Dodaj do ulubionych

Nowa Panna Marple :D

22.03.06, 19:44
Na stronie amercomu juz jest następna zapowiedź :D

www.amercom.com.pl/agatha.php
Zatrute pióro w najbliższy wtorek, 28 marca.

Ekstra, takie tempo mnie cieszy :D Brawo, Amercom!

pozdrawiam,
kindov :)
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Nowa Panna Marple :D 23.03.06, 06:41
      brawo, brawo. To się tak milutko ogląda. Nawet pomimo tak wielkich zmian w
      fabule...
    • damian.pisula Re: Nowa Panna Marple :D 23.03.06, 20:47
      Extra! Będę musiał szybko przeczytać "Zatrute pióro" ponownie, żeby odświeżyć
      sobie pamięć :) Zapewne scenariusz będzie wybitnie odmienny od fabuły
      książkowej, ale i tak warto przeczyć książkę jeszcze raz. Chociażby dla samej
      przyjemności lektury ;)

Pozdrawiam
      Damian

--
      Wiedza nie wystarczy- trzeba ją stosować, chęć nie wystarczy- trzeba działać!
      (E.W. Goethe)
    • gocha221 Re: Nowa Panna Marple :D 24.03.06, 09:32
      ale to wszystko nabiera tempa!!
      ja dopiero wczoraj kupilam Porota, obejrze chyba dopiero wprzyszłym tygodiu, a
      tu juz Marple!! Niby fajnie, ale prze to mam zaległosci:)))
      Mogliby wreszcie dać powiesc z Poirot!!
      • tom_beresford Powieści... 25.03.06, 18:33
        Pisałem już kilka razy do Amercomu i to z różnych kont, ale jak na razie
        powieści nie widać na horyzoncie.
        • kindov Re: Powieści... 25.03.06, 19:27
          Jestem prawie pewien, że w następnym numerze będzie Tajemnicza historia w Styles

pozdrawiam,
          • kindov Zatrute pióro - the best :D 28.03.06, 19:09
            Właśnie obejrzałem Zatrute pióro. Okazało się, że jednak można zrobić w nowej
            serii majstersztyk :D Po drętwym Uśpionym morderstwie ten odcinek jest tym
            bardziej godny polecenia, ale nie przesadzę, mówiąc, że podoba mi sie nawet
            bardziej, niż wersja z Joan Hickson, która - nawiasem mówiąc - jest też bardzo
            dobra. Odcinek jest WIERNY oryginałowi (tak drobne zmiany, jak sposób
            metamorfozy Megan, nie mają tu żadnego znaczenia), postacie ciekawie nakreślone
            i ZGODNE z opisami Agathy, a Panna Marple zachwycająco usuwa się w cień - jak w
            oryginale... Z wielką przyjemnością obejrzałem i wszystkich zachęcam. No i jak
            zwykle te bajecznie kolorowy! :)

I to wszystko po raczej okropnym dniu... :D

pozdrawiam i życzę miłego oglądania (nie zappomnijcie podzielic się
            wrażeniami!),
            • nchyb Re: Zatrute pióro - the best :D 28.03.06, 20:00
              u mnie dziś nie było! Jutro ruszam po okolicznych kioskach na poszukiwania...
              • ikkala Obejrzałam! 29.03.06, 00:26
                I mam teraz takie wyrzuty sumienia. Miałam pilną pracę do wykonania i w
                zasadzie chciałam zobaczyć jedynie początek, tak przy obiedzie. Teraz za to
                odrabiam, jak ja jutro rano (a raczej już dziś) otworzę oczy?
                Film mi sie podobał, baardzo. Żałowałam tylko, że pamięć mnie tym razem nie
                zawiodła i pamiętałam kto jest mordercą.
                Dobranoc...
                • ladyhawke12 Obejrzałam! 29.03.06, 08:02
                  I fajnie ze nie pamietalam od poczatku kto zabil, przeczytam teraz jescze raz
                  ksiazke z mila checia i porownam.
                  • nchyb Re: Obejrzałam! 29.03.06, 08:12
                    > I fajnie ze nie pamietalam od poczatku kto zabil
                    Ja pamiętam, ale zaraz ruszam na poszukiwania filmu...
    • tuppence82 Obejrzałam 29.03.06, 13:47
      Ogólnie było ok, ale dlaczego z Jerry'ego zrobiono alkoholika o skłonnościach
      samobójczych?
      Za to Megan była wspaniała!
      • nchyb Re: Obejrzałam 30.03.06, 07:46
        również nie potrafię pojąć potrzeby robienia z niego pijaczyny. Ale ten klimat
        (mementami) czarnego kryminału, te prawie chandlerowskie dumania bohatera, no,
        no... :-)

No i ta scenografia i kostiumy. Dla mnie cudo. A te niektóre ciuchy sama
        obecnie z radością bym nosiła. Oczywiście nie mam na myśli kapeluszy Miss
        Marple... :-))
        • chomsky Chandlerowskie klimaty 01.04.06, 19:12
          nchyb napisała:
          Ale ten klimat
          > (mementami) czarnego kryminału, te prawie chandlerowskie dumania bohatera, no,
          > no... :-)

Nie wiem, czy zauwazyliscie, ale tworcy serii o Marple sa najwyrazniej fanami
          Chandlera. W ktoryms filmie panna M. czyta Chandlera, w innym z tego co pamietam
          policjant czyta "Siostrzyczke"... Hm, podstepna konkurencja;)
    • damian.pisula Re: Nowa Panna Marple :D 29.03.06, 16:00
      Zakupiłem dzisiaj :) Ale obiecałem przypomnieć sobie najpierw książkę, tak więc
      obejrzę zapewne dopiero w weekend. A już we wtorek Poirot :D Może ziszczą się
      Twoje słowa Kindov i będzie "Tajemnicza historia...". Ja jednak skrycie wierzę,
      że pojawi się może nareszcie jedna z czterech najnowszych produkcji. Mogliby
      już wreszcie jakąś wydać...

Pozdrawiam
      Damian
      • kindov Re: Nowa Panna Marple :D 29.03.06, 16:24
        Też chętnie obejrzałbym któryś z odcinków nowej serii...
        Amercom cały czas pisze, że "już wkrótce..." i że "na przemian z filmami o
        Pannie Marple" - wiemy, że to pierwsze zapewnienie ma się nijak do
        rzeczywistości, bo kolejne miesiące mijają, a nowych odcinków nie widać, ale
        czy zauwazyliście, że zapewnienie drugie juz wkrótce im się całkiem
        wścieknie...? Bo zostały juz tylko 2 odcinki z Panną Marple - więcej w tej
        wersji po prostu nie ma - ciekawe, co wtedy napiszą? Pewnie nie zwrócą uwagi i
        dalej poleci ten sam tekst :P

Obym się mylił.
        Amercom, zaskocz nas miłą niespodzianką :D

pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka