kumakk 01.07.13, 10:20 Możecie mi polecić jakieś dobre noże do steków, najchętniej z drewnianą rączką? Najwięcej widzę firmy Berghoff, ale tu na forum wyczytałam, że to nieutwardzana, nie najlepsza stal i nie wiem co o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: noże do steków 02.07.13, 22:14 noze do stekow, najlepiej z drewniana raczka to takie bardzo niemieckie z lat 70tych i 80tych. kto teraz tego reliktu uzywa? chyba jeszcze sieci restauracji maredo i wiejskie knajpy. nie cuduj, normalne noze, byle dosc ostre tez sie nadaja. pilke potrzebujesz do krojenia podeszwy. moje steki wolowe sa miekkie jak maslo, bo uzywam dobrej wolowiny i, co najwazniejsze, wiem jak je przyzadzic. najostrzejsza pilka nic nie da, jesli zelowa bedzie taka, ze pies nie pogryzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: noże do steków 02.07.13, 22:30 A, widzisz, droga rozmówczyni - jest kłopot. Urodziła mnie nieznana karczmarka w wiejskiej knajpie, w Niemczech, w latach 80-tych. W dodatku (oczywiście nie tylko z braku umiejętności, ale również z sentymentu) przyrządzam steki wyłącznie gumiaste i potrzebuję ostrych noży. Z drewnianą rączką. A psy mam duże, dają radę. Zatem jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat bez wygłaszania cudownych kwestii na temat moich umiejętności kulinarnych i estetyki - chętnie czekam na radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi800 Re: noże do steków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 12:13 10/10 :) Odpowiedz Link Zgłoś