molga2 Re: dniewnoj dozor 11.01.06, 10:05 Z onetu Najbardziej kasowym rosyjskim filmem jest obecnie fantastyczny horror "Dzienna straż" w reżyserii Timura Bekmabetowa. W ciągu dziesięciu dni obraz zarobił już 20 mln dolarów. Wyświetlany jest obecnie w 600 kinach w całej Rosji - podał we wtorek ITAR-TASS."Dzienna straż" przegoniła nie tylko dotychczasowego rekordzistę rosyjskich kin - "9 kompanię", z której dochody wyniosły łącznie 25 mln dolarów, lecz i jej poprzednią część - "Straż nocną" - opartą na trylogii Siergieja Łukjanienki.Nakręcenie "Straży nocnej" kosztowało 5 mln dolarów, a "Dziennej" - 4,2 mln dolarów. Reżyser podpisał już z wytwórnią 20th Century Fox w Hollywood kontrakt na realizację trzeciej części - "Straż o zmroku". Trylogia Łukjanienki wyznaczyła przełom w rosyjskiej literaturze. Opowieść o starciu nadprzyrodzonych sił na ulicach współczesnej Moskwy zjednała sobie młodych czytelników, fanów fantasy i użytkowników Internetu. W Polsce wydano dwie książki z tej serii - "Nocny patrol" i "Dzienny patrol". Odpowiedz Link
szut Re: dniewnoj dozor 11.01.06, 11:32 Dnevnoi dozor mozna juz zamowic na ozonie Nie podaja terminu wysylki, wiec trzeba jeszcze poczekac... www.ozon.ru/context/detail/id/2509626/ Odpowiedz Link
szut Re: dniewnoj dozor 11.01.06, 12:53 wrzucilem juz nawet do koszyka, ale poczekam do lutego, bo i tak z poczatkiem lutego planuje zakupy robic - moze juz bedzie Odpowiedz Link
qubraq Re: dniewnoj dozor 11.01.06, 16:40 Fanta - a nie mozna tego kupic na stadionie u Irinki w 38 sektorze? zadzwonie wieczorem i zapytam, o; Andrej Odpowiedz Link
fanta-girl Re: dniewnoj dozor 11.01.06, 21:04 na stadion to ja mam cala wyprawe. przez rzeke i jeszcze trzeba rano w weekend wstac. nie mowiac o tym, ze jakos zawsze sie tam pogubie, nie ma gdzie auta zaparkowac i ogolnie jakos tak "nie po dusze" a z ozonu i tak chcialam zamawiac inne rzeczy, wiec to zaden problem. Odpowiedz Link
malwinka_usenet Re: dniewnoj dozor 12.01.06, 16:37 trailery i fragmenty: www.kino-govno.com/?trailers&id=nochnojdozor2 pewnie juz widzieliscie? Odpowiedz Link
fanta-girl Re: dniewnoj dozor 08.02.06, 12:16 ktos juz może to zamówił? ja właśnie chciałam, ale wciąż jest opcja priedwaritielnyj zakaz. czy ktos do nich pisal, kiedy to przejdzie w opcje, ze mozna zamawiac? Odpowiedz Link
czeget Re: dniewnoj dozor 08.02.06, 21:58 jeżeli ktoś ze znajomych czasami wpada do Polski z Rosji (Kaliningrad, Moskwa, Piter) lub z Mińska, Kijowa, to oni zawsze mogą to kupić i przywieść tu Odpowiedz Link
lillek Re: dniewnoj dozor 10.04.06, 11:45 Czy udalo Wam sie juz kupic ten film? Jak dziala ta strona ozonu? Dzieki za informacje Odpowiedz Link
szut Re: dniewnoj dozor 10.04.06, 13:39 Na ozonie "chwilowo" (wlasciwie to chyba juz od grudnia) wisi informacja, ze DVD (i CD niestety tez...) nie wysylaja za granice... Ale Dozor juz do mnie idzie poczta, pewnie po swietach dopiero dostane przesylke. Na razie pozostaja tylko informacje z netu... W kwietniu ma byc "Festiwal literatury popularnej" - i jednym z gosci bedzie Lukianenko. Spotkanie w niedziele, 23 kwietnia o 15 w Krakowie w kinie ARS (wczesniej projekcja Nocznogo dozora). Wiecej informacji na http://www.instytutksiazki.pl/index.php?id=42&tx_ttnews[tt_news]=1030&cHash=706f357173. Odpowiedz Link
stynka Re: dniewnoj dozor 10.04.06, 22:40 Kupiłam i czeka. Przywiozę na spotkanie majowe i puszczę w obieg, jeśli oczywiście będziecie chcieli. st. Odpowiedz Link
alla73 Re: dniewnoj dozor 17.04.06, 05:20 dlaczego filmów szukacie po rosyjskich aukcjach,; podobnie jak "Dniewnoj Dozor" tak i inne filmy rosyjskie możecie dostać na Allegro np. tu: www.allegro.pl/item98561676_dvd_dniewnoj_dozor_film_rosyjski_nowosc_.html, lub tu: www.allegro.pl/item98561676_dvd_dniewnoj_dozor_film_rosyjski_nowosc_.html Odpowiedz Link
szut Re: dniewnoj dozor 20.04.06, 13:15 A ja wlasnie przesylke dzis dostalem. Mam wiec Dnevnoi dozor (i dwie plytki koncertami). No. to sie pochwalilem Odpowiedz Link