Dodaj do ulubionych

laparoskopia

15.07.05, 17:07
Czy któraś z Was miała laparoskopię, ile Was bolało po laparoskopii? Ja miałam
5 tyg. temu i ciągle mnie boli po stosunku i po spacerze. Martwie się :(
Napiszcie coś na ten temat jeśli możecie proszę :(
Obserwuj wątek
    • moboj Re: laparoskopia 15.07.05, 18:12
      może lepiej lekarza zapytać?
    • anulaaa Re: laparoskopia 15.07.05, 18:51
      na Twoim miejscu poszłąbym do lekarza
      żaden ból który nie przechodzi po dłużyszm czasie nie jest oznaką niczego dobrego

pozdrawiam:)
      • magda-magda123 Re: laparoskopia 15.07.05, 19:49
        ale ten ból przechodzi, wraca dopiero po stosunku lub po spacerze :(
        • magda-magda123 Re: laparoskopia 15.07.05, 19:50
          czy któraś z Was tak miała?
    • amwaw Re: laparoskopia 15.07.05, 22:23
      Miałam usuwaną endometriozę laparoskopowo. Bolało w czasie wysiłu, różnego;)
      Lekarz sprawdzał na usg czy ból nie jest powodowany zrostami. Nie był. Ponoć w
      moim przypadku był fantomowy. Zdecydowanie- idź na wizytę kontrolną do dobrego
      lekarza.
      Pozdrawiam
      • magda-magda123 Re: laparoskopia 15.07.05, 22:37
        Ja też miałam usuwaną laserowo endometriozę. I 3 dni po zdjęciu szwów współżyłam
        ale było delikatnie, czy mogłam sobie coś tam popsuć? Co to znaczy, że ból był
        fantomowy. Dziekuje za odpowiedż, jakbys mogła odpisz proszę.
        • amwaw Re: laparoskopia 15.07.05, 22:44
          Po każdej operacji mogą być zrosty- ja mam tendencje do zbliznowaceń więc
          miałam na nie dużą szanse. Na usg nic nie wyszło, zaszłam w ciąże, przebiega
          rewelacyjnie czyli nie miałam żadnych zrostów. Ból fantomowy jest wtedy gdy
          organizm nie rejestruje, że nie ma kawałka tkanki i daje znać jakby bolało- a
          nie ma de facto co boleć. Czyli nie ma prawa z punktu widzenia medycznego
          boleć, a jednak boli. Bolało mnie tak z pół roku(początkowo często później
          coraz rzadziej), a potem przeszło. Ale najlepiej idź do lekarza- zrobi Ci
          badania i wszystko będzie jasne.
          Pozdrawiam
          • magda-magda123 Re: laparoskopia 15.07.05, 22:48
            dziękuję, U mnie coś się dzieje złego bo boli mnie cały brzuch, jutro pojade do
            szpitala.
            • pinia_pinia Re: laparoskopia 18.07.05, 10:57
              Ja tez miałam laparoskopię ( w lutym br) i bolało jakiś czas a teraz to tylko
              przy większym wysiłku fizycznym, np przy dźwiganiu. Miesiąc po zabiegu poszłam
              na trening ( trenuje kosza) i nie było źle.
              • magda-magda123 Re: laparoskopia 18.07.05, 17:06
                Ja tez miałam laparoskopię ( w lutym br) i bolało jakiś czas a teraz to tylko
                > przy większym wysiłku fizycznym, np przy dźwiganiu. Miesiąc po zabiegu poszłam
                > na trening ( trenuje kosza) i nie było źle.

To dobrze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka