Dodaj do ulubionych

fajna strona

10.05.05, 08:18
z bajkami. Wczoraj odkryłam przypadkiem:
multiki.arjlover.net/audio/
Są tu wszystkie moje ulubione bajki!
Obserwuj wątek
    • mala-muu Re: fajna strona 10.05.05, 09:06
      to jest cudowne:

multiki.arjlover.net/audio/Radio-Niania/Zanimatelnaia_grammatika/

prostYniasmile
      • szut Re: fajna strona 10.05.05, 09:26
        fajne.... zaczalem zasysac.
        • szut Re: fajna strona 10.05.05, 09:31
          wszystkiego sie nie da....
          w multikach nawet jest Bolek i Lolek
          • otkin Re: fajna strona 11.05.05, 02:04
            pewnie wiekszosc mieszkancow - jeszcze wtedy SSSR - uwazala zawsze, ze Bolek i
            Lolek to bajka RADZIECKA - nigdy nie puszczane byly na poczatku czy na koncu
            napisy polskie !! Nie raz na wlasne oczy widzialem i przecieralem ze
            zdumienia !! I tlumaczylem, tlumaczylem...
            • kacap_z_moskwy Re: fajna strona 12.05.05, 02:39
              Neprawda. Wszystcy wiedzieli ze to polskie. I puszczano zawsze napisy. Nie wiem
              co Pan widzial, ale ja pomientam je jeszcze z dziecka. Bo byli tak samo czesto
              pokazywany jak "Nu pogodi!". I nawet pomientam jak sie dziwilem
              nieznajomym "bukwam".
              • otkin Re: fajna strona 13.05.05, 01:09
                wszyscy chyba w Moskwie bo w Tule malo kto ( a dla ciekawosci czasem pytalem )
                i napisow nie widzialem ani raz. Byc moze w roznych latach roznie puszczali i
                rozna tez byla swiadomosc spoleczna, w roznych warstwach spolecznych szto-li?.
                Ja pamietam bez poczatku ( muzyka i napisy ) i bez koncowych napisow ( moze to
                chodzilo o prawa do emisji czy co?). No i bardzo rzadko bywaly, niestety.Ot,
                takie moje wspomnienia.
                • kacap_z_moskwy Re: fajna strona 13.05.05, 02:00
                  Co na to moge powiedziec... Chyba ze morze to TV bylo w Tule jakies swoje. Na
                  centralnych i moskiewskich kanalach zwykle podaja. Zawsze mnie
                  intrygowalo "KONIEC" po multiku nieznajomymi literami. To dobrze pomietam. To
                  chyba pierwsze napisy nie kirilica ktore pomietam.
        • stynka Re: fajna strona 26.05.05, 19:32
          fajne.... zaczalem zasysac

Jak??? Mnie mówi, że ograniczenie do rosyjskiej sieci... Napisałam do kolesia,
          ale milczy. Błagam o pomoc!!!

st.
          • stynka Re: fajna strona 26.05.05, 19:34
            Przepraszam, gapa ze mnie... <zawstydzony>
            Weszłam w Ob archivie i wszystko już wiem...

Uważajcie pytanie za niebyłe...

