jej_maz 06.04.05, 17:45 Jakies specjalne plany na ten rok? Mysle, ze czas juz o tym pomyslec. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Wakacje 06.04.05, 18:51 jej_maz napisał: > OK - zapomnijcie ze zaczalem w ogole temat ))))) Ja nie zapomne) Cokolwiek sie stanie to ja MUSZE do PL!!! I co najwazniejsze chce)) Choc na pare dni... Kran. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Wakacje 06.04.05, 18:45 w te wakacje to jeszcze nie wiadomo.....w ubiegle lato sie w kraju szalalo,w droooogim kraju to teraz trzeba bedzie cos skromniejszego wymyslic. Odpowiedz Link
comma Re: Wakacje 06.04.05, 18:51 Ja na pewno pojade do Rymanowa Zdroju Zapewne wpadne tez na pare dni do Krakowa, bez którego równiez nie potrafie zbyt dlugo wytrzymac. Odpowiedz Link
lablafox Re: Wakacje 06.04.05, 19:00 Marku , nie bierz naszych odpowiedzi tak osobiście , do siebie. Tak się złożyło ,iż pierwszych odpowiedzi udzielili "przejściowopustoportfelowcy" bo oni wiedzą na 100% gdzie spędzą wakacje. Co miałam napisać żeby Cię usatysfakcjonować ?,że na Szeszele?. Odpowiedz Link
emerytus Re: Wakacje 06.04.05, 19:30 przejściowopustoportfelowcy - podoba mi sie to okreslenie.Zeby tylko to przejscie nie trwalo jak deszczyk przelotny..co to cztery dni i przelecial. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Wakacje 06.04.05, 19:33 Czy boisz się emerytusie, że to się może zmienić? )) Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Wakacje 06.04.05, 19:36 A mnie żona zaczyna urabiać żeby się wybrać w lipcu w góry i właśnie w okolice Rymanowa he, he. Jeśli jej się uda to obiecuję zajrzeć tam żeby "dorobić trochę zdjęć Odpowiedz Link
comma Re: Wakacje 06.04.05, 19:40 Wspanialy pomysl!!!!!!!!!! Trzymam kciuki, zebyscie pojechali Na pewno nie bedziesz zalowac! Odpowiedz Link
emerytus Re: Wakacje 06.04.05, 19:51 Panie Bodzio..moja sytuacja przejsciowopustoportfelowca w koncu kiedys zmienic sie musi.Boje sie ze potrwa zbyt dlugo....a nie ze sie skonczy.. W koncu na wszystko jakis koniec przychodzi.Nic do ponczochy nie moge dolozyc niestety .Pomiedzy posciela tez pusto.Sloik na ogrodzie w Banku Ziemskim tez dawno wykopany. Jedyna nadzieja - "od staruszka do podlotka - wszyscy grajmy w toto lotka". Odpowiedz Link
glonik Re: Wakacje 06.04.05, 20:24 Mnie wystarczy, że do pracy nie muszę chodzić. A jako, że mieszkam, gdzie mieszkam to i atrakcje, tfu, wakacyjne mam. Książki, płyty, od czasu do czasu jakieś piwo - póki jeszcze mogę - wakacje, że hohohohoho!!! A jeszcze przyjedzie do mnie ŻU, wtedy żyć, nie umierać. Portfel nieprzesadnie gruby jest, ale co tam. Czy to już minimalizm? A, do diabła z nim. Cieszyć się tylko trzeba, że "jeszczio nie wieczier'". Nawet własna kanapa bywa lepsza od najegzotyczniejszych podróży. Te odbywam literacko i muzycznie. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Wakacje 06.04.05, 20:41 Szczerze mówiąc to czas spędzony na działce jest równie przyjemny jak egzotyczne podróże. I większą częśc urlopu tam właśnie spędzę. Trawka, kwiatki, spiew ptaków. Parę arów a tyle przyjemności. Nawet piwko nie jest mi potrzebne. Odpowiedz Link
glonik Re: Wakacje 06.04.05, 20:54 bodzio49 napisał: > Nawet piwko nie jest mi potrzebne. Ekhem....mnie też nie jest jeszcze potrzebne, ale lubię. Za czas jakiś pewnie nawet i przyjemne nie będzie . Więc pijmy, więc pijmy za zdrowie miłoooooooooooości...... Odpowiedz Link
glonik Re: Wakacje 06.04.05, 21:33 wenus440 napisała: > a moze tak : co nam sie marzy ? Emerytura. Ale już, teraz, zaraz!!!!!!! Odpowiedz Link
