historie i caloksztalt Drzwi. A do tego poster Jima w wielkosci ponadnaturalnej)) Na pewno Jej sie ta faza natalna odbila... Syn moj w wieku lat czterech bezblednie wiedzial kiedy Miles dmucha w trabe. Nie wiem czy kiedys wykorzystaja te nikomu nieprzydatna wiedze ale mam ten luz , ze Mlodziez i ja mamy z grubsza te sama orientacje muzyczna. Wkurza mnie tylko , ze nie pozwalaja mi sluchac tak glosno jakbym chciala i wola klasyke i jazz od rocka. K. Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 19:30 jan.kran napisała: > Prosze czytac uwaznie watek ) > Wkurza mnie tylko , ze nie pozwalaja mi sluchac tak glosno jakbym chciala i > wola klasyke i jazz od rocka. K. Mila Urszulo) Wymaganie wylacznie uwagi przy "Riders on the storm" jest ponad moje watle sily i zbyt bujna wyobraznie)) Ad2. Ja bym... ogniem i mieczem.....)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko 04.01.05, 19:37 Van Morrison'a, z kolei, mam tez duzo... Stare kawalki baaardzo lubie... np. Tupelo honey, albo Brown eyed girl - cudenka. Nowe tez lubie, szczegolnie plyte Days like this... Do Doors nigdy sie do konca nie przekonalam, tak calosciowo. Chociaz light my fire, nie powiem, lubie. Hawk. Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 19:39 jutka1 napisała: > Van Morrison'a, z kolei, mam tez duzo... Stare kawalki baaardzo lubie... np. Tu > pelo honey, albo > Brown eyed girl - cudenka. > Nowe tez lubie, szczegolnie plyte Days like this... > > Do Doors nigdy sie do konca nie przekonalam, tak calosciowo. Chociaz light my f > ire, nie > powiem, lubie. > > Hawk. > Witaj ponownie, moja droga Kuzynko) Tak w ogole; wazne, oczywiscie "co", ale czy nie bardziej wazne "z kim"????? Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko 04.01.05, 19:42 Czesc Szwagierko estymowana (slow. zam. )) "Z kim" jest najwazniejsze.. "Co" zaraz potem, bo "co" potrafi zepsuc "z kim".. Filozof z niebianskiej laski (slow. zam.) )) ps. goscie maja juz 1.5 godz. spoznienia. jestem glodna i zla - nie lubie niepunktualnosci ( Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 19:47 jutka1 napisała: > Czesc Szwagierko estymowana (slow. zam. )) > "Z kim" jest najwazniejsze.. "Co" zaraz potem, bo "co" potrafi zepsuc "z kim".. > > Aaaa tak, tu sie zgadzam!!! Caloksztalt, znaczy sie jest konieczny?)))) > Filozof z niebianskiej laski (slow. zam.) )) > > ps. goscie maja juz 1.5 godz. spoznienia. jestem glodna i zla - nie lubie niepu > nktualnosci ( > Oj ja tez nieeee! Mam jedna zasade: nigdy sie nie spozniam. Ze wzgledu na szacunek dla zapraszajacych. Pieknej wiolonczeli teraz slucham.... Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko 04.01.05, 19:51 Caloksztalt, o, o, o!!! )) tez jestem do bolu punktualna - powod j.w. chce zalewaaaajkeeeee!!!!! glodnam! (glodnego przepraszam.. ) Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 19:53 jutka1 napisała: > Caloksztalt, o, o, o!!! )) > > tez jestem do bolu punktualna - powod j.w. > > chce zalewaaaajkeeeee!!!!! glodnam! (glodnego przepraszam.. ) > No coz...... Wspolnota dusz... )))) Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 18:57 ewapf napisała: > A jak, powiedzcie, moglismy o Morrisonie zapomniec? I o "Child in time?) Odpowiedz Link
ewapf Re:Zaczynalismy tez tak spiewac: 04.01.05, 19:16 Pamietacie pierwsze takty? "The rusted chains of prison moons Are shattered by the sun. I walk a road, horizons change The toumament's begun. The purple piper plays the tune, The choir softly sing Three lullabies in an ancient tongue, For the court of the crimson king. Albo Echoes? Otwieram wino Panstwo pozwola? Odpowiedz Link
onkwe gdzie te czasy ..? 04.01.05, 19:58 A to sie towarzycho rozbisurmanilo i wynarodowilo! Rocka im sie zachciewa! I to w dodatku w jezykach obcych! Pfee ! A "poszla Karolina do Gogolina.." gdzie ? A koncerty Mazowsza, Slaska to co, gorsze od jakichs tam rozedrganych Rollacych Stonsow i jeczacych Dylanow?! .. Odpowiedz Link
ewapf Re: gdzie te czasy ..? 04.01.05, 20:04 onkwe napisał: > A to sie towarzycho rozbisurmanilo i wynarodowilo! Rocka im sie zachciewa! I to > > w dodatku w jezykach obcych! Pfee ! Jak by to zrecznie powiedziec Onkwe)) wolimy te jezyki obce > A "poszla Karolina do Gogolina.." gdzie ? > A koncerty Mazowsza, Slaska to co, gorsze od jakichs tam rozedrganych Rollacych > > Stonsow i jeczacych Dylanow?! .. Goooooorsze((( Nie ten feeling. Odpowiedz Link
onkwe Re: gdzie te czasy ..? 04.01.05, 20:06 ewapf napisała: > Jak by to zrecznie powiedziec Onkwe)) > wolimy te jezyki obce Ano wlasnie....chocby na przykladzie "Nie ten feeling."... Odpowiedz Link
ewapf Re: gdzie te czasy ..? 04.01.05, 20:08 onkwe napisał: > ewapf napisała: > > > Jak by to zrecznie powiedziec Onkwe)) > > wolimy te jezyki obce > > Ano wlasnie....chocby na przykladzie "Nie ten feeling."... Nietrafiony ten przyklad))) > Odpowiedz Link
onkwe Re: gdzie te czasy ..? 04.01.05, 20:15 ewapf napisała: > Nietrafiony ten przyklad))) Coz, masz racje. Nie trafil byl, tam gdzie powinien, aczkolwiek mierzony z rozmyslem Hmmm....ciekawe dlaczego .. ...i na swojska nute, z przytupem oddalam sie ku realiom tego swiata..."szla dzieweczka do laseczka, do zielonego !... ".. Odpowiedz Link
ewapf Re: gdzie te czasy ..? 04.01.05, 20:17 onkwe napisał: > ewapf napisała: > > Nietrafiony ten przyklad))) > > Coz, masz racje. Nie trafil byl, tam gdzie powinien, aczkolwiek mierzony z > rozmyslem > Hmmm....ciekawe dlaczego .. > > ... Onkwe, ja Cie czarownym usmiechem obdarzam, a ty odchodzisz z jakas "dzieweczka"((( Odpowiedz Link
jan.kran Re: gdzie te czasy ..? 04.01.05, 20:06 Dobrze w ramach ekspiacji poslucham Szopen i Szymanowski)) Namyslowski , Urbaniak i Kroke z Nigel tyz polskie ) Wlaczam muzyke patriotyczna. grechutarodowiczmlynarski... K. Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko 04.01.05, 20:11 jutka1 napisała: > > O paru innych tez zapomniales, ale masz a priori wybaczone, bo liste zapodales > przednia! > > J. > Wybaczasz Kumo dlatego, ze a prioryzm opiera sie wylacznie na percepcji czysto intelektualnej? )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko - aprioryzm 04.01.05, 22:52 w przypadku no-no aprioryzm opiera sie na percepcji czysto instynktownej )) Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko - aprioryzm 04.01.05, 22:57 jutka1 napisała: > w przypadku no-no aprioryzm opiera sie na percepcji czysto instynktownej )) > Podzielam )))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: muzyko - aprioryzm 04.01.05, 23:05 no_no przepraszam za obgadywanie za plecami... )))) (ale to takie smiszne Kumo, co sadzisz o Waits'ie? J. Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko - aprioryzm 04.01.05, 23:05 jutka1 napisała: > no_no przepraszam za obgadywanie za plecami... )))) > (ale to takie smiszne > > Kumo, co sadzisz o Waits'ie? > > J. Tomie? > Odpowiedz Link
ewapf Re: muzyko - aprioryzm 04.01.05, 23:09 jutka1 napisała: > Tomie... > > Odpowiem Ci, moja Droga, tak: Jesli sadze, to dobrze sadze)) Jesli zle sadze, nie mowie nic) Wiec: chrup, chrup.... W radiu "Dom wschodzacego slonca.... Odpowiedz Link