pedropedro 13.10.04, 21:25 mam obrzeki i nad cisnienie oraz sucha skore, zatrzymuje wode pod skora , chce wziasc taraxtone i uva ursi, jaki preparat zawiera te ziola? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deczi Re: ZIOLA ODWADNIAJACEE 14.10.04, 09:26 Nie wiem, co to jest taraxtone, uva ursi to mącznica lekarska, która działa moczopędnie i pomaga przy infekcjach dróg moczowych. Ale w przypadku obrzęków trzeba uważać z ziołami moczopędnymi, bo niektórych nie można stosować, jeśli zatrzymanie wody jest wynikiem niewydolności nerek (np. pokrzywy i fitolizyny). Lekko moczopędnie działa też bratek, czyli fiołek trójbarwny, nać pietruszki, brzoza, skrzyp i wiele innych, ale uważałabym przy ich doborze. Czy lekarz postawił jakąś diagnozę odnośnie obrzęków? Z suchą skórą w moim przypadku poradziła sobie mieszanka ziołowa, którą stosowałam na trądzik androgenny (opis stosowania i skład w wątku o takim właśnie tytule). Jeżeli jednak jest to niejako efewkt towarzyszący pozostałym objawom, należy dotrzeć do źródła i nim się zająć. Gdzieś poniżej jest wątek o ziołach obniżających ciśnienie. Zajrzyj tam. Na pewno powinieneś(nnaś?) całkowicie wyeliminować z diety sól - pogarsza tylko sprawę zatrzymania wody i ciśnienia. Zamiast niej - przyprawy ziołowe. Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link