st.
            • miszczynia Re: fajna strona 27.05.05, 09:18
              A ja nadal nie wiem "jak?", bo po ruski niemnogo, ale się uczę...
              Pomóżcie!!!
              • mala-muu Re: fajna strona 27.05.05, 11:13
                Możesz ściągac bajki tylko między 24 a 6 rano. Ja robię tak: wieczorem siadam,
                włączam wybraną bajkę, czekam, aż pokaże się w winampie napis, że pobrano 100%
                pliku (odtwarzanie jest w real timie) i idę spać. w ciągu dnia możesz słuchać
                tego, co się ściągnęło (ale nie możesz tego ściągnąć na komputer w postaci
                pliku, jeżeli nie masz specjalnego programu).
                • miszczynia Re: fajna strona 27.05.05, 17:02
                  Dziękuję za wyjaśnienia!
                  Mam nadzieję, ze nie będę zbyt namolna, ale muszę zapytać: W jaki sposób
                  ściągnąć bajkę na dysk, właśnie w postaci pliku, gdyż obawiam się, że
                  jednorazowe obejrzenie nie pozwoli mi na zrozumienie jej (słaba sad znajomośc
                  języka). Napisz, jeśli możesz, o jaki program chodzi.
                  • stynka Re: fajna strona 27.05.05, 19:43
                    Ja dziś w nocy ściągnęłam jeden film rysunkowy. Równo o północy tupnęłam w
                    linka do filmu prawym przyciskiem myszy i poleceniem 'Zachowaj element docelowy
                    jako' i zachowałam go w wybranym katalogu. 233 MB ściągnęły mi się w ok. 5
                    godzin, czyli prawie na styk.
                    Problem może być, gdy film ma 700 MB. Trzeba wtedy ściągać na 3, a może i 4
                    tury. Na stronie Полезные ссылки multiki.arjlover.net/links.html
                    kodeki i programy, którymi można ściągać pliki po kawałku, robiąc przy kolejnym
                    ładowaniu Resume, a nie ciągnąc od początku (Качалкиwink. Ja niestety nie znam się
                    na tym, wiec nie pomogę. Może znajdzie się ktoś mądry?

A tak poza tym to chciałam dodać, że jestem po prostu wniebowzięta zawartością
                    tego serwera! Tam są wszystkie filmy, które pamiętam z dzieciństwa i które od
                    lat za mną chodziły!!! Ja przez najbliższych kilka miesięcy nie będę spała,
                    tylko ściągała... A jak pod koniec września znowu pojadę do Moskwy, to dopiero
                    wykupię wszystkie sklepy płytowe i dopiero będę miała kolekcję! wink DVD za 150
                    rubli... Już się nie mogę doczekać!

st.
                    • miszczynia Re: fajna strona 30.05.05, 21:47
                      Jeszcze raz dziękuję za pomoc!!! Już mam dwie bajki (czytane) i zaczynam
                      rozumieć smile))

Wielka szkoda, że nie mozna ściągać plikow w dzień, ale od czasu do czasu,
                      poświęcę noc.

Straaaaasznie zazdroszczę przyszłej kolekcji, ale szczególnie wyjazdu do
                      Moskwy, gdyż ja mogę podróżować jedynie w marzeniach. Może kiedyś się spełnią...
                      • jonyszko Re: fajna strona 11.06.05, 12:09
                        heh, tu tez cos podobnego (linki)
                        childrecords.narod.ru/links.html
                        • miszczynia Re: fajna strona 13.06.05, 08:54
                          Cudne bajeczki i nie trzeba czekać nocy!!!
                          • miszczynia Re: fajna strona 13.06.05, 10:45
                            Nie tylko bajki i (ŁO MATKO) dużo.
    • qubraq Re: fajna strona 26.06.05, 18:46
      Aga - niech Cie Pan wynagrodzi sfora tlustych i czerwonych ale kochanych i
      zdrowych ....
      Andrzej
      • goskagoska A ma ktoś, albo może tam jest 27.08.05, 16:46
        piosenka urodzinowa? Która kończy się: "К сожалению день рождения только раз в
        году". Ponoć jakiś stworek w jakiejś bajce ją śpiewał, zależy mi.
        • fanta-girl Re: A ma ktoś, albo może tam jest 28.08.05, 00:02
          ta piosenka, to ichniejsze "sto lat".
          Wedlug mnie to spiewal krokodyl Giena.
          Jego szukaj.
        • znaika Re: A ma ktoś, albo może tam jest 29.08.05, 01:45
          To śpiewał krokodyl Giena.To się teraz raczej śpiewa na urodzinach dzieci.Na
          urodzinach dorosłych śpiewa się Mnogoye leta ale jest to mniej popularne niż
          polskie 100 lat.Pozdrawiam
          • tuliak Re: A ma ktoś, albo może tam jest 29.08.05, 22:23
            niekiedy można usłyszeć do melodii "Happy birthday to you..." rosyjski tekstuncertain
            o tempora, o mores
    • white.falcon Tak, fajna. :-) A "Jożik w tumanie" gdzie? 06.09.05, 18:56
      Zgadzam się, dzięki Mała-Muu. smile Ale nie ma mojego ukochanego "Jożika w
      tumanie". Gdzie go znaleźć? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka