Dodaj do ulubionych

bosh 39a73 i strefa ChillerSafe - czy rozbieralne?

IP: 78.8.105.* 15.01.10, 11:40
witam
chcę zakupić taki model lodówki.
podczas wizyty w sklepie Pan sprzedawca próbował ChillerSafe rozebrać -
czasami pewnie trzeba ją przemyć :) Nie udało mu się :(
Tam są jakieś prowadnice kółeczka etc etc i nie chciał połamać

mam zapytanie. czy jakiś szczęśliwy posiadacz tego lub podobnego modelu mógłby
mi napisać czy da się do rozebrać celem umycia?

thx wladek

Obserwuj wątek
    • Gość: all Re: bosh 39a73 i strefa ChillerSafe - czy rozbier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 15:28
      Witam,posiadam identyczny model od 11.2008 roku,strefa ta jest
      wyjmowana(osobiście rozbierałam)i można dokładnie wymyć,dodam,że przy zamykaniu
      lodówki trzeba uważać na klapkę tej strefy,u mnie już jest klejona
    • Gość: basia Re: bosh 39a73 i strefa ChillerSafe - czy rozbier IP: *.idealan.pl 15.01.10, 20:18
      Ja mam Boscha 39A71, ale pewnie szuflady mają takie same. Też przez dłuższy czas nie wiedziałam, jak to rozebrać i nawet chciałam dzwonić w tej sprawie do serwisu, a okazało się to całkiem proste.

Wysuwasz szufladę i lekko (z wyczuciem), naciskając do środka oba zaczepy, wyjmujesz otwartą klapkę (jak ukucniesz, to zobaczysz jak to wygląda i będziesz widział gdzie przycisnąć). Potem wyjmujesz bez problemu szufladę, unosząc przód do góry, tak żeby rolki wyszły z prowadnic. Mam nadzieję, że zbytnio nie zagmatwałam, powodzenia :)
      • Gość: basia Re: bosh 39a73 i strefa ChillerSafe - czy rozbier IP: *.idealan.pl 15.01.10, 20:34
        Dodam jeszcze, że właśnie za tę szufladę Chiller safe kocham moją lodówkę - jest
        bardzo pojemna (ta szuflada) i wszystko co tam trzymam naprawdę się nie psuje
        przez długi czas. A jeśli chodzi o uszkodzenie klapki - po prostu trzeba uważać
        i najpierw zamknąć szufladę, a potem drzwi. Mam lodówkę ponad rok i też parę
        razy o mało nie uszkodziłam klapki, ale mimo to, właśnie ze względu na dużą
        Chller Safe, nie zamieniłabym na inną.
    • Gość: Airloop Re: bosh 39a73 i strefa ChillerSafe - czy rozbier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 17:45
      Jeśli chcesz wyjąć na zewnątrz całą komorę Chillersafe powinieneś postępować tak jak przy wyjmowaniu półki czyli: lekko unieś całą komorę do góry i ruchem prawa lewa ciągnij do siebie( nawet nie musisz wykonywać gwałtownych ruchów w prawo lewo podczas wyciągania całej komory)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka