damiankielce 01.07.10, 22:40 Znacie jakieś skuteczne ziółka na nerwice i depresje ? Proszę o coś skutecznego i bezpiecznego Liczę na waszą pomoc ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
just55555 Re: Depresja i nerwica 03.07.10, 17:24 damiankielce napisał: > Znacie jakieś skuteczne ziółka na nerwice i depresje ? > Proszę o coś skutecznego i bezpiecznego > Liczę na waszą pomoc ! Najskuteczniejsza jest psychoterapia u certyfikowanego terapety. I żadne ziółka nie pomogą. Wiesz mi, wiem o czym pisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
malavida Re: Depresja i nerwica 09.07.10, 22:20 Pomóc może dziurawiec - poczytaj sobie więcej o jego właściwościach leczniczych w poniższym artykule www.we-dwoje.pl/dziurawiec;-;walka;z;depresja,artykul,596.html Dwie dodatkowe uwagi z mojej strony - po pierwsze nie jest wskazane stosowanie preparatów na bazie dziurawca latem, gdyż jest on silnym fotoalergenem, po drugie hiperycyna, czyli ten składnik dziurawca, który ma działanie antydepresyjne i poprawiające samopoczucie, rozpuszcza się jedynie w alkoholu, więc wybieraj preparaty sporządzone na bazie alkoholu - Herbapol i PhytoPharm mają w swojej ofercie wyciągi alkoholowe z dziurawca - zwykła herbatka czy też sok co najwyżej pomoże na dolegliwości żołądkowe. Oczywiście nalewkę z dziurawca możemy także sporządzić sami - tutaj znajdziesz przepis forum.poradnikogrodniczy.pl/dziurawiec-zwyczajny-niezwyczajny-lek-na-smutek-vt1529.htm Inne zioła pomagające łagodzić stres i zdenerwowanie www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/zielnik-dla-zestresowanych_34614.html Odpowiedz Link