Gość: Maja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 09:18 Zastanawiam się nad zakupem maszynki z kompresorem i w związku z tym mam pytanie, czy to dobra inwestycja. Dzięki za sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Maszynka do lodów 15.10.09, 17:23 Tez sie nad tym zastanawialam. Moim zdaniem problemem jest nie tyle roznica w cenie samych maszynek, a w zuzyciu pradu. Wklad / dysk / zwyklej maszynki mrozisz w zamrazalniku, ktory i tak zuzywa prad. Maszynka do lodow z kompresorem musi sila rzeczy pobrac wiecej pradu. Mozna to wyliczyc. Jesli juz, wolalabym miec 2 zwykle maszynki, aby pracowaly rownolegle: wiecej lodow i 2 smaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Maszynka do lodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 15:06 Dzięki, nie myślałam od tej strony ale to słuszny argument (i proekologiczny).Zdecyduję się na maszynkę z wkładem. Teraz zastanawiam się co lepsze czy misa czy dysk? Dysk zajmuje mniej miejsca ale czy nie chłodzi słabiej? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Maszynka do lodów 21.10.09, 11:54 Ja mam z dyskiem. Uwazam, ze jest lepszy glownie z uwagi na wielkosc, ale chyba nie tylko. Misa jest wieksza. Latem dysk nalezy trzymac stale w zamrazalniku: nie tylko 24 godziny wskazane w instrukcjcji. Tzymac stale mise jest chyba trudno. Odpowiedz Link Zgłoś