magda-magda123 15.07.05, 17:07 Czy któraś z Was miała laparoskopię, ile Was bolało po laparoskopii? Ja miałam 5 tyg. temu i ciągle mnie boli po stosunku i po spacerze. Martwie się :( Napiszcie coś na ten temat jeśli możecie proszę :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulaaa Re: laparoskopia 15.07.05, 18:51 na Twoim miejscu poszłąbym do lekarza żaden ból który nie przechodzi po dłużyszm czasie nie jest oznaką niczego dobrego pozdrawiam:) Odpowiedz Link
magda-magda123 Re: laparoskopia 15.07.05, 19:49 ale ten ból przechodzi, wraca dopiero po stosunku lub po spacerze :( Odpowiedz Link
amwaw Re: laparoskopia 15.07.05, 22:23 Miałam usuwaną endometriozę laparoskopowo. Bolało w czasie wysiłu, różnego;) Lekarz sprawdzał na usg czy ból nie jest powodowany zrostami. Nie był. Ponoć w moim przypadku był fantomowy. Zdecydowanie- idź na wizytę kontrolną do dobrego lekarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link
magda-magda123 Re: laparoskopia 15.07.05, 22:37 Ja też miałam usuwaną laserowo endometriozę. I 3 dni po zdjęciu szwów współżyłam ale było delikatnie, czy mogłam sobie coś tam popsuć? Co to znaczy, że ból był fantomowy. Dziekuje za odpowiedż, jakbys mogła odpisz proszę. Odpowiedz Link
amwaw Re: laparoskopia 15.07.05, 22:44 Po każdej operacji mogą być zrosty- ja mam tendencje do zbliznowaceń więc miałam na nie dużą szanse. Na usg nic nie wyszło, zaszłam w ciąże, przebiega rewelacyjnie czyli nie miałam żadnych zrostów. Ból fantomowy jest wtedy gdy organizm nie rejestruje, że nie ma kawałka tkanki i daje znać jakby bolało- a nie ma de facto co boleć. Czyli nie ma prawa z punktu widzenia medycznego boleć, a jednak boli. Bolało mnie tak z pół roku(początkowo często później coraz rzadziej), a potem przeszło. Ale najlepiej idź do lekarza- zrobi Ci badania i wszystko będzie jasne. Pozdrawiam Odpowiedz Link
magda-magda123 Re: laparoskopia 15.07.05, 22:48 dziękuję, U mnie coś się dzieje złego bo boli mnie cały brzuch, jutro pojade do szpitala. Odpowiedz Link
pinia_pinia Re: laparoskopia 18.07.05, 10:57 Ja tez miałam laparoskopię ( w lutym br) i bolało jakiś czas a teraz to tylko przy większym wysiłku fizycznym, np przy dźwiganiu. Miesiąc po zabiegu poszłam na trening ( trenuje kosza) i nie było źle. Odpowiedz Link
magda-magda123 Re: laparoskopia 18.07.05, 17:06 Ja tez miałam laparoskopię ( w lutym br) i bolało jakiś czas a teraz to tylko > przy większym wysiłku fizycznym, np przy dźwiganiu. Miesiąc po zabiegu poszłam > na trening ( trenuje kosza) i nie było źle. To dobrze :) Odpowiedz Link