Dodaj do ulubionych

JKM - prostak

10.10.07, 13:55
Janusz Korwin-Mikke stwierdził, że w klasach integracyjnych zdrowe maluchy przejmują schorzenia od chorych. Niepełnosprawnej dziewczynce powiedział: nie puściłbym swojego dziecka do takiej klasy.

Całe zajście miało miejsce w ostatnią niedzielę podczas prawyborów we Wrześni. W pewnym momencie na mównicy pojawił się Janusz Korwin-Mikke. Wygłosił szokującą tezę, że w klasach integracyjnych dzieci zdrowe przejmują schorzenia od niepełnosprawnych.

Jedna z działaczek Partii Kobiet, której córka od kilku lat porusza się na wózku inwalidzkim, nie wytrzymała. Podeszła do Korwina i powiedziała mu, aby powtórzył swój pogląd patrząc jej dziecku w twarz. I on to zrobił. Podszedł i powiedział tej biednej dziewczynce w twarz, że on swojego dziecka nie puści do jednej klasy z dzieckiem niepełnosprawnym. Bo zarazi się niepełnosprawnością - relacjonuje świadek zdarzenia - Łukasz Nanczas, polityk SLD.

Rozmowa miała ciąg dalszy. Pochylił się nad moją córką i zapytał: "A ty ćwiczysz na lekcjach wychowania fizycznego? Przecież ty nie jesteś w stanie ćwiczyć?" Ona odpowiedziała, że ćwiczy. Korwin zapytał: "Ale jak? Na wózku?" Odpowiedziała, że owszem - relacjonuje matka. To są hasła zahaczające o wykluczenie społeczne i zakazane konstytucyjnie. Byłem tak zdenerwowany, że koledzy musieli mnie trzymać - opowiada Nanczas.

Korwin opisał to wydarzenie na swoim blogu:

Podleciała do mnie jakaś narwana Partyjna Kobieta i zaczęła mnie ciągnąć do stoiska Partii Ekshibicjonistek, żądając, bym podszedł do ich namiotu i powiedział to w oczy jej córce, siedzącej na wózku inwalidzkim. Poszedłem. Powiedziałem. Była to miła panienka, bardzo inteligentna na oko.

Wczoraj reporter "Dz" rozmawiał o sprawie z JKM. Polityk tłumaczył:

Swojego dziecka bym nie posłał. Oczywiście, że nie. Dlatego, że jeśli ja sam się jąkam i przebywam z człowiekiem, który się jąka, to ja zaczynam się jąkać jeszcze bardziej. (...) To rodzice powinni decydować, do jakiej klasy poślą swoje dziecko, a nie jacyś faszyści z SLD.

Roman Giertych, który startuje w wyborach razem z Korwinem, był mocno zaskoczony wypowiedzią swojego nowego koalicjanta.

Bardzo dziwna sytuacja. Nie wierzę, że to powiedział. To byłoby głupotą.

Każda partia ma swojego Palikota - dodał były minister edukacji.

Analizując całe zajście przestaje dziwić fakt, że Unia Polityki Realnej była zawsze kanapową partyjką, pielęgnującą wizerunek klubu oderwanych od rzeczywistości postrzeleńców.

Wojtek Wowra
Obserwuj wątek
    • fedorczyk4 Re: JKM - prostak 10.10.07, 17:12
      Moj ulubiony oszolom znowu przemowil. Nawet zapowiedzial podobno
      proces. On sadzi po sobie, kilka osob z jego otoczenia juz
      sfiksowalo pod wplywem jego obecnosci. I nie wymagaj od niego
      myslenia, to mogloby go okaleczyc albo wrecz zabic. Zalosny
      kabotyn.
      • witekjs Re: JKM - prostak 11.10.07, 00:56
        JKM - prostak...
        To chyba mało powiedziane.
        Przerażające jest to, że może się zdarzyć, że będzie "nas reprezentować w Sejmie".
        Trudno mi było w to uwierzyć, poszukałem dalej i jednak on tak myśli...
        TVN
        www.tvn24.pl/-1,1524281,wiadomosc.html
        Witek

• witekjs JKM -prostak, cd. prasowj dyskusji 11.10.07, 01:14
          wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1621209,news.html
          • fedorczyk4 Re: JKM -prostak, cd. prasowj dyskusji 11.10.07, 11:17
            To jest chore bydle. Ale tez poczytalam sobie wpisy pod tekstem i
            nie ukrywam ze od niektorych wlos mi sie zjezyl i kly wydluzyly.
            Ohydasad
    • mika1238 Re: JKM - prostak 11.10.07, 22:59
      No, kochani, przecież od dawna wiadomo,że to idiota. Szkoda tylko
      tego dziecka.
      • malpa-w-czerwonym1 Re: JKM - prostak 11.10.07, 23:58
        Kiedyś uważałam,że dodaje on kolorytu naszej szarej codzienności. Ta
        kozia bródka nad muszenią - cudne, jak z Makuszyńskiego. No i co?
        Okazałam się prorokiem. Z tym ,że z Koziołka Matołka przepoczwarzył
        się w Matoła...
        • jutka1 Re: JKM - prostak 12.10.07, 00:02
          Oprocz brydza, i zapatrywan na gospodarke, zawsze uwazalam go za balwana.
          Ament.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka