Dodaj do ulubionych

lista nieobecnosci

21.09.05, 23:00
Bardzo mi ostatnio brakuje natchnionych tekstow ewypf - dlaczego znikla?
I cudowne opisy a.erie - juz tak dawno jej tu nie bylo....
Obserwuj wątek
    • antyproton Re: lista nieobecnosci 21.09.05, 23:05
      mark ,
      wiem ze nas czytasz , nie wytrzymalbys .
      Odezwij sie wreszcie , jestes wsrod swoich , chopie .

smile)
    • glodn_y Re: lista nieobecnosci 21.09.05, 23:13
      Ado!!! sad(((
      • mantra1 Re: lista nieobecnosci 21.09.05, 23:34
        Wolaj, Glodny, wolaj. Mnie tez Siostry brakuje.
        A gdzie nasza Kamforka wyparowala? wink
        • skynews Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 12:11

Jezeli nie chca to ich problem - nalezy to uszanowac.

Nie moga - to inna sprawa.

Problemy techniczne - tania wymowka - pisalem niedawno na forum via GPRS, lezac na plazy i uzywajac tylko mojego telefonu komorkowego.
          Moglem rowniez sprawdzac pczte i wysylac maile - transfer byl ok.
          Jezeli wiec ktos mowi ze "nie ma dostepu do netu" to jest raczej niewiarygodny.
          • lablafox Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 12:17
            Może być wiarygodny, Sky , po prostu może nie mieć takich umiejętności jak Ty i
            nie mieć takiej wiedzy .Ludzie są różni.
            Brakuje mi tez Foxala , martwię się , bo w ostatnich wpisach tabletki
            łykał.Często o nim myślę.
            Co do a.erie , to mam złe przeczucia, ale niech tylko złymi przeczuciami
            zostaną.
            • skynews Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 12:45

Lx,
              nie posadzaj mnie o cos nadzwyczajnegosmile

Telefon komorkowy, a nawet kilka ma dzisiaj kazdy - nawet przedszkolaki.
              Jak wyslac @ i zalogowac sie np. w portalu gazeta.pl jest napisane w instrukcji
              obslugi telefonu komorkowego.
              Uslugi GPRS i MMS sa dostepne w sieci kazdego operatora telefonii komorkowej i nie trzeba ich nawet ekstra aktywowac.

Jest wprawdzie troche niezrecznie i niewygodnie pisac z komorki dluzsze posty
              na forum, ale przynajmniej "dzien dobry" mozna zawsze powiedziec - nie jest to trudniejsze od wyslania zwyklego SMS'a.

Forumowe "znikanie" na dluzszy czas, w tym przypadku swiadczy raczej o nie najlepszym stanie emocjonalnym - po to jest w koncu forum aby pogadac - jak jednak odpowiada im "samotnosc" to ich sprawa.
              • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 12:52
                "Uslugi GPRS i MMS sa dostepne w sieci kazdego operatora telefonii komorkowej"

Pytanie, za ile?
                • skynews Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 12:55

krwawy napisał:
                  "Pytanie, za ile?"

Jaki sie nazywa operator ?
                  • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 13:02
                    GPRS Internet 100 KB 0,12 zł - cennik z plusgsm

Uważam, że to drogo.
                    • skynews Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 13:26

No nie !
                      Jestem zdruzgotany i poruszony do glebi... niewiedzasmile))

GPRS jest polaczeniem permanentnym tzn. aktywujacym sie automatycznie po wlaczeniu komorki i jej automatycznym wpisaniu sie w siec operatora.
                      Placimy transfer, za ilosc przesylanych danych i plikow a nie za polaczenie !!!

Napisales:
                      "GPRS Internet 100 KB 0,12 zł - cennik z plusgsm"
                      - w praktyce powiedzenie na
                      forum "dzien dobry, jestem, zyje" nie przekroczy lacznie z logowaniem sie
                      10 - 15 KB, czyli bedzie kosztowalo miedzy 0,012 a 0,018 zł - drogo !!!???

Jest znacznie tansze od zwyklego SMS'a !!!

Nie ma wiec usprawiedliwienia ani zadnej litosci dla forumowych "olewaczy"smile))
                      • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 13:47
                        Przyznaję bez bicia, że nigdy nie interesowało mnie korzystanie z internetu za
                        pomocą komórki, nie mniej rozumiem różnicę między opłatą za połączenie a opłatą
                        za transfer.
                        Zresztą jaki sens miałoby logowanie się na forum jedynie w celu powiedzenia
                        "dzień dobry"?
                        Każde kliknięcie to kolejny transfer i kolejne grosiki.
                        A ja strasznie nie lubię płacić za coś, czego nie wypiję czy ewentualnie nie zjem.

A zwykły SMS jest drogi.
                        • skynews Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 14:32

"Zresztą jaki sens miałoby logowanie się na forum jedynie w celu powiedzenia
                          "dzień dobry"?"

Masz racje,
                          ale w przypadku kiedy niektorzy autentycznie sie martwia "co sie
                          stalo", wyslanie jakiej kolwiek informacji jest jak najbardziej wskazane i nalezy raczej do dobrego wychowania - inaczej nie powstalby ten watek.

"Każde kliknięcie to kolejny transfer i kolejne grosiki.
                          A ja strasznie nie lubię płacić za coś, czego nie wypiję czy ewentualnie nie zj
                          em. A zwykły SMS jest drogi."

smile))
                          nie jest tak zle z tymi transferami, ale przypomniales mi przy tej okazji
                          ze kazdy ma swoje priorytety w placeniu za cokolwieksmile))

Nie mowie nigdy ze cos jest "drogie" lub "za drogie".
                          Mowie w takich i podobnych przypadkach "zarabiam za malo" i automatycznie niejako zmierzam do zwiekszenia przychodow.
                          • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 14:36
                            Skorzystałem z Twojej rady i ściągnąłem sobie konfigurację do mojej komórki.
                            Narazie, jak to mówią DUPA! Nie chce się łączyć.
                            Spróbuję ze standardowym ustawieniem.
                            • skynews Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 14:41

smile))),
                              jak to dupa ?
                              To dziala perfekt !!!

Sprobuj zaawansowane i nie wszystko naraz: musisz dostac 4 sms'y.

Powodzeniasmile))
                              • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 14:44
                                Według instrukcji tylko 1. Ale zamówiłem tylko pakiet standardowy.
                                • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 14:47
                                  Pakiet extra poszerzony jest tylko o konfigurację poczty.
                                  Może spróbuję "inną razą".
                                  • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 14:49
                                    A tak w ogóle to płacę 10 EUR miesięcznie za to bydlę. Jeszcze rok to wypowiem
                                    umowę i przejdę na kartę "pre-paid".
                                    • mantra1 Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 15:28
                                      Pozwolicie, Panowie, ze jednak sprobuje sprowadzic ten watek na tory okreslone
                                      przez jego autorke-zalozycielke wink
                                      Czy obecnosc na forum, na ktorym od dluzszego czasu jest sie stalym bywalcem
                                      jest obowiazkowa, czy nie? Czy dobry obyczaj, o ktorym wspomnial Sky nakazuje
                                      nam odmeldowywanie sie przy kazdej dluzszej przerwie w pisaniu, czy tez
                                      dopuszczalne jest "wyjscie po angielsku" na zawsze, badz na czas dluzszy -
                                      nieokreslony.
                                      Nie mowie tu o informacji typu "nie bedzie mnie, bo urlop, praca, przeprowadzka,
                                      goscie itp.", ale meldunki w rodzaju "nadaje z sali operacyjnej, za chwile beda
                                      mnie kroic", czy "podlaczylem sie na plebanii, bo wlasnie trwa msza pogrzebowa w
                                      intencji mojej ukochanej cioci, ktora za moment pochowamy", albo "stukam,
                                      odmierzajac czestotliwosc skurczow porodowych mojej zony" jakos nie wzbudzaja we
                                      mnie zaufania do ich autorow. Dlatego tez, chociaz brakuje mi obecnosci na forum
                                      tych osob rozumiem i uznaje, ze kazda z nich ma jakis swoj wazny powod, zeby
                                      tu nie pisac. Przypuszczam, ze w wiekszosci wypadkow nie pozwalaja na to rozne
                                      sytuacje w zyciu realnym, ktorymi niekoniecznie chcemy sie dzielic ze
                                      wspolforumowiczami. Czasami jednak przyczyna moze byc samo forum, "zmeczenie
                                      materialu", irytacja spowodowana czyims wpisem, czyjes intencje nie zawsze
                                      wlasciwie wyczytane miedzy wierszami, czy najzwyklejszy "kompowstret", na ktory
                                      np. ja zapadam, kiedy za duzo pracuje. Sa tez przypadki i mysle, ze nie
                                      odosobnione, kiedy czlowiek lapie sie na tym, ze zaczyna sie uzalezniac, czy to
                                      od forum, czy ogolnie, od internetu i usiluje podjac nierowna walke z nalogiem.
                                      Odmeldowac sie wtedy? Pozegnac sie i zniknac? Tylko nie to! Bo natychmiast rodzi
                                      sie pokusa, zeby znowu zalogowac sie na forum i sprawdzic, co inni odpisali. W
                                      takich sytuacjach ma sens tylko znikniecie bez pozegnania.
                                      Szanujmy nieobecnych za to, co wczesniej nam z siebie dali. Nawet jesli nie
                                      powiedzieli "zegnajcie". To tylko forum. A moze az...
                                      • mantra1 Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 16:22
                                        P.S. A jeszcze bardziej trzymajac sie sedna tego watku, moj niezupelnie
                                        klasyczny nos podpowiada mi, ze Ewapf "podpada" pod jeden z wymienionych przeze
                                        mnie przypadkow (nie powiem ktory). I aczkolwiek rowniez brak mi jej obecnosci
                                        na forum rozumiem Jej decyzje o czasowym wylogowaniu sie z tego gremium. Mam
                                        nadzieje, ze bedzie to czas niedlugi smile)
                                        • byfauch Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 16:24
                                          "nie powiem ktory"

Poooooowiedz!
                                          • mantra1 Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 16:28
                                            Oj nie pooowiem, bo domniemywam ino smile)
    • ewelina10 Re: lista nieobecnosci 22.09.05, 12:57
      brakuje mi też kilku osób, ale jeśli taka jest czyjaś wola - trudno -
      każdy ma prawo do podjęcia takiej decyzji.
    • ewapf Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 10:50

Pozwolę sobie pozostawić ślad "natchnionej" łapki, jesien nie Państwa pozdrawiając i dziękując za pamięćsmile

Proszę mi pozwolić również nieśmiało napomknąć, że - wbrew sugestiom -
      nie spędzałam wakacji w Cet-niet-niet-niewie smile.
      Myśli, natomiast biegły mi w przeszłość na Costa del Jelitkowo smile, gdzie leżąc sobie na piasku, opalałam sie topless, jakkolwiek osłonięta w miejscach wiadomych, Janem Kamyczkiemsmile

Ze zdumieniem odkryłam smile ponadto, że moja aktywność na forum w tym miesiącu była, dla mnie samej, zastanawiająco częsta i "długa" ; gdyby moje wpisy podzielić na pojedyncze zdania, okazałoby się, że prawie zdominowałam forum smile

A wszelka dominacja zupełnie już do mnie niepodobna.

A teraz zmykam znów, bo empiria za plecami wydaje grozne pomruki, prosząc o spacersmile

Czy ja już mówiłam, że bardzo Was lubie?smile
      I, że lubię tu bywać?
      Bo tylko z Wami bywam.

smile
      • ewapf Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 11:39
        ewapf napisała:

> Proszę mi pozwolić również nieśmiało napomknąć, że - wbrew sugestiom -
        > nie spędzałam wakacji w Cet-niet-niet-niewie smile.
        ===

Ale, mimo to, leżąc sobie i marzącsmile, usiłowałam sobie również przypomnieć, co oznacza słowo "leseferyzm".
        A teraz sprawdzę w słowniku znaczenie słowa "patient".
        Może sie przydać.
        smile
        • felinecaline Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 11:54
          Leseferyzm jest bardzo pokrewny jemenfoutisme'owi. A patient to jak sama nazwa
          nie wskazuje czlowiek (cierpiacy) co paradoksalnie NIE znaczy, ze cierpliwy,
          choc tak wlasnie powinno.
          Pozdrawiam
          • ewapf Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 12:09
            felinecaline napisała:

> Leseferyzm jest bardzo pokrewny jemenfoutisme'owi. A patient to jak sama nazwa
            > nie wskazuje czlowiek (cierpiacy) co paradoksalnie NIE znaczy, ze cierpliwy,
            > choc tak wlasnie powinno.
            > Pozdrawiam
            ===

To ja sie teraz pozastanawiam smile, co może znaczyć leseferyzm versus patient - w znaczeniu podstawowym.
            Myślę, myslę... i dochodze do wniosku, że powinnam zająć się raczej znaczeniem, tego słowa, bardziej metaforycznym.
            Obym sie myliła.

Pozdrowienia odwzajemniamsmile
            • byfauch Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 12:16
              Przepraszam,
              czy Panie mnie przypadkiem nie obrażają?
        • mantra1 Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 12:22
          Marzenia na/o plazy - dobra rzecz. Pod warunkiem, ze nie jest to plaza w
          (p)Ustce wink
          Przy okazji sprawdzania hasla "leseferyzm" sprawdz, prosze "woluntaryzm" wink
          Nie wiem, dlaczego oba te terminy kojarza mi sie ze soba.
          Pozdrawiam Cie, Ewo -
          mantra- impatient patient smile)
          • skynews Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 17:07

No tak,
            swiat dzieli sie na lekarzy i wszystkich innych.

Wielu przedstawicielom tej grupy zawodowej wydaje sie ze bez nich nie ma prawa
            w ogole egzystowac jakiekolwiek zycie oprocz wirusow i bakterii oczywiscie.

No hell below us - Above us only sky
            \J.Lennon\
            Enjoy the Music!
            • felinecaline Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 17:57
              Sky, pilnie zaaplikuj sobie mokry i zimny kompres na glowe. Lekarzom wydaje sie
              raczej, ze to wlasnie za ich przyczyna zyje znacznie mniej wszelkich bakterii i
              wirusow. Niestety, sa jeszcze inne przyczyny chorob, jak bakterie i wirusy,
              jedna z takich chorob od pewnego czasu obserwuje u ciebie.
              • skynews Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 18:48

smile))
                Oj...
                Feline sie zdenerwowalasmile
                Wiem dlaczego - naruszylem nietykalna swietosc, temat tabu: nobilitacja i status spoleczny lekarza.

Jezeli chodzi o bakterie i wirusy, to sa wszedzie (moze z wyjatkiem srodkow dezynfekujacych) w nas, naszym otoczeniu, srodowisku - jak z nimi wspolzyjemy
                zalezy od funkcjonowania naszego ukladu immunologicznego i uwarunkowan genetycznych - czyz nie tak, pytam tylko ?

Myslisz ze aplikujac antybiotyki przyczynilas sie do znacznego zmniejszenia ich
                liczby ?

ps
                z tym kompresem to powaznie - jak bys nie wiedziala ze gwaltowne ochlodzenie lub
                oziebienie moze spowodowac przeziebieniesmile))
                • felinecaline Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 18:56
                  Mnie nobilituje i status spoleczny zapewnia nie Twoja opinia na forum, tylko
                  to, co codziennie robie. Miedzy innymi wlasnie madre i celowe stosowanie
                  antybiotykow tam, gdzie sytuacja tego wymaga a akurat w mojej specjalnosci
                  bardzo trudno sie bez nich obejsc.
                  Co do kompresu - najzupelniej powaznie. A per os szklanka zimnej wody. Bez
                  antybiotyku.
                  • skynews Re: Ewa bardzo dziękuje :) 23.09.05, 19:17

Ok,
                    niech bedzie szklanka zimnej wody - evian bez gazu - pietnascie lat filtrowana przez warstwy mineralow w Alpach, tak przynajmniej jest napisane na etykietce, ostatno nie pije nic innego - wydaje mi sie slodsza od innychsmile

Jestem daleki od opiniowania Twojej nobilitacji i tego co zapewnia status spoleczny.
                    Mnie interesuje (ogolnie, dotyczy wszystkich lekarzy) dlaczego jest on tak szczegolnie wysoki.
                    Czy tylko dlatego ze kazdy jest gotowy wydac ostatni grosz na leczenie czy jest
                    jeszcze cos ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka