28.10.11, 11:43
Bolszoj po remoncie - dziś o 17.00 polskiego czasu mamy koncert - transmisję na RTR Planeta - rozpoczynają sezon operą "Rusłan i Ludmiła" ! Ponoć pierwszy remont od czasów cara Mikołaja II , sala operowa znowu przypomina akustyką skrzypce - ściany, sufit i podłoga wyłożone jodłą. Ponadto już wszytskie cegły sa połaczone spoiwem - w trakcie remontu odkryto miejsca, gdzie cegły były po prostu ułożone jedna na drugiej, bez żadnego spoiwa.
Miłych wrażeń od 17 do 19.
Aha, na widowni 1740 osób za zaproszeniami. Za odstąpienie zaproszenia życza sobie 15 000 Euro.
Obserwuj wątek
    • qubraq Re: BOLSZOJ 28.10.11, 15:06
      Dzięki! Będziemy ogladać smile
    • ruska-swolocz Re: BOLSZOJ 29.10.11, 16:14
      Wszyscy tacy nieśmiali z komentarzami, a może nikt nie oglądał?
      Takie drogie bilety, a zauważyłem, że było jeszcze kilka wolnych miejsc.
      Gorbaczow z jakąś blondynką w kusej sukience, może z wnuczką; Żyrinowski w baranim kożuszku przyszedł, a Baskow wchodził sam.
      Dla Polski to duży zaszczyt, że zaczęli Susaninem, później był jeszcze polonez z tegoż. Ciekawe Tańce połowieckie, ale ogólnie dość nudnawy repertuar.
      A, i jeszcze imponujący zarys moszny u Spartakusa.
      • qubraq Re: BOLSZOJ 30.10.11, 09:59
        ruska-swolocz napisał:

> A, i jeszcze imponujący zarys moszny u Spartakusa.

e... pewnie jakis push-up... wink
        • ruska-swolocz Re: BOLSZOJ 31.10.11, 15:14
          > e... pewnie jakis push-up... wink

U innych tancerzy części niesforne były mniej obfite. Widocznie tego rodzaju puszapy mają różne rozmiary.
          • qubraq Re: BOLSZOJ 01.11.11, 09:39
            ruska-swolocz napisał:

> U innych tancerzy części niesforne były mniej obfite. Widocznie tego rodzaju puszapy mają > różne rozmiary.

Przyznam sie szczerze, ze nie podobaja mi się tancerze fikajacy na cypoczkach po scenie w trykotowych obcisłych kalesonkach;
            Kilka dni temu mozna bylo w TV obejrzec kilkakrotnie na francuskim kanale Mezzo balet Jezioro Łabędzie wystawiany przez teatr Opery i Baletu w Zurychu z udziałem Poliny Siemionowej i Stanisława Jermakowa; Irina Udałowa jest troche szczuplejsza od Siemionowej
            i obydwie pokazały swoje znakomite mistrzostwo w tej trudnej roli ale taniec Jermakowa podobal mi sie duzo bardziej niz Zacharowa... a łabędzie jak to łabędzie - obydwa Corps de Ballet - curyski i moskiewski sa doskonałe... smile

• agi303 Re: BOLSZOJ 30.10.11, 19:52
        Gorbaczow był z córką; ponadto był jeszcze Ziuganov, Monica Bellucci oraz Anodina, siedząca obok MAtwijenko.

Mnie też się niezbyt podobało -osobiście uważam, iż lepiej postąpiliby, gdyby po prostu wystawili jakąś rosyjska operę lub balet w całości. To byłoby bardziej pouczające i wzbogacajace niż taka składanka. Zauważyłam dziwne zachowanie widowni : albo nie klaskali albo klaskali "służbowo". Jakoś dziwnie spięci...
        Jak to kiedyś podsumował Piotr Fronczewski w jednym z monologów w kabarecie "Pod Egidą": "...wszyscy wzdęci, nadęci,bardzo przyjemnie".
    • qubraq Re: BOLSZOJ 12.12.11, 10:28
      Nie ma transmisji - trudno niech będzie Royal Balet :
      www.youtube.com/watch?v=UxffCAxOAIE&feature=related
      • qubraq Re: BOLSZOJ 13.12.11, 09:50
        Śpiąca Królewna, czyli encyklopedia rosyjskiego baletu bedzie na TVP Kultura we środę 21:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka