lablafox Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 20:20 Donald Tusk pokonał Lecha Kaczyńskiego, ale obaj spotkają się w II turze (Fot. AG). Tusk wygrał z Kaczyńskim Donald Tusk - 38,4 proc., Lech Kaczyński - 32,1 proc., Andrzej Lepper - 13,2 proc., Marek Borowski - 10,3 proc., Jarosław Kalinowski - 1,8 proc. - takie są wyniki wstępnego sondażu wyborczego TNS OBOP i PBS dla TVP. (09-10-2005) » Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 20:26 No i bedzie druga tura jak rosyjska ruletka. Czy Lepperzysci oddadza glosy na Kaczynskiego, czy Borowiki na Tuska. A w ktora strone zwroci sie Pesel? Strach o tym myslec. Odpowiedz Link
no_no Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 20:41 fedorczyk4 napisała: > No i bedzie druga tura jak rosyjska ruletka. Czy Lepperzysci oddadza glosy na > Kaczynskiego, czy Borowiki na Tuska. A w ktora strone zwroci sie Pesel? Strach > o tym myslec. ----- Tak, druga tura jest faktem. Tusk obwieścił zwycięstwo, ale obawiam się, że jego radośc jest przedwczesna, jako że z pewnością głosy Leppera, Kalinowskiego, i pozostałych Słomków i Stanów Tymińskich, przejdą na Kaczyńskiego, trzymającego sztamę z grzybkami maryjnymi... Tak, wtedy już na pewno czeka nas mozolne budowanie iv Rzeczypospolitej, Polski tylko dla Polaków. Myślę że warto poczytać, jakie mają poglądy i co mają nam do zaoferowania główni "inżynierowie" nowej Polski. Miłej lektury życzę... www.emigranci.net/studenci/ Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 20:45 No-no nie strasz, ja juz jestem w strachu. Chorobliwie boje sie populistow. Po nocach mi sie snia Odpowiedz Link
tomasdyg Re: Tusk pierwszy -rącia, klapa.... 10.10.05, 13:04 A czego się boisz, czy to moze chodzi o ten konkurs na stanowisko -rącia, klapa, uśmiech, wycieczka ? ;> -A czego się boisz, czy to moze chodzi o ten konkurs na stanowisko -rąsia, klapa, uśmiech, wycieczka ? ;> Odpowiedz Link
justusz Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 20:47 zgadzam sie w całej rozciagłosci. Smutno i czarno widze nasza IV Rzeczpospolitą Odpowiedz Link
monia.i Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 20:50 Smutno i czarno to ja widzę najbliższe dwa tygodnie. Najlepiej będzie częściowo ogłuchnąć... Odpowiedz Link
mammaja Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 21:07 No nie martwmy sie z gory! mysle ze raczej borowiki popra Tuska. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 21:11 trudno mi sobie wyobrazić następne 2 tygodnie Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 21:15 Bedzi trzeba chodzic ze stoperami w uszach i tele pilotem w lapie, zeby nie sluchac i nie widziec tej mierzwy( Od dzisiaj, przez dwa tygodnie, nie wlacze sie w dyskusje polityczne. Ciekawe czy bede w stanie slowa dotrzymac Odpowiedz Link
ewapf Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 21:14 Próbuje teraz naprędce podołać jakiemuś komentarzowi, ale jedyny, który dostrzegam w mej myśli, to tylko taki, że o ile mogło być jeszcze gorzej, to tylko wtedy, kiedy prezydent wyglądałby tak samo, jak premier. I na tym ten ponury żart się kończy. Pozostaje zaczekać i popatrzeć, czy to będzie tragedia optymistyczna, komedia pesymistyczna czy gigantyczny wodewil... Zobaczymy... Ja tymczasem, przekazuję Państwu Znak Niepokoju... Odpowiedz Link
antyproton Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 22:59 Najlepszy byl kometarz powyborczy Walesy w TVP1 o 21.30 . Az sie usmialem . ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Tusk pierwszy 09.10.05, 23:01 Niestety, Szwagierko droga, przyjdzie poczekac... A w miedzyczasie chyba wylacze polskie media. Odpowiedz Link
noiska Re: Tusk pierwszy 10.10.05, 12:55 Tusk jeszcze pierwszy, ale już mu spada. Nie ma to jak postawić na pewniaka. Odpowiedz Link
skiela1 A polonia 10.10.05, 22:10 chicago'wska ladnie sie popisala.Prawie wszyscy glosowali na Kaczora. Od komuny uciekli.Durni ludzie. Odpowiedz Link
noiska Re: A polonia 11.10.05, 15:10 Pełna zgoda, jak głosuja tak jak ja to są mądrzy, a jak odwrotnie to durni. Pełna Odpowiedzialności odpowiedź. Odpowiedz Link
no_no Re: A polonia - a polityczne wybory. 11.10.05, 17:32 Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie zupełnie przypadkowo z Polką, która po 25 latach życia na emigracji w Stanach Zjednoczonych - w NYC - wraca na stałe do swojej kochanej Ojczyzny. Rozmawialiśmy bardzo długo, po raz pierwszy mając ze sobą kontakt. Nie znaliśmy się nigdy przedtem. Rozmowa wydawała się nie mieć końca... Ja byłem ciekawy jej wrazeń z pobytu tam, ona zainteresowana sytuacją w Polsce. Od słowa do słowa, zaczęła się polityczna rozmowa. Wiadomo, co jak co, ale Polak zna się z reguły na wszystkim, a najlepiej na polityce i medycynie) W pewnym momencie pyta mnie: panie...no_no, na kogo pan będzie głosował w wyborach na prezydenta Polski? Na Tuska - mówię. Słyszę w słuchawce jęk zawodu, a po chwili komentarz: na Tuska? Na tego komucha?! Bo ja na Kaczyńskiego, bo prawdziwy patriota...Oponuję, słysząc te słowa, że obydwaj wywodzą się z Solidarności, że mają opozycyjną przeszłość...Ależ, proszę pana, Tusk, to komuch... Odpowiedz Link
noiska Re: A polonia - a polityczne wybory. 11.10.05, 18:51 A Ci, którzy głosują na Kaczyńskiego to wyłącznie lub prawie wyłącznie miernoty i prawie idioci nieprawda? Odpowiedz Link
jutka1 Re: A polonia - a polityczne wybory. 11.10.05, 18:54 • Re: A polonia noiska 11.10.05, 15:10 + odpowiedz Pełna zgoda, jak głosuja tak jak ja to są mądrzy, a jak odwrotnie to durni. Pełna Odpowiedzialności odpowiedź. ************** noiska napisała: > A Ci, którzy głosują na Kaczyńskiego to wyłącznie lub prawie wyłącznie miernoty i prawie idioci nieprawda? ************** Gdzie konsekwencja? Czy tez odnosi sie to tylko do jednej strony medalu? A druga sie w demokracji nie liczy? Odpowiedz Link
no_no Re: A polonia - a polityczne wybory. 11.10.05, 20:16 noiska napisała: > A Ci, którzy głosują na Kaczyńskiego to wyłącznie lub prawie wyłącznie > miernoty i prawie idioci nieprawda? ----- Prawda jest jak du pa Każdy ma swoją. Nie mi oceniać, kto jest miernotą, a kto prawie idiotą. Wśród kilkunastu kandydatów nie znalazłem takiego, którego mógłbym uznać za prawdziwego męża stanu. Oddam swój głos na Tuska tylko dlatego, że jestem zdecydowanie przeciwny poglądom Kaczyńskiego i wizji państwa jeszcze bardziej wyznaniowego. Nie chciałbym żyć w kraju kierowanym przez katolickich talibów W najczarniejszych snach nie przypuszczałem, że na początku XXI wieku mogą dojść do głosu w moim kraju politycy o średniowiecznych poglądach, którzy zafundują mi życie w otwartym szpitalu psychiatrycznym. Gdy tym panom i ich partiom nie uda się spełnić obietnic i oczekiwań ich wyborców, z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć, że za 5 lat prezydentem Polski zostanie Endrju Lepper, Samabrona. Odpowiedz Link
tomasdyg no_no A polonia - a polityczne wybory -świeckość- 11.10.05, 20:43 no_no napisał: "Oddam swój głos na Tuska tylko dlatego, że jestem zdecydowanie przeciwny poglądom Kaczyńskiego i wizji państwa jeszcze bardziej wyznaniowego." -Hihi..., gwoli przypomnienia to wśród czołowych postaci "liberalnej" PO mamy tak "świeckich" polityków, jak np. Stefan Niesiołowski (dawniej szef ZCHN) czy H. Gronkiewicz-Waltz (gdy w 1995 roku kandydowała na prezydenta RP popierana była m. in. przez Zjednoczenie Chrześcijańsko-Narodowe oraz Stowarzyszenie Rodzin Katolickich) zaś, jako szef NBP zasłynęła z tego, iż (to jej słowa) "swoje decyzje konsultowała z Duchem Świętym" (sic!). Sam D. Tusk, ponoć -jeśli wierzyć doniesieniom na forach GW- akurat tuż przed kampanią prezydencką, po bardzo wielu latach, dojrzał do tego, że wziął ślub kościelny. A w ogóle Polska to całkiem normalny kraj, tyle że..., tak między Mrożkiem a Wtkacym Pozdrawiam Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: no_no A polonia - a polityczne wybory -świec 11.10.05, 21:33 > A w ogóle Polska to całkiem normalny kraj, tyle że..., tak między Mrożkiem a > Wtkacym > > Pozdrawiam Swiete slowa panie Havranecku) Ale wole zaglosowac na tego ktorego bede mogla pociagnac za obietnice, niz na tego kto wprost mowi mi ze takich jak ja nie lubi i bedzie tepil. Od poczatku tej zabawy mowie, ze w moim przypadku to jest glosowanie przeciw a nie za. Odpowiedz Link
no_no Polska - kraj leżący między młotem a kropidłem:) 12.10.05, 10:06 tomasdyg napisał: > A w ogóle Polska to całkiem normalny kraj, tyle że..., tak między Mrożkiem a > Wtkacym > > Pozdrawiam ----- Gratuluję Tomasiedyg tak szczegółowej znajomości życiorysów i mezaliansów głównych graczy na politycznej scenie Polski, dotkniętych duchem świętem. Również ja obserwuję od lat z wielkim zainteresowaniem ich zabiegi o to, żeby Polska była Polską ze stolicą w Rzymie Pod twoją opiekę uciekamy się ojcze Tadeuszu...ratuj naszą Ojczyznę przed upadkiem i zgnilizną moralną, ratuj przed zboczeńcami, złodziejami, Żydami, masonami... Ojciec Tadusz:"A ta prostytucja na drogach? Jakież to wstrętne.I popatrzcie, kto się koło tych narzędzi diabła zatrzymuje. Popatrzcie...góry mięsa z hormonami� Bo przecież nie ludzie. Trzeba siać, siać...tak, tak...zwierzęta z hormonami. A potem przychodzą z płaczem do księży." Pod twoją opiekę uciekamy się ojcze Tadeuszu...ratuj Ojczyznę stojącą nad przepaścią do piekła...Ratuj! Odpowiedz Link
no_no Re: Mniej gadajcie, więcej płaćcie:) 12.10.05, 10:52 no_no napisał: > Pod twoją opiekę uciekamy się ojcze Tadeuszu...ratuj Ojczyznę stojącą nad > przepaścią do piekła...Ratuj! ------ Ojciec Tadeusz Rydzyk: "Mniej dzwońcie, więcej płaćcie - A jak już dzwonicie, to mówcie krótko i na temat. Bez tylu lamentacji! Skracajcie się nawet po modlitwie przez telefon: krótko, imię i miasto, skąd jesteście, a nie głosić elaboratów. Zaoszczędzone na rozmowach pieniądze wpłacajcie na nasze konto!" no_no - a jaki numer konta? Odpowiedz Link
no_no Re: Tusk - faworyt bukmacherów. 12.10.05, 19:51 Polski bukmacher, firma "Profesjonal", w pojedynku prezydenckim stawia na wygraną Donalda Tuska. Oto ostatnie notowania. Tusk - 1.35 Kaczyński - 2.16 Dla nie wtajemniczonych wyjaśniam, że za każdą postawioną złotówkę, w razie zwycięstwa Tuska, firma wypłaca 1zł i 35 groszy minus 10% podatku. W przypadku zwycięstwa Kaczyńskiego, za postawioną złotówkę, gracz otrzyma 2zł i 16 gr minus podatek. Jak widać z kursów, eksperci tej firmy stawiają na zdecydowane zycięstwo Donalda. no_no - tak, czy siak, prezydentem będzie kwak Odpowiedz Link
no_no Re: Tuskowi rośnie. 17.10.05, 19:01 Wczoraj bukmacherzy byli skłonni zapłacić za zwycięstwo Donalda 1zł29gr, dzisiaj już tylko 1,25gr. Za wygraną konusa, wczoraj, 2,36gr, dzisiaj 2,48gr. Ciekawe na kogo stawia opatrzność? Odpowiedz Link
vivani Re: Tuskowi opada:) 21.10.05, 16:49 Z kronikarskiego obowiązku podaję. Wczoraj, bukmacherzy skłonni byli zapłacić za wygraną Tuska 1,21 gr, dzisiaj - już 1,35gr. Za wygraną Kaczyńskiego, wczoraj - 2,87gr, dzisiaj - 2,30. Jak widać, po najnowszych sondażach, zwątpili lekko i skorygowali kursy. Zwyżka kursu na wygraną Tuska oznacza, że nie są już tak bardzo przekonani co do jego zwycięstwa. Gdybym miał doradzać na kogo postawić pieniądze, sugerowałbym Kaczyńskiego. Walka będzie zacięta, wydaje się jednak, że dzięki mobilizacji kościelnego elektoratu, minimalnie zwycięży kandydat "prawych i sprawiedliwych", dawniej zrzeszonych w AWS Good luck, Polsko. Odpowiedz Link