mammaja 25.06.06, 13:40 No to mamy wreszcie uprawgnione ciepelko, w nadchodzacym tygodniu ma byc jeszcze gorecej Zachecam do zwierzen jak spedzcie ten piekny czas... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyproton Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 14:07 Pogralem sobie z "ruskimi" w siatkowke na plazy. Towarzystwo mlode , ok 25 lat. Umiejetnosci gry - raczej kiepskie. Stwierdzam od dluzszego czasu , ze dzisiejsza mlodziez , umiesniona na silowniach , ladnie sie prezentujaca ma bardzo male pojecie o technice uprawiania sportow.To samo tyczy sie np. plywania, tenisa , nart. Tzn. jest pewien odsetek uprawiajacy i trenujacy sporty i oni sa na niezwyklym poziomie , ale za nimi raczej pustka. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 14:15 Upał,upał niemiłosierny, włączony wentylator ,bo nie ma czym oddychać, a w takt jego mruczenia pomrukuje drzemiąca moja Mama i jej stara psica. Obie są u nas od piątku wieczora. Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 16:00 Upal i tzw. "slodkie lenistwo" ! Wreszcie! W cieniu, z zimnym Heinekenem i gadajaca corka... Leniwie spedzam..... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 17:57 Mistrz sztuk wzselakich zakończył mi w domu i na tarsie robótki, więc jutro pojadę na gielde kwiatowa bo jest już co wymieniać. Dziecinka wykonała numer i wrócila do domu( nie mojego, tylko przyjaciółki) o 4 rano, więc teraz odsypia , a ja sie zastanawiam czy ją zabić, czy nie. Ale chyba będę udawała że wierzę w jej wersję. Bo i tak nie mam jak udowodnić jej łgarstwa, więc ... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 18:12 Rzeczywiscie upalnie dzis bylo. Odwiozlam "tatulka" do sanatorium, zjedlismy maly obiad, i z powrotem przez gorki, pagorki i pola wszelakie. Ladnie. Za oknem dojrzewaja porzeczki. Milego wieczoru Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 18:49 jutka1 napisała: > Za oknem dojrzewaja porzeczki. A u mnie na łydkach kleszcze. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 19:43 Kleszcze wyrwać, rankę zdezynfekować i dalej w plenery Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 19:47 Kleszczy się nie wyrywa, tylko wykręca jak żarówkę, ale w przeciwną stronę Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 19:59 Doktor Sumińska twierdzi coś innego. Ona mowi własnie, że to nie jest żarówka A z mojego doswiadczenia z psem rasy PON, którego z nadmiaru zakleszczenia, wet chciał uspić, wynikałoby ze ma rację. Ale Ew, z kleszczami to jest tak, że kazdy ma swoja technikę, byle działala. A tej niedzieli szczerze Ci zazdroszczę. Uwiązana jestem jak ten galernik, a marzę o naturze w dowolnej wersji. mam cicha nadzieje że może jednak w tym roku, po 2 latach warszawowania, uda mi sie cokolwiek, najchętniej góry, ale puste i niedostępne. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 20:15 Dr Sumińska rzeczywiście twierdzi inaczej, sama słyszałam. ale wszyscy wete kleszcze radzili wykręcać. Co 4 tygodnie daję psicy swojej frontline i jak na, puk puk odpukać, na szczęście pomaga. Fed, przestań pracować jak galernik i jedź na wypoczynek w głuszę, tak jak sobie marzysz. A zobaczysz, że i sobie zdrowo wypoczniesz, a robota i tak się nie zawali. Czego ci ze szczerego serducha swojego życzę. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 20:23 Ew, dzięki za dobre słowo. Co do Frontlinu i innych etceter, to zdaje mi się że Krowisia jest tak chora, że nawet kleszce jej nie chcą. Od czterech lat może ze cztery jej sie czepiły. Niestety. Poprzedniego psa traktowałam, pierwsza wersją tego preparatu, o zapachu konwalii, dwa razy w miesiacu. Na nas działao to równie dobrze jak na klwszca. No ale to było dawno temu. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 19:46 Wyruszyliśmy rano i dopiero teraz wróciliśmy. Cały dzień spędziliśmy na pływaniu i prażeniu się na słońcu. Motorówkę zepchnęliśmy ze slipu w ośrodku Politechniki, w okolicach samej Ryni, po drodze zahaczyliśmy o parę wysepek i mielizn, z których, w wodzie po kolana, trzeba było ściągać ręcznie łódkę i dotarliśmy aż do Popowa. Ręce mnie szczypią od opalenizny. Wzięłam chłodny prysznic i siły moje zostały już częściowo zregenerowane Widziałam coś podobnego do chińskiej dżonki, którą, małżeństwo (para) wyglądające na naszych rówieśników, zaadaptowali na coś w rodzaju takiego mieszkania pływającego na wodzie. Fajna rzecz, fajni ludzie, ciekawa przygoda. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 20:24 A może trzeba poczekac aż kleszcz tak urośnie, żeby się z niego samemu wykręcić. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 20:32 A lubisz Nostromo? bo będziesz miał takiego bolszego towarzysza. Rwij Krawawy, rwij, albo wykręcaj, ale pozbądź się gadziny natychmiast. Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 21:32 >Zbych,nie chcę Cię straszyć,ale nie lekceważ tego.Mojej znajomej nie udało się usunąć w całości i niestety była w ciężkim stanie.Lekarze jakoś ją wyprowadzili,ale po kilku latach nastąpił nawrót choroby.Do końca życia będzie się z tym borykać. Taki mały kleszczyk,a można powiedzieć,że zrobił z niej kalekę. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 25.06.06, 23:46 Wrocilam z koncertu Gala Gwiazd, ale bylo! Wspaniale sie udalo, pogoda wymarzona na wieczorny koncert letni, gwiazdy opery zrobily prawdziwy szol - publicznosc pod koniec, zachecana przez artystow spiewala razem z niemi.A ludzi bylo poprostu morze! Nucac "wypijmy za zadrowie milosci" jestem we wspanialym nastroju.Refleksje mialam, ze jednak inzynier Mamon mial racje! Publicznosc najbardziej lubi melodie, ktore zna. A dzisiejszy program, wraz z nastepnymi koncertami, ktore juz wprawdzie nie beda mialy takiej wspanialej oprawy (wielka scena na tle drzew lasu, orkiestra symfoniczna z Plocka itd), napewno beda warte uslyszenia. Moze ktos z drugiej strony rzeki sie wybierze!A nawet z tej samej strony, przeciez)) na wszelki wypadek podaje linka do programu, a zdjecia z dzisiejszego dnia beda napewno szybciutko. www.falenica-kultura.waw.pl/cms.php?x=26,0 Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 00:00 Mialas udany wieczor Mammaju i ta oprawa,gwiazdy pod gwiazdami. U mnie na wsi wieczorami jest glucho i ciemno. Zwlaszcza dzisiaj,kiedy grali Holendrzy ulice wymarly,widac tylko zza okien niebieski blask telewizorow) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Zimowy poniedzialek 26.06.06, 00:09 Koniec czerwca i pierwsze dwa tygodnie lipca to zazwyczaj w Sydney najzimniejszy okres roku. Od kilku dni w zachodniej czesci miasta sa przymrozki i taka sama pogode zapowiadaja na caly tydzien. Ale od swietej Anki zacznie sie robic cieplo, ludzie, zwierz wszelaki i rosliny odzyja. Weekend spedzilam w ogrdzie, pielac, przycinajac, sprzatajac, wsadzajac bratki i rozsadzajac ziola. Mam kilkanascie roznych ziol i ciagle mi czegos brakuje :o) Poplywalam sobie tez. No i nadszedl poniedzialek, siedze grzecznie przy biurku sluchajac niegrzecznie plyty australijskiego zespolu "Wolfmother" (wlasnie leci moj ulubiony "White Unicorn")i szykuje sie wewnetrznie na mecz Australia-Wlochy o pierwszej w nocy... Zycze Wam pogodnego i spokojnego poniedzialku. Jak tam plany urlopowe? Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Letni i upalny poniedzialek 26.06.06, 00:17 Czesc Luizo Strasznie mi Was zal, bo u nas slonce, slonce, slonce i upaly. No i dobrze, poopalam sie, pojem truskawek i poziomek, docenie chlod w domu. Moze zrobie chlodnik? I tez bede sciskac kciuki za Ozzies. )) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Letni i upalny poniedzialek 26.06.06, 00:23 jutka1 napisała: > Czesc Luizo > Strasznie mi Was zal, bo u nas slonce, slonce, slonce i upaly. Wypkaj sie. Pogoda sie zrowna za trzy tygodnie a potem u Was bedzie z gorki a ja zaczne o truskawkach. Fiolki maja juz paczki, beda niedlugo kwitly, ha! Szykuje sie na mecz. Jak przegraja z wloszczyzna chyba sie pochlastam. Przewiduje jakies 6 czerwonych kartek, bo nasze chlopaki to glownie Chorwaci, a to gorace glowy, z rownie goracymi Wlochami beda sie kopac ze hej! Poza tym pozdrawiam, scielac sie Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Letni i upalny poniedzialek 26.06.06, 08:22 Oj, upalny, upalny. Zaraz trzeba podlac rosliny, ledwie zipia biedactwa. Potem troche pracy biurkowej, jakies rachunki etc., a potem wpadnie znajomy warszawiak w drodze do Pragi Czeskiej. No i mecz, oczywiscie Milego poniedzialku zycze Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Letni i upalny poniedzialek 26.06.06, 08:27 jutka1 napisała: > (...) jakies rachunki (...) Będziesz Guciu odrabiać słupki? Współczuję, w taki upał. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Letni i upalny poniedzialek 26.06.06, 08:38 Tak, musze lekcje odrobic z matematyki Skazndal, bo wakacje przeciez. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Letni i upalny poniedzialek 26.06.06, 08:42 jutka1 napisała: > Tak, musze lekcje odrobic z matematyki > Skazndal, bo wakacje przeciez. Masz poprawkę? Biedactwo. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Letni i upalny poniedzialek 26.06.06, 08:45 Ano. Pani od matmy sie na mnie msci, bo tak naprawde umiem dodawac, i odejmowac tez. Dziekuje za wyrazy wspolczucia. ;-D Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 08:30 ))))))) • wymiotował bo się nażarł trawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: ivulspirit 26.06.06, 01:35 + odpowiedz mój pies też tak robi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=272&w=44184400 Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 10:35 Na Hasenbergstraße dzisiaj wystawka. Widziałem całkiem porządne figurówki. Może ktoś reflektuje? Na przykład w celu urozmaicenia pożycia. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Mecz za 4 i pol godziny 26.06.06, 12:34 Weszlam tylko na chwile zeby sprawdzic poczte, bo zaraz klade sie spac, zlapac troche snu zanim sie zbudze na mecz. Uff, atmosfera w Sydney jest tak goraca ze nie czuje sie iz to srodek zimy. Wloska dzielnica Leichhardt zatkana na amen. Dziecie bedzie w City pod jednym z wielkich ekranow. To tyle na dzis. Moj poniedzialek sie konczy, cieszcie sie Waszym. I nie zapomnijcie kibicowac zloto-zielonym!!! Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
mammaja Re: Mecz za 4 i pol godziny 26.06.06, 12:48 Temperatura powietrza zupelnie pozbawila mnie checi samoorganizacji! W ciagu przdpoludnia:skonczylam czytac ksiazke, przerzucilam Duzy Format i jolke, podlalam troche polnocy kawalek ogrodu, pograzony w cieniu, postawilam sobie pasjansa Szczyt lenistwa Na obiad bedzie duzo zimnego kefiru - jako danie podstawowe. Luizo, trzymam kciuki za twoich! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mecz za 4 i pol godziny 26.06.06, 14:40 Oj. 36C. Posiedzialam godzinke na tarasie czytajac prase, i teraz zimny prysznic i drzemka. Potem chlodzenie chlodnika i przygotowanie kolacji dla wieczorno-nocnych gosci (mieli wpasc w ciagu dnia, ale przyjada wieczorem i zostana do jutra). Dzieki Niebiosom, temperatura w domu 20C.... Pozdrawiam, i ochlody zycze )) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mecz za 4 i pol godziny 26.06.06, 15:14 Luizo, trzymam kciuki w zębach za Złoto-Zielonych!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 20:58 >Rano było bardzo przyjemnie(dziś wyjątkowo spacerkiem szłam do pracy)potem upał aż wreszcie przelotny deszcz i "mała burza", po której powróciły chęci do życia. Dziś mam nerwowy wieczór i pewnie zarwaną większość nocy.Moja "dziecinka" poszła do kumpla na 18-urodziny.Na razie impreza odbywa się w bloku na przeciwko więc "mamy ich jakby na oku i w uszach",a potem mają iść jeszcze do pubu. Młody ma oznaczoną godz.powrotu,ale wiadomo jak to jest...Oboje przeżywamy jak "żaba...",ojczulek cały czas zerka zza firanki i komentuje wprowadzając mnie w jeszcze większą nerwowość,a to dopiero początki imprez tego typu, początki tzw."dorosłości". Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 21:00 >Jakby ktoś poobserwował nas z boku to istne Pawlaki,aż mi wstyd... Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 21:48 Witam Wszystkich - jesli ktos jest) Joujou, znam bol wchodzenia w doroslosc wlsnego dziecka... Hmmm, jakby to nazwac, "Pawlaki" nie jestescie Prawie kazdy tak ma... Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 22:48 Witam po upalnym dniu, przeszła burza (a właściwie przemknęła) zostawiając za sobą saunę, skóra mi się przylepiła do powietrza, a płuca każą wypłynąć już na powierzchnię.... Warunki, jak w lasach deszczowych... I w takich okolicznościach klimatycznych zawitał do ogrodu naszej sąsiadki (metr od naszego płotu) czmychnięty rój pszczół, ogromny! Wezwaliśmy więc dzielnych strażaków, którzy szybko i profesjonalnie, złowili większość niesfornych owadów i odwieźli do pszczelarzy. Za chwilkę wkleję mini reportaż do albumu Poza tym jako ciekawostka: wczoraj (niedziela!), ni stąd ni zowąd przyjechali o świcie drogowcy i wylali na naszej kamienistej uliczce asfalt! Mimo negocjacji wylali również pod naszą bramę ... ale tylko do połowy! No i już całkiem głupia jestem... niech mi kto wytłumaczy - dlaczego? Joujou, nie martw się za bardzo latoroślą, to czego miałaś ją nauczyć, to już nauczyłaś, i po pierwszych wyskokach, które są nieuniknione, przejdze i jej i wam Na razie trzymajcie się i zaufajcie Nie ma co martwić się na zapas... Pozdr. D. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 22:54 Dom chlodny, ale mniej chlodny niz zazwyczaj. Znaczy: upal. Goscie przyjechali padnieci od upalu, zjedli, wypili i poszli spac. Znajde obiadki, to zapodam co i jak. ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 26.06.06, 23:31 Burza pozbawila nas swiatla na jakis czas, czytalam przy swiecach. No i kibicowalam Australii, ale za slabo Luizo, grali bardzo ladnie, tak to jest z ta pilka! Po deszczu troche lepsze powietrze, trzeba odespac poki chlod Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Wtorek 27.06.06, 00:25 Czerwiec prawie sie konczy, czekam na rozkwitniecie fiolkow i magnolii, co oznacza przedwiosnie. Jest zimno, slonecznie i smetnie z powodu odpadniecia Australii z Mundialu. Na pewno australijska pilka nozna bedzie sie rozwijac jeszcze szybciej niz przez ostatnie 10 lat - jesli to w ogole mozliwe. Zaparzylam sobie herbatke, szefowa na uropie, baza danych nadeszla z USA, czas wziac sie do konstruktywnej pracy. Zapowiada sie przyjemny dzien. Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Wstawajcie, wstawajcie, juz jest siodma! 27.06.06, 07:31 Wstawajcie, wstawajcie, juz jest siodma! Moj wtorek minal polmetek, ide do domu, bo mecz i jego omawianie w realu i na forum kompletnie mnie wyczerpaly. Czeka na mnie obiad, ksiazka, wino, spanie. Niekoniecznie w tej kolejnosci. Do uslyszenia Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wstawajcie, wstawajcie, juz jest siodma! 27.06.06, 10:10 Wstalam wczesnie, ale wyprawialam gosci. Kawa, sniadanie, rozmowa. Juz jest niemozebnie goraco. Do poznego popoludnia nie wychodze, boje sie, zeby mi sie slabo nie zrobilo, jak w niedziele w Polanicy. Pare rzeczy trzeba dzis napisac, pare telefonow wykonac, w sumie normalny dzien pracujacy. Po poludniu moze pojade do przyjaciol posiedziec w ich ogrodzie, zobaczymy. Milego dnia, mimo upalu Odpowiedz Link
antyproton Re: Wstawajcie, wstawajcie, juz jest siodma! 27.06.06, 10:45 jutka1 napisała: >Do poznego popoludnia nie wychodze, boje sie, zeby > mi sie slabo nie zrobilo, jak w niedziele w Polanicy. Jutka dziecko drogie , uwazaj na siebie ja ciem prosze. Nie przemeczaj sie i nie pij za duzo alkoholu. A czy przypadkiem nie nachodzi cie tez ochota na ogorki malosolne ? ))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Wstawajcie, wstawajcie, juz jest siodma! 27.06.06, 11:02 Ranoobudzil mnie pan Romek - Zlota -Raczka, ktory zalozyl karnisz w pracowni i wreszcie moge zaslonic to potrojne okno z wystawa poludniowa! Poza tym jak Jutka postaram sie nie opuszczac domu, na taras wychodzi sie jak do piekarnika! Dopiero popoludniu jade z mzonkiem do nowego konsutanta - ortopedy! No i jak tu cos ciekawego pisac w tej temperaturze???? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Wstawajcie, wstawajcie, juz jest siodma! 27.06.06, 11:11 antyproton napisał: > Jutka dziecko drogie , uwazaj na siebie ja ciem prosze. > Nie przemeczaj sie i nie pij za duzo alkoholu. > > A czy przypadkiem nie nachodzi cie tez ochota na ogorki malosolne ? *********** Hahahahahahaaaaaa )))))) Nastepne niepokalane poczecie? )) Odpowiedz Link
jutka1 Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 11:15 Drrrryn drrryn.... Dzwonek przy furtce. Otwieram, nasz pan listonosz: - Dzien dobry, mowi z niepewna mina, - Czy u pani mieszka pani Luiza, bo mam przesylke dla pani Luizy pod pani adresem? - Mieszkac nie mieszka, ale przekaze, dziekuje. )))))))))) Ptaki Australii doszly - na Twoje nazwisko, pod moim adresem )) Wielkie dzieki, Lou. Oddam $ przez wspolna znajoma - i nie gadaj mi, ze to prezent, bo nie tak sie umawialysmy, nio. Jeszcze raz bardzo dziekuje. Bede sobie puszczac do popoludniowych drzemek. Odpowiedz Link
mammaja Re: Akcja pszczoly 27.06.06, 11:21 Obejrzalam "akcje pszczly" - dobrze, ze tak sie skonczylo Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 11:34 Niezamaco, Jutko - to byl pierwszy krok w moim planie uzyskania meldunku w Zoltym Domu. Listonosz swiadkiem :o[+] Pieniedzy nie przyjmuje, niech Ci lapa uschnie jak bedziesz probowala. Sluchaj na zdrowie, akurat pasuje do pogody, jaka masz :o) Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 11:46 Lou, koperte zachowam dla potomnosci! Od-dzwienczemsiem plytka z jakas dobra polska muzyka, o. OK? )) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 11:51 Nie dzwiecz, tylko wlacz sobie ptaki :o) A tu wieczor, cisza, tylko nietoperze popiskuja w drzewach. Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 11:54 Ptaki zostawiam na sjeste - jeszcze ze 3 godziny Beda mi przypominac pierwsze poranki w Australii, lacznie z przebudzeniem na polu namiotowym w Kangaroo Valley, kiedy myslalam, ze jakies niemowlaki sa zarzynane - a to byly moje teraz ukochane kruki australijskie... )) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 12:00 Te kruki swoim jeczeniem kazdemu przypominaja placzace dzieci, mnie tez straszyly, az je polubilam. Fajnie bylo powspominac, ale teraz czas do lozka. Dobranoc wszystkim.... Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 12:01 Dobranoc, Lou. Spij slodko )) Odpowiedz Link
joujou Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 14:34 >Jutko,chciałabym zobaczyć tę scenkę Odpowiedz Link
jutka1 Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 14:40 Sama do siebie bardzo sie smialam )) A pan listonosz nie wiedzial, o co chodzi Odpowiedz Link
joujou Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 15:06 >i tylko patrzeć,jak wieś zatrzęsie się od plotek,że ukrywasz współlokatorkę,wezmą Cię pewnie pod lupę Odpowiedz Link
jutka1 Re: Scenka rodzajowa dla Luizy :-))) 27.06.06, 15:20 Eeeeee.... Moja wies juz widziala: - 4 lata temu, kiedy przyjechalam na pierwszy urlop i dom byl jeszcze pusty, zadzwonilam do przyjaciela Manka, zeby mi pozyczyl materac na pare dni, dopoki nie kupie lozka. Maniek zjawil sie ze swoja polciezarowka ... ubrany w sutanne, uscisnal mnie mowiac polgebkiem: cicho glupia, robie ci reklame we wsi. )) Po czym poszedl, otworzyl polciezarowke, i wyjal materac, ktory wniosl do domu )) - Kumpel, starszy dystyngowany pan, ktory po spozyciu polozyl sie na drodze i zakrzyknal: "Luuuudzieeeeee!!!! Jak ja kocham ten kraaaaajjjjj!!!" - Maz kolezanki, Nigeryjczyk, usilujacy w sklepiku kupic tonik i wytlumaczyc, ze jego zona tylko gin z tonikiem... No i inne takie. Nic ich juz chyba nie zdziwi ))))))) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Wtorek 27.06.06, 19:10 Od wczoraj wszystkie telefony nie działają, z internetem też były problem, ale, zmieniliśmy na inne wejście w ruterze i jeśli tutaj jestem, to wygląda, że neostrada działa. Mieliśmy kilka burz, jedna po drugiej, z ulewnym deszczem. Siedzieliśmy na tarasie i nie mogliśmy oczu oderwać. Grzmoty i straszliwy huk piorunów, walących gdzie popadnie. Jeden uderzył w sąsiedni las, i nas porządnie wystraszył. Na szczęście nie trafił w żadne drzewo. Efektowne widowisko świetlne można było jeszcze długo oglądać, po przejściu burzy. Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 27.06.06, 14:32 >Dzieńdoberek Dochodzę do wniosku,że im krócej w nocy śpię,tym dla mnie lepiej:humor dopisuje,nic nie boli,nawet upał nie przeszkadza -chyba trza się całkiem odzwyczaić(dziś 3,5g i jest ok Synuś wrócił wczoraj z niewielkim opóżnieniem,trzymał się w pionie i nawet gadał do rzeczy więc chyba pierwszą próbę przeszedł pozytywnie(raniutko zajrzałam,czy żyje... nie wiem co robił z ręcznikiem-podejrzewam,że główka bolała i potrzebny był okład W pracy spokojnie,dziś nawet za spokojnie. Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 27.06.06, 18:45 Źle znoszę upały, więc jeśli tylko mogę, przy takich temperaturach nie opuszczam domu... Moja pompka potrafi mi czasem wyciąć numer i przestać pracować... Ale ja ją już dobrze znam i nie daję pretekstu... Zatem wałęsałam się dziś z kąta w kąt i za namową Jutki zrobiłam gazpacho... Jeżżżżu, jakie to pracochłonne... nogi mi w tyłek wlazły po samą szyję... No, ale mlasnęłam łyżeczkę i... chyba warto było! Chłodzi się teraz w lodówce i przegryza się A wracając do pszczół, niestety niewielka część roju została, prawdopodobnie z drugą królową, i chyba trzeba będzie znowu wołać strażaków... Pozdrawiam, siedząc owiewana wiartaczkiem D. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 27.06.06, 19:25 Mieliśmy dwukrotnie gniazdo szerszeni. Raz przyjechała profesjonalna Firma, która zastosowała środek, którego nie ma w sprzedaży i błyskawicznie uwinęła się ze zdjęciem gniazda. Drugim razem, wprawdzie też zamówiliśmy firmę, ale pracownik chyba nie był wyspecjalizowany. W trakcie pryskania w gniazdo szerszeni, cały środek spływał po bocznej obróbce blacharskiej, pod którą on właśnie stał i wszystko ściekało na niego. Obawialiśmy się, nawet chcieliśmy mu przerwać, ale cały czas stanowczo nas zapewniał, że nad wszystkim panuje i wie co robi. I jakoś udało mu się tego dokonać Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 27.06.06, 22:00 Witam wzystkich i ide nadrabiac zaleglosci... Oraz mam wrazenie, ze upal mi nie sluzy... Skadinad, chyba nie tylko mnie (( Odpowiedz Link
skynews Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 27.06.06, 22:23 Uwielbiam upaly a jaka przy tym przemiana materii, czlowiek wypoci z siebie wszystko co negatywne... Enjoy it ! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 27.06.06, 22:34 Witaj Sky Ja tam nie "wypacam"(zam.) ... We mnie sie kumuluje. I burza musi nastapic jakas, zebym odreagowala Odpowiedz Link
skynews Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 27.06.06, 22:46 Witaj Kitty Na burze sie wlasnie zanosi. Zalezy co sie ma do wypocenia, ale najczesciej to dobrze robi w polaczeniu z pozniejszym prysznicem Enjoy it ! Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Czwartek iscie zimowy 28.06.06, 00:21 Jesli Wam za goraco, zapraszam do Sydney! Po porannym lekkim przymrozku dzien zapowiada sie sloneczny i cieply, do 20 stopni w moim zakatku miasta. Patrze przez okno na sloneczny, cichy las, bez jaszczurek krecacych sie w poszyciu. Drobne mysikroliki uwijaja sie w gestych krzakach. Wyjde w czasie lunchu na dwor, posiedze na trawniku rozjasniajac wlosy :o) Dzien dobry wszystkim Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Chyba sroda?????? 28.06.06, 00:27 Lou, dni Ci sie pomylily, czy mnie, czy az taka roznica czasu??? )))) Moje wlosy juz sloncem rozjasnione na letni rudawy. )) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Chyba sroda?????? 28.06.06, 01:44 Qrka, to mnie sie dni pomylily, przeciez dzisiaj jest joga, wiec musi byc sroda. A juz chcialam byc do przodu i blizej weekendu :o( Pasemka mam we wlosach prawie caly rok - zima od plywania na dworze w weekendy. Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
fedorczyk4 No, środa, środa.. 28.06.06, 08:11 Niech te dzisiajki dobiją setki to może i pogoda trochę ochłonie, bo się już nie daje żyć. Muszę wychodzić z Puszką o 6 rano, bo już o 7 było stojące powietrze w temperaturz 25 stopni. Najchętniej wsiadłabym do auta i w nim została (klima). Odpowiedz Link
skynews Re: No, środa, środa.. 28.06.06, 10:10 Jest lato to i temperatury odpowiednie. Stojące powietrze to o ile sobie przypominam w Warszawie zawsze bylo problemem, w mrozne zimowe bezwietrzne dni rowniez. Krotki wypad na wybrzeze dobrze zrobi - chyba sie zapisze... Enjoy it ! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: No, środa, środa.. 28.06.06, 10:14 Stojace powietrze i atmosfera, ze mozna by ja nozem kroic... Sama pozeglowalabym na wybrzeze. Kazde mozliwe Polewajcie sie woda, prysznicujcie sie kochani... Moze przezyjemy))) Odpowiedz Link
skynews Re: No, środa, środa.. 28.06.06, 10:35 E tam Kitty, odetchnij pelna piersia - MC, Nicea, Cannes, Barcelona... - przeciez macie tam u siebie lotnisko co sie "miedzynarodowym" zwie, no wiec ? Znam urocza miejscowosc pod Amsterdamem... Enjoy it ! Odpowiedz Link
poor_kitty Re: No, środa, środa.. 28.06.06, 10:55 Do lotniska najblizszgo mam ok.50km. ) Urocza miejscowosc -gdziekolwiek ona nie jest- tez musi poczekac. Bo tu mam kilka spraw do zalatwienia ;-((( Odpowiedz Link
skynews Re: No, środa, środa.. 28.06.06, 11:42 ...z tym 50km, zalatwianiem spraw i inne bla, bla..- spontanicznosc, kreatywnosc, fantazja, robienie tego na co sie chece... Enjoy it ! Odpowiedz Link
jutka1 Re: No, środa, środa.. 28.06.06, 10:12 Niestety, musze dzis pojechac "na miasto", a zar sie leje z nieba niemilosierny. Kicia ledwie zipie, lezy na parapecie i patrzy na mnie z wyrzutem, tak jakbym ja byla odpowiedzialna za upal. To po co sie wyleguje na parapecie, a nie pod biurkiem w cieniu? Milego dnia, i przezycia upalu bez problemow Odpowiedz Link
oktoberka Re: No, środa, środa.. 28.06.06, 10:29 Witajcie upoceni Rozbawiały mnie wasze dopiski apropos jak się odzywać do niesfornych kobiet na wątku o grzeczności w dyskusji, a już najbardziej ten, który mówi,że nie wiadomo czy piękne panie to przyjdą)) Sky, pozwolisz,że odpuścimy już wzajemną dyskusję (do nastepnego razu oczywiście)), bo już chyba pozostali są znudzeni tym naszym ping-pongiem, a widzę,że moglibyśmy kręcić spagetti-western)) Wczoraj wymyśliłam nowy sposób na upał dla posiadaczy ciasnych M-ileś, bez tarasów, ogrodów itp - sprzątanie łazienki, w której chodzi wiatrak: jest chłód, jest woda, nie ma znaczenia czy człowiek się spoci bo się do niczego nie przylepi a co najwyżej ześlizgnie, po prostu sam relaks i pozytek jednocześnie- _gorąco_polecam!)) O. Odpowiedz Link
lablafox Dziś 50 rocznica Wydarzen Poznańskich 28.06.06, 12:18 od , których wszystko się zaczęło Wreszcie uznawanych za powstanie . Pisze tylko tak krótko , ale ... Dziś o 10:00 zmarł wujek - brat Mamy Odpowiedz Link
skynews Re: Dziś 50 rocznica Wydarzen Poznańskich 28.06.06, 12:28 Przyjmij szczere wyrazy wspolczucia... Odpowiedz Link
skynews Re: Dziś 50 rocznica Wydarzen Poznańskich 28.06.06, 12:44 Poznański Czerwiec '56: przy tej okazji przypomniec trzeba ze juz chyba odpowiedni czas uznac PZPR jako organizacje o charakterze przestepczym i odpowiednio do tego traktowac jej czlonkow niezaleznie od tego jakie funkcje sprawowali. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dziś 50 rocznica Wydarzen Poznańskich 28.06.06, 12:46 Prawdopodobnie dzisiaj wyjade na dwa tygodnie, nie wiem czy bede miala dostep do netu, wiec mowie wam pa,pa, dbajcie odzisiejki i bawcie sie dobrze. Lx wyrazy wspolczucia... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dziś 50 rocznica Wydarzen Poznańskich 28.06.06, 13:20 Lx, wspolczuje, sciskam. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dziś 50 rocznica Wydarzen Poznańskich 28.06.06, 13:24 I ja Cię współczująco ściskam Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 28.06.06, 12:58 Dzis rocznica slubu moich Rodzicow. Mama siedzi sama w domu i wspomina. A za kilka tygodni rocznica smierci Taty. Srodek lata stal sie dla Niej smutnym okresem. Pozdrawiam Ciebie, LX, bardzo serdecznie i wspolczuje. Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 28.06.06, 14:38 jutka1 napisała: > Idziesz do dentysty? Nie, dorabiam po godzinach. Skończyłem korespondencyjny kurs spawacza zorganizowany przez "Przyjaciółkę" i "Wysokie Obcasy". Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 28.06.06, 14:43 Aaaaa. No, to lepsze niz bycie odbiorca uslug spawalniczo-dentystycznych )) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 28.06.06, 17:14 Monter naprawił usterkę i przynajmniej telefon firmowy już zaczął działać, zaś druga linia - wprawdzie nie uległa uszkodzeniu, ale, podczas uderzeń piorunów nastąpiło zwarcie w aparacie i trzeba będzie kasę szykować na nowy. Niestety, komórka bywa u nas zawodna i niejednokrotnie wymaga od nas dobrego "wyczucia" właściwego miejsca odbioru, w którym połącznie nie zostanie nagle przerwane Jakiś czas temu burza uszkodziła komputery, i teraz przezornie, przed każdym zwiastunem zbliżającej się burzy, muszę się nieźle natrudzić. Wyłączam z sieci spliter, UPS-y, wyjmujemy nawet anteny z telewizorów, wtyki z gniazd, ale jak widać wszystkiego nie udało się wyłączyć Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 28.06.06, 17:26 >Jakie upały??? Mnie ranek przywitał orzeżwiającym deszczem,a nawet ulewą.Około południa wyszło słoneczko,ale jest znacznie chłodniej niż wczoraj,bo wieje przyjemny wiaterek Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 28.06.06, 17:29 >Po pracy grzebałam w swoim komputerku:odinstalowywałam, zainstalowywałam,zajęło mi to trochę czasu,ale kiedyś czekałabym aż syn to zrobi,a teraz radzę sobie coraz lepiej,bo przestałam się bać tych urządzonek Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Tym razem naprawde juz czwartek 29.06.06, 00:29 Tym razem naprawde juz czwartek :o) Posiedze chwile z Wami, ale za 20 minut musze sie podlaczyc do Webkonferencji. Potem dzien juz z gorki - jakis kursik, lunczyk, sluchanie Mendelssohna, fajrant, obiad, klasa Pilates, wino i spac. A moze dzien zdarzy sie zupelnie inaczej? Zycze Wam spokojnego srodowego wieczoru Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
antyproton Re: Tym razem naprawde juz czwartek 29.06.06, 00:35 Webkonferencje to pewnie wymyslili po to, zeby nie bylo widac ze szef ma kaca . ) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Tym razem naprawde juz czwartek 29.06.06, 00:54 antyproton napisał: > Webkonferencje to pewnie wymyslili po to, > zeby nie bylo widac ze szef ma kaca . Chyba nie.... Wydaje mi sie ze webkonferencje wymyslili po to, zeby nie trzeba bylo wydawac pieniedzy na bilety lotnicze. Dzisiaj konferencje prowadza Amerykanie dla Azji i Australii. Pozdrawiam i oddalam sie we wnetrze mojego laptoka w celu partycypacji Luiza-w-Ogrodzie ·´¯`·.¸¸><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link
jutka1 Re: Tym razem naprawde juz czwartek 29.06.06, 10:30 Tak, juz czwartek, kto to widzial, zeby czas tak szybko mijal... Za pol godziny mam spotkanie ubezpieczeniowe, potem musze wysmarowac jednego bzdeta, a jeszcze porobic zdjecia nowym meblom tarasowym, nazbierac truskawek i poziomek, pogadac z kotem, pojechac do bankomatu, kurcze. Za dluga lista. Ide skreslac i przesuwac "na potem". ))) Milego dnia Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 29.06.06, 14:19 >Dzieńdoberek Na dworze słonecznie,ale już nieco chłodniej niż ostatnio.Humorek mi dopisuje, zwłaszcza,że moja konkurencja w pracy podkręciła mnie dziś do działania hehe starałam się nie wchodzić im zbytnio w drogę,ale sam fakt iż się pojawiliśmy mocno ich denerwuje (jak widzę)skoro ludzie,z którymi znam się od lat nagle zaczęli traktować mnie,jak powietrze. To dla mnie tylko dodatkowy impuls,by nieco przyspieszyć. Oczywiście nie mam tu na myśli żadnego świństwa,a "zdrowe" podejście do sprawy. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 29.06.06, 17:08 Pachna lipy, czyli pelnia lata. Jechalam z miasta lipowa aleja i dopadl mnie tez zapach,wspomnienia beztroskiego dziecinstwa i upalow. Jou, az Ci zazdroszcze zadowolenia z pracy,jednoczesnie ciesze sie ,ze sprawia Ci to przyjemnosc. Dzialaj ,przyspieszaj,badz radosna,o to w koncu chodzi)) Odpowiedz Link
joujou Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 29.06.06, 21:22 >Verbenko,odpoczywaj na urlopie najpiękniej jak tylko się da Mammaja też urlopuje,a dzisiejki się przelewają, chyba znajdzie się jakiś p.o ? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 178 - pradziwie upalne ! 29.06.06, 22:07 Dopiero wróciłam. Miałam dzisiaj mnóstwo zajęć. Nie uda mi się Was wszystkich poczytać. Hej, hej, czas na nowe "dzisiajki" Odklikam się już i proszę się nie płoszyć. Wiem, że to wczesna pora, ale moje ciało domaga się wypoczynku Odpowiedz Link