Dodaj do ulubionych

Mam pomysł

10.11.03, 15:46
żeby ograniczyć temperaturę sporów na tym forum. Niezbyt poważnie wyglądają
te wycieczki osobiste czy licytacje kto ważniejszy. Pomysł polega na tym,
żeby zamiast rozwijać konflikt poddać się osądowi większości - czysta
demokracja. Osąd polegałby na prostym głosowaniu - przyznaniu negatywnych
punktów. Osądowi podlegałyby nie tylko merytoryczne treści ale i sposób ich
przedstawiania, czyli kultura wypowiedzi oraz sprytne ale niesympatyczne
prowokacje.
Co Wy na to, a szczególnie Ty gospodarzu?
Obserwuj wątek
    • wedrowiec2 Re: Mam pomysł 10.11.03, 16:05
      Bodziu - większość zarzutów, jakie padają pod adresem uczestników tego forum,
      to własnie niemrawość, nudność, jałowość, nudne dyskusje, brak treści itd.itd.
      Poczytaj co pisane jest o nas na innych forach, jak krytykowane są nasze
      tematy "dzisiaj", opisy pogody czy cowieczorne pożegnania. Oczywiście osobom
      krytykującym nie przeszkadza to we wchodzeniu na Forum 40+ i względnie czynnemu
      uczestnictwu.
      Bardzo narażasz się bitnym współforumowiczkomsmile)
      • omeri Re: Mam pomysł - do wedrowca 10.11.03, 16:36
        Gdzie można te uwagio naszym forum poczytać?
      • marialudwika Re: Mam pomysł- do Wedrowca 10.11.03, 16:56
        Wedrowcze mily a gdzie nas tak oceniaja????
        Pozdrawiam
        ml
        • wedrowiec2 Re: Mam pomysł- do Wedrowca 10.11.03, 17:00
          Niepotrzebnie to napisałam. Żałuję. Osoby zainteresowane wiedzą, a po co
          jątrzyć kolejną sprawę. Może to było wpisane pod wpływem impulsu, może coś
          innego, nie wiem i szczerze mówiąc nie chcę wiedzieć. Tym bardziej, że chyba
          zostało to już skasowane, bo nie mogę teraz odszukać.
          Pozdrwiam
      • bodzio49 Re: Mam pomysł 10.11.03, 17:07
        Niestety, nie tylko innych f. nie czytam ale nawet na te forum nie mam dosyć
        czasu. Zresztą niewiele mnie zawsze ci "inni" obchodzili.
        Chyba nie doceniłem ważności podziału na my i inni.
        Ale zrobiło się choć weselej prawda smile
        Przypomniał mi się wierszyk:

Wszystkie dzieci dobrze to wiedzą
        i Wy także z pewnością to wiecie
        że się dzielą na dobre i złe
        dzieci żyjące na świecie.
        Chciałbym teraz dowiedzieć się czy,
        was też nachodzą te myśli dziecinne,
        że te dobre dzieci to my,
        a te złe to wszystkie inne.

Pozdrawiam.
        • ten_filou Re: Mam pomysł 10.11.03, 19:55
          >................
          ..a te złe to wszystkie inne.<

Zabraniam! i nie zgadazam sie! , Nie! - wykrzykuje matka do swej corki -
          - samochod sie rozsypuje, wszystkie krany w domu ciekna, kontakty sie ruszaja,
          zelazko do prasowania nie grzeje, suszarka do wlosow - zepsuta!,- a ty chcesz
          wyjsc za maz za...poete?.

»lepiej się udławić kością, niż mieć gacha z niemożnością «
          to milszy sercu 40+ latki limeryk i oryginalna Szymborska (nobliska zreszta).

zona Filou

• ten_filou Re: Ma pomysł(y) 10.11.03, 20:07
            Oswiadczam iz za epistolarne wyczyny mojej Malzonki nie ponosze zadnej
            odpowiedzialnosci sad

Filou
          • bodzio49 Re: Mam pomysł 10.11.03, 20:14
            A kto tu chce za mąż?
            • bodzio49 Re: Mam pomysł 10.11.03, 20:16
              Powinno być: A kto tu chce się żenić ? Zawsze mi się myliło he, he.
    • ewelina10 Re: Mam pomysł 10.11.03, 16:08
      Jako dzień do głosowania wyznaczyłabym niedzielę i bezwzględnie należałoby
      wprowadzić trzydniową ciszę przedwyborczą.
      No co ... przecież ma być demokratycznie smile))
      • wedrowiec2 Re: Mam pomysł 10.11.03, 16:22
        Trzeba będzie w każdym punkcie do głosowania wyznaczyć niezależnych
        obserwatorów. I wpowadzic zakaz naklejania plakatów wyborczych na ekrany
        monitora. Na obudowę oczywiście mozna, ale tylko w okresie poprzedzającą ciszę.
        • mysza63 Re: Mam pomysł 10.11.03, 16:31
          smile)))
          • felinecaline Re: Mam pomysł 10.11.03, 16:47
            Syla, do cholerki! Juz wszyscy wiemy, kto to ex-syla, teraz Mysza, wiec obetnij
            sobie prosze ten przydlugawy ogon, bo irytuje mnie on jeszcze bardziej niz
            niektore wypowiedzi. A jak nie - no to nie bede cie nazywala Mysza.
        • ewelina10 Re: Mam pomysł 10.11.03, 17:02
          Można byłoby również rozważyć dwudniowe głosowanie, żeby ci, co pracują w
          niedzielę albo nie chodzą do kościoła na poranną mszę, mogli zagłosować w wolną
          sobotę, jeśli takową mają.
          I tak inni się zaraz odezwą, że kogo stać na wolną sobotę i niedzielę to go
          stać, ale oni nie mają tych wolnych dni. Będą się czuli poszkodowani, że
          rozpatrujemy tylko przez swój pryzmat. Tak, więc kochani, nie uda nam się teraz
          wziąźć pod uwagę argumentów wszystkich uczestników tego forum, gdyż część z
          nich jest teraz nieobecna, albo nie mają w tym właśnie momencie na to czasu.
          Właściwe, nic nie stoi na przeszkodzie, aby moża było głosować przez cały
          tydzień.
          • wedrowiec2 Re: Mam pomysł 10.11.03, 17:09
            Dla komisji wyborczych trzeba będzie zrobię przerwę na jeden ciepły posiłek na
            dobę i krótki prysznic, albo załatwic firmę cateringową.
            Kolejny problem - co zrobic, jeśli komisja wyborcza założy Związek
            ZawodowyKomisji Wyborczych? co z prawami pracowniczymi? co z etetowymi
            związkowcami?
            • ewelina10 Re: Mam pomysł 10.11.03, 17:17
              Okazuje się moi drodzy, że sprawa nie jest taka prosta. Rodzą się kolejne
              problemy.
              Zapomnieliśmy również o okresie legislacyjnym, związanym z procesem uchwalania
              ustaw.
              • wedrowiec2 Re: Mam pomysł 10.11.03, 17:23
                Obysmy nie trafili na koniec kadencji jednego z ciał prawodawczych, bo inaczej
                cała ciężka praca przepadniesad(( Módlmy sie więc by nie doszło do
                przedterminowych wyborów.
                • warum Re: Mam pomysł 10.11.03, 17:51
                  Hmm? I kto to taki wojowniczy? sam Bodzio??smile)jesli chodzi o mnie to dzielnie
                  doskakuje kiedy moge, ale nie zamierzam byc cicho - bo czuje, ze i o mnie tu
                  chodzisad(( Jesli mam byc poddawana pod publiczny osad - "za" czy "przeciw"-to
                  publicznie oznajmiam,ze znikne / wreszcie!/- bo tyle mego szczescia,ze moge se
                  pogadac w chmury...I nie jest moim celem ustawianie sie, po ktorejs stronie
                  barykady. Mowie tu co sadze lub czuje w danym momencie. A to, ze moge byc
                  kontrowersyjna dla innych i nie lubiana - to problem tych osob. Mnie to nie
                  przeszkadza i nie zamierzam przekonywac do swoich racji- wystarzcy,ze sama
                  jestem do nich przekonanasmile
                  • bodzio49 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:09
                    Chodziło mi o te skrajne przypadki kiedy ktoś np: odchodzi. Zamiast mówić komuś
                    przykre rzeczy jak to bywało. Taka właśnie łagodniejsza forma wyrażenia swojego
                    zdania. A do swoich racji i tak nikt tu nikogo chyba nie przekonał.
                  • ewelina10 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:20
                    Od wiele tygodni zachowuję Ignor, ale tego nie da się już trawić. Ileż to wciąż
                    można na ten świat narzekać i narzekać i wciąż być osobą nieszczęśliwą i
                    obrzydzać tak innym życie. Czy naprawdę nie może nas chociażby cieszyć fakt, że
                    dano nam szansę życia na tym świecie ? Skąd tyle nienawiści do wszystkiego i do
                    wszystkich wokół ???
                    Wybaczcie mi, dziś mi po prostu cierpliwości zabrakło.
                    • bodzio49 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:24
                      A myślałem, że się dobrze bawisz?
                    • wedrowiec2 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:25
                      Ewelino - a czy nasze wspólne odpowiedzi na bodziową propozycję nie były
                      pogodną odpowiedzią na trudy dnia codziennego. Juz fakt, że jesteśmy w stanie
                      obrócić ww propozycję z żartobliwą wymiane propozycji chyba dobrze o nas i
                      naszych nastrojach świadczy. ja tak to odbieram, chyba że jest to tak jak w
                      opowieści o mandarynie, który sruby dokręcał poddanym...
                      • bodzio49 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:29
                        Przyznaję, pomysł był głupi. Najlepiej wykasować cały wątek.
                        Pozdrawiam.
                        • wedrowiec2 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:31
                          Bodziu - czy ty serio potraktowałeś Eweliny i moje propozycje!!! Byłam w dobrym
                          nastroju, a teraz będę gryzła się. Idę poczytać kolejną opowieść o przygodach
                          inspektora Tweeda i jego dzielnych współpracowników.
                        • ewelina10 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:34
                          Bodziu - wątek, który tyle osób wprawił w doskonały humor chciałbyś wykasować.
                          Więcej pisz takich wątków, ileż można wytrzymać w ciężkiej atmosferze.
                          Pozdrawiam Cię serdecznie.
                        • em_em Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:57
                          bodzio49 napisał:

> Przyznaję, pomysł był głupi. Najlepiej wykasować cały wątek.

niedoczekanie wink)))
                      • ewelina10 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:30
                        wedrowiec2 napisała:

> Ewelino - a czy nasze wspólne odpowiedzi na bodziową propozycję nie były
                        > pogodną odpowiedzią na trudy dnia codziennego.

Właśnie tak chciałabym codziennie nasze forum odbierać - pogodnie. Wiesz, ja
                        panicznie nie znoszę zazdrości i zawiści. Coś pękło przed chwilą. Teraz żałuję,
                        przecież wiadomo, że jesteśmy różni. Po prostu nie wytrzymałam.
                        • wedrowiec2 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:36
                          Nie martw się, czasami coś musi pęknąć. Dla mnie forum też powinno być źródłem
                          radości (zaraz odezwą się głosy mówiące, że mało tu poważnych tematów). Fajnie
                          rozmawia się z Tobą. Moje okresowe milczenie spowodowane jest tylko brakiem
                          czasu. Niczym innym
                          Pozdrawiam
                    • ewelina10 Re: Mam pomysł 10.11.03, 18:26
                      Bodziu - ja po Twoich wątkach jestem miło usposobiona. Tak mało mamy spokojnych
                      rozmów tu na forum.
                      Pozdrawiam Ciebie wesoło i pogodnie.
                      • bodzio49 Re: Mam pomysł 10.11.03, 19:02
                        Dobrze już dobrze. Wcale nie czuję się dotknięty. Zdzwiłem się, że aż takie
                        umocje wywołałem. Rzeczywiście, czasem kropelka dopełnia czarę.
                        Pozdrawiam i ja pogodnie i cieplutko. A na stronce pojawią się kwiatki odemnie.
                        Kiedy em_em je tam umieści smile
                        • marialudwika Re: Mam pomysł 10.11.03, 21:52
                          Jesli o mnie chodzi to /nie wiem czy slusznie?/ potraktowalam ten pomysl z
                          przymruzeniem oka-od poczatku!!!Pozdrowka
                          ml
    • omeri Re: Mam pomysł do Bodzia 10.11.03, 21:57
      Prawdziwa demokracja nie polega na tym, że decyduje wiekszosc, ale na tym, że
      sie uwzglednia zdanie mniejszości, tak aby wszyscy byli zadowoleni.
      • mammaja Re: Mam pomysł do Bodzia 10.11.03, 22:48
        Ja jestem za tym zeby wszyscy sie oflagowali !
        • lablafox Re: Mam pomysł do Bodzia 10.11.03, 23:49
          Hahahaha , weszłam nocką po przejechaniu prawie 400km zobaczyć co słychać i
          ubawiłam się serdecznie , pomysły pierwsza klasa .Jestem za oflagowaniem się i
          za wszystkimi powyższymi pomysłami. Życia szkoda na żarcie się o byle co .
          Pozdrawiam lablafox
        • em_em Re: Mam pomysł do Bodzia 11.11.03, 00:19
          mammaja napisała:

> Ja jestem za tym zeby wszyscy sie oflagowali !

jestem ZA!!!!!!
          ponieważ sama sobie nie mogę przecież założyć związku zawodowego - to
          samooflagowanie od dawna chodzi mi po głowie smile
          • mammaja Re: Mam pomysł do Bodzia 11.11.03, 00:48
            Poniewaz w zwiazku z jutrzejszym swietem przygotowalismy flagi do
            wywieszenia , a mamy dwie - to zobowizuje sie jedna zachowac do celow akcji
            forum !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka