lalka251 18.06.04, 11:45 Bardzo prosze o opinie nt czerwonej herbaty, Czy ktoś może próbował, jakie sa zalety picia i konsekwencje, jak długo trzeba pić, aby zauważyć jakieś zmiany? Dziękuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitalia Re: Czerwona Herbata - czy ktoś próbował? 18.06.04, 17:39 Niektórzy piją bo lubią ,,ma cierpki smak trochę korzenny.i zawiera dużo teiny,co może pobudzać .Poprawia przemianę materii i uważa się że działa odchudzająco. Odpowiedz Link
agao1984 Re: Czerwona Herbata - czy ktoś próbował? 18.06.04, 21:34 Ja piję! Jest pyszna! I podobno pomaga w spalaniu tłuszczu itp. Nie zauważyłam :) Warto spróbować - może na ciebie podziała, w każdym bądź razie nie zaszkodzi. Ja mam czyste sumienie pijąc ją, że robię coś dla siebie. Odpowiedz Link
marchewunia Re: Czerwona Herbata - czy ktoś próbował? 19.06.04, 13:41 Ja piję na zmianę okresowo raz czerwoną, raz zieloną, oczywiście bez cukru...jedyne zmiany jakie widzę to takie, że czarna napawa mnie obrzydzeniem:o)...ale nie wiem czy picie tej herbaty wpływa na moje zdrowie... Odpowiedz Link
deczi Re: Czerwona Herbata - czy ktoś próbował? 20.06.04, 09:28 Czerwona herbata poprawia metabolizm wątroby, dlatego wpływa dobroczynnie na trawienie tłuszczów i u niektórych osób (podejrzewam że tych, które mają jakieś zaburzenia tego procesu) moze działać lekko odchudzająco. Ale okrzyknięcie jej w ostatnim czasie pozeraczem tłuszczu i cudownym srodkiem na schudnięcie jest według mnie naiwne i śmieszne. Herbata ma dość specyficzny smak, dlatego nie wszystkim odpowiada. Dostępna też jest z różnymi dodatkami smakowymi. Podczas jej picia nie należy pić napojów gazowanych, słodkich, alkoholu, oczywiscie jeśli chce się zobaczyć efekty. A po jakim czasie to nastąpi? To już zależy od organizmu, trybu życia, diety (nawet litry dziennie nie pomogą, jeżeli ulubionym daniem jest golonka i płucka na kwaśno zagryzane tabliczką czekolady i spłukiwane litrem piwa;-)) W każdym razie dla wielbicieli oryginalnych herbat jest fajną ciekawostką. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
dorota20w Re: Czerwona Herbata - czy ktoś próbował? 28.06.04, 16:58 pomaga mi przy zaparciach, tylko trzeba zrobić mocną. Ja zaparzam 2 czubate łyżeczki na szklankę wody, przykryć i poczekać aż wystygnie. Po wypiciu zaparzam fusy jeszcze raz. Ohyda, ale pomaga Odpowiedz Link
lenkas Re: Czerwona Herbata - czy ktoś próbował? 15.12.04, 18:56 Znowu wyciągam stary watek:) Ale to dlatego,ze nie chce zakładac nowego skoro ten temat juz był poruszony:) Co do czerwonej herbaty to jestem jej wielka miłosnica:)))ze wzgledu na smak.Jesli zas chodzi o jej cudowne właściwosii odchudzajace to faktycznie zwykle trace na wadze jak mam takie okresy kiedy pije po 5,6 dziennie ale to dla tego ( jak to zauwazyla sloneczko) ze nie chce sie przy niej jesc,jest jakby to powiedziec "sycaca". Natomiast trzeba tez na nia uwazac gdyz ma ona własiwosci lekko wysuszajace( w porównaniu np. do herbaty zielonej, która nawilza)od wewnatrz ma sie rozumiec ale wszystkie takie wewnetrzne zmiany widac na zewnatrz. W zwiazu z tym osoby o bardzo suchej skórze nie powinny jej pic w nadmiarze a juz na pewno nie w zimie efekt bowiem morze byc zwiekszony prez suche i zimne powietrze.. Ja jednak nie moge sobie odmowic jej smaku....:) Pozdrawiam wszystkich miłosnikow Czerwonej herbatki:) ps. z doswiadczenia polecam herate PU-ERH w kostach -prasowaną, jest zdecydowanie nieporównywalna jesli chodzi o własciwosci z innymi dostepnymi na rynku, przynjamniej z tych które ja wypróbowałam :) Odpowiedz Link
skoneczko moim zdaniem.... 06.07.04, 16:46 Jakoś w zeszłym roku,a może 1,5roku temu kumpela szalała za tymi herbatkami.Zabrała mnie raz do herbaciarni i nakupowała zapasów chyba na rok.Ona ma totalnego hopla na punkcie odchudzania i twierdzi ze jej one pomagaja w tym.Wiec ja tez sobie kupiłam jedno opakowanie.Nasypywane Pu-Erh Herb Energy ,niby o smaku ziemi,ale tak naprawde nie wiem jaki to smak.Herbatki sa oryginalne dostepne tylko w herbaciarniach bo nasypywane.Sa takze herbaty Pu Erh z bio activ ale to tak naprawde guzik jest warte,wiec nie radze ich kupowac.Co zas tyczy sie nasypywanych,u kumpeli wystepuje brak apetytu.Wogole nie chce jej sie jesc.Nie wiem bo ja tego nie mam.Ale mnie te herbaty naprade smakuje.Np na zieloną wogóle patrzeć nie moge.oduczyłam się słodzić zarówno kawe jak i herbate.I teraz słodzona mi nie smakuje-kwestia przyzwyczajenia.Czerwone niby sa na "chudnięcie" ale tak naprawde nie powoduja jakis wielkich,radykalnych zmian.Oczywiście poprawiaja i przyspieszaja przemiane materii ale nie wierzcie w to ze ją pijąc spodnie z Was zlecą po jakimś czasie.Od samego picia nic sie nie stanie.Dieta i troche ruchu.A ta herbata zastępuje jedzenie.Jesli jest atak wilczego głodu to wtedy zaparzyc herbate która po prostu wstrzymuje głod,ale nie na długo.Można je pić nawet 5-6 razy dziennie.Są o różnym smaku.Mnie smakuje także żurawinowa,a jeżdzic musze po nie do sąsiedniego miasta bo tam jest największy wybór.Nie wierzcie w cuda.One pomagają ale tłuszczu nie rozpuszcza.Aha,niby one są na przeczyszczenie dobre-nieprawda.Na przeczyszczenie dobre z senesem,kruszyną,i innymi.Regulavit,Figura i inne zależy na kogo działają,na mnie niestety nie.Za to odkryłam dobra herbate-mieszaninke ziół po której do kibelka biegnie się po 6 h,i wypróżnia się człowiek cały.Mowie o Red Slim Tea ,czerwona i działa!tylko nie stosować dłużej niz pisze na opakowaniu.I trzeba przy niej dużo pić np.wody mineralnej bo się odwodnienia można nabawić tak jak ja tydzień temu co nie jest przyjemne.kosztuje 3 zł za 30 saszetek. Myślę ze cos rozjaśniłam.Mam jakieś pojęcie o tym wszystkim bo stosuje i czytam duzo,a na sobie wypróbowałam prawie wszystko.Nie zawsze dobrze się kończyło pozdrawiam Odpowiedz Link