wenus440 Re: Wakacje 06.04.05, 21:36 to tez,ale zanim to nastapi musimy jeszcze troche powalczyc. I jedna z rzeczy,ktora nas jeszcze przy zyciu trzyma to przerywnik urlopowy. - the space is our future Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Wakacje 06.04.05, 21:46 Chciałbym jeszcze Egipt odwiedzić. Nigdy tam nie byłem. I ponurkować nad Wielką Rafą Koralową. Z aparatem, ma się rozumieć. Tego nie odpuszczę Odpowiedz Link
comma Re: Wakacje 06.04.05, 21:51 Chcialabym znowu pojechac do Paryza, tym razem z moim synkiem. Pokazac mu wszystkie te wspanialosci, które zna ze zdjec i z moich opowiadan Odpowiedz Link
wenus440 Re: Wakacje 06.04.05, 21:55 faworytow mam kilka, ale taki na pierwszy rzut gdybym tak mogla czasowo i finansowo to skok za wielka wode,zwiedzic wzdluz i wszerz "kraine nieograniczonych mozliwosci" - the space is our future Odpowiedz Link
glonik Re: Wakacje 06.04.05, 22:34 No to jak szaleć, to szaleć. Jakbym miała gruuuuuuby portfel, tobym wakacje spędziła w księgarniach. Potem, nadal mając gruuuuuuuuuby portfel, czytałabym te nabytki. A co? Pomarzyć nie wolno? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Wakacje 06.04.05, 22:51 glonik napisała: > No to jak szaleć, to szaleć. Jakbym miała gruuuuuuby portfel, tobym wakacje > spędziła w księgarniach. Potem, nadal mając gruuuuuuuuuby portfel, czytałabym > te nabytki. A co? Pomarzyć nie wolno? A ja to marzenie scietej glowy zrealizowalam kilka lat temu. Le maz jechal na wyspe Reunion, dzieci do starego kraju na narty. Odmowilam egzotycznej wyspie (ze szwagierka w formie wklatki miesnej) wzielam pieniadze za bilet i wydalam w ksiegarni. Kumpelom z puebla kategorycznie zabronilam telefonowania, wpdania z nienaca i znacka tez. Zapowiedzialam ze telefony filtruje przez serkr.autom. i nie odbieram. Wcielam sie na 14 dni. Zaciagnelam story, walnelam na wyro i zaczelam czytac, a jak mi sie oczy zamykaly to sobie utwor kladlam na twarz i po przebudzeniu nos mialam na ostatniej przeczytanej linijce. Wtsawalam zeby nakarmic kota, zanurzyc w wannie, ale caly czas z ksiazka, i polatac w lesie, ale tylko noca zeby nie wyjsc z poetyki wyobcowania. Byly to jedne z lepszych wakacji mojego zycia. Duzo bym dala zeby to powtorzyc. Odpowiedz Link
glonik Fedorczyk.....kochana, 06.04.05, 22:57 piękna, nadobna, fascynująca, mądra, piękna (żeby nie nie było - dla mnie mądra = piękna), inteligentna.....dobra - wystarczy, już dalej sklamrzyć nie potrafię i się podlizywać, ale powiedz, ach powiedz CO trzeba zrobić, żeby tak mieć?????? Bo ja gotowam duszę diabłu zaprzedać za taką możliwość. Nie, nie.....nie... NIE.......to nie jest tak, ze Cię nie lubię....ale ... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Fedorczyk.....kochana, 06.04.05, 23:05 Kochaniutka to byl cudowny zbieg okolicznosci i moj wredny charakter ktory pozwolil mi powiedziec nie, szwagierce. Ale po cichu przyznam Ci sie ze kombinuje sobie cosik takiego na sierpien. Rodzina ma prawo jechac do babci, ale ja MUSZE zostac z Krowisia bo w ramach cienkoportfelowcow nie mozemy wynajac dog-siterki,wiec chyba znowy sie poswiece i hurra)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wakacje 06.04.05, 22:34 Nie wiem, i prawde mowiac nie myslalam jeszcze o tym. W sierpniu mam u siebie 10-15 osob na coroczne week-endowe spotkanie przyjaciol i znajomych z czasow studiow. W lipcu mam wizyte z Paryza. Wlasciwie mysle, ze nigdzie na tzw. "prawdziwy urlop" nie pojade. Ale kto wie. Moze zaproszenie do Tokio sie znowu zmaterializuje, choc watpie. Tak naprawde, to marzy mi sie wyjazd na Mazury. Nigdy jeszcze nie bylam... ;-( Albo na Hel. Odpowiedz Link
wenus440 Re: Wakacje 06.04.05, 22:43 o tak Hel jest piekny,tylko zeby jeszcze tak to slonko laskawsze bylo - the space is our future Odpowiedz Link
meg_s Re: Wakacje 06.04.05, 22:45 niby wierzę w cuda ale nie wierzę w to że pojadę do wyśnionej Japonii Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Wakacje 08.04.05, 04:54 jutka1 napisała: > Nie wiem, i prawde mowiac nie myslalam jeszcze o tym. > Wlasciwie mysle, ze nigdzie na tzw. "prawdziwy urlop" nie pojade. Ale kto wie. > Moze zaproszenie do Tokio sie znowu zmaterializuje, choc watpie. :o((((((( Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
glodn_y Re:Ufffffffffff niektórym to się powodzi,że 06.04.05, 22:45 już mogą planować wakacje. Nie nazekam. Ale aż tak w przyszłość? {nie ze mną te numery )))) ) Odpowiedz Link
lablafox Re:Ufffffffffff niektórym to się powodzi,że 07.04.05, 04:34 Ostatnie lata , 1999-2002 tak spędzałam - mąz z dziećmi na wakacje , ja w domu , poświęcajaca się psu , szynszyli i żółwiowi+ książki , książki i książki. Szalone dni , takie bez kontaktu, z ksiązką, spędziłam z Mistrzem i Małgorzatą zakopawszy się w prywatnym mieszkaniu na 5 dni - 2 dni czytania ciurkiem , poostałe na powroty do fragmentów. Amok. Oj traciłam też latami kasę na ksiażki, traciłam .Teraz omijam księgarnie ogromnym łukiem , ale książki , sprzedawane z bólem serca , na allegro pozwoliły nam przezyć koszmarną ubiegłoroczną jesień. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re:Ufffffffffff niektórym to się powodzi,że 07.04.05, 06:32 Lx mam nadzieje ze w tym roku bedzie lepiej, to jest okropne kiedy trzeba wyzbywac sie ksiazek. Jakby czlowiek zostal zmuszony do sprzedawania kawalkow siebie. Przykro mi Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie A o ktore konkretnie wakacje Tobie chodzi? 08.04.05, 05:02 jej_maz napisał: > Jakies specjalne plany na ten rok? Mysle, ze czas juz o tym pomyslec. A o ktore konkretnie wakacje Tobie chodzi? Pytam sie bo sama podazam za terminami wakacji szkolnych (jesienne 9-25 kwietnia, zimowe 2-17 lipca, wiosenne 24 wrzesnia - 9 pazdziernika i letnie - 22 grudnia do mniej wiecej konca stycznia). Tegoroczne lato spedzilam nad meandrujacymi kanalami i pustym wybrzezem oceanu w Sussex Inlet. Za tydzien jade w Gory Blekitne (przemarsze, jaskinie, europejskie kawiarenki i ogrody, Ironfest - kowale artystyczni, turnieje rycerskie), w lipcu wyprawa na snieg (narty i gorace zrodla) do Nowej Zelandii, w pazdzierniku jeszcze nie wiem - na snieg i rafe troche za pozno, moze Azja albo Washington State? Do lata na szczescie strasznie daleko, nie robie planow ale podobno ma byc u mnie zjazd Forum Polonia 2? ;oP Pozdrawiam i zycze pieknych planow wakacyjnych Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
skiela1 Re: Wakacje 08.04.05, 18:28 Wakacje, w Polsce zaczynaja sie pod koniec czerwca i trwaja do konca sierpnia)))a urlop mozna brac w ciagu calego roku. Odpowiedz Link
mammaja Re: Wakacje 08.04.05, 20:29 Marzylyby mi sie wakacje jak przed laty - z duza grupa przyjaciol, masa dzieciakow, nad nieuczeszczanym wtedy jeziorem z grzybami i ogniskami.Ale dzieciaki wyrosly, przyjaciele juz nie jezdza tlumnie na wakacje,czs minal A w lecie tak przyjemnie jest w ogrodzie - wiec jeszcze nie robie zadnych planow. Odpowiedz Link