Dodaj do ulubionych

Wybory 2005

26.08.05, 12:05
Juz wkrótce.
Wiem ,ze taki wątek juz gdzieś był ,ale nie moge go znaleźć.
Zadeklarowałam ,że będę głosować na Henrykę Bochniarz , która właściwie nie
ma szans w tych wyborach, ale podoba mi się jako osoba konkretna i jak kiedyś
napisałam jako prawdziwy facet wśród tych wszystkich męższczyzn.
Wklejam jej program wyborczy.

www.bochniarz.pl/index.html
Nie wiem tylko komu odda swe głosy .
Jeśli na nią nie to na kogo?

Jak się mają , wyborczo, Wasi kandydaci?
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: Wybory 2005 26.08.05, 12:24
      Wiem napewno na kogo nie bede glosowac. Scene polityczna obserwuje z uwaga.
      Jeszcze czas na ostateczne deklaracje, ale moge przyznac ze wacham sie miedzy
      Tuskiem a Bochniarz (tzwn.stracony glos.) Kaczor bylby tez dobry, bo napewno
      przestalby byc prezydentem Warszawy. Ale nie bede na niego glosowac, ot, co.
      • dan8 Re: Wybory 2005 26.08.05, 14:05
        Mysle,ze gdyby kobiety mialy rzady w swoich rekach,to swiat bylby lepszy.
        • aszar.kari Re: Wybory 2005 26.08.05, 14:26
          dan8 napisała:

> Mysle,ze gdyby kobiety mialy rzady w swoich rekach,to swiat bylby lepszy.

Watpie smile
          Mnie sie natomiast zdaje, ze wielu wyborcow nie jest do konca swiadomych
          uprawnien konstytucyjnych prezydenta - oczekiwania, o jakich pisze wielu
          uczestnikow roznych forow nijak sie maja do tego, co prezytent PL faktycznie
          moze (albo nie). Strasznie duzo chciejstwa ale to chyba niezmienne od lat.
          Ja oddam glos na Tuska.
          Aszar
          • jutka1 Re: Wybory 2005 26.08.05, 16:15
            Aszar, przepraszam, ze pytanie moze zbyt osobiste, i zrozumiem, jesli nie odpowiesz.
            Czytalam co pisalas, i w linijkach i miedzy linijkami. Jesli dobrze doczytalam,
            to oddali Ci obywatelstwo? Jesli bedziesz glosowac?
            Jesli tak, to czy to dlugo trwalo, czy bylo skomplikowane etc.?

Dzieki z gory, pytam nie tylko z ciekawosci, ale tez dla kogos.
            • aszar.kari Re: Wybory 2005 26.08.05, 16:50
              jutka1 napisała:

> Aszar, przepraszam, ze pytanie moze zbyt osobiste, i zrozumiem, jesli nie
              odpow
              > iesz.
              > Czytalam co pisalas, i w linijkach i miedzy linijkami. Jesli dobrze
              doczytalam,
              > to oddali Ci obywatelstwo? Jesli bedziesz glosowac?
              > Jesli tak, to czy to dlugo trwalo, czy bylo skomplikowane etc.?
              >
              > Dzieki z gory, pytam nie tylko z ciekawosci, ale tez dla kogos.
              >

Nigdy nie stracilam obywatelstwa polskiego ani tez z niego nie zrezygnowalam smile
              Ma je rowniez moja corka choc kosztowalo mnie to sporo zabiegow i cierpliwosci
              w kontaktach z polskimi urzednikami, ale czego sie nie robi z sentymentu wink
              Moi rodzice po osiedleniu sie we Francji zrezygnowali oficjalnie z polskiego
              obywatelstwa. Po Okraglym Stole i wyborach 4 czerwca, moj ojciec zwrocil sie z
              podaniem o ponowne uzyskanie go ale nie zdazyl go otrzymac - zmarl zanim
              procedura sie uprawomocnila sad O ile wiem, nie byl to zbyt skomplikowany
              proces, niemniej czasochlonny, bo wszystkie papiery krazyly tam i z powrotem po
              kilka razy.
              Przykro mi, ze nie moge pomoc.
              Aszar
              • jutka1 Re: Wybory 2005 26.08.05, 16:56
                Alez nic nie szkodzi. Kto pyta nie bladzi smile

Mille mercis.
                J.
      • ewelina10 Re: Wybory 2005 26.08.05, 19:06
        drogą eliminacji wybór pozostaje niewielki.

waham się między Tuskiem a Bochniarz, ze wskazaniem na Tuska - ale wolałabym
        kogoś bardziej pewnego.

a czy ktoś się z was zastanawia - jaka powinna być prezydentowa. zaraz wrzucę
        nowy wątek smile
    • jutka1 Re: Wybory 2005 26.08.05, 15:58
      Mialam nie glosowac w prezydenckich, ale mnie przekonano. Bede glosowac i
      skresle wszystkich po rowno.

W parlamentarnych bede glosowac na PO, chyba ze sie dowiem czegos nieswiezego o
      lokalnych kandydatach - wtedy pojde na permanentna emigracje wewnetrzna, a moze
      i zewnetrzna smile
    • byfauch Re: Wybory 2005 26.08.05, 20:15
      Jeśli ktoś ma "Angorę" albo "Nie", polecam artykuł "Durnie przy urnie".
      Cytuję wstępny fragment:
      "Wyborcy Ligi Polskich Rodzin opowiadają się za rozdziałem państwa od Kościoła,
      zwolennicy Platformy Obywatelskiej - za ograniczeniem prywatyzacji i państwem
      opiekuńczym. a Unii Pracy popierają dekomunizację i są przeciw aborcji. Sen
      pijanego wariata? Nie to poglądy elektoratów partyjnych."

Na podstawie CBOS.
      • jutka1 Re: Wybory 2005 26.08.05, 20:33
        To ograniczanie prywatyzacji, klody pod nogi inwestorom - to raczej PiS. Patrz
        wywiad Najsztuba z Kaczynskim..
        smile
        • byfauch Re: Wybory 2005 26.08.05, 20:51
          jutka1 napisała:

> To ograniczanie prywatyzacji, klody pod nogi inwestorom - to raczej PiS. Patrz
          > wywiad Najsztuba z Kaczynskim..
          > smile

Tu nie chodzi o programy partii, tylko o polityczne preferencje sympatyków
          danego ugrupowania. Ludzie deklarujący swoje poparcie dla Giertycha są za
          rozdziałem Kościoła od państwa.
          • jutka1 Re: Wybory 2005 26.08.05, 20:58
            Aaaaaaaa....
            Czyli chodzi o ignorancje. Mozna tez nzawac debilizmem.

To sie zgadzam.
    • dado11 Re: Wybory 2005 26.08.05, 22:38
      Głosujemy z pełnym przekonaniem na Tuska i PO, choć "facet, baba i diabeł w
      jednym", czyli mały, duży Jaś, lekko dystansuje. Niemniej cała moja rodzina
      chce rządów PO. I uważamy, że jest to najlepsza opcjasmile
      Pozdr. D
      • skynews Re: Wybory 2005 26.08.05, 23:02

Prawica !
        Tylko i wylacznie prawica i to nie dlatego zebym mial prawicowe poglady.
        Wrecz przeciwnie, ale tylko rzady prawicy w najblizszych latach moga doprowadzic
        za kratki tych, ktorzy przywlaszczyli sobie majatek czterdziesto-prawie milionowego narodu i spowodowali ze ponad 5 milionow obywateli gloduje.

Kiedy beda juz rozliczeni wowczas bedzie mozna pomyslec o normalnych
        wyborach i dopiero wtedy partie polityczne beda mogly zaprezentowac swoje ideologie i programy.
        Narazie tego nie widac.

Czasu nie pozostalo duzo - transfery wielkich sum na Kayman Island i do innych
        "rajow podatkowych" dokonywane sa na najwyzszych obrotach - moge cos na ten temat powiedziec, zajmuje sie miedzy innymi oprogramowaniem instalowanym w bankach.

Niedlugo nie pozasnie wiele w tym kraju...
        • oqo Re: Wybory 2005 26.08.05, 23:13
          sld ukradło co się dało i jedyną karą jest parę kilo tłuszczu Pęczaka a prawica
          dochodzac do żłobu będzie chciała sobie wynagrodzić stracone lata i wiedząc że
          grożą jej tylko zawiasy , hamulce wszelakie zostawią przed płotem
          Wiejskiej....liczyłem kiedyś na Borowskiego ale znikł więc wieniec ubierze
          Donald.
          • skynews Re: Wybory 2005 26.08.05, 23:21

Borowski zostal zdradzony, miedzy innymi przez TN, nie mial zadnych szans.
            Zreszta zarowno on jak i Donald nie maja odpowiedniej sily przebicia, sa zbyt
            naiwni.
            Tu jest potrzebny mlot, ktory zrobi w najblizszych latach porzadek ze zlodziejami i nastepnie, juz w normalnym praworzadnym panstwie, obywatele
            zrobia porzadek z nim.
            Innego wyjscia, mysle, nie ma.
            • fedorczyk4 Re: Wybory 2005 27.08.05, 01:33
              Nie wiem jaką siłe przebicia mają panowie Tusk i Borowski i nie wiem jaki to ma
              wpływ na ich program. Zresztą nie maja ze soba nic wspólnego (mam nadzieję).
              Też w pierwszej turze będę głosowała na panią Bochnirz, w drugiej na Tuska (
              mam nadzieję, bo Kaczor nie przjdzie mi przez gardło). Niestety dla mnie nie ma
              partii centro-liberalnej z która moglabym się identyfikować. Musi cóś ze mną
              nie tak.
              • lablafox Przeraża mnie taka wizja Polski 29.08.05, 10:02
                a ma dużą szansę na realizację ten plan i ci ludzie.
                Nie powinniśmy być ślepi i udawać ,że wszystko jest ok.
                Nie chcę skina i faszysty , który miałby decydować , choćby w sejmie o losach
                mojej Polaski.
                Może i dobrze ,że zaczyna sie choćby szeptać o tej prawdzie oczywistej
                (prawdzie wyzierajacej z tego artykułu)

Ideał LPR sięgnął bruku

Bogusław Rogalski (z lewej) przez lata był jednym z najbliższych
                współpracowników Romana Giertycha (z prawej)

Szefowie Ligi na Warmii i Mazurach wystąpili z partii. - Ideał LPR sięgnął
                bruku. Kończę swoją przygodę w partii familijno-prywatnej, w której promuje się
                pretorię z Młodzieży Wszechpolskiej - powiedział eurodeputowany Bogusław
                Rogalski, dotychczasowy prezes partii w regionie

- Byłem członkiem sekty Romana Giertycha, Bogu teraz dziękuję, że doznałem
                olśnienia i z niej występuję - powiedział w sobotę na konferencji prasowej w
                Olsztynie Bogusław Rogalski. Wraz z nim z partii odeszli pozostali członkowie
                zarządu warmińsko-mazurskiego LPR - Wiesław Łada i Jan Moczulski. We trójkę
                zdjęli ze stojaka baner LPR i rzucili go w kąt pokoju.

Powód rozstania - listy wyborcze w okręgach elbląskim i olsztyńskim.

Według lokalnych działaczy Roman Giertych pozwolił im ustalić, kto będzie
                kandydował i z którego miejsca.

- Tymczasem władze krajowe zrobiły wszystko po swojemu. Lista elbląska jest w
                99 proc. inna od tej, którą myśmy zaakceptowali - mówi Rogalski.

W Elblągu z pierwszego miejsca miał startować Wiesław Łada, radny sejmiku i
                wiceprezes LPR na Warmii i Mazurach. Jedynkę dostał jednak Cyprian Gutkowski,
                nieznany w regionie 24-letni działacz Młodzieży Wszechpolskiej z Mazowsza.

Takich przykładów w całym kraju jest więcej. Przeciw nasączaniu Ligi
                wszechpolakami protestował wiceprzewodniczący partii Zygmunt Wrzodak, ale
                Giertych - jak się wydaje - postawił na swoim. Nowy klub parlamentarny Ligi
                będzie zdecydowanie odmłodzony. A także bardziej zdyscyplinowany.

- Myślę, że znajdzie się w nim ok. 30 byłych bądź obecnych wszechpolaków, 20
                obecnych posłów i ze 30 osób nowych - powiedział kilka dni temu "Gazecie" jeden
                z liderów Ligi.

Radykalni wszechpolacy

Młodzież Wszechpolska to najgłośniejsza dziś młodzieżowa organizacja w Polsce.
                Protestowała przeciw pogrzebowi Czesława Miłosza na Skałce, ostatnio jej
                głównym wrogiem stali się geje. - Nie pozwólmy na tolerancję dla osób o
                świadomych przekonaniach homoseksualnych. Osoby zidentyfikowane jako czynni,
                skrajni, aktywni działacze homoseksualni powinny być poddawane obyczajowej,
                społecznej i towarzyskiej nietolerancji - wołał na warszawskiej Paradzie
                Normalności wiosną b. prezes MW, Wojciech Wierzejski (też startuje do Sejmu).

- Młodzież Wszechpolska się radykalizuje. To już nie są zafascynowani ruchem
                narodowym i rozdyskutowani studenci - mówi b. wszechpolak, który pamięta
                początki MW.

Rogalski: - To osoby bez wykształcenia, które nie powinny znaleźć się na
                listach, ale są wierne i nie zadają zbędnych pytań. Sposób budowania
                dzisiejszej MW przypomina wzorce hitlerowskiej SA i polskiego przedwojennego
                ONR Falanga.

Najbardziej cenieni w organizacji są skini

- Wielu młodych działaczy mi ufa. Zaniepokojeni tym, co się dzieje w MW,
                zdawali mi relacje z tego, co widzieli, i prosili o interwencje. Rozmawiałem o
                tym z Romanem Giertychem, ale nic to nie dało - mówi "Gazecie" europoseł LPR
                Bogusław Rogalski.

Publikujemy fragmenty sprawozdań wszechpolaków, które przekazał nam Rogalski.
                Część nazwisk ich autorów zostało zamazanych, część jest znana redakcji.

• „Muszę kłamać do swoich działaczy, że w MW nie ma skinów. Nigdy nie wyślę
                nikogo z nich na żaden obóz - wstydzę się za MW. Całe koła MW budowane są w
                oparciu o skinów".

• „Odchodzą lub są po prostu wycinani dobrzy działacze. Najbardziej cenieni w
                organizacji są skini, o których mówi się, że są najbardziej zdyscyplinowani.
                Najgorsze jest to, że istnieje na to odgórne przyzwolenie".

• „N. gloryfikowała Hitlera. O ile niektórzy wszechpolacy żartują sobie czasem
                z Żydów, o tyle N. mówi z przekonaniem o słuszności działań nazistów w celu
                wyeliminowania Żydów. Nie chce słuchać, gdy jej się tłumaczy, że Ruch Narodowy
                był, jest i zawsze będzie przeciwny nazizmowi (my mieliśmy własny pomysł
                rozwiązania problemu żydowskiego - » Żydzi na Madagaskar «wink".

• „Na obozach śpiewane są nazistowskie i rasistowskie piosenki. Obóz w
                Kociołku Szlacheckim: uchlani działacze hailowali, skandowali: » Ku-Klux-
                Klan «".

• „Kolega X., widząc zawieszony na ścianie obrazek z Maryją, śmieje się z
                religii katolickiej, rzucając obraźliwe epitety pod adresem Maryi".

• „Kupują tanie wino i chleją do upadłego. Butelki znikają dopiero, gdy Roman
                [Giertych - red.] pojawia się na obozie. Ostatnio kilka butelek zostaje.
                Uznali, że Roman łatwiej da się oszukać, gdy zobaczy, że jedna czy dwie stoją -
                całkowity ich brak byłby podejrzany. Na obozach niby tylko dla mężczyzn czasem
                są dziewczyny, które są ukrywane, gdy przyjeżdża Roman".

• „Fragmenty piosenek, które są śpiewane na obozach MW: » To były piękne dni,
                Żydzi do gazu szli,/ aż się do pieca nie zamykały drzwi » , » A pedałów z
                murzynami odgrodzimy w obozach drutami, na lewactwo parchactwo puścimy, tam
                gas, endecki walczyk w szabas, o le! «, » Jak dobrze jest zimową porą w
                przeręblu moczyć Żyda, ryj wycierać, buty jego brodą i głośno śpiewać LPR «".

