mala-muu 10.05.05, 08:18 z bajkami. Wczoraj odkryłam przypadkiem: multiki.arjlover.net/audio/ Są tu wszystkie moje ulubione bajki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala-muu Re: fajna strona 10.05.05, 09:06 to jest cudowne: multiki.arjlover.net/audio/Radio-Niania/Zanimatelnaia_grammatika/ prostYnia Odpowiedz Link
szut Re: fajna strona 10.05.05, 09:31 wszystkiego sie nie da.... w multikach nawet jest Bolek i Lolek Odpowiedz Link
otkin Re: fajna strona 11.05.05, 02:04 pewnie wiekszosc mieszkancow - jeszcze wtedy SSSR - uwazala zawsze, ze Bolek i Lolek to bajka RADZIECKA - nigdy nie puszczane byly na poczatku czy na koncu napisy polskie !! Nie raz na wlasne oczy widzialem i przecieralem ze zdumienia !! I tlumaczylem, tlumaczylem... Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: fajna strona 12.05.05, 02:39 Neprawda. Wszystcy wiedzieli ze to polskie. I puszczano zawsze napisy. Nie wiem co Pan widzial, ale ja pomientam je jeszcze z dziecka. Bo byli tak samo czesto pokazywany jak "Nu pogodi!". I nawet pomientam jak sie dziwilem nieznajomym "bukwam". Odpowiedz Link
otkin Re: fajna strona 13.05.05, 01:09 wszyscy chyba w Moskwie bo w Tule malo kto ( a dla ciekawosci czasem pytalem ) i napisow nie widzialem ani raz. Byc moze w roznych latach roznie puszczali i rozna tez byla swiadomosc spoleczna, w roznych warstwach spolecznych szto-li?. Ja pamietam bez poczatku ( muzyka i napisy ) i bez koncowych napisow ( moze to chodzilo o prawa do emisji czy co?). No i bardzo rzadko bywaly, niestety.Ot, takie moje wspomnienia. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: fajna strona 13.05.05, 02:00 Co na to moge powiedziec... Chyba ze morze to TV bylo w Tule jakies swoje. Na centralnych i moskiewskich kanalach zwykle podaja. Zawsze mnie intrygowalo "KONIEC" po multiku nieznajomymi literami. To dobrze pomietam. To chyba pierwsze napisy nie kirilica ktore pomietam. Odpowiedz Link
stynka Re: fajna strona 26.05.05, 19:32 fajne.... zaczalem zasysac Jak??? Mnie mówi, że ograniczenie do rosyjskiej sieci... Napisałam do kolesia, ale milczy. Błagam o pomoc!!! st. Odpowiedz Link
stynka Re: fajna strona 26.05.05, 19:34 Przepraszam, gapa ze mnie... <zawstydzony> Weszłam w Ob archivie i wszystko już wiem... Uważajcie pytanie za niebyłe... st. Odpowiedz Link
miszczynia Re: fajna strona 27.05.05, 09:18 A ja nadal nie wiem "jak?", bo po ruski niemnogo, ale się uczę... Pomóżcie!!! Odpowiedz Link
mala-muu Re: fajna strona 27.05.05, 11:13 Możesz ściągac bajki tylko między 24 a 6 rano. Ja robię tak: wieczorem siadam, włączam wybraną bajkę, czekam, aż pokaże się w winampie napis, że pobrano 100% pliku (odtwarzanie jest w real timie) i idę spać. w ciągu dnia możesz słuchać tego, co się ściągnęło (ale nie możesz tego ściągnąć na komputer w postaci pliku, jeżeli nie masz specjalnego programu). Odpowiedz Link
miszczynia Re: fajna strona 27.05.05, 17:02 Dziękuję za wyjaśnienia! Mam nadzieję, ze nie będę zbyt namolna, ale muszę zapytać: W jaki sposób ściągnąć bajkę na dysk, właśnie w postaci pliku, gdyż obawiam się, że jednorazowe obejrzenie nie pozwoli mi na zrozumienie jej (słaba znajomośc języka). Napisz, jeśli możesz, o jaki program chodzi. Odpowiedz Link
stynka Re: fajna strona 27.05.05, 19:43 Ja dziś w nocy ściągnęłam jeden film rysunkowy. Równo o północy tupnęłam w linka do filmu prawym przyciskiem myszy i poleceniem 'Zachowaj element docelowy jako' i zachowałam go w wybranym katalogu. 233 MB ściągnęły mi się w ok. 5 godzin, czyli prawie na styk. Problem może być, gdy film ma 700 MB. Trzeba wtedy ściągać na 3, a może i 4 tury. Na stronie Полезные ссылки multiki.arjlover.net/links.html są kodeki i programy, którymi można ściągać pliki po kawałku, robiąc przy kolejnym ładowaniu Resume, a nie ciągnąc od początku (Качалки. Ja niestety nie znam się na tym, wiec nie pomogę. Może znajdzie się ktoś mądry? A tak poza tym to chciałam dodać, że jestem po prostu wniebowzięta zawartością tego serwera! Tam są wszystkie filmy, które pamiętam z dzieciństwa i które od lat za mną chodziły!!! Ja przez najbliższych kilka miesięcy nie będę spała, tylko ściągała... A jak pod koniec września znowu pojadę do Moskwy, to dopiero wykupię wszystkie sklepy płytowe i dopiero będę miała kolekcję! DVD za 150 rubli... Już się nie mogę doczekać! st. Odpowiedz Link
miszczynia Re: fajna strona 30.05.05, 21:47 Jeszcze raz dziękuję za pomoc!!! Już mam dwie bajki (czytane) i zaczynam rozumieć )) Wielka szkoda, że nie mozna ściągać plikow w dzień, ale od czasu do czasu, poświęcę noc. Straaaaasznie zazdroszczę przyszłej kolekcji, ale szczególnie wyjazdu do Moskwy, gdyż ja mogę podróżować jedynie w marzeniach. Może kiedyś się spełnią... Odpowiedz Link
jonyszko Re: fajna strona 11.06.05, 12:09 heh, tu tez cos podobnego (linki) childrecords.narod.ru/links.html Odpowiedz Link
miszczynia Re: fajna strona 13.06.05, 08:54 Cudne bajeczki i nie trzeba czekać nocy!!! Odpowiedz Link
qubraq Re: fajna strona 26.06.05, 18:46 Aga - niech Cie Pan wynagrodzi sfora tlustych i czerwonych ale kochanych i zdrowych .... Andrzej Odpowiedz Link
goskagoska A ma ktoś, albo może tam jest 27.08.05, 16:46 piosenka urodzinowa? Która kończy się: "К сожалению день рождения только раз в году". Ponoć jakiś stworek w jakiejś bajce ją śpiewał, zależy mi. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: A ma ktoś, albo może tam jest 28.08.05, 00:02 ta piosenka, to ichniejsze "sto lat". Wedlug mnie to spiewal krokodyl Giena. Jego szukaj. Odpowiedz Link
znaika Re: A ma ktoś, albo może tam jest 29.08.05, 01:45 To śpiewał krokodyl Giena.To się teraz raczej śpiewa na urodzinach dzieci.Na urodzinach dorosłych śpiewa się Mnogoye leta ale jest to mniej popularne niż polskie 100 lat.Pozdrawiam Odpowiedz Link
tuliak Re: A ma ktoś, albo może tam jest 29.08.05, 22:23 niekiedy można usłyszeć do melodii "Happy birthday to you..." rosyjski tekst o tempora, o mores Odpowiedz Link
white.falcon Tak, fajna. :-) A "Jożik w tumanie" gdzie? 06.09.05, 18:56 Zgadzam się, dzięki Mała-Muu. Ale nie ma mojego ukochanego "Jożika w tumanie". Gdzie go znaleźć? Odpowiedz Link