sedona 05.06.07, 18:02 Zbliza sie czerwiec. A Ty pewnie juz na walizkach. Nie to, zebym byla ciekawa, co spakowalas, ale pewnie niedlugo wyjezdzasz. Mam nadzieje, ze beda jakies fotki, a moze i reportazyk. Wszyscy ciekawi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: Hej, Hajoto! 05.06.07, 18:52 Hej, Hanki nie ma w domu -jest na Mazurach ale za kilka dni wraca i Ci odpisze! ) Odpowiedz Link
cepob Re: Hej, Hajoto! 06.06.07, 23:35 Qubrak, ty jakąś CENTRALĘ prowadzisz, czy co? Logistycznie i informacyjnie jesteś przygotowany profesjonalnie. Odpowiedz Link
cepob Re: Hej, Hajoto! 06.06.07, 23:40 sedona napisała: > Zbliza sie czerwiec. On się nie zbliża ,on już od ładnych kilku dni jest. Następny jest lipiec, o nim możemy powiedziec że się zbliża. Chyba że chodziło ci o czerwiec 2008. Wówczas masz rację, czerwiec 2008 też się nieuchronnie zbliża.he,he,he....he Odpowiedz Link
sedona Re: Hej, Hajoto! 07.06.07, 00:08 A skoro juz ten czerwiec JEST , to ponoc mialy byc jakies spotkania - i Mala Mu miala przyjechac, i ponoc Jonyszko. A tu ani widu ani slychu. Odpowiedz Link
qubraq Re: Hej, Hajoto! 07.06.07, 11:28 sedona napisała: > A skoro juz ten czerwiec JEST , to ponoc mialy byc jakies spotkania - i > Mala Mu miala przyjechac, i ponoc Jonyszko. A tu ani widu ani slychu. Czekamy na Małą-Muu miala po powrocie z Finlandii cos zorganizowac... Odpowiedz Link
hajota Jestem, jestem! 11.06.07, 23:39 Wróciłam wczoraj z lasu, dokąd odwiozłam kota na przechowanie do rodziców. Siedzę nie tyle na walizkach, co obok walizek i wśród niedbale rzuconych różnych rzeczy i kombinuję, żeby nie zabrać za dużo. Czy to możliwe, że w pociągu Warszawa-Petersburg nie ma wagonu restauracyjnego? Tak podali w PKP. A ja strasznie nie lubię szykować kanapek na drogę (termos, kanapki i jeszcze może jaja na twardo - banał i ohyda). Sprawdzałam prognozy pogody dla Karelii - wychodzi na to, że może padać, krucafiks. O zdjęcia się nie bójta, biorę dwa aparaty. Odpowiedz Link
demka Re: Jestem, jestem! 12.06.07, 00:59 > termos,kanapki i jeszcze może jaja na twardo - banał i ohyda Zawsze możesz jeszcze zabrać wędzoną makrelę w szarym papierze) Odpowiedz Link
sedona Dwa aparaty! 12.06.07, 04:04 Jak profesjonalista!! No to liczymy na zniwa. I publikacje. PS I zeby te jaja sie nie potlukly Odpowiedz Link
jonyszko od siebie 12.06.07, 07:06 A skoro juz ten czerwiec JEST , to ponoc mialy byc jakies spotkania - i Mala Mu miala przyjechac, i ponoc Jonyszko. A tu ani widu ani slychu. Eeeee, troche zamarudzilem i bede dopiero w polowie lipca. Czeka na mnie jeszcze Bajkal) Dine Verni przywozic czy posciagaliscie z netu? pzdr Odpowiedz Link
qubraq Re: od siebie 12.06.07, 20:28 jonyszko napisał: > ...Dine Verni przywozic czy posciagaliscie z netu? > pzdr W necie znalazlem tylko jeden jej album "Блатные песни (CD)" www.russiandvd.com/store/product.asp?sku=20137&genreid= Zainstalowałem go sobie w formacie *.asx jako "album Winamp playlist file" i prawdopodobnie również Sedona i Metelica potrafia to zrobić ale dobrze byłoby gdyby One się same wypowiedziały w tej materii; Zapomnialem zapytac u nas na Stadionie czy Wika ma ten Album. Jutro zadzwonię do niej. Odpowiedz Link
qubraq Re: od siebie 12.06.07, 22:00 qubraq napisał: > Zainstalowałem go sobie w formacie *.asx jako "album Winamp playlist file" i > prawdopodobnie również Sedona i Metelica potrafia to zrobić ale dobrze byłoby > gdyby One się same wypowiedziały w tej materii; Żeby ktos opacznie nie pomyślał wyjasniam: zainstalowalem sobie w "Ulubionych" skrót do linku z albumem Diny Werni, zeby móc szybko wywołać go z Internetu do posłuchania; to działa tak jak słuchanie radia przez internet, jest bardzo wygodne w uzyciu i do tego jest CAŁKOWICIE LEGALNE bo nie jest - Boże broń - sciąganiem plików muzycznych z sieci... (sic!) Odpowiedz Link
sedona Re: od siebie 12.06.07, 22:20 > Żeby ktos opacznie nie pomyślał wyjasniam: zainstalowalem sobie w "Ulubionych" > skrót do linku z albumem Diny Werni, zeby móc szybko wywołać go z Internetu do > posłuchania; to działa tak jak słuchanie radia przez internet, -No wlasnie, ja mam tak samo, ale musze sluchac jako "stream", czyli calym ciagiem. No i nagrac nie moge Odpowiedz Link
qubraq Re: od siebie 12.06.07, 23:38 sedona napisała: > -No wlasnie, ja mam tak samo, ale musze sluchac jako "stream", czyli calym > ciagiem. Anienie! mozesz zainstalowac "skrót" do kazdego z 13 utworów opatrujac go nazwą danego utworu; spóbuj sama! Odpowiedz Link
metelica Re: od siebie 12.06.07, 23:46 Ludzie,o jakiej instalacji mowicie? Otwieracie stronke potrzebna,a tam tylko lewym przyciskiem myszki klikacie w "nutkę" po prawej stronie potrzebnej piosenki i odrazu sluchacie.Nie rozumiem,o co wam chodzi,co kombinujecie Odpowiedz Link
sedona Re: od siebie 13.06.07, 02:53 Lewym - otwiera mi sie, moge przesluchac, ale juz nie daje sie wgrac. Na gorze jest: "prosluszac" i tam taka sama historia. A jak chce zapisac w komputerze, to tylko jako stream. Taka sama zreszta historie mialam z Twoimi linkami Jesienina. Stream, ale juz na przyklad na CD nie moge nagrac Odpowiedz Link
qubraq Re: od siebie 13.06.07, 11:09 metelica napisała: > Ludzie,o jakiej instalacji mowicie? Szanowna Pani Metelico! Ludzie mówią o zainstalowaniu sobie "skrótu" do pośrednio ukrytego linka do calego albumu lub ktoregos z poszczególnych utworow w albumie; Po co mam szukac po forum linka z stronką Diny Verni zeby posluchac np. "Odessy" w jej wykonaniu skoro moge - tak jak Sedona - "zaisnstalowac" sobie "skrót" pod nazwą "CD DINA VERNI Блатные песни - 6.Одесса" i za jednym kliknięciem lewą myszką moge sobie na Winampie posluchac "Odessę"... Co zaś do uzycia słowa "instalacja" to zapewniam Panią, ze użyłem go własciwie; nie jestem co prawda muzykiem a dodatkowo nie znosze używania tego slowa w artystycznych znaczeniach za to jestem polskim inżynierem, sądzę że dobrze wykształconym, skoro MAI zdecydował się w 1966 roku, za pracę na temat "wibracyjnego utwardzania powierzchni łopat helikopterowych", nadac mi stopień KNT... potrafię wiec, z zawodową zasadnością użyc tego słowa tam gdzie jest ono wymagane! > Nie rozumiem,o co wam chodzi,co kombinujecie Czy teraz juz Pani rozumie co "kombinujemy"? Przy okazji: ja niestety nie potrafię samodzielnie "wybrac potrzebna stronkę" w dziedzinie "Russiandvd.com" i dlatego jesli chcę posłuchac sobie jakiegos konkretnego wykonawcę lub jakis utwór konkretnego kompozytora to zdany jestem na czyjes dobre serce - m.in. Pani - gdy mi Pani podala link na Wł. Wysockiego; za to własnie dziękowalem Pani pięknym wierszem Marka Grechuty do piosenki "Pomarańcze i Mandarynki" wywołując niechcący, aczkolwiek całkowicie zasłużenie, rumieniec na Pani nadobnym obliczu. Myślałem że bede mógł Pania prosic o jeszcze inne linki moich ulubionych kompozytorów i wykonawców ale teraz będę sie bać że moze znowu Panią zdenerwuję odmiennym myśleniem... ) Odpowiedz Link
qubraq Jeszcze jedno: 13.06.07, 13:42 Jesli na stronce Diny Verni prawy rządek nutek (tych ze znakiem "play" sluży do przesluchania (Прослушать utworów to do czego sluzy lewa nutka z czerwoną strzałką oznaczającą na ogół "download"? definicja znaku jest tak wlasnie opisana ze po kliknięciu nań prawą myszką i wybraniu "zapisz jako" nastepuje ściągnięcie scieżki muzycznej... chociaz juz jedna proba uczynienia tego pokazuje ze w polu zapisywania pojawia sie dokument pn."howto.html" i klops...! No więc jak to jest? - własciciel strony "Russiandvd.com" daje internautom możliwosc sciągania poszczególnych utworów a kiedy sie probuje sćiagać to sie okazuje ze to lipa??? ... i dopiero kliknięcie prawą myszką na prawą nutkę do posłuchania daje efekt "zainstalowania szybkiego skrótu do tego utworu"??? Jest jeszcze inna mozliwość - mam jakos dziwnie pochrzaniony komputer albo nie mam zainstalowanego jakiejś ważnej aplikacji pozwalajacej mi sprawnie sobie radzić z plikami w internecie. Może mi to ktos cierpliwie pojaśnić? Odpowiedz Link
sedona Jonyszko, 12.06.07, 22:18 No prosze, ten nad Bajkal, ta na Solowki. A my sie tu smakiem obchodzimy! Jonyszko, jesli o mnie chodzi, to te Verni (cokolwiek jej masz) przywiez! Ja mam ten CD, o ktorym wspominal Andrzej sciagniety, ale tak jakos dziwnie, ze w jednym pliku, i gra wszytskie piosenki, nie moge ich porozcinac - musze sluchac w calosci. No i nie moge znalezc nic wiecej Verni - ani na ebay, ani w ksiegarniach. A Ty masz cos wiecej? Odpowiedz Link
jonyszko Re: Jonyszko, 13.06.07, 05:47 ja tez mam tylko "Blatnye Pesni" OK, przywioze MP3ki pzdr Odpowiedz Link
sedona Re: Jonyszko, 13.06.07, 17:33 Super, wielkie dzieki! PS a i jakies zdjecia moglbys zamiescic z Bajkalu... Odpowiedz Link
jonyszko Re: Jonyszko 26.06.07, 17:06 ...gdzie? na Fotoforum? Ok, postaram sie, ale pozniej. tylko ciezko bedzie wybrac, bo cyknalem ok. 470 sztuk pozdrowienia z Ulan Bator Odpowiedz Link
sedona Re: Jonyszko 29.06.07, 04:33 No to dawaj te zdjecia! Jak Gazetowe pojda ciezko, to moze picasa? Ulan Bator, kurcze Odpowiedz Link
jonyszko fotki 12.07.07, 12:55 no dobra, czesc fotek wrzucilem tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,49847488,65789089.html Odpowiedz Link
sedona Re: fotki 12.07.07, 16:12 Hej Jonyszko, podrasowales te zdjecia, czy niebo jest tam rzeczywiscie (nomen omen) tak nieziemskie? Piekne. Ta Zatoka Okoniowa - profesjonalnie. Sliczne zdjecia Odpowiedz Link
fanta-girl Re: fotki 12.07.07, 22:28 bomba foty! Jak tak oglasdam, to tak mi się na wschód chce! Jeszcze , jeszcze! Odpowiedz Link
jonyszko Re: fotki 13.07.07, 06:06 jedyne podrasowanie polegalo na zabawie z kontrastem i jasnoscia w Photoshopie. wszystkie kolory sa wiec naturalne. przyznaje, ze bylo dobre swiatlo, wiec fotki wyszly rzeczywiscie jak pocztoweczki, bo miejsce przesliczne... pozdrawiam Odpowiedz Link
sedona Re: fotki 13.07.07, 16:05 Nie moge sie napatrzec. To Monachowo, ten pien w wodzie. No, cuda. Moze powinnismy jakies nagrody honorowe za te zdjecia Najpierw Hajota, teraz Jonyszko. Jeszcze zdjecia Pandy. Odpowiedz Link
qubraq Re: fotki 13.07.07, 18:44 sedona napisała: > Nie moge sie napatrzec. To Monachowo, ten pien w wodzie. No, cuda. Moze > powinnismy jakies nagrody honorowe za te zdjecia Najpierw Hajota, teraz > Jonyszko. Jeszcze zdjecia Pandy. No i naturalnie Pioter'owi tez sie nalezy nagroda za piekne zdjecia! Poprosmy sposora o zasponsorowanie nagród - ja sie z checia dołączę z z moimi niespodziankami! )) Odpowiedz Link
sedona Re: fotki 13.07.07, 22:09 Tak, zapomnialam o Pioterze. Fajne ma to zdjecie (z Kazachstanu chyba) z takimi arizonskimi klimatami Ale cos mi sie Pioter nie chce ostatnio otwierac - te zdjecia, kotre ostatnio wgral - nietu na moim komputerze Odpowiedz Link