Dodaj do ulubionych

Moda na....

22.01.07, 16:40
No wlasnie na co w tej chwili panuje moda, czy ktos z Was wie? I chodzi mi o
mody a nie mode. To znaczy nie tylko o ubrania i dodatki. Z tym tez nie mam
ostatnio do czynienia zreszta. Blagam oswieccie mnie co, gdzie i dla kogo
jest aktualnie modne, bo czuje sie kompletnie wyrzucona poza kregi osob
dobrze poinformowanychsad(((
Obserwuj wątek
    • lablafox Re: Moda na.... 22.01.07, 18:16
      Przyznam ,ze nie mam zielonego pojęcia , ale popytam , posłucham.
      Myślę sobie jednak ,ze co innego moze byc modne w W-wie ,a co innego w P-niu.
      Moze jednak są jakies ogólnopolskie tryndy.
    • en.ej Re: Moda na.... 22.01.07, 18:43
      Po ilosci wpisow na innych forach najmodniejsze jest wszelakie de....
      de...ubekizacja
      de...komunizacja
      de...legalizacja itd sad
      Do tego wlazenie z butami w zyciorysy i mamy pelny obraz pznujacych trendow smile
      • natkaa66 Re: Moda na.... 22.01.07, 19:35
        Ciekawy post,warto się zastanowić co dziś jest" trendy"
        • mammaja Re: Moda na.... 22.01.07, 20:00
          Nie wiem czy to cie ukontentuje Fed, ale napewno trendy sa Uniwersytety
          Trzeciego Wieku, ktore powstaja spontanicznie w malych nawet miejscowosciach,
          jak rowniez zmiana stereotypu postrzegania ludzi w tym okresie zycia, ktory
          ostatnio zostal nazwany jako "mlodosc stabilna". (ha,ha!) programy typu "laczymy
          pokolenia" - wspolnych przedsiewziec mlodych i tych drugich. Moze to sie nie
          rzuca w oczy, ale coraz wiecej mozliwosci i srodkow na te dzialalnosc. Tak, ze
          perspektywy mamy przed soba smile
          • bodzio49 Re: Moda na.... 22.01.07, 20:24
            Niepalenie i wgóle na zdrowy ryb życia, duchowość.
          • mantra1 Re: Moda na.... 22.01.07, 20:35
            Chyba najbardziej trędi jest dziś..."niemanie" czasu i praca. Obserwuję to na
            swoim portalu branżowym, gdzie udzielają się głównie ludzie ok. 30. Mimo, że
            większość z nich siedzi i gada na forum przez cały dzień (jako admin mam podgląd
            nawet na tych ukrytych), to każdy z nich codziennie oświadcza, że jest strasznie
            zarobiony, że czeka go nocka spędzona nad kolejnym zleceniem, żadnych wolnych
            weekendów, jeśli urlop to krótki i koniecznie z laptopem, praca w swieta, w
            sylwestra itp. Nie ma czasu na gotowanie, na rozrywke, na sport, na milosc, na
            zycie towarzyskie, a jednoczesnie puchną wątki poswiecone wyrafinowanym
            potrawom, grom, sportom, złamanym sercom, serialom i podrozom, a na kazdym
            zlocie conajmniej piecdziesiątka "zarobionych" szaleje do rana. Aż wstyd się
            przynać do popołudniowej drzemki, lazenia bez sensu po lesie, czy
            "bezproduktywnego" spotkania z przyjaciolmi. Taki trynd. Ale i tak ich
            uwielbiam, bo to strasznie fajni mlodzi ludzie. smile)
            • zbyfauch Re: Moda na.... 22.01.07, 20:48
              mantra1 napisała:
              > Chyba najbardziej trędi jest dziś..."niemanie" czasu i praca.

Cholera, jak strasznie daleko mi do bycia "na kurancie".
            • verbena1 Re: Moda na.... 22.01.07, 20:49
              Mammaja poruszyla ciekawy temat.
              Ludzie starsi sa modni,wiecej sie o nich mowi a i oni sami sa aktywni i ciekawi
              zycia.
              Popatrzmy na przyklad na fora rowniesnicze w gazecie. Kto jest na pierwszym
              miejscu czyli najbardziej aktywny? My!
              Dalej - piecdziesieciolatki
              - alternatywne 40
              - forum emerytow i rencistow
              - +/- 60
              O czym to swiadczy? O modzie na nas!
            • joujou Re: Moda na.... 22.01.07, 21:09
              Ponieważ też nie jestem na bieżąco z tematem poszłam na
              łatwiznę:
              kobieta.wp.pl/kat,49400,wid,8685155,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=3
              Myślę,że trzeba by wziąć pod uwagę różne środowiska i grupy wiekowe.
              Wśród osób powyżej 40-tki modny staje się zdrowy styl życia i powrót do
              natury.Coraz częściej słyszę,że ktoś piecze w domu chleb,nie
              kupuje wędlin,a sam je wyrabia (jak najmniej gotowych wyrobów).

W życiu piękne są tylko chwile...
              • mammaja Re: Moda na.... 22.01.07, 21:29
                Niestety na wiekszosc wymienionych przedmiocikow nie zalapuje sie, lacznie w
                autkiem sad
              • ewelina10 Re: Moda na.... 23.01.07, 10:35
                Mantra chyba trafiła celnie, wprawdzie dotyczy to sfery bardzo ogólnej, ale
                niemniej dokuczliwej dla znajomych. Takie "maleńkie" zakłamanie. W dzisiejszych
                czasach coll jest bycie zaharowanym. Czasami (a może nie tylko) wynika to z
                tworzonej wokół siebie sztucznej otoczki, inaczej - ściemniania siebie samego i
                otoczenia ... jacy to my jesteśmy niezastąpieni i szlachetni, no bo cóż innego
                mogłoby nadawać takiej szlachetności jak praca ? smile

Popularnym także stało się życie na (z) kredyt, pożyczek, kart kredytowych
    • zbyfauch Re: Moda na.... 22.01.07, 21:33
      Jako pasażer komunikacji podmiejskiej i miejskiej mogę powiedzieć co nosi
      niemiecka młodzież (i nie tylko), również na głowie. Ponieważ Niemcy okazują się
      być wyposażeni w wysoce rozwinięty instynkt stadny, prawie wszyscy noszą się
      jednakowo, niezależnie od tego jak w tym wyglądają.
      Panowie nie wyróżniają się na ogół fryzurą. Większość nosi z dumą, postawione
      przy pomocy żelu krzaczki, najczęściej na "przednim" czubku głowy. Oczywiście
      nieważna jest ani bujność, gęstość owłosienia ani kształt twarzy.
      Dość często spotykaną fryzurą panienek i pań jest wydzielone z przodu, po
      środku, grube pasmo długich włosów izaczesane do tyłu. Dla mnie masakra. Nawet
      najładniejsza dziewczyna wygląda z tym czubem fatalnie. Poza tym większość
      chodzi w dżinsach i czubatych kozakach ze świńskim, karłowatym obcasikiem.
      No i w dalszym ciągu, niezależnie od temperatury i gabarytów, wszelkiej maści,
      gołe brzuszki, brzuchy tudzież tłuste, obwisłe brzuszyska.
      Kiedyś była moda na tzw. legginsy. Wyglądało to jeszcze tragiczniej.
    • dado11 Re: Moda na.... 22.01.07, 22:03
      Ostatnio popadłam w lekki niepokój będąc z córką na "shoppingu"wink
      W wielu sklepach, w których pojawiła się kolekcja wiosenna, na wieszakach, z wdziękiem rozdeptanej
      jagodzianki, wisiały paskudne, koszmarne, bistorowe podomki (sukienki), rodem z GS-u na zadupiu
      PRL-u, a dziecko zeznało, że to nowa moda...! Wzory to łączone w zestawach np. bordo, pomarańcz
      czerń, albo fiolet, zieleń, czerń, nieregularne gluty, bąble, krateczki, falki, bleee... Ja rozumiem powrót
      do lat 60-tych, ale to???
      • zbyfauch Re: Moda na.... 22.01.07, 22:11
        Kochanie!
        Kupiłem Ci podomkę w gluty! Cieszysz się? big_grin
        • mammaja Re: Moda na.... 23.01.07, 00:00
          Zbychu! Nareszcie bede soba!
    • luiza-w-ogrodzie Moda na biale kozaczki, oczywiscie 23.01.07, 00:09
      Osoby wrazliwe na mlodziezowe slownictwo uprasza sie o nie otwieranie tej
      stronki
      www.bialekozaczki.pl/
      Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • fedorczyk4 Re: Moda na biale kozaczki, oczywiscie 23.01.07, 06:47
        Luizo zabilas mnie na smierc. Bardzo Wam dziekuje wszystkim. Czuje sie szalenie
        doinformowana. Podomki w gluty, czuby, zdrowe zycie, rozne de...cje, niemanie
        czasu, clubbingi w adidasach, moda na sluszny wiek, no nie wymienie wszystkiego
        po prostu jednym tchem tyle tego jest. Oczywiscie wniosek jest jeden. Jestem
        nie modna, wiec usatysfakcjonowana stanem zeczy wracam za piecsmile))
        • luiza-w-ogrodzie Re: Moda na biale kozaczki, oczywiscie 23.01.07, 08:04
          Fed, rany boskie, nie bylo moja intencja zabijac Ciebie na smierc, tylko tak
          troszeczke... Jak moge Ciebie wskrzesic? Nalewam Tobie i sobie shiraza, o.
          Moze pomoze.
          Aha, i nie mam bialych kozaczkow. Zadnych kozaczkow. Jestem wiec zdecydowanie
          niemodna.
          Luiza-w-Ogrodzie
          .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
          Australia-uzyteczne linki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka