Dodaj do ulubionych

Hej, Hajoto!

05.06.07, 18:02
Zbliza sie czerwiec. A Ty pewnie juz na walizkach. Nie to, zebym byla ciekawa, co spakowalas, ale
pewnie niedlugo wyjezdzasz. Mam nadzieje, ze beda jakies fotki, a moze i reportazyk. Wszyscy
ciekawismile
Obserwuj wątek
    • qubraq Re: Hej, Hajoto! 05.06.07, 18:52
      Hej, Hanki nie ma w domu -jest na Mazurach ale za kilka dni wraca i Ci odpisze!
      smile)
      • cepob Re: Hej, Hajoto! 06.06.07, 23:35

Qubrak, ty jakąś CENTRALĘ prowadzisz, czy co?
        Logistycznie i informacyjnie jesteś przygotowany profesjonalnie.
    • cepob Re: Hej, Hajoto! 06.06.07, 23:40
      sedona napisała:

> Zbliza sie czerwiec.

On się nie zbliża ,on już od ładnych kilku dni jest. Następny jest lipiec, o
      nim możemy powiedziec że się zbliża. Chyba że chodziło ci o czerwiec 2008.
      Wówczas masz rację, czerwiec 2008 też się nieuchronnie zbliża.he,he,he....he

• sedona Re: Hej, Hajoto! 07.06.07, 00:05
        He he hetongue_out
        Od kiedy to lapiesz za slowkawink
        • sedona Re: Hej, Hajoto! 07.06.07, 00:08
          A skoro juz ten czerwiec JEST wink, to ponoc mialy byc jakies spotkania - i Mala Mu miala przyjechac, i ponoc
          Jonyszko. A tu ani widu ani slychu.
          • qubraq Re: Hej, Hajoto! 07.06.07, 11:28
            sedona napisała:

> A skoro juz ten czerwiec JEST wink, to ponoc mialy byc jakies spotkania - i
            > Mala Mu miala przyjechac, i ponoc Jonyszko. A tu ani widu ani slychu.

Czekamy na Małą-Muu miala po powrocie z Finlandii cos zorganizowac...
    • hajota Jestem, jestem! 11.06.07, 23:39
      Wróciłam wczoraj z lasu, dokąd odwiozłam kota na przechowanie do rodziców.
      Siedzę nie tyle na walizkach, co obok walizek i wśród niedbale rzuconych różnych
      rzeczy i kombinuję, żeby nie zabrać za dużo.
      Czy to możliwe, że w pociągu Warszawa-Petersburg nie ma wagonu restauracyjnego?
      Tak podali w PKP. A ja strasznie nie lubię szykować kanapek na drogę (termos,
      kanapki i jeszcze może jaja na twardo - banał i ohyda).
      Sprawdzałam prognozy pogody dla Karelii - wychodzi na to, że może padać, krucafiks.
      O zdjęcia się nie bójta, biorę dwa aparaty.
      • demka Re: Jestem, jestem! 12.06.07, 00:59
        > termos,kanapki i jeszcze może jaja na twardo - banał i ohyda

Zawsze możesz jeszcze zabrać wędzoną makrelę w szarym papierzesmile)
      • sedona Dwa aparaty! 12.06.07, 04:04
        Jak profesjonalista!! No to liczymy na zniwa. I publikacje.
        PS I zeby te jaja sie nie potluklysmile
        • jonyszko od siebie 12.06.07, 07:06
          A skoro juz ten czerwiec JEST wink, to ponoc mialy byc jakies spotkania - i Mala
          Mu miala przyjechac, i ponoc Jonyszko. A tu ani widu ani slychu.

Eeeee, troche zamarudzilem i bede dopiero w polowie lipca. Czeka na mnie
          jeszcze Bajkalsmile) Dine Verni przywozic czy posciagaliscie z netu?
          pzdr
          • qubraq Re: od siebie 12.06.07, 20:28
            jonyszko napisał:

> ...Dine Verni przywozic czy posciagaliscie z netu?
            > pzdr

W necie znalazlem tylko jeden jej album "Блатные песни (CD)"
            www.russiandvd.com/store/product.asp?sku=20137&genreid=
            Zainstalowałem go sobie w formacie *.asx jako "album Winamp playlist file" i
            prawdopodobnie również Sedona i Metelica potrafia to zrobić ale dobrze byłoby
            gdyby One się same wypowiedziały w tej materii;
            Zapomnialem zapytac u nas na Stadionie czy Wika ma ten Album. Jutro zadzwonię
            do niej.

• qubraq Re: od siebie 12.06.07, 22:00
              qubraq napisał:

> Zainstalowałem go sobie w formacie *.asx jako "album Winamp playlist file" i
              > prawdopodobnie również Sedona i Metelica potrafia to zrobić ale dobrze byłoby
              > gdyby One się same wypowiedziały w tej materii;

Żeby ktos opacznie nie pomyślał wyjasniam: zainstalowalem sobie w "Ulubionych"
              skrót do linku z albumem Diny Werni, zeby móc szybko wywołać go z Internetu do
              posłuchania; to działa tak jak słuchanie radia przez internet, jest bardzo
              wygodne w uzyciu i do tego jest CAŁKOWICIE LEGALNE bo nie jest - Boże broń -
              sciąganiem plików muzycznych z sieci... (sic!)
              • sedona Re: od siebie 12.06.07, 22:20
                > Żeby ktos opacznie nie pomyślał wyjasniam: zainstalowalem sobie w "Ulubionych"
                > skrót do linku z albumem Diny Werni, zeby móc szybko wywołać go z Internetu do
                > posłuchania; to działa tak jak słuchanie radia przez internet,
                -No wlasnie, ja mam tak samo, ale musze sluchac jako "stream", czyli calym ciagiem. No i nagrac nie
                mogesad
                • qubraq Re: od siebie 12.06.07, 23:38
                  sedona napisała:

> -No wlasnie, ja mam tak samo, ale musze sluchac jako "stream", czyli calym
                  > ciagiem.

Anienie! mozesz zainstalowac "skrót" do kazdego z 13 utworów opatrujac go nazwą
                  danego utworu; spóbuj sama! smile
                  • metelica Re: od siebie 12.06.07, 23:46
                    Ludzie,o jakiej instalacji mowicie? Otwieracie stronke potrzebna,a tam tylko
                    lewym przyciskiem myszki klikacie w "nutkę" po prawej stronie potrzebnej
                    piosenki i odrazu sluchacie.Nie rozumiem,o co wam chodzi,co kombinujecie smile
                    • sedona Re: od siebie 13.06.07, 02:53
                      Lewym - otwiera mi sie, moge przesluchac, ale juz nie daje sie wgrac. Na gorze jest: "prosluszac" i tam
                      taka sama historia. A jak chce zapisac w komputerze, to tylko jako stream. Taka sama zreszta historie
                      mialam z Twoimi linkami Jesienina. Stream, ale juz na przyklad na CD nie moge nagracsad
                    • qubraq Re: od siebie 13.06.07, 11:09
                      metelica napisała:

> Ludzie,o jakiej instalacji mowicie?

Szanowna Pani Metelico! Ludzie mówią o zainstalowaniu sobie "skrótu" do
                      pośrednio ukrytego linka do calego albumu lub ktoregos z poszczególnych utworow
                      w albumie; Po co mam szukac po forum linka z stronką Diny Verni zeby posluchac
                      np. "Odessy" w jej wykonaniu skoro moge - tak jak Sedona - "zaisnstalowac" sobie
                      "skrót" pod nazwą "CD DINA VERNI Блатные песни - 6.Одесса" i za jednym
                      kliknięciem lewą myszką moge sobie na Winampie posluchac "Odessę"...
                      Co zaś do uzycia słowa "instalacja" to zapewniam Panią, ze użyłem go własciwie;
                      nie jestem co prawda muzykiem a dodatkowo nie znosze używania tego slowa w
                      artystycznych znaczeniach za to jestem polskim inżynierem, sądzę że dobrze
                      wykształconym, skoro MAI zdecydował się w 1966 roku, za pracę na temat
                      "wibracyjnego utwardzania powierzchni łopat helikopterowych", nadac mi stopień
                      KNT... potrafię wiec, z zawodową zasadnością użyc tego słowa tam gdzie jest ono
                      wymagane!

> Nie rozumiem,o co wam chodzi,co kombinujecie smile

Czy teraz juz Pani rozumie co "kombinujemy"?
                      Przy okazji: ja niestety nie potrafię samodzielnie "wybrac potrzebna stronkę" w
                      dziedzinie "Russiandvd.com" i dlatego jesli chcę posłuchac sobie jakiegos
                      konkretnego wykonawcę lub jakis utwór konkretnego kompozytora to zdany jestem na
                      czyjes dobre serce - m.in. Pani - gdy mi Pani podala link na Wł. Wysockiego; za
                      to własnie dziękowalem Pani pięknym wierszem Marka Grechuty do piosenki
                      "Pomarańcze i Mandarynki" wywołując niechcący, aczkolwiek całkowicie zasłużenie,
                      rumieniec na Pani nadobnym obliczu. Myślałem że bede mógł Pania prosic o jeszcze
                      inne linki moich ulubionych kompozytorów i wykonawców ale teraz będę sie bać że
                      moze znowu Panią zdenerwuję odmiennym myśleniem... smile)
                      • qubraq Jeszcze jedno: 13.06.07, 13:42
                        Jesli na stronce Diny Verni prawy rządek nutek (tych ze znakiem "play" sluży do
                        przesluchania (Прослушатьwink utworów to do czego sluzy lewa nutka z czerwoną
                        strzałką oznaczającą na ogół "download"? definicja znaku jest tak wlasnie
                        opisana ze po kliknięciu nań prawą myszką i wybraniu "zapisz jako" nastepuje
                        ściągnięcie scieżki muzycznej... chociaz juz jedna proba uczynienia tego
                        pokazuje ze w polu zapisywania pojawia sie dokument pn."howto.html" i klops...!
                        No więc jak to jest? - własciciel strony "Russiandvd.com" daje internautom
                        możliwosc sciągania poszczególnych utworów a kiedy sie probuje sćiagać to sie
                        okazuje ze to lipa??? ... i dopiero kliknięcie prawą myszką na prawą nutkę do
                        posłuchania daje efekt "zainstalowania szybkiego skrótu do tego utworu"???
                        Jest jeszcze inna mozliwość - mam jakos dziwnie pochrzaniony komputer albo nie
                        mam zainstalowanego jakiejś ważnej aplikacji pozwalajacej mi sprawnie sobie
                        radzić z plikami w internecie.
                        Może mi to ktos cierpliwie pojaśnić?
          • sedona Jonyszko, 12.06.07, 22:18
            No prosze, ten nad Bajkal, ta na Solowki. A my sie tu smakiem obchodzimy!
            Jonyszko, jesli o mnie chodzi, to te Verni (cokolwiek jej masz) przywiez! Ja mam ten CD, o ktorym
            wspominal Andrzej sciagniety, ale tak jakos dziwnie, ze w jednym pliku, i gra wszytskie piosenki, nie
            moge ich porozcinac - musze sluchac w calosci. No i nie moge znalezc nic wiecej Verni - ani na ebay, ani
            w ksiegarniach. A Ty masz cos wiecej?
            • jonyszko Re: Jonyszko, 13.06.07, 05:47
              ja tez mam tylko "Blatnye Pesni"
              OK, przywioze MP3ki

pzdr
              • sedona Re: Jonyszko, 13.06.07, 17:33
                Super, wielkie dzieki!
                PS a i jakies zdjecia moglbys zamiescic z Bajkalu...smile
                • jonyszko Re: Jonyszko 26.06.07, 17:06
                  ...gdzie? na Fotoforum? Ok, postaram sie, ale pozniej. tylko ciezko bedzie
                  wybrac, bo cyknalem ok. 470 sztuksmile

pozdrowienia z Ulan Bator
                  • sedona Re: Jonyszko 29.06.07, 04:33
                    No to dawaj te zdjecia! Jak Gazetowe pojda ciezko, to moze picasa?
                    Ulan Bator, kurczesmile
                    • jonyszko fotki 12.07.07, 12:55
                      no dobra, czesc fotek wrzucilem tu:
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,49847488,65789089.html
                      • sedona Re: fotki 12.07.07, 16:12
                        Hej Jonyszko, podrasowales te zdjecia, czy niebo jest tam rzeczywiscie (nomen omen) tak nieziemskie?
                        Piekne. Ta Zatoka Okoniowa - profesjonalnie. Sliczne zdjecia
                        • fanta-girl Re: fotki 12.07.07, 22:28

bomba foty!
                          Jak tak oglasdam, to tak mi się na wschód chce!

smile

Jeszcze , jeszcze!
                          • jonyszko Re: fotki 13.07.07, 06:06
                            jedyne podrasowanie polegalo na zabawie z kontrastem i jasnoscia w Photoshopie.
                            wszystkie kolory sa wiec naturalne. przyznaje, ze bylo dobre swiatlo, wiec
                            fotki wyszly rzeczywiscie jak pocztoweczki, bo miejsce przesliczne...
                            pozdrawiam
                            • sedona Re: fotki 13.07.07, 16:05
                              Nie moge sie napatrzec. To Monachowo, ten pien w wodzie. No, cuda. Moze powinnismy jakies nagrody
                              honorowe za te zdjeciasmile Najpierw Hajota, teraz Jonyszko. Jeszcze zdjecia Pandy.
                              • qubraq Re: fotki 13.07.07, 18:44
                                sedona napisała:

> Nie moge sie napatrzec. To Monachowo, ten pien w wodzie. No, cuda. Moze
                                > powinnismy jakies nagrody honorowe za te zdjeciasmile Najpierw Hajota, teraz
                                > Jonyszko. Jeszcze zdjecia Pandy.

No i naturalnie Pioter'owi tez sie nalezy nagroda za piekne zdjecia! Poprosmy
                                sposora o zasponsorowanie nagród - ja sie z checia dołączę z z moimi
                                niespodziankami! smile))
                                • sedona Re: fotki 13.07.07, 22:09
                                  Tak, zapomnialam o Pioterze. Fajne ma to zdjecie (z Kazachstanu chyba) z takimi arizonskimi klimatamiwink
                                  Ale cos mi sie Pioter nie chce ostatnio otwierac - te zdjecia, kotre ostatnio wgral - nietu na moim
                                  komputerzesad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka