mammaja 28.01.05, 19:38 Dnie mijaja jak szalone, wiec zapisujcie co sie wydrzylo )))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeffa Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 19:40 Znów dwa są "dzisiajki" i "dzisiajki otwieram" Fajnie, będziemy sobie podwójne życzonka przesyłać. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 19:42 Wodnikowstwo zakończyli remont!!! Pracowali ludzie najemni, ale wysiłek towarzyszył wszystkim. Na szczęście nastał koniec. Boje się myśleć o przyszłości - w moim domu tez ma być wymiana rur, ale terminu jeszcze nie znam. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 19:44 Bardzo mi przykro, nie zauwazylam tamtych! Weszlam do kompa i zobaczylam 100 na 103.Pania Admin prosze o wykasownie mojego watku i przeniasienie wypowiedi Wedrowca na wlasciwie miejsce ))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 19:46 Proszę mnie nie przenosić, osobiście wpiszę sie jeszcze raz Odpowiedz Link
eeffa Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 19:48 wedrowiec2 napisała: > Boje się myśleć o przyszłości - w moim domu tez ma być wymiana rur, ale > terminu jeszcze nie znam. A ja cały czas myślałam, że mieszkasz w jednym domu ze swoimi rodzicami Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 19:57 Sam(a) sobie sterem, żeglarzem, okrętem Odpowiedz Link
eeffa Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:00 wedrowiec2 napisała: > Sam(a) sobie sterem, żeglarzem, okrętem Skojarzyło mi się... jeden dom ale dwa mieszkania Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:13 I domy dwa, i mieszkania dwa. Wprawdzie połozone blisko siebie (ok. 1 km), ale samodzielne. Wiosną myśleliśmy o kupnie dwóch mieszkań w jednym, nowy domu, ale kredyty lekko mnie przestraszyły. I miały rację. Dzis dowiedziałam się, że musielibyśmy spłacać, przy kredycie złotówkowym, o ok. 100 złotych miesięcznie więcej, niż wynikałoby to z pierwotnej umowy z bankiem. Odpowiedz Link
eeffa Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:04 Uśmiałam się okrutnie Wyczytałam, że Pan A.L podziękował w imieniu Narodu Polskiego ... Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:15 Wydarzyło ) Byłam w Zachęcie na wystawie - Warszawa–Moskwa/Москва–Варшава Obrazy Wrubla, Malewicza, Kandinskiego, Chagalla, Mehoffera, Malczewskiego. Witkacego, Cybisa, Waliszewskiego......Rzeźby i inscenizacje, plakaty, , filmy, video, pokoje z epoki, straszny stół nakryty czerwoną płachtą, białe talerze, a przy nich sierp i młot, zdjęcia zamordowanych przez NKWD i....przepiękny portret Achmatowej, "Strajk" Lentza i portret Majakowskiego, i.....eeee co Wam będę mówić – sami zobaczcie Tylko trzeba się pospieszyć, bo czynne tylko do końca miesiąca, czyli jutro i pojutrze.... A tutaj – na zachętę www.culture.pl/pl/culture/artykuly/wy_wy_warszawa_moskwa_zacheta Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:30 Dzieki Kanoko za przypomnienie Jutro lecimy z samego rana. Qrcze, jak ten czas szybko sie uwinal ze styczniem... Pozdr. D Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:38 No właśnie, czas pędzi jak waryjat (ort zam) W ten sposób już kilka wystaw mi uciekło, bo....było tyyyyyle czasu ( A i tak na Warszawa/Moskwa trafiłam z przedostatnim dzwonkiem. Ludzi mnóstwo, bardzo dużo młodych,i to nie w ramach wycieczki szkolnej, ale indywidualnie, aż byłam zdziwiona, że taką mamy artystyczną młodzież Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:47 Dado, koniecznie popatrz troche na folmy Robakowskiego. Sa w takiej bocznej slace. Tez nie mialam czasu na wszystko, ale taki z defilada robil wrazenie! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 10:19 I ja,tak,jak Ew powrocilam z buleczkami i prasa.Tyle,ze we wlasciwym watku Milego dnia zycze! ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr.104 28.01.05, 20:32 Swietna wystawa - pisalam tez o niej, bo zrobila wrazenie....I mnostwo imprez towarzyszacych odbywa sie, filmow, szkoda ze nie mam czasu isil na wszystko chodzic! Omeri tez wspominala,ze byla.Moze kiedys zrobimy wycieczke )))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 10:38 Szadź na drzewach i trawkach. Ładnie Prawdopodobnie w poniedziałek dostawca internetu wymieni Ważną Część i skończą się moje (i całego osiedlowego tłumu internautów) z dostępem do internetu. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 11:43 I u nas mróz trzyma od 3 dni. Wreszcie skończyłem kompletować materiały na stronę Marka i wysłałem. Bardzo duużo tego. Nie wiem jak on się bidula z czasem wyrobi. Niech ktoś koniecznie mnie uprzedzi jak już zacznę wpadać w fotograficzny odowiednik grafomanii )) A jeśli chodzi o jakość zdjęć to niestety poprawi się dopiero jak zmienię aparat. A to trochę się przedłuża Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 11:55 Bodziu, do foto(grafo)manii Ci daleko. pstrykaj dalej! I zamieszczaj!Wszystko co pstrykasz, jest ciekawe a często - piękne. Wielu z nas podziela Twoją pasję do utrwalania chwili i dzielenia się nią z innymi... Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 11:44 To świetnie, Wędrowcze ) U mnie szaro-biało. Na spacer z psem pojdę sama, bo mąż z lekka przeziębiony . Ale wieczorem do kina pójdziemy razem. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 12:04 W Poznaniu szadziowo, ale tylko troszeczkę. Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 12:25 Witaj, Lx Jak szadź, to i gwiazdki lodowo - śniegowe www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/ Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 12:33 Dzięki za gwiazdki , prześliczne .j Ja odwzajemniam się lodem na kałuzach , w albumie. Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 12:39 Widziałam ) Gwiazdki są "za", w ramach opiewania urody zimy . Klikaj na linki - zobaczysz więcej - lodowe igiełki też.... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 13:55 W Paryzu zimno i szaro; Ale mi to nie przeszkadza... Laze, zalatwiam, spotykam sie.. Fajnie jest )) Pozdrawiam, Jutka ))) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 13:58 Witaj Jutko. Trafiłaś u mnie na obiad Jak Paryż widzisz po takiej przerwie ? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 14:03 Re:, Ew. Ja juz po obiedzie.. Wrazenia spisze pozniej - ukladam sobie to wszystko w glowie ("powroty, patrzenie wstecz lub nie" etc... ) Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 14:23 jutka1 napisała: > > > Wrazenia spisze pozniej - ukladam sobie to wszystko w glowie ("powroty, > patrzenie wstecz lub nie" etc... > > Kumo swiatowa) Trzeba sie zgodzić na pewną strukture zycia.) W młodości trzeba się buntować, w wieku średnim przyjąc legię, w wieku pożnośrednim zostać ministrem, a na starość mozna znowu zostac zrewoltowanym piernikiem) Ja Ci to mowie (sobie tez), ja- pani srednio-wieczna). Witaj i mówże o Luwrze) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 17:19 Co ja tu bede o Luwrze... nie do ogarniecia, nawet po 9 latach mieszkania tutaj.. Wole Muzeum Marmottan. Musée d'Orsay nie lubie. Rodin'a owszem. Nie zgadzam sie Kuzynka z Twoja typologia. Buntowac sie mozna w kazdym wieku, legie przyjmowac tez, oraz na laurach osiadac. Ja jak na razie sie zbuntowalam (wyrwanie sie ze zlotej klatki), teraz urlopuje umysl, zeby dojsc, co dalej... a potem pewnie znowu sie zbuntuje? Kto wie.... J. z przejsciowym dostepem do komputera )) Odpowiedz Link
josarna Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 17:30 O, rany! Ludzie jeżdżą gdzieś po wielkim świecie. A do mnie przyszedł się wygadać ojciec tych spalonych dzieci - problemy w domu. Śnieg ogromny, ale jest obłędnie pięknie. Wybywam na kulig. Oczywiście to goście jadą, nie ja. Ale będą pochodnie, grzaniec, chleb "z łopaty", smalec i takie-tam. Mąż kazali robić zdjęcia to trza. Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 17:39 jutka1 napisała: > C > > Nie zgadzam sie Kuzynka z Twoja typologia. > > Ja tez) Ale zobacz, jakie "to" moze byc proste > Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 17:42 Wszystko moze byc albo proste albo skomplikowane, to zalezy od nas samych. No, prawie wszystko zalezy od nas samych... ) Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 17:48 To, mowisz, zeby brac sprawy w swoje rece)??? "Brutalnie" Ci powiem, ze wlasnie spoczywam na laurach) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 29.01.05, 17:51 Bier sprawy w lapy i tyle... )) Ja ide w takim razie spoczac na laurach - kolacja z przyjaciolka w knajpie, gdzie jestem Elena... Ech... )))))))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 02:42 Dzis bylo bardzo nieprzyjemnie w Oslo. Olowiane niebo i szaro. Teraz ciemno )) Licze na slonce jutro... Kran. Odpowiedz Link
jutka1 poniedzialek 31.01.05, 11:02 W Paryzewie szaro, buro i chlodno. Ale przynajmniej nie pada... Dziendobrybardzo )) Odpowiedz Link
lablafox Re: poniedzialek 31.01.05, 11:04 Witaj Jutko.W Poznaniu podobnie , ale leje. Tez dzień dobry . Wszystkim Odpowiedz Link
mammaja Re: poniedzialek 31.01.05, 13:00 Narazie katz fizyczny minal - psychiczny nie. Wybaczcie, musze odpoczac, na szczescie nie jestem adminem i nie musze pacyfikowac "piaskownicy". A przyjaciele odchodza tak latwo? Oooooooo..... Odpowiedz Link
oqo Re: poniedzialek 31.01.05, 13:15 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2521029.html piękny snieżny dzionek a w Mysłowicach żałoba z powodu braku odpowiedniej frekwencji na referendum w sprawie prezydenta Osyry.Rudakitko przyjmij wyrazy ubolewania .... a może przed następnymi wyborami dżgnie się mocniej Odpowiedz Link
fan-j23 Re: poniedzialek 01.02.05, 09:52 oqo napisał: > miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2521029.html > piękny snieżny dzionek a w Mysłowicach żałoba z powodu braku odpowiedniej > frekwencji na referendum w sprawie prezydenta Osyry.Rudakitko przyjmij wyrazy > ubolewania .... a może przed następnymi wyborami dżgnie się mocniej Dzięki za słowa otuchy)!.Frekwencja i tak była niezła jak na brak nagłośnienia referendum,zastraszanie,walke nie faire.Niestety, mieszkam w bardzo dziwnym mieście,gdzie ludzi wspaniałych nie brakuje,niestety do żłoba dopychają się......Ale to nie jest forum polityczne,więc kończe temat). Pozdrawiam i znikam-RK bez nadziei na lepsze jutro swojego miasta! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 14:45 Witaj Jutko z Paryżewa witajcie pozostali. Breja, chlapa i błoto pośniegowe ... tak dzisiaj wyglądają ulice Warszawy. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 21:27 Podobnie bylo i jest tutaj...Tyle,ze zadnej breji nie ma o sniegu nie bylo. ml PS. A wogole to czy nasze 40+ jeszcze jest,czy juz "kuniec"??? Odpowiedz Link
terem Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 21:36 Tutaj zimny, niezwykle mokry deszcz pada na mrożno-białe atrybuty zimy. Czyżby odwilż się skradała ? Czyżby zapowiedż zapowiedzi przedwiośnia? Ależ jaki tam kuniec forum?? Począteczek nowej jegoż egzystencji. (Tak sobie wydedukowałam). Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 21:39 Terem jest dobra w dedukcji , tak mi się wydaje-)) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 22:44 Od kilku dni mam kiepski nastroj. Ale walcze , bo mam po co . Poza tym nastroju mojego nie polepsza kompletnie dla mnie niezrozumiala sytuacja na F 40+. Na Forum miejscowym jestem krotko , ale na necie 2,5 roku. I ciagle spotykam sie z roznymi dziwnymi sytuacjami(( Kran. Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 23:13 jan.kran napisała: > Na Forum miejscowym jestem krotko , ale na necie 2,5 roku. I ciagle spotykam > sie z roznymi dziwnymi sytuacjami(( Kran. ---- Jak to w życiu, Panie Janie, jak to w życiu... Póki co, do Raju - jeszcze kawałek) No to ide se, wymachując czasem, nieodłącznem mem kompasem:--)) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 23:28 no_no... im bardziej zaglebiam sie w net tym bardziej przypomina mi on codzienne zycie. Na szczescie zawsze mozna wylaczyc. Kran. Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiejki Nr.104 31.01.05, 23:30 Co wyłączyć? Życie?) O! NO!NO! Ani mnie sie wasz, Janku) Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiejki Nr 104 - zabawy 40-latków 01.02.05, 10:31 Zabawy w rozwalanie cegiełek, w chowanego, w bale przebierańców, dąsy, anse i konwenanse, jak widzę - trwają w najlepsze. Bawcie się dobrze milusińscy. Ja wysiadam) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr 104 - zabawy 40-latków 01.02.05, 11:28 Nie mam zamiaru dolaczac do pyskowek. Za duzo wlozylam czasu i osobistych emocji w to forum. Teraz widze, ze za duzo. Nie wypisuje sie i trzaskam drzwiami.Ale odczuwam ogromny dyskomfort psychiczny.I musze z tym pozyc. Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiejki Nr 104 - zabawy 40-latków 01.02.05, 12:01 Pozwolę sobie zadać Wam pytanie, które od dawna sama sobie stawiam: Czy po to zlezliśmy z drzewa, żeby pełzać??? Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr 104 - zabawy 40-latków 01.02.05, 12:33 ewapf napisała: > > > Pozwolę sobie zadać Wam pytanie, które od dawna sama sobie stawiam: > > Czy po to zlezliśmy z drzewa, żeby pełzać??? Nie , ale rózwnież nie po to żeby pełzać nam kazano. Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiejki Nr 104 - zabawy 40-latków 01.02.05, 13:17 Jedno i drugie nazywam wlasnie pełzaniem. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr 104 - zabawy 40-latków 01.02.05, 15:23 Bywanie z doskoku ma swoje plusy jak widze.. Nie nadazam z czytaniem wszystkiego, i wnosze, iz niektorych rzeczy lepiej by bylo nie czytac? Czy sie myle? Tymczasem pozdrawiam ze zmiennego Paryza: rano piekne slonce potem chmurzyska, teraz jakby sie przejasnialo?.... Dziendobrybardzo wszystkim.. ) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki Nr 104 - zabawy 40-latków 01.02.05, 15:28 Jak zwykle Jutko i ja Ciebie pozdrawiam. U nas też dzisiaj było pogodnie. Tak mi się przynajmniej wydaje Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki Nr 104 - Slonce:-)))) 01.02.05, 16:37 Dzisiaj jak szlam do fabryki slonce oswietlalo wzgorza otaczajace Oslo i byly one rozowe... Pieknie bylo. Zdaje sie , ze zaczyna sie dobry czas. Przechodzi mi zimowa depresja, niestety brak swiatla daje mi sie zawsze w styczniu we znaki. Ale teraz dni beda codziennie dluzsze i w na poczatku kwietnia jak przyroda sie obudzi wszystko zacznie kwitnac , rosnac i zieleniec w oczach. Kran. Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 01.02.05, 11:37 Dni mijają jak szalone, a nawet może trochę są Szaro, ślisko po wczorajszych roztopach, a nie wszedzie posypano piaskiem... Wybywam do zajęć w realu, ale postaram sie wrócić) Pozdrawiam czytaczy i pisaczy))) Odpowiedz Link
dan8 Re: Dzisiejki Nr.104 01.02.05, 12:07 Kanoka,masz racje dni mijaja w szalonym pedzie zupelnie jakby czas nabral ogromnego przyspieszenia. Pierwszy miesiac nowego roku mamy juz za soba. Jedne swieta dopiero co sie skonczyly a w sklepach zaczynaja juz pojawiac sie symbole zblizajacej sie Wielkanocy,czekoladowe jajka,zajace i kurczaki. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr.104 01.02.05, 12:35 Dzisiaj, właśnie teraz , 30 lat temu braliśmy ślub. Dzień był tak samo słoneczny jak dziś. Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 02.02.05, 09:19 W nocy napadało i świat jest cały biały, ale teraz powoli białe się topi i pewnie znowu zrobi się szaro. Dzisiaj mnie czeka pracowity dzień, ale jeszcze się budzę i podczytuję forum Może, jak śpiewał Młynarski - róbmy swoje? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 02.02.05, 16:12 Witaj Knk ) W Paryzu szaro buro prawie ponuro i zacial mi sie przycisk z przecinkiem. Pardon. Ide czytac obok. Dziendobrybardzo wszystkim ) Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr.104 02.02.05, 19:32 Po ciepłym dniu, od dłuższego czasu pada śnieg. Odpowiedz Link
kanoka Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 03.02.05, 08:48 No właśnie.Od rana wszyscy kupują pączki. Nie dam się zwariować - kupię poźniej i zjem w ilości umiarkowanej ) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 03.02.05, 09:28 Witaj Kanoko. Witajcie wszyscy. Lubię pączki, ale tylko cieplutkie. Zaraz wyjeżdżam. Będę prywatnie oglądać panoramę naszego miasta. Troszkę jest zimno na takie przyjemności Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 03.02.05, 10:27 W Paryzu dzien chlodny ale przyjemny i rzeski. Nieoczekiwanie kabel netowy mi sie objawil ))) dziendobrybardzo Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 03.02.05, 10:34 Witaj Jutko . W Poznaniu biało. Czy w Paryżu też jest zwyczaj "tłustoczwartkowy"? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 03.02.05, 10:40 We Francji nie obchodza tlustego czwartku, dzieki czemu zaoszczedze pare niespozytych kalorii ) Odpowiedz Link
oqo Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 03.02.05, 12:39 kilka dni temu śnieg przydusił mi internet i korzystanie z niego stało się udręką i jest nadal ale po wynikach słusznej szeroko zakrojonej akcji lustracyjnej leszcze bardziej opadły mi ręce , nogi oraz włosy .... lecz mimo to lub przede wszystkim dlatego będę uczęszczał na nieustające zajęcia psychoterapeutyczne grupy o nazwie 40+....nawet gdybym miał w kaftanie siedzeć sam na środku sali. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 03.02.05, 14:59 Oczko, w Paryzewie kaftaniki bardzo twarzowe sprzedaja, i gdyby nie to, ze jutro wylatuje, to bym sie sama dala zakutac... co mi tam - ochrona zwierzat i kaftanowcow, z kasztanowcami nie mylic... ))))))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr.104 tłustoczwartkowe 04.02.05, 11:22 Szare niebo, robić się nie chce,śnieg leży jakiś smutny. Ech,zima bez gór to nie zima! Odpowiedz Link
jutka1 piatek 04.02.05, 11:24 w Paryzu chlodno... lotnisko dla niepalacych, pale nazewnatrz w rekawiczkach Odpowiedz Link
mammaja Re: piatek -- na zewnatrz mialo byc ntxt :-))) 05.02.05, 10:37 Sobota powitala nas na dwu forach, ale i tak melduje, ze w Warszawie mrozno i pochmurno. Odpowiedz Link
marialudwika Re: piatek -- na zewnatrz mialo byc ntxt :-))) 05.02.05, 10:45 Witaj Mm,a u nas jest mrozno i slonecznie,ale pozniej ma byc 6 stopni! ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: Sobota 05.02.05, 12:04 Witam w sobote. Wybralam sie na przejazdzke rowerem. Niebo cudownie niebieskie gdzieniegdzie mazniete biala smuga. Lekki mroz i bardzo slonecznie. Samopoczucie wspaniale, jak niewiele mi trzeba ,troche swiatla i slonca. Zamierzam poswiecic caly dzien na malowanie (jesli tylko zdolam wylaczyc komputer i przestac myslec o Forum. Tych dwoch rzeczy nie mozna polaczyc razem, inny rodzaj emocji. Pozdrawiam Verbena Odpowiedz Link
mammaja Re: Sobota 05.02.05, 12:07 Wlasnie "przetarlo sie" i wyszlo piekne slonce! Tez pojde na spacer i moze zrobie troche fotek. Maluj, Verbeno, to twoj wlasny swiat w ktorym sie mozesz poruszac jak chcesz ))))) Odpowiedz Link
terem Re: Dzisiejki Nr.104 05.02.05, 14:21 A tu słońce - od rana.Nareszcie zima zaczyna mi się podobać. Wszystkim, u których pochmurno, przesyłam świętokrzyskie słońce Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104 05.02.05, 15:38 dzien dobry w Waszyngtonie zimno ale slonecznie zaraz ide na miasto Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr.104 05.02.05, 21:57 Dzisiaj jest spokoj - sa dwa fora i emocje opadly. Totez spokojnie udaje sie na spoczynek, bez denerwowania sie kto komu i w jaki sposob dolozy! To jest tez luksus. Pozdrawiam wszysrkich i jeszcze zachecam do obejrzenia pieska w albumie! pa! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki Nr.104 05.02.05, 21:59 Lece obejrzec!!! I tez juz sie nie denerwuje.Bywam i t i tam... ml Odpowiedz Link
josarna Re: Dzisiejki Nr.104 05.02.05, 22:41 Tyle spraw! Papierzyska do banku, dwie grupy gości (ale mąż i kochane dziewczyny zajmują się nimi), a tu jeszcze trzeba trochę zdjęć zrobić. Czy ktoś wie, czy można kupić rakiety śnieżne (takie na buty)? Chodzenie w głębokim śniegu jest takie trudne! Ale zima obłędna! Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 07:40 Od rana w kranach ani kropli wody. Z trudem "wyskrobalam" na kawę resztki ha dwa O minerale.. Kąpiel więc, tylko w oślim mleku Za to wczoraj wieczorem poszlam na plywalnie i "pokonalam"- aaa bedzie tego ze 3000 m. W głowie mi nieco pojasniało, poukladalo sie to i owo i jestem). Dzien dobry wszystkim Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 10:17 Witam z A.Slonce swieci,ale jeszcze ziab... ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 10:37 No i mamy prawdziwe mrozy - w nocy bylo u nas -14, teraz jest juz -10, ale slonce skrzy sie na pokrytych lodem roslinach, jest pieknie. ML - piesek w albumie "Zima z bliska". Odpowiedz Link
em_em Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 11:08 pogoda przecudnej urody - ale ziiiiimo !!!! Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 11:19 U nas nieco łagodniej. Tylko -7. Słoneczko pięknie świeci. Nie tylko reksio się cieszy bo wiewiórki w naszym parku kręcą się jak frygi. Bezczelnie podbiegają do reksia i drażnią biedaka na smyczce. Odpowiedz Link
em_em Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 11:31 tak sobie myślę (jak to o poranku i wymyśliłam sobie 3 nowe wątki - patrzę: a tu Rudakitka też zakłada, a zakłada No to poczekam z moimi "na zaś" ))) żeby nie wyszło że jakieś wyścigi urządzamy )) Odpowiedz Link
dan8 Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 11:33 A u mnie bylo 35C.Przed wieczorkiem ochlodzilo sie i pobiegalismy z psiunia nad brzegiem rzeki po ktorej plywaly dzikie kaczki i pelikany.Psiunia byl bardziej zajety bieganiem niz ganianiem ptactwa wodnego. Potem siedzielismy nad brzegiem rzeki i przygladalismy sie jak kaczki pieknie nurkowaly szukajac pozywienia.Pelikany chyba byly najedzone,bo majestatycznie unosily sie na wodzie nie wykazujac zainteresowania szukaniem pozywienia. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 11:48 Witajcie wszyscy. Pospałam dzis prawie do południa. W Poznaniu słońce. Ptaki już zaczynają sie odzywać wiosennie , radośniej , choć mróz . Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 14:14 Niebieskie niebo, slonce, cieplej dzis ma byc podobno... Dziendobrybardzo wszystkim Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 19:42 Polecam wszystkim obejrzenie "Monsunowego Wesela" na 1-ce . Pierwszy z hinduskich filmow, ktory zebral fure nagrod!( Po Wiadomosciach) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 19:46 Chetnie bym zobaczyla,ale nie mam tego programu ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 20:03 Nie moge niestety ogladac tego filmu, mam tylko 3 programy satelitarne. Dzisiaj u nas dalej slonecznie, odbylam dlugi spacer (tym razem nie rowerem) poogladalam kwitnace gdzieniegdzie krokusy i przebisniegi. Zrobilam pare zdjec z mysla o zalozeniu wiosennej strony w Albumie ale gdy tylko tam weszlam stracilam ochote. Chyba pojde do forumowej knajpy sie upic Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 20:15 I u nas sa krokusy i poczatki narcyzow,ale juz odechcialo mi sie robienia zdjec! ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 20:22 Ml, glowa do gory, zrobimy sobie nowy album, nie wiem jak to sie robi ale wazne sa checi. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 20:26 Tez prawda!Ale ja niekumata jestem!Chwilowo pozostawiam,jak jest. ml Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki Nr.104-Niedziela 06.02.05, 21:42 Mialam ciezki dzien w fabryce. Musze ciagle trzymac nerwy na wodzy zeby nie powiedziec co ja o tym calym norweskim balaganie mysle. Ja robie swoje dobrze , ale czasem ciezko mi zdzierzyc , ze by nie skomentowac (( Kran. Odpowiedz Link