no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 00:07 Slave to love www.youtube.com/watch?v=VSqGwOmKEwU&mode=related&search=Dobranoc... Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 00:31 www.youtube.com/watch?v=4QmrgiFFfKc Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 08:45 Może to nie jest zbyt dobre na Dzień dobry,ale tak mnie jakoś naszło. www.youtube.com/watch?v=UIUQXVkSecw Odpowiedz Link
poor_kitty Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 10:34 joujou napisała: > Może to nie jest zbyt dobre na Dzień dobry,ale > tak mnie jakoś naszło. > Wlasnie Juo, ze dobre jest! Mnie sie bardzo "wstrzela" w klimat i atmosfere przedzaduszkowa. Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 08:57 Jeszcze tylko to i więcej nie będę www.youtube.com/watch?v=czQoGSYBeHU&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 20:58 Gladys Knight (1997) - I Can't Make You Love Me/Help Me... www.youtube.com/watch?v=5paZe1l62ns&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 21:58 T. Rex - Life's A Gas www.youtube.com/watch?v=GIrXO49RArs&mode=related&search= pam pam pam pa... a Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:12 Time to say good night / pora na dobranoc www.youtube.com/watch?v=NjxbYq3Vrd4&mode=related&search=Dobranoc... Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:16 joujou napisała: > A śpioszki masz??? no_no - NO Masz! NO! Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:20 ale nie umiesz tak na "paluszkach grać" jak ten przemiły bobas Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:24 joujou napisała: > ale nie umiesz tak na "paluszkach grać" jak > ten przemiły bobas A właśnie że umiem, a gili gili brrr brrr brum ekhm no_no - Paganini ;-P Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:25 Noo ładnie O czym to świadczy??? Dziecinniejemy??? Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:32 joujou napisała: > Noo ładnie > O czym to świadczy??? Dziecinniejemy??? Wolem być takim bobaskiem, niż taką starą babcią jak Ty! ŻU! NO! brm brrr brrr uuuu u gili gili Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:34 Dzięki i dobranoc. Tylko smoczka nie zapomnij Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:42 joujou napisała: > Dzięki i dobranoc. > Tylko smoczka nie zapomnij Widać Żu, że nie jesteś trendy. Tera dzieci nie ciągną plastików, tyko co? Tak! Zgadł Pan. CY CE, CY CE, ŻU! no_no - przyssałbym się namiętnie do jakiegoś na dobranoc Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:47 Moje szczęście,że w tym temacie nie jestem trendy-wcale mnie to nie martwi Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 22:49 Pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę,że to nie są żadne CY CE-tylko pierw_si,nooo...zachwuj się, jak na dżentelmena przystało! Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 23:00 joujou napisała: > Pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę,że to > nie są żadne CY CE-tylko pierw_si,nooo...zachwuj się, > jak na dżentelmena przystało! no_no - ja chcem CY_CA! Odpowiedz Link
mantra1 Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 11:55 no_no napisał: > no_no - ja chcem CY_CA! ~~~~~~~~~~~~ ewapf napisała: > Pośród kawałeczka życia, tylko pomiędzy dwojgiem.(...) ***** A ja myślałam, że o kontrastach to tylko w sąsiednim wątku )) Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 30.10.06, 13:34 mantra1 napisała: > no_no napisał: > > no_no - ja chcem CY_CA! > ~~~~~~~~~~~~ > > ewapf napisała: > > Pośród kawałeczka życia, tylko pomiędzy dwojgiem.(...) > > ***** > A ja myślałam, że o kontrastach to tylko w sąsiednim wątku )) No nie da się ukryć. Kontrast pomiędzy dwojgiem, w tym przypadku pomiędzy Ewą, a mną, jest aż nazbyt widoczny Ja prosto z mostu o chlebie, a ONA, jak gdyby sobie nigdy nic - o poranku, o rosie, o niebie... Ja o cycach, a ONA, co jest po drodze do nich pośród tego kawałeczka życia... Nie no! - kontrast jest wręcz porażający! Jak jej słucham, to szczena mi opada, bo nie dość, że nie wiem o czym ONA mówi i co JEJ w duszy gra, to jeszcze nie wiem co odpowiedzieć i jak ta przysłowiowa naga proza życia staje przed tą poezją, jak jakiś cham, czy dajmy na to prostak niewychowany... Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć, że miałem bardzo trudne dzieciństwo i to, że również słucham z przyjemnością piosenki "Morning has broken". Mam ją w ulubionych, a nawet chciałem ją zamieścić w wątku, gdy tymczasem Ewa mi ją z uszu wyjęła. Wiem, wiem jednak o tym od dawna, że co bym nie mówił, czy nie wiem jak usprawiedliwiał, butów nawet tej Pani czyścić jestem niegodzien [Pocieszam się jednak, że nie tylko ja] Bo z czym tu panie do ludzi, jak ja nawet nie wiem, co może oznaczać 'błahy introit dnia'? A? no_no - kontrastowy, niestety Odpowiedz Link
ewapf Re: Mantro... :-) 30.10.06, 18:46 Rozmyślając naonczas i głos zawieszając w uczuciu rezygnacji wobec swojej niekompetencji w odpowiedzi ... [gdy głód sycę daniem z rożna. Można? Można?... ] Albowiem wpisem Twoim ( dłuzszy czas teraz bedę mysleć czy - niczym u Diderota w "Paradoxe sur le Comedien" - takoż w moim - niedoskonałym, przecież) - esprit d'escalier, zaledwie? Porzućmy jednak, wzorem medrców najprzedniejszych, pytania czy osobę Ewy wyznacza zaledwie - niedawno odkryty - gen dominujacy, o nazwie Bezbiuścioch Okrutny, czy może nieco wiecej, czego wartość, w swojej pysze, ona podda w wątpliwośc... Pozostawmy dalsze rozważania filozofom, antropologom, a nawet archeologom, chociaż - niżej podpisana - wolałaby być dla nich inskrypcją żywotną, o ile w ogóle... Mniejsza o ten szczegół... Cóż mi więcej pozostaje ponad owo, co za chwilę... Zhańbiona - chyżo czmyham czyhajacym chyłkiem... Well, well... To be continued... www.youtube.com/watch?v=A3deToKl_Dg Bon, odpowiedzą teraz www.youtube.com/watch?v=A3deToKl_Dg Odpowiedz Link
pijane_dziecko_we_mgle Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 28.10.06, 23:38 MArk Knopfler & Emmylou Harris "ALl The Roadrunning" Utwor 6. "Love and happines" "here´s a wishing well here´s a penny for any thought it is that makes your smile every diamond dream everything zhat brings love and happines to your live here´s a rabbits foot take it when you go so you´ll always know you´re safe from harm wear your ruby shoes wenn you´re far away so you´ll always stay home in your heart you will always have a lucky star that shines because of what you are even in the deepest dark because your aim is true and if I could only have one wish darling then it would be this love and happines for you" dobranoc wszystkim dziecko Odpowiedz Link
ewapf Re: Slucham sobie... - Morning has broken. 29.10.06, 06:09 Muzyka, przy której jeszcze niedawno drzewa rozwijały pąki, by małe, białe płatki osypać mi na twarz. A teraz - tuż, tuż, blisko... W wilgotnej uliczce, na której cień zaczerwienionych rumieńcem winorośli dotyka ścian domów. W drzewach, w zapachu jesiennych nieb, szafirze powietrza zrywam każdego ranka wszystko to, co składane jest mi w wiązance u stóp - ranek witający rozjaśnionym głosem. Pośród śliskich strun krzewów, w których małe dzwoneczki kropel rosy jeszcze drżą. Ową doskonałą harmonią pomiędzy głębią życia a napisanym zdaniem. Słucham i w tym słuchaniu uczę się. Przy nieznaczym uchyleniu wietrznej firanki - błahym introit dnia, pozbawionego jeszcze świadków. Pośród kawałeczka życia, tylko pomiędzy dwojgiem. Wśród pagórków morza, które - nim znów do nich wrócę - tańczą nadal za dnia i które mogę cofnąć tak daleko, do przezroczystej dali, mglistej i wciąż błękitnej... Slońce wyciaga już palce w kierunku przedmieść. Zamykam za sobą najciszej drzwi. Dzień dobry www.youtube.com/watch?v=_-3ozwEEHig Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... - Morning has broken. 29.10.06, 08:29 Pięknie nas Ewo przywitałaś.Miło jest poczytać i posłuchać,tym bardziej,że u mnie niebo płacze deszczem. ja dodam www.youtube.com/watch?v=p_8lHc3yn90&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 21:21 Eric Clapton - Tears In Heaven www.youtube.com/watch?v=qZclDL0s-Cs&mode=related&search= Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 22:22 Archive - Sleep www.youtube.com/watch?v=uy5pQrsSxoQ no_no - I need to sleep... p... ....a a a a a siu Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 22:27 Mam jedno pytanko:czy p...a a a a a siu to wieczorne pożegnanie ????? Odpowiedz Link
no_no Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 22:37 joujou napisała: > Mam jedno pytanko:czy p...a a a a a siu to wieczorne > pożegnanie ????? Ja się nigdy nie żegnam no_no - już dawno wyrosłem z zabobonów Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 22:43 Nie myślałam o + chciałabym wiedzieć o czym mowa,tak po prostu, a tu widać taki jestem głąb,że ni w ząb... nie pojmuję Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 22:52 www.youtube.com/watch?v=b6nCbqMHIWM Odpowiedz Link
joujou Re: Slucham sobie... -- Odc. 5 29.10.06, 22:57 www.youtube.com/watch?v=uoftiJJeuqo&mode=related&search= Odpowiedz Link