edka72 16.12.06, 22:41 Czy ktoś z Was próbował wspomóc odchudzanie ziołami jeżeli tak to proszę o podanie jakie i z jakim skutkiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leigh7 Re: zioła pomoc w odchudzaniu 31.12.06, 00:04 Edka, jeśli odchudzanie, to raczej kompleksowo: dieta + ruch + wspomaganie ziołami. Co prawda są w sklepach herbatki odchudzające, Herbapol wypuścił serię Slim Figura, a za nim poszły inne, ale większość bazuje na czerwonej herbacie Pu-Erh (rzeczywiście, pita regularnie, spala tłuszcz), i moczopędnych ziołowych dodatkach (choćby pokrzywa, która też oczyszcza), więc moim zdaniem one tylko odwadniają, więc trwałych efektów nie ma co się spodziewać. Ale nie jestem ekspertem, i nie mam doświadczeń w tym zakresie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
shine10 Re: zioła pomoc w odchudzaniu 02.01.07, 18:27 ja piłam zioła bonifratrów na odchudzanie ( kupione na allegro)miały powodować mniejsze łaknienie i szybszą przemianę materii niestety efektu nie było żadnego, łaknienie się nie zmniejszyło, pzremiana materii normalna ( piłam je 2 mce po 2 szklanki dziennie), herbatki typu slim figura i vitax też bez żadnego rezultatu, więc tylko ruch jest dobry na schudnięcie Odpowiedz Link
lachelis żadne 03.01.07, 11:21 nie polecam żadnych ziół na ochudzanie,zioła nie służą do odchudzania. Zioła są to rośliny zawierające szereg bardzo różnorodnych substancji, które działają kompleksowo tj. na więcej niż jeden układ, a więc nie jest to zalecane. Nadwaga to nie jest choroba wg ziololecznictwa, o chorobie możemy mówić kiedy jest zakłócenie przemiany materii. Jeżeli chcemy pozbyć sie wagi, proponuję kąpiele solankowe, sauny parowe, ogólnie woda, ruch, zmiana diety (zasięgnąć porady dietetyka). Odpowiedz Link
amityr Re: żadne 18.08.13, 20:01 lachelis napisała: > nie polecam żadnych ziół na ochudzanie,zioła nie służą do odchudzania. Zioła są > to rośliny zawierające szereg bardzo różnorodnych substancji, które działają > kompleksowo tj. na więcej niż jeden układ, a więc nie jest to zalecane. Nadwaga > to nie jest choroba wg ziololecznictwa, o chorobie możemy mówić kiedy jest > zakłócenie przemiany materii. > Jeżeli chcemy pozbyć sie wagi, proponuję kąpiele solankowe, sauny parowe, > ogólnie woda, ruch, zmiana diety (zasięgnąć porady dietetyka). Źle się odżywiasz i po tym piszesz głupstwa. Poczytaj Różańskiego. Ja już schudłem 10 kg. Odpowiedz Link
mag401 Re: zioła pomoc w odchudzaniu 04.01.07, 10:44 Dość często nadwaga wynika z ogromnych ilości złogów w jelitach. Jednym z gotowych leków poprawiających pracę jelit jest COLON C. Na ALLEGRO był sprzedawany MOROZNIK ale jakoś go nie widać.Działał bardzo delikatnie i waga bardzo powoli się zmniejszała. Odpowiedz Link
mamgo Re: zioła pomoc w odchudzaniu 09.01.07, 14:31 ja trafiłam na taki "program" w aptece Ideal Fit - 4 (farmaceutka poleciła)prpearaty wszystkie ze skladników ziołowych. jest i blonnik i koktajl i dwa rodzaje kapsułek. i opis co robic (oprocz lkania tych mieszanek) zeby waga spadla. za krotko uzywam zeby powiedziec cos o efektach, ale czuje sie dobrze, nie chce mi sie bardzo jesc i mam wrazenie ze zaczyna mi sie robic luzniej w spodniach - poczytaj na ich stronie www.zdroweodchudzanie.com.pl poczytaj. pozdrawiam Odpowiedz Link
ada80 Re:za 2-3 miesiace dam znac 25.01.07, 10:29 Nie wiem ile w tym prawdy, ale mam poleconego zielarza, który likwiduje przyczyne otyłości i ma jakies zioła, które pomagaja. Moj znajomy w ciagu pól roku schudł 15 kilo, bez diety- przynajmniej tak twierdzi. Ja oczywiscie wybrałam sie do tego zielarza. W ciagu 3 lat z wagi 50 kg skoczyłam na 70, co prawdza po drodze miałam 2 ciaże:), no ale po 3 miesiacach b. ścisłej diety Montignaca schudłam 1 kg, wiec stwierdziałam, ze cos nie tak. Poszłam do tego zielarza a on powiedział mi, ze na schudniecie nie mam na razie szans dopoki nie wyreguluje hormonów tarczycy. No i jeszcze jakies tam pierdólki:) W kazdym badż razie on nie przepisuje ziol odchudzających tylko na to cos co powoduje, ze sie tyje. Dopiero jak sie wszystko w środku wyreguluje i jeszcze bedzie potrzeba to daje mieszanke odchudzającą. W ogóle on jest jakis dziwny, ale może mi pomoze. Gdyby nie moj znajomy to raczej uznałabym go za naciagacza. Zioła kosztują 8 zł, co prawda na jednej torebce sie nie kończy, no ale tez nie sa to koszty nie wiadomo jakie, no i wizyta średnio 0,5 godziny + b. czesto masaż pleców kosztuje 30 zł i to wszystko pod Warszawa, wiec sadzac po cenach na kasie bardzo mu nie zalezy, tym bardziej, ze przyjmuje tylko 5 dni w miesiacu. W każdym badź razie za ok 2-3 miesiące jak chcecie dam znac czy cos to daje. Po tygodniu czasu stosowania ziół na wypadanie włosów, problem zniknął (oczywiście nie włosy:)) i do tej pory - a miesznki juz nie stosuje ok 3 miesiecy włosy dzielnie trzymaja sie na mojej łepetynie:) ainet, weź może juz przestan reklamowac ten sklep, bo to juz nudne jest, i tak nikt tam nic nie kupi:) Odpowiedz Link
oleandii Re: zioła pomoc w odchudzaniu 27.04.07, 21:17 ekspertem nie jestem, ale o ile mi wiadomo dostepne herbatki na odchudzanie powodują odwodnienie, co raczej dobre dla organizmu nie jest. polecam czerwoną herbatę, lecz ważniejsza będzie dieta+ruch pozdr Odpowiedz Link
kasim1 Re: zioła pomoc w odchudzaniu 16.05.07, 13:30 tez szukałam preparatów ziołowych na odchudzanie. Niestety zioła w formie herbatek wywołuja u mnie odruch wymiotny ;/ w aptece znalazlam zioła w kaspułkach (12 ziół m. in.: guarana, morszczyn, zielona herbata, ananas i coś tam jeszcze...)Herbatrim. Połączyłam z siłownią i widzę efekty. po 2 miesiącach noszę rozmiar mniesze spodnie :)Teraz zrobię przerwę. A jeśli chodzi o odwodnienie to zawsze przy odchudzaniu trzeba wiecej pić niezaleznie od tego jakie wspomagające preparaty przyjmujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
puma002 Re: zioła pomoc w odchudzaniu 16.05.07, 19:13 labofarm.com.pl/pdf/Panacea_8.pdf Odpowiedz Link
agadaaa Re: zioła pomoc w odchudzaniu 26.02.21, 16:01 Moim zdaniem zioła to tylko suplement warto podejść do tego tematu bardziej rozsądnie. Sport, odpowiednie odżywanie, ale nie mam na myśli diet!! Polecam tutaj zerknąć bardzo ciekawy temat: forumnauka.pl/ogolnie/simply-diet-uwaga-opinie-i-efekty-2319/ Odpowiedz Link
tigas Re: zioła pomoc w odchudzaniu 08.06.22, 08:48 Oryginalne zioła Tybetańskie sprawdzone polecam schudłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kklaudia53 Re: zioła pomoc w odchudzaniu 30.01.23, 13:00 Rok temu również stosowałam z powodzeniem (-17,5 kg) kuracje polegającą na piciu ziół Tybetańskich. Ogólnie bardzo polecam jak ktoś chce rozpędzić swój metabolizm. Odpowiedz Link