czeget 17.10.09, 19:10 www.slon.ru/blogs/solomonov/post/160370/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
insula.incognita Re: polsko-rosyjska przyjaźń :) 18.10.09, 18:59 Nieco przykry tekst, acz można zrozumieć racje i jednej strony, i drugiej też. Wiem jedno, i jedni, i drudzy doskonale dogadują się między sobą w kontaktach prywatnych, poza wszelką polityką i historią. Odpowiedz Link
lacietis Nie mieszat' bliadstwa z mieżdunarodnoj politikoj 18.10.09, 20:47 Pucin, N.S. i cała reszta imperializmu, to jedna sprawa - a poznawanie: Rosji, Rosjan (i Rosjanek (((-: ), filmów, muzyki, kuchni - i co tam kto lubi (dla amatorów wódeczki i Chóru Aleksandrowa) - to inna sprawa. Ale tego niektórzy zrozumieć nie umieją i albo jeśli lubisz bliny, kwas i KBH, każą też kochać Pucina i NKGB - albo skoro nie kochasz Pucina - to twierdzą, że nie możesz lubić Gusiewej i makaronow po fłotski!... Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Nie mieszat' bliadstwa z mieżdunarodnoj polit 18.10.09, 21:25 Dzięki za przypomnienie makaronu po fłotski. Jutro sobie zrobię na obiad. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Nie mieszat' bliadstwa z mieżdunarodnoj polit 18.10.09, 21:40 Blacietisie (tak,tak!), naucz się choćby pisać poprawnie nazwisko b.prezydenta, a obecnie premiera wielkiego państwa i naszego sąsiada, a potem wymądrzaj się! A potem naucz się a)czytać ze zrozumieniem, b)myśleć - choćby na poziomie ukochanych przez ciebie "naszych chłopców" z SS Galizien. A tak to w głowie masz jedynie bliny z kwasem (sfermentowanym). Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Nie mieszat' bliadstwa z mieżdunarodnoj polit 19.10.09, 10:43 ups.... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Ups... 19.10.09, 18:09 JA to przeczytałam już po zobaczeniu nagłówka. A po przeczytaniu postu (pardonnez moi, wypowiedzi) aż mnie wywróciło. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Ups... 19.10.09, 18:10 Miało być nie "przeczytałam", lecz "powiedziałam". Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Ups... 19.10.09, 18:50 Moje "ups" czego innego jednak dotyczyło, mianowicie: nazwania Latietisa.... ...inaczej. Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Ups... 19.10.09, 19:34 Chyba czegoś nie rozumiem... Może poeta Lacietis sam sie wypowie, bardziej szczegółowo, co miał na mysli. Odpowiedz Link
lacietis Re: Oh... 19.10.09, 20:55 insula.incognita napisała: > Chyba czegoś nie rozumiem... > Może poeta Lacietis sam sie wypowie, bardziej szczegółowo, co miał na mysli. ##Cóż droga Insulo... Wystarczy przeczytać co się za burza buty i arogancji rozpętała po mojej wypowiedzi. Właśnie o tem pisałem: albo bierzesz wszystko - z tą stalinowsko-puCinowską krwawą papką - albo wyzwą cię od - w ich mniemaniu - najgorszych... Ale oprócz tego że lubię Rosję i różne jej przejawy - to wiem też, że i tam jest sporo dobrych i trzeźwo myślących ludzi. Ale dla tych innych - to jest najbardziej denerwujące... (-; > Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Oh... 19.10.09, 20:57 No to znaczy tylko, że dobrze zrozumiałam Twój post,tj. zgodnie z intencją poety Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Oh... 19.10.09, 22:29 Szkoda ze w Polsce malo trzezwo myslacych... Ale wiem ze sa obecni. Odpowiedz Link
qubraq Re: Oh... 20.10.09, 16:53 kacap_z_moskwy napisał: > Szkoda ze w Polsce malo trzezwo myslacych...Ale wiem ze sa obecni. Są są tylko zapominają ze kilka dni temu miałeś ważne Urodziny!!! Więc przyjmij serdeczne zyczenia stolat stolat stolat!!!! ) Andrzej! Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Oh... 19.10.09, 22:34 A najbardziej tę miłość do Rosji zdradza wyznanie, że "i tam jest sporo dobrych i trzeźwo myślących ludzi". Właśnie "I TAM"... W tym najgorszym kraju...W zasadzie TAM to mogą być jedynie szuje oraz krwawi kaci - ale kochający Blacietis wspaniałomyślnie robi wyjątek. To tak jak banalny antysemita zaprzecza swemu antysemityzmowi: przecież mam znajomego Żyda. A ten, CHOĆ ŻYD, jest przyzwoity. Ciekawy okaz miłości... Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Oh... 19.10.09, 22:58 Natalio, a nie widzisz w jego wypowiedziach po prostu dystansu, sarkazmu i nabijania się w jednym? Może nadinterpretuję, ale odbieram właśnie w ten sposób te jego PuCin i in, jak również emotikony na opak Może trochę więcej luzu po prostu? Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Do "insula.incognita" 19.10.09, 23:12 Dziewczyno, a nie uważasz, że jak mnie dotknął, nie muszę spokojnie znosić nabijania się i wymyślania - tym bardziej, że kocha przypisywać mi wcale nie moje wypowiedzi, poglądy. No i często używa wobec mnie plugawego języka. A z tym "Pucin" - pamiętam wpis na jednym z "publicystycznych" forów. Pewien forumowicz ładnie opisał właśnie takich występujących tchórzliwie pod nickiem i przekręcajacych obraźliwie imiona, nazwiska itp. osób przez siebie nielubianych, lecz realnie dla nienawistnika nieosiągalnych. Dla mnie to są Mośki z baśni Kryłowa: "Ай, Моська, знать, она сильна/ коль лает на слона!" Dystansu nawet ze szkłem powiekszającym w "wypowiedzi" delikwenta nie dostrzegłam. A sarkazm - to zbyt skomplikowana dla niego intonacja, naprawdę. Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Do "insula.incognita" 19.10.09, 23:29 Ok. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie lubię kopać sie z koniem, mówiąc inaczej. Odpowiedz Link
lacietis Nieznanej Wyspie 20.10.09, 21:49 Co do jednej z poprzednich twoich wypowiedzi - to Ty jak sadzę mnie dobrze zrozumiałas. (((-; insula.incognita napisała: > Ok. > Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. > Nie lubię kopać sie z koniem, mówiąc inaczej. ##A tu jeżeli ja Cię dobrze zrozumiałem - to (jak już wiele tygodni temu zajawiłem) - mam dokładnie tak samo. Nie będę się kopał z koniem - nawet jeśli to kobyła... (((-; Niech sobie wierzga kopytami w swoim boksie - a mnie dosięgnąć nie może - nie te czasy (((-: A bliżej sprawy, to niedawno odkryłem na swojej płycie z dyskografią "Splinu", nieco zmienioną wersję "Majo sierdce ostanowiłoś" - tam zamiast tajemniczego Roki Marcina są słowa: "A i ja sława Bogu nie Wowa, nie Putin"... )))) Odpowiedz Link
insula.incognita Re: Nieznanej Wyspie 23.10.09, 15:14 Dobrze zrozumiałeś, dobrze. A z tym Twoim "PuCin", to mi sie przypomina jeden skecz gdzie był Pu-tzin i El-tzin , tacy ot przywódcy chińscy Tylko ze szukałam tego na tubie jakiś czas temu i nie moglam znaleźć A fajne to bylo. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: polsko-rosyjska przyjaźń :) 19.10.09, 19:29 Ciekawy tekst. Tez mi sie wydaje, ze jakos do zrozumienia bardzo daleko... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Ignorant ci prawdziwe imię 07.04.10, 22:56 Co ci zrobię? Sam sobie zrobileś - pięknie się zaprezentowałeś. Gratuluję idiotyzmu! Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Ignorancie, prześpij się 07.04.10, 23:01 Zapijaczony to ty jesteś, bo ktoś trzeźwy by takich bredni nie wypisywał. Chyba że jesteś psychicznie chory. Co prawdopodobnie jest prawdą. Lecz się, człowieku. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: typowa wypowuiedz kacapki:))/nt 08.04.10, 22:29 Właśnie po raz kolejny popisujesz się głupotą. A piszesz do Polki i warszawianki. Odpowiedz Link