Te szokujące relacje są trudne do zweryfikowania. "Gazeta" wysłała dziennikarza
                na jeden z obozów szkoleniowych MW - przez dwa dni nic nie zauważył. - Są
                spokojni jak harcerze - pisał do redakcji.

Według działacza LPR - to tylko dlatego, że na obóz trafili kandydaci do MW, a
                sprawdzeni działacze zostali odesłani do kampanii wyborczej.

Kim jest Rogalski?

Rogalski uważany był w LPR za człowieka Romana Giertycha. Zna go od lat - jest
                weteranem reaktywowanej przez Giertycha w grudniu 1989 r. Młodzieży
                Wszechpolskiej.

Później Rogalski został eurodeputowanym, potem rzecznikiem LPR, jego pozycja w
                partii rosła. W styczniu jeden z liderów Ligi mówił "Gazecie", że Rogalski
                powinien wystartować w wyborach do Sejmu, bo w europarlamencie się marnuje.

Jednak potem Rogalski się zbuntował. W połowie lipca chciał zablokować
                kandydaturę Macieja Giertycha na prezydenta. Doszło wtedy do buntu części
                eurodeputowanych LPR - Rogalskiego, Bogdana Pęka, Urszuli Krupy, Mirosława
                Piotrowskiego i Witolda Tomczaka.

Teraz Rogalski zapowiada, że wspólnie założą po wyborach nową prawicową
                formację. Nie wyklucza, że znajdą się w niej również osoby z Domu Ojczystego i
                Ruchu Patriotycznego Antoniego Macierewicza i Jana Olszewskiego.

Roman Giertych odmówił komentarza "Gazecie". Marek Kotlinowski, szef klubu
                parlamentarnego LPR, powiedział PAP, że wystąpienie Rogalskiego było krzywdzące
                i dodał, że to nie pomoże Lidze w kampanii.
                • fedorczyk4 Re: Przeraża mnie taka wizja Polski 29.08.05, 10:42
                  Kochana nie czytaj tego, ignoruj te człoki, bo w końcu dostaniesz ciężkiej
                  niestrawności intelektualnej smile)
    • byfauch Re: Wybory 2005 29.08.05, 11:16
      Tutaj link do wspomnianego przeze mnie artykułu.

tinyurl.com/8moy3
    • kamfora Re: Wybory 2005 03.09.05, 19:34
      Obejrzałam (po raz pierwszy od dawna) Fakty. Jednym z punktów programu było
      porównanie opłacalności kredytów w PLN i w różnych walutach obcych. Przy
      słowach komentatora, że (to nie cytat dosłowny, a oddanie sensu smile
      "musiałoby się chyba coś strasznego stać, żeby kredyt w w CHF przestał się
      opłacać" pojawiło się (jedno z kilku, i na króciutko) zdjęcie Leppera wink

Młody stwierdził, że od dzisiaj będziemy oglądać Fakty zamiast Wiadomości smile))
      • annabellee1 Re: Wybory 2005 03.09.05, 20:11
        Ja na Tuska bede glosowac.Zawsze uwazalam i nadal uwazam,ze jest i spokojny i
        madry i przyzwoity.
    • kamfora Re: Wybory 2005 04.09.05, 22:03
      www.wprost.pl/ankietawyborcza2005/
      • mammaja Re: Wybory 2005 04.09.05, 22:14
        Zrobilam test - wyszlo mi tyle samo u Demokratow i u Platformy. No i dobrze smile
      • lablafox Re: Wybory 2005 04.09.05, 22:14
        Fajne , ale poglądy mam takie rozbieżne ,że nie powinnam może u nas w kraju
        głosować.
    • fan-j23 Wybory oczami satyryka 12.09.05, 08:57
      Jadę dalej
      08.09.2005 10:32

Jadę sobie samochodem i czytam wielkie plakaty wyborcze. Ładne, uśmiechnięte,
      jasne twarze, aż człowiek nie ma ochoty patrzeć w lustro. A obok hasła. Z tych
      haseł można dowiedzieć się, co politycy sądzą o nas. Teraz jest czas, kiedy oni
      czegoś od nas chcą. Potem im już tylko przeszkadzamy.

No więc jadę sobie i czytam: "Blisko ludzi". To PSL. Myślą, że my chcemy, żeby
      oni byli blisko nas. Pod hasłem podpisuje się trzech mężczyzn. Panowie: Pawlak,
      Zych i Kalinowski. Nie wiem, co na to ci "ludzie", ale jeśli chodzi o mnie, to
      oni są zdecydowanie za blisko mnie. Może jednego to jeszcze bym wytrzymał, ale
      trzech!

Jadę dalej. Profesor Giertych: "Z nadzieją w przyszłość ". To jest akurat
      bardzo dobre hasło. Co z niego wynika? Że brakuje nam nadziei. Bo przyszłość
      przecież mamy - czy chcemy, czy nie chcemy. Liga Polskich Rodzin stosuje bardzo
      delikatne hasło wyborcze. Nie piszą, że to oni są tą nadzieją. Piszą jedynie,
      że potrzebna nam nadzieja. To jest prawdziwa troska o rodaków! Można nawet
      zaryzykować rozwinięcie tego hasła: "Z nadzieją, że przegramy, w przyszłość".

Jadę dalej. "Niech połączy nas Polska " - to Włodzimierz Cimoszewicz. To tylko
      połowa hasła wyraźnie skierowanego do bogatszych Polaków, spędzających urlopy
      za granicą. Wiadomo, co się wyrabia w tych biurach podróży. Są niesolidne.
      Rodacy podenerwowani kłócą się z tymi biurami i często ze sobą. "Poróżniła nas
      Tunezja, niech połączy nas Polska".

Jadę dalej. Donald Tusk - "Człowiek z zasadami". Czy to oznacza, że my -
      elektorat, nie mamy zasad? Bo jeśli wszyscy mamy zasady, to czym kandydat Tusk
      się spośród nas wyróżnia? Gdyby było napisane przed hasłem "też", byłoby
      jasne. " Też człowiek z zasadami". Tak jak wy. Czyli my. A tak to wychodzi, że
      jesteśmy bez zasad i bez charakteru.

To ostatnie wynika z Leppera. Na plakacie Samoobrony jej przewodniczący określa
      siebie jako człowieka z charakterem. Swoją drogą trzeba mieć charakter, żeby
      tyle wytrzymać w solarium. Na blokadach telewizji tak się człowiek nie opali. A
      takie właśnie zapowiedział "człowiek z charakterem" uznając, że telewizja go
      bojkotuje. Panowie Tusk i Lepper w swoich hasłach nawiązują do kultowych filmów
      Andrzeja Wajdy "Człowiek z...".

Jadę dalej. Plakat partii, która zarzuca Tuskowi, że jego kampania jest za
      droga. Prawo i Sprawiedliwość. Powinien to być biedny plakacik - czarno-biały,
      taniutki, bez hasła i zdjęcia. Jest ze zdjęciem i hasłem. Silny prezydent,
      uczciwa Polska. Czy kraj może być uczciwy? I co jest bardziej uczciwe: rzeki
      czy góry? Bo morze jest nieuczciwe - zimne i z falami. A może
      odwrotnie: "Uczciwy prezydent, silna Polska"?

I nagle widzę baner, który mnie poraża swą prostotą: "Kocham Polskę" Kto to?
      Który to kandydat? A to tylko klej do kafelków. Jadę dalej...

Krzysztof Piasecki

(INTERIA.PL)
      • fan-j23 A co z Senatem? 13.09.05, 08:06
        Ja nie oddam głosu na nikogo do tej izby,według mnie jest zbyteczna, i jakoś
        dziwi mnie "ciąg" emerytów z SLD na stanowiska w tej "przechowalni",przecież
        obiecywali,że ją zlikwidująsmile)).
        • felinecaline Re: A co z Senatem? 13.09.05, 18:46
          Senat to jak sama nazwa wskazuje zgromadzenie starszyzny "plemiennej". Mnie
          interesuje jedno: czy ktos z tych wszystkich pospolu kandydatow do Sejmu,
          Senatu, prezydentury i do czegokolwiek oprocz sloganow, bilboardow i spotow
          dysponuje jakimkolwiek PROGRAMEM - juz nie mowie, ze mialby to byc program
          przemyslany, rozsadny i realistyczny...
          • antyproton Re: A co z Senatem? 13.09.05, 20:06
            PROGRAM
            przemyslany, rozsadny i realistyczny... :

Bawelna niekolorowa :
            Moczenie 15 min 30°C
            Pranie glowne 60 min 65°C
            1° Plukanie 5 min
            2° Plukanie 5 min
            3° Plukanie 5 min
            Zmiekczanie plynem 5 min
            Wirowanie 10 min

Caly program : 105 min .

wink)))

• bodzio49 Re: A co z Senatem? 13.09.05, 20:24
              W zasadzie to można się w tym doszukać związku z tematem. Te przedwyborcze
              deklaracje w tv trochę mi się z praniem mózgu kojarzą smile
          • fan-j23 Re: A co z Senatem? 13.09.05, 21:35

felinecaline napisała:

> Senat to jak sama nazwa wskazuje zgromadzenie starszyzny "plemiennej".

O kurcze,w życiu bym na to nie wpadła,dzięki za infosad((.Myślałam raczej,że to
            ekskluzywny dom starców dla zasłużonych "utrwalaczy".
    • no_no Re: Wybory 2005 - Bo miała za duże piersi... 17.09.05, 17:37
      a jakby jeszcze tego był mało,
      to jeszcze nos jak kartofelsmile)))))

no_no - a ja mam zgrabny nosekwink
      • no_no Re: Wybory 2005 - Bo miała za duże piersi... 17.09.05, 17:38
        no_no napisał:

> a jakby jeszcze tego był mało,
        > to jeszcze nos jak kartofelsmile)))))
        >
        > no_no - a ja mam zgrabny nosekwink

fakty.interia.pl/news?inf=667308
        -_-
        • lablafox Kto na Tuska zagłosuje , ten Chrystusa ubiczuje 06.10.05, 09:35
          Straszne , co ten biedny Chrystus zawinił naszemu narodowi.
          Jak myslicie , ile głosów w ten sposób zyska kaczyński odbierająć je yemu
          belzebubowi , masonowi i biczownikowi?????wink)))ale ze smutkiem w sercu.

Kto na Tuska zagłosuje, Chrystusa ubiczuje"

Pod krakowskimi kościołami tajemnicza Jasnogórska Konfederacja Narodu Polskiego
          rozdaje ulotki szkalujące Donalda Tuska - czytamy w krakowskim dodatku "Gazety
          Wyborczej".
          "Ten Chrystusa ubiczuje, kto na Tuska zagłosuje" - głosi treść ulotki. Pod
          tekstem Jasnogórska Konfederacja Narodu Polskiego odsyła do strony
          internetowej, na której można przeczytać "List do narodu polskiego - modlitwa o
          jego przetrwanie".

List rozpoczyna się sformułowaniami o wszechobecnych "braciach masonach,
          wolnomularzach, których celem jest zniszczenie Kościoła katolickiego przy
          pomocy tzw. globalizmu..." - pisze "Gazeta Wyborcza".REKLAMA Czytaj dalej

Konfederacja powstała 9 marca 2003 roku na Jasnej Górze. Ma na celu "uratowanie
          ginącej Polski i wydaje otwartą - bezkrwawą walkę jej największym wrogom -
          masonom." Gospodarze jasnogórskiego sanktuarium twierdzą z kolei, że Jasna Góra
          nie ma nic wspólnego z organizacją - czytamy w krakowskim dodatku "Gazety
          Wyborczej".
          • no_no Re: Kto na Tuska zagłosuje , ten Chrystusa ubiczu 06.10.05, 09:44
            lablafox napisała:

> "Kto na Tuska zagłosuje, ten Chrystusa ubiczuje"
            -----
            W 1989 roku miałem nadzieję, pewnie jak i większość naszego społeczeństwa,
            że będę żył wreszcie w normalnym kraju. Niestety, po kilkunastu latach okazało
            się jak płonne to były nadzieje.
            Dzisiaj już wiem, że nie dożyję takiej Polski o jakiej jeszcze nie tak dawno
            marzyłem...
            Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka