gaudia 29.02.08, 15:20 znacie to? www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,22535838-5012895,00.html u mnie wciąż z zegarkiem, dziecko me umie przestawiac (w co ja nie mogie uwierzyc) gaudia schorowana najwidoczniej tylko z prawym mózgiem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammaja Re: test 29.02.08, 20:58 ja juz to kiedys widzialam - ale u mnie i prawo i w lewo Odpowiedz Link
jutka1 Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 01.03.08, 07:31 Juz ja przerabialam, i niezmiennie zmienia mi kierunek: raz tak, raz inaczej. Cohen spiewa Chelsea Hotel. Czy dzien moze sie zaczac milej? Odpowiedz Link
dan8 Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 01.03.08, 15:09 Widze dwa obroty w prawo i dwa obroty w lewo Odpowiedz Link
gaudia Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 01.03.08, 19:54 u mnie w prawo i nie ma zmiłuj (rany, może ja mam TYLKO pół mózgu???????!!!!) natomiast tutaj szaleństwo: www.randominc.net/spinninglady/ Odpowiedz Link
jan.kran Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 02.03.08, 00:18 U mnie li tylko w prawo. Zaczelam sie zastanawiac ta moja polowa mozgu co to oznacza praktycznie. Na razie znalazlam w necie to : www.puzdro.pl/1/25-prawa-polkola.htm **** Czy istnieje naturalny sposób na podkręcenie swojej kreatywności? Przy pełnym wykorzystaniu możliwości naszego organizmu jesteśmy w stanie osiągnąć nadspodziewanie wiele. A wszystko tkwi w naszym mózgu. Każda z półkul dominuje w kontroli odmiennych funkcji. Lewa ma władzę nad mową, słowami, logiką, zdolnościami matematycznymi, symbolami, natomiast prawa odpowiada za wrażenia zmysłowe, wyobraźnię przestrzenną, obrazowanie kategoriami, jest też źródłem intuicji (także tej kobiecej), marzeń sennych, uniesień estetycznych i mistycznych. Chociaż twórcze myślenie wykorzystuje pracę obu półkul, to prawa uchodzi za tę bardziej niepokorną, to ona funkcjonuje w sferze pozbawionej czasu i przestrzeni. Niestety często nie wykorzystujemy jej dobrodziejstw w sytuacjach dnia codziennego, łatwiej uruchamiamy lewą połać naszego mózgu. Kran Mistyczny i Niepokorny PPP Odpowiedz Link
gaudia Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 02.03.08, 00:27 Kranie ale my chyba winnyśmy pisać odę do lewej? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 02.03.08, 00:30 Gaudio , dzis mam wrazenie ze mi zadna nie funkcjonuje... Za duzo pracuje. W ramach nirwany wylaczylam mozg wrzucilam sluchawki na uszy i sobie slucham: de.youtube.com/watch?v=7h2uL8lk2lM&feature=related Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 02.03.08, 08:38 Tia, rano w lewo, w ciagu dnia naprzemiennie, wieczorem w prawo. Odpowiedz Link
mammaja Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 02.03.08, 12:20 Obejrzyjcie koniecznie do konca Czyz nie podobna????? de.youtube.com/watch?v=sLtua-bpekY&feature=related Odpowiedz Link
jan.kran Re: Kreci sie raz w jedna, raz w druga 03.03.08, 00:48 Jakies to dla mnie metafizyczne i niepojete jest Albo mam zepsuty mozgPPP Przetestowalam Juniora , jemu kreci sie w lewo ale moze sobie dowolnie przestawiac raz w prawo , raz w lewo. A mnie tylko w prawo i juz ... Moge sie wpatrywac ile chce , nie ma rady , prawo , prawo , prawo... Dziwnie sie czuje , jaks mniejszosc jestem. Kran Odpowiedz Link