23.07.07, 21:26
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4334002.html
bardzo się cieszę, choć bólu nie ukoi, ale zycie pozostałym ułatwi

mam nadzieje, że rodziny tych, co zginęli w wypadku awionetki, tych co
pojedynczo na drzewach oraz ludzie co przez wichury stracili dorobek zycia -
także te pomoc dostaną
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: pomoc 23.07.07, 21:32
      Tak sie moze nie etycznie zastanawiam czy smierc parudziesieciu osob, ktore w
      ten weekend utonely lub zginely w innych wypadkach drogowych jest mniej bolesna
      dla rodzin, niz tych z autokaru ?
      • verbena1 Re: pomoc 23.07.07, 21:44
        O tym samym pomyslalam. Tragedia medialna wzbudza wieksze zainteresowanie niz
        pojedynczy ludzie ginacy na drogach bo to zdarza sie codziennie.
        Gest premiera i te 100tys. to takze chwyt polityczny ale nie bede sie czepiac.
        Najbardziej szkoda mi ludzi ,ktorzy z powodu wichury stracili wszystko. Po paru
        dniach wszyscy o nich zapomna a gazety znajda nastepny ciekawy temat.
        • jutka1 Re: pomoc 23.07.07, 21:47
          Cynizm Jaroslawa nie zna granic.
          Byle zdobyc pare punktow.
          uncertain
      • gaudia Re: pomoc 23.07.07, 21:51
        mammaja napisała:

> Tak sie moze nie etycznie zastanawiam czy smierc parudziesieciu osob, ktore w
        > ten weekend utonely lub zginely w innych wypadkach drogowych jest mniej bolesna
        >
        > dla rodzin, niz tych z autokaru ?

to ja sie jeszcze bardziej nieetycznie zastanawiam, czy gdyby to była grupa
        punków wracających z jakiegos swojego festiwalu - szczodrość byłaby równie duża?

ps. współczuję rodzinom ofiar, ale współczuję wszystkim których dotykają
        tragedie. Dlatego mierzi mnie to pustogeście. Ach, czy pan premier już dał
        rodzinom poszkodowanym w katowickiej hali obiecana kasę, czy nadal zalega?
        • fedorczyk4 Re: pomoc 24.07.07, 07:55
          Ponoc zalega. I podpisuje sie pod wszystkim co napisalyscie. Zwlaszcza pod
          pytaniem o punkow. Tez sobie zadalam podobne. W TVN 24, Holownia i Lizut
          przejechali sie po rzadzie jak po lysych kobylach. Oberwalo sie i Piesze i
          Polaczkowi, no glownie Jarkowi
          • gaudia Re: pomoc 25.07.07, 00:25

wszedzie w mediach cyrk pt. "Grenoble"
            juz mi niedobrze
            a dziś Caritas się obraził na Kamieniarzy

i na forum pod tekstem o tym głosy oburzenia, że Stonsi zagrają...

straszne rzeczywiście

jak tak dalej pójdzie pogrążymy się w żałobie permanentnej, na wieki wieków
            rozrywką będzie tylko spotkanie różańcowe (dla dorosłych) lub oazowe (dla młodzieży)

i qrna, może dobrze, dość tej rozpusty, cholera jasna
            • skynews Re: pomoc 25.07.07, 00:52

Dlaczego niedobrze ?
              Media maja taki przycisk, najczęściej czerwony zatytułowany "off" a papierowe do
              kosza i...powinno być lepiej.

W żałobie permanentnej to pogrążyliśmy się już dawno...to już taki miot ten nasz
              naród - jakbyś nie wiedziała, a na koncert Stonsów i tak nie masz biletu, live w
              TV też nie będzie więc nie przeżywaj zbyt mocno tematów, które być może są zbyt
              trudne dla ciebie.

Enjoy it !
              • gaudia Re: pomoc 25.07.07, 02:00
                skynews napisał:

na koncert Stonsów i tak nie masz biletu,

??????????????

live
                > w
                > TV też nie będzie

tv faktycznie nie mamsmile

więc nie przeżywaj zbyt mocno tematów, które być może są zby
                > t
                > trudne dla ciebie.

wyrazy współczucia, serdeczne
                • skynews Re: pomoc 25.07.07, 03:33

A masz wejściówkę na Rolling Stones, The ?

Żałobę narodową wprowadza Prezydent Rzeczypospolitej w formie rozporządzenia.
                  Miał do tego prawo i zrobił co chciał i nie ma żadnego znaczenia czy postąpił
                  słusznie czy też nie - wszelkie komentarze na ten temat są zbędne
                  i nic nie dają, są tylko marudzeniem...współczuj serdecznie raczej sobie samej.

Enjoy it !
                  • fedorczyk4 Re: pomoc 25.07.07, 16:44
                    skynews napisał:

>
                    > A masz wejściówkę na Rolling Stones, The ?
                    >
                    > Żałobę narodową wprowadza Prezydent Rzeczypospolitej w formie rozporządzenia.
                    > Miał do tego prawo i zrobił co chciał i nie ma żadnego znaczenia czy postąpił
                    > słusznie czy też nie - wszelkie komentarze na ten temat są zbędne
                    > i nic nie dają, są tylko marudzeniem...współczuj serdecznie raczej sobie
                    samej.

Wszelkie komentarze, sa generalnie zbyteczne bo kazdy w ramach swoich uprawnien
                    robi co chce. 26 osob ktore ginia w tym samym wypadku samochodowym, to nie jest
                    dla mnie powod do zaloby narodowej,jedynie do wielkiego smutku, nie jest tez
                    powodem do wyplacania(ubezpieczonym obowiazkowo) ofiarom po 100 000.
                    Tak sie sklada ze mam bilet, a nie wejsciowke, nie idem, bo nie lubiem,
                    odstawiam Dzicinke z Chloptysiem, zeby sie napasli profesionalizmem. I nie
                    widze w tym nic zlego.
                    A Tych kretynow ktorzy jeszcze na dodatek pluja na Stonsow, bo Ci chca dac
                    pieniadze na pomoc, to juz bym za wlosy z nosa wieszala za glupote i egoizm i
                    szowinizm!
                    • skynews Re: pomoc 25.07.07, 21:33

Zgadzam się całkowicie.
                      Chodzi mi o to że dyskutowanie o tym co ktoś zrobił w ramach swoich uprawnień,
                      jak napisałaś, nie ma żadnego sensu bo i tak niczego to nie zmieni - szkoda czasu.
                      Pozostaje kwestia autorytetu władzy i jej legitymizacji w grupie społecznej oraz
                      jej profesjonalizmu - w tym przypadku, jak już ktoś napisał, chodziło o nabicie
                      sobie punktów przed ewentualnymi przyśpieszonymi wyborami.
                      Takie praktyki są stosowane nie tylko w Polsce.
                      Swojego czasu w Niemczech partia rządzącego wówczas Schroedera była na dnie
                      krótko przed wyborami parlamentarnymi.
                      Wtedy właśnie przyszła "wielka woda" w byłym DDR. Schroeder pojechal na miejsce
                      katastrofy, założył kalosze i przy asyście mediów pomagał dotkniętym katastrofą
                      usypywać wały ochronne jednocześnie obiecując nadzwyczajną pomoc finansową.
                      Oczywiście że wygrał wybory - lud głosujący mu tego nie zapomniał.
                      Rozdawanie prezentów nie pozostaje bez echa jak widać ale czy takie działanie
                      jest godne zaufania, czy to jest profesjonalizm władzy ?

Jeżeli chodzi o Dziecinkę z Chłoptysiem to wcale nie jestem taki pewny czy będą
                      zachwyceni koncertem "Dziadków Stonsów ale może się mylę.

Enjoy the Music !
    • ewelina10 Re: pomoc 23.07.07, 21:40
      Przy okazji dzisiaj się dowiedziałam, że w każdy weekend na drogach polskich
      ginie tyle samo ludzi. Porażające.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka