lablafox 18.11.03, 20:37 Rozpoczynamy 7 tom zapisów kronikarskich dnia dzisiejszego . Dzisiaj w Poznaniu cały dzień pada , rano padał śnieg z deszczem . Już wiem dlaczego byłam taka obolała przedwczoraj , to na tę pogodę. Lx Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodzio49 Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 20:59 Pogoda okropna. Rano szaro, zimno i padało. Jak wracałem z pracy to samo. Pozostają karty u zięcia i eksperymenty z koktajlami Ale w piątek idziemy na Bajora. Mżonka już się cieszy. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 21:03 A może wiesz czego szukają 2 blondynki z głowami w kałuży ? Lx Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 21:13 he,he. Nie znałem tego choć wiele o blondynkach słyszałem. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 21:51 Juz tak ponurego dnia to nie widzialam ! Poniewaz mialam spotkanie w okolicach ul.Okopowej ,wracalam przez tzwn.rondo Babka i pierwszy raz chyba zle skrecilam z ronda.Koszmar, znalazlam sie w zupelnie innym miescie,mgla ciemno,samochody swieca po oczach. Nadlozylam ze 20 km drogi. Nie dosc ze zamiast do Srodmiescia dojechalam w koncu na Bielany , to widzialam osiedla ,ktorych istnienia wcale nie podejrzewalam. Mgla wszystko ukrywa i utajemnicza! Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 22:01 Dzisiaj , po raz pierwszy słuchałam kolęd ,.Kupiłam Claudię , a w nie płyta. Święta za pasem. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 22:10 Luuudzie co Wy??Do swiat jeszcze ponad miesiac!! A u nas "wiosna"!!Jest 15 stopni!!!!! ml Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 22:27 Okropna dzisiaj pogoda w Wwie, tylko nie wychodzić z domu! I jak tu porwać innych do pracy? Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 22:30 Ml, a może u Was zanosi się na przysłowiową gwiazdkę w maju. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 18.11.03, 22:57 Na to wyglada!Nawet sikorki przestaly sie /chwilowo/ pojawiac.One sa najlepszymi meteorologami.Nie widac tez od paru dni mew,ktore cala zime podfruwaja "na" osiedle i pieknie lapia keski chleba w locie.. Jak dlugo potrwa to ocieplenie nie wiem,ale dla posiadajacych psy to wielkie szczescie ml Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 00:07 Okazalo sie ,ze ptaszyskiem podbierajacym sikorkom sloninke jest piekny dzieciol. Przywiazalismy ja tak mocno ze moze tylko subac.Dzieki temu ogladam go w pelnej krasie. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 00:10 Moim sikorkom podbieraja słoninkę sroki . Odstraszam je głośnym miauczeniem . One myślą ,że to chyba jakas straszna ,stara kocica i odlatują , śmiejemy się z tego jak wariaci hahaha. Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 00:52 Własnie przyszedł z zachodu , porywisty ciepły wiatr. Ciekawe co przyniesie. Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 08:14 Przyniósł ocieplenie , w nocy pedził po osiedlu jak tabun spłoszonych koni . Teraz w Poznaniu +12 stopni i nie pada. Lx Odpowiedz Link
mysza63 Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 08:33 Nie wiem jak u was ale Wawa, szaro-bura, siąpiąca i śpiąca. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 12:05 Ciągle pada Seweryn Krajewski słowa: Krzysztof Dzikowski Ciągle pada... A Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby, A fis mokre niebo się opuszcza coraz niżej, fis D żeby przejrzeć się w marszczonej deszczem wodzie. D E A ja? A ja chodzę! E A Desperacko i na przekór wszystkim moknę, patrzę w niebo, chwytam w usta deszczu krople, patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie. To nic! Ciągle pada... Ludzie biegną, bo się bardzo boją deszczu, stoją w bramie, ledwie się w tej bramie mieszcząc, ludzie skaczą przez kałuże na swej drodze. A ja? A ja chodzę! Nie przejmując się ulewą ani spiesząc, czując jak mi krople deszczu usta pieszczą, ze złożonym parasolem idę pieszo... O tak! Ciągle pada... Alejkami już strumienie wody płyną, jakaś para się okryła peleryną, przyglądają się jak mokną bzy w ogrodzie. A ja? A ja chodzę! W strugach wody, ale z czołem podniesionym, żadna siła mnie nie zmusza i nie goni, idę niby zwiastun burzy z kwiatkiem w dłoni... O tak! Ciągle pada... Nagle ogniem otworzyły się niebiosa, potem zaczął deszcz ulewny siec z ukosa, liście klonu się zatrzęsły w wielkiej trwodze. A ja? A ja chodzę! I nie straszna mi wichura i ulewa, ani piorun, który trafił obok w drzewa, słucham wiatru, który wciąż inaczej śpiewa. Odpowiedz Link
monia.i Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 12:10 O tej właśnie piosence natychmiast pomyślałam, jak tylko przeczytałam Twojego poprzedniego posta... Zawsze bardzo ją lubiłam - chyba najbardziej ze wszystkich piosenek Czerwonych Gitar. Wolałam Skaldów Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 08:36 Tak, tak w Warszawie siąpi i ponuro. Wiatr też nie daje spokoju. Chociaż tamperatura jak wiosną. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 09:47 W a-damie ponuro,wialo cala noc i jest 14 stopni.Sloninki nie moge dawa "moim" ptaszkom/tu jest tylko solona i dla nich niewskazana/.Mozna jednak kupic prawie wszedzie specjalne kulki z loju i ziaren,ktore dekoruja drzewka na tarasie oraz siatki z orzeszkami w lupinkach i bez..i inne smakolyki,dozwolone przez Towarzystwo Opieki nad ptakami.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 11:35 Hohoho "smakołyki dozwolone przez Towarzystwo Opieki nad Ptakami" , to brzmi dumnie .Nie mam pojęcia czy u nas są jakieś normy dozwalane przez TOnP, karmię tym co lubią , a uwielbiaja słoninkę i robię im taki przysmak , tłuszcz z ziarenkami - sikorki, wrony suchy pokrojony chleb oraz rózne resztki obiadowe ( tylko gdy zrobi się mróz i nie mogą same poszukać jedzenia) , wróble okruszki , ziarenka i co popadnie , sroki wyżerają co się da nawet z miski dla kotów . Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 12:28 Lx!!!!! Wyrailam sie NIESCISLE oczywiscie.To jest ZALECANE a nie dozwalane. Kiedy pisze w pospiechu popelniam takie gafy.Na ptaki jestem wogole uczulona i mam od zawsze na ich p-cie lekkiego fiola.Naleze do tego towarzystwa i wspieram kupujac co roku kalendarz etc.W Holandii wiele gatunkow zaginelo a innym to grozi.Nie ma tu prawie wogole lasow.. Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 14:04 Dowiedzialam sie z dziennika holenderskiej tv/wczoraj wieczorem/,ze burmistrz A- damu "walczy" o fundusze na zwiekszenie ilosci osob,ktore beda mogly dostawac codzienna dawke heroiny.Dotychczas dostaje ja eksperymentalna grupa 300 narkomanow.Raz dziennie,darmo.O ile sie nie myle koszty takiej dawki sa 40 euro. Podobno zapobiega to wlamaniom,kradziezom,rabynkom ,zniszczenom etc. ktore duzo bardziej obciazaja budzet panstwa.Jak narazie parlament nie chce sie do tego ustosunkowac pozytywnie. ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 15:24 Hm hm hm ...zwiększenie funduszy na darmową dawkę narkotyku celem zapobieżenia przestępczości ??? A co byłoby, jakbyśmy jeszcze dalej puścili wodze fantazji i rozszerzyli to na inne dziedziny życia, które też mogą być powodem przestępczości....... ??? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 15:55 Takie CUDA I DZIWA to wlasnie Holandia. ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 14:09 Inna ciekawostka.W jednej z prowincji wprowadzono eksperymentalnie "telewizyjne pielegniarki" tzw. "pielegniarki przy pomocy pilota tv".U pacjentow,ktorzy sa starzy,chorzy i wymagaja opieki zainstalowano kamery i moga oni przy pomocy pilota tv i kazdej porze dnia i nocy miec kontakt z pielegniarka!!!!Chwilowo jest to w fazie eksperymentu,ale tak wspaniale funkcjonuje,ze bedzie stopniowo wprowadzane w zycie.Naturalnie jesli zachodzi potrzeba w kazdej chwili pacjenci dostaja pomoc "w realu" ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 22:40 Holandia zawsze była pionierska w traktwaniu ludzi "sprawnych inaczej" delikatnie mówiąc. Nie ze wszystkimi pomysłami trzeba się zgadzać , ale z wielu można brać przykład. Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 22:41 Właśiwie wczoraj zmarła Zofia Rysiówna. Miała kłopoty z sercem i krążeniem . Żyła 83 lata Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 19.11.03, 22:56 Byla jedna z moich ulubionych aktorek starszej generacji ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 09:52 Swiat wyglada bardzo ponuro i szaro,malo swiatla.Zapalilam wszystkie lampy by nie nabawic sie depresji.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 09:55 Dzisiaj już nie wieje i nie pada .Swieci słońce i jest+8 . Samopoczucie też lepsze . Gdy wieje jestem marudna i zaczepna. Dziś spokój i cisza na zwenątrz i wewnątrz. Lx Odpowiedz Link
edeka5 Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 10:16 Dzisiaj mam wspaniały nastrój po wczorajszym spotkaniu z miłośnikami książek Chmielewskiej, ale obawiam się, że się skończy - jadę teraz do Urzędu Pracy. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 10:36 Dzisiaj dowiedzieliśmy się ,że wczoraj w poznańskim Nowym ZOO urodził się biały nosorożec. Nie wiadomo jakiej jest płci , bo matka zasłania malca przed okiem zamontowanej kamery . Był widziany tylko krótko , właśnie okiem kamery , może ważyć ok. 20 kg. Jest to wielki sukces poznanskiego zoo , gdyż w niewoli białe nosorożce rozmnażają się bardzo rzadko. Matka Diuna, z odłowu wolnościowego , dość agresywna, ojciec Dino, urodził się w niewoli. Ogłoszono konkurs na imię dziecka. lx Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 11:48 Ale jak wymyslac imie, kiedy nie wiadomo czy to chlopiec czy dziewczynka? Wreszcie pokazalo sie slonko i swiat odrazu inaczej wyglada.Wprawdzie chmury spaceruja,ale po niebieskim niebie. podspiewuje sobie: "pasa sie pasa barany welniane chmury biale tak jak na petelni na niebieskiej lace owieczki niedzielne slonce zwiastujace" Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 16:48 Trzeba wymyslic imie UNISEX !!!!!!! Zazdroszcze Wam tego sloneczka bo u nas ciemno,jak u Murzyna w nosie!!! Sadzac po spadajacym wciaz cisnieniu bedzie jeszcze ciemniej!Jes dosc cieplo i znow zakwitla roza na tarasie... ml Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 20:43 Wczoraj i dzisiaj gonię w pietkę. W Wwie superkorki, dzisiaj iście wiosenna pogoda, tyle że nic zniej nie miałam. Przerażaja mnie ta zamachy bombowe, szczególnie ten dzisiejszy w Stambule! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 22:08 Wydarzenie z 11 września były tylko wstępem do rozwoju światowego terroryzmu. Wprawdzie tzw.bojownicy już rozpełzli się po całym świecie, ale skuteczne, radykalne działania mogą uratować sytuację. Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiaj VII 20.11.03, 22:24 Tak, tylko kto sie tego podejmie i wykona właśnie radykalnie, skutecznie i globalnie. Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 21.11.03, 09:16 Dzisiaj znalazłam ciekawe informacje dot. św. Marcina i innej niż poznańskie rogale tradycji - tradycji jedzenia gęsi: info.onet.pl/826476,69,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 21.11.03, 10:44 Zazdroszcze Wam chmurek i sloneczka.U nas niebo olowiane,wilgotno i niz atmosferyczny.Paskudny dzien.Migrena i gg mi zniknelo,grrrr!!!!! Pozdrawiam Was ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj VII 21.11.03, 22:29 Jeśli będziemy pisac w tym tempie, to jeszcze dziś przekroczymy tuzin tysiąców. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 21.11.03, 22:32 Wlasnie o tym samym przed chwila myslalam!!!!!! Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 08:31 Dzieńdory O szóstej na Śląsku była straszna mgła ale teraz zaczyna się przecierać i jest nadzieja na SŁONECZKO! No to się gdzieś dopisałam.Do wieczora mili PAŃSTWO. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 10:31 Dzień, mimo ładnej pogody,zaczął się bardzo nieprzyjemnie. Robiąc przegląd prasy w internecie, przeczytałam, że została zastrzelona moja znajoma. Pisze o tym i Onet i Wyborcza. Sławke poznałam w czasach gdy trenowałam ju-jitsu. Nie przyjaźniłyśmy się, ale istniała nić sympatii. Sławka miała duzo zwierząt (mieszkała na obrzeżach Szczecina) psy, koty, konie o róznych rasach, krowę, który nigdy nie dawała mleka, bo była zwierzęciem prawie domowym. Działała w Klubie Jeździeckim. Przygarniała zagubione psy a nawet konie(!). Od kilku lat nie miałam z nią bliższego kontaktu, ot tylko co jakiś czas telefon. Szkoda dziewczyny.... Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 11:27 Dzień dobry. To smutne wędrowcze. Ale życie biegnie dalej. Pięknie zaczął się weekend. Słoneczko świeci, aż oczy bolą. Właśnie odwiozłem żonkę na wykład jakiejś jasnowidzki z Australii. Wróci dopiero wieczorem. A jutro będzie wykład o aniołach opiekujących się nami. W zasadzie nie mam nic przeciwko tym nadprzyrodzonym zainteresowaniom mojej połowy. Ale osobiście uważam to za stratę czasu. Ale jeśli sprawia jej to przyjemność. Nie ma to przecież niemal żadnego praktycznego znaczenia. Oczywiście nie dla wykładowcy. Jest to jakiś sposób na zarobienie na życie i to rozumiem. Tak więc poza zrobieniem obiadku mam dwa dni dla siebie. Chyba gdzieś pojadę ) Pozdrawiam słonecznie. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 11:42 No tak. Pewnie towarzystwo odsypia nocne harce. A ja nawet na stronkę nie mogę się dostać. Pewnie niezmordowany jej_maz nowe materiały tam taszczy. Podziwiam jego poświęcenie i cierpliwość. Zadowolić tyle pań, i to jaaaakich pań. Myślę o ich wymaganiach i wojowniczości. Bez obrazy. W pozytywnym znaczeniu oczywiście. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 11:45 Pewnie strona odsypia wczorajszą aktywność, bo towarzystwo, wprawdzie wolno, ale wykazuje oznaki życia Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 11:52 Witam pierwsze oznaki zycia A jak się ma seniorka? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 12:00 Seniorka, po kilkudniowym internetowym niebycie (awaria serwera) i radosnym powrocie do życia netowego, wpadła w depresję po przeczytaniu kilku nowych wypowiedzi na forum. POwoli otrząsa się z obrzydzeniem i (własnie otrzymałam od niej e-mail) pozdrawia wszystkich MIŁYCH forumowiczów. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 12:11 Bodziu Przemiły, nie pisz o mnie "seniorka" /mimo prawdy/, bo napiszę wieczorem na płocie :" Bodzio koha starószki" :}}}}}} Serdeczności od maci Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 12:18 Dobrze, już nie będę. Będę pisał alfredka bo do maci to trudno by mi było się przyzwyczaić A gdybyś to napisała na tym płocie hi,hi, to by dopiero była konsternacja rano. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 11:58 Współczuję Ci wedrowcze. To jest tragedia. Dobrze, że innym członkom rodziny nic się nie stało. Nie wiadomo jednak jak to może się odbić na psychice u tych dzieci. Czasami człowiek jest taki nieprzewidywalny. Emocje biorą górę nad rozsądkiem, a potem ...... niestety, nie można już cofnąć czasu. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 12:22 Ostani raz rozmawiała ze Sławką trzy lata temu Przeczytałam na stronach RMF, ze wszystkie osoby zamieszane w te tragiczne wydarzenia były pod wpływem alkoholu. Tragiczne... Sławka była typem człowiek którego określa się "brat łata". Przyjmowała wszystkich do swojego domu, sama potrafiła przyjść do mieszkania nowopoznanej osoby i zostać na noc (bo do domu daleko). Opiekowała się innymi ludźmi i zwierzętami. Ciekawe co stanie się z jej końmi... Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 12:41 Przeczytalam . Co sie dzieje z ludzmi? Dlaczego? Bardzo smutna historia na taki piekny sobotni poranek. Slonce jak we wrzesniu. Niestety musze sobie postawic troche szlabanu na kompa, bo real zaczyna cierpiec! Do przeczytania popoludniu. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 13:03 Przykra wiadomosc Wedrowcze!W obecnych czasach jest ryzykowne byc "bratlata". W A-damie zaczyna sie pokazywac niesmialo slonce.Topole sie zazlocily od jego promieni.Wreszcie nie patrze z okna na szarosc!!!! Po obrzydliwych postach z wczorajszego wieczora nie mialam ochoty otwierac forum!!!Jednak po glebszym namysle zmienilam zdanie.W koncu poza jednym dezerterem wszyscy sa mili i jestem z nimi zzyta!!!Pozdrawiam z wiosennego A. ml Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 13:34 A ja sobotnie przedpołudnia spędzam w parafialnej ochronce.Pomagam dzieciakom nadrobic zaległosci ze szkoły.To tez wcale nie jest napełniajace otuchą zajęcie.Bo te dzieciaki,częst bardzo bystre są zwyczajnie zaniedbane.I to nie tylko problem biedy,chociaz czesto ona powoduje wiele trudnosci wychowawczych ale z tym mozna sobie poradzić.Gorzej jezeli jest alkohol albo ciągłe poszukiwanie nowego partnera przez "mamusie".A nasz system oswiaty zupełnie nie potrafi poradzic sobie z takimi dziećmi,bo do normalnych klas one sie nie nadaja właśnie dlatego,ze nie ma sie kto nimi w domu zając,a programy strasznie przeładowane.Do szkół specjalnych tez nie mozna ich posyłać,bo to sa szkoły dla dzieci z róznymi opóznieniami,a te sa tylko zaniedbane.Nasza oświata pomimo róznych prób reformowania nadal nie przystaje do rzeczywistosci. No to tyle sobie pofilozofowałam ,a teraz marsz do garów. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 14:22 Też znam takie dzieci. Czasem mają nawet oboje rodziców tylko jeszcze niedorosłych do życia. Mogłyby wiele osiągnąć a w większości "skazane" są na to co "znajdą" na ulicy. Cóż dziecko to nie samochód. Kursu i egzaminu nie trzeba zdawać. I to mnie smuci jeszcze bardziej niż tragedie w świecie dorosłych. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 14:35 ..... dlatego, że dzieci są takie bezbronne, całkowicie od nas zależne. W zawodzie pedagogicznym jest możliwość wyznaczenia kryterium jakie wymaga ten zawód. Rodzicem zaś...... można zostać bez żadnego przeszkolenia. Szkoda. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 14:37 Znam "dziecko" z takiego domu,ma 28 lat i jest nieszczesliwa,zaczela pic.. Jest blyskotliwie inteligentna,ale uciekla ze szkoly i z domu majac 17 lat.Od dawna przebywa tutaj,ale nie chce jej sie pracowac,nic do niej nie trafia.. Wiele osob probowalo jej pomoc,ale bez skutku..Wszyscy pomalu opuscili rece.. ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 15:02 Dzien dobry. Spiesze wyjasnic; od czasow slawetnej awarii pradu, wymieniana i sprawdzana jest cala siec transportowa pradu. Z regoly nas powiadamiaja z kilkudniowym wyprzedzeniem, ze nastapi przerwa w doplywie pradu w tym i tym dniu od do. Tym razem nastapila mala kilkusekundowa "czkawka" o trzeciej nad ranem, ale wystarczajaco dluga, aby odciac server. To dziadostwo zas, musi bys zastartwane w specjalny sposob... tak czy inaczej wszystko jest teraz w porzadku... az do nastepnej awarii )) A tak poza tym, to niezwykle cieplo, jak na ta pore roku... Ciagle mysle, dlaczego Swietlista nas oposcile - lubialem jej kanadyjskie relacje... Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 19:54 Wrocilam z bardzo milego i ciekawego spotkania nieformalnej grupy kobiet,ktora obchodzi 10 lecie swojej dzialalnosci. A zajmuje sie pomoca kobietom, ktore chca w jakis sposob dzialac , wchodzic do wladz samorzadowych czy nawet kandydowac do parlamentu. I nie sa to, bron Boze, zadne zwariowane feministki. Mamy za soba organizowanie szeregu szkolen , przygotowanie rozmaitych wydawnictw pomagajacych dziewczynom" przebic sie",zorganizowac np.grupe lobbingu, czy zalozyc komitet . Nasza kolezanka,prof.socjologii na UW przeprowadala badania jak sie rozklada udzial kobiet w rozmaitych gminach.A do tego nawiazalysmy bardzo ciekawe kontakty i znajomosci dzieki tej grupie. Dziewczynom zainteresownym moge podac link na strone tej grupy,tylko musze sama znalezc )))) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 20:39 Dzisiaj mieliśmy dyskusję z sąsiadem na temat zabezpieczenia się przed złodziejami i innymi groźnymi przypadkami, po niedawnej kradzieży. Doszliśmy do wniosku, że nasz działania są bezzasadne. Dlaczego ? Co z tego, że zakładamy w swoich domach szyby antywłamaniowe, miesięcznie też wydajemy na różne firmy ochroniarskie.... a zło przychodzi z zupełnie nieoczekiwanej strony i momencie...... na przykład przez uchylone okno, drzwi na taras, wyjście z domu do ogrodu, jakiś dzwonek komiwojażera, dziecko, które zapomniało drzwi zamknąć, ....... Odpowiedz Link
rudakitka Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 21:04 mammaja napisała: Dziewczynom > zainteresownym moge podac link na strone tej grupy,tylko > musze sama znalezc )))) Ja bardzo nieśmiało prosze o link,bo w moim miescie myslimy dopiero o samodokształcaniu sie pań w sprawach samorzadności i szukamy wszelkich możliwych materiałów.Z góry dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 21:10 Zlo sie wkrada wszelkimi mozliwymi kanalami.. Moim alarmem sa psy,sasiedzi tez tak twierdza.Kazdy OBCY na katce schodowej jest przez psie nosy odkryty.Pozatym sa videokamery i widac,kto dzwoni do drzwi z dolu. ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 21:24 Moja suka owczarek spisała się wzorowo. I gdyby nie jej właścicielka, może złapałaby za d... złodzieja. Ale jak w tej bajce Krasickiego, wprawdzie gospodyni nie obijała, ale nakrzyczała, bo myślała, że sunia jej chciała sobie urządzić polowanie na wiewiórkę.... >>Pan i pies Pies szczekał na złodzieja, całą noc się trudził.Obili go nazajutrz, że pana obudził.Spał smaczno drugiej nocy, złodzieja nie czekał,Ten dom skradł; psa obili za to, że nie szczekał<< Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 21:32 A moja www.owczarek.pl/galeria/galeria.asp?id=319 tylko to znalazłem,99% taka,no musisz temu na zdjęciu co nie co obciąć) Ale szkoda by bylo bo piesek śliczny Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 21:50 Dzięki za tę wspaniałą galerię owczarków. Sprawiłeś mi przyjemność. Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 21:51 Cieszę się !! Ale chciałem usłyszeć ,że moja jest piękna))))) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 21:54 Super !!!!!!! Szkoda, że to nie Twój. Tworzyliby przystojną parkę do strony www . Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 21:58 Twoja sunia jest piękna, lubię owczarki z takim dłuższym włosem , mają taką miękkość w sobie. Bardzo mądre psy . Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:02 i mnie tez.Moja synowa ma dwa ON-y,maja na imie Lara i Luksus.Chodza na kurs ratownikow i sa super. ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:11 A żebyście wiedziały,są b.mądre,a sunie CWANE! już nie będę pisał o swych uczuciach ,bo będziecie się śmieli. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:17 Pisz!!!Pisz!!! Ja uwielbiam czytac o uczuciach!1 Do suni. ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:34 To nie jest moja pierwsza sunia,ale kiedyś traktowałem to jako przykry obowiązek dzisiaj patrzę po "starczemu" Gdybyś kilka lat temu,powiedziała,że będę wstawał godzinę wcześniej aby tylko sunia miała poządny spacer,to napisałbym żes niespełna .........))) A dziś,eeeee co tam będę gadał Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:36 Mów , mów , czy ja się śmiałam kiedykolwiek z cudzych uczuć ? Lx Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:39 Oglądajcie TVN ,Dziewczyny się nap.........)) Fajowe Odpowiedz Link
em_em Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 23:04 glodn-y napisał: > Oglądajcie TVN ,Dziewczyny się nap.........)) > Fajowe obśmiałam się jak rzadko Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:41 Sama jem obiad z mikrofalowki a pieskom gotuje,hi,hi ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 22:46 Zmartwię Cię ,ale Ameryki nie odkryłaś)) Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 23:17 A co wlasciwie bylo na tym TVNie? Ja po raz pierwszy od dawien - dawna obejrzalam z przyjemnoscia film francuski, a wlasciwie pierwsza czesc "De soie et ces cendres" - chlubny wyjatek w masie badziewia. Cdn jutro - M-L czy odbierasz francuska tv? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiaj VII do Glodnego 22.11.03, 23:25 Własnie skończył się w TVP1 Wieczór Żydowski Festiwalu Dialogu Czterech Kultur. Wspaniała muzyka, wspaniali wykonawcy. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 22.11.03, 23:33 Zaczelam ogladac i Nalepe i Festiwal - ale ze mam zwyczaj "przeleciec" po kanalach - zobaczylam w TV Puls jakies archiwalne zdjecia.Byly to filmowane przygotowania do "okraglego stolu".Niesamowicie ciekawe - jacy wszyscy mlodzi! I Kwasniewski tez. Gdzie sie to wszystko podzialo - ten czas nadzieji. No, ale jednak cos zostalo.... Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII do Wedrowca 23.11.03, 10:21 Moze bedzie to w tv POLONIA....wtedy obejrze ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiaj VII 23.11.03, 10:24 Pada deszcz i jest cieplo.Ponuro,jak w listopadzie.Forum jeszcze spi. Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiaj VII 23.11.03, 11:23 Dzisiaj , łagodna jak owieczka i pełna optymizmu weszłam na forum i mina oraz humor mi zrzedły , szkoda. W Poznaniu +6 , szaro , jeszcze nie ponuro. Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 23.11.03, 12:33 Dla zainteresownych dziewczyn podaje link do naszej grupy nieformalnej ; www.kobiety.pl/kobietytez/index1.html a jakby cos nie dzialalo trzeba wejsc na strone www.kobiety.pl i na glownej stronie po prawej sa linki do organizacji - m.in " kobiety tez " Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiaj VII 23.11.03, 12:42 Lepiej wchodzic przez te glowna strone.A co na forum, ze Lbx tak scielo? U nas pogoda przepikna ,zaraz ide na spacer. Odpowiedz Link