Dodaj do ulubionych

EKPRES DO KAWY

IP: *.225.radiowynet.pl 03.08.14, 09:35
Witam
przymierzam się do kupna ekspresu do kawy - automatyczny do kwoty ok. 4.000 PLN ... pytanie JAKI ? JAKA FIRMA ?
od kilku dni szukam info na necie ... być może źle szukam ale za dużo nie znalazłem. Dużo za to reklam poszczególnych marek i laurek na ich temat ale żadnych sensownych wiadomości i opinii.
Do tej pory jestem użytkownikiem ekspresu ręcznego (kolbowego) firmy SAECO i jestem z niego bardzo zadowolony. Ale czas już na ekspres w pełni automatyczny zwłaszcza, że do przygotowania kawy czasu mamy coraz mniej. Chciałem kupić ekspres firmy SAECO ... ale opinie są bardzo różne na ich temat więc zacząłem szukać ... im więcej szukać tym jestem głupszy :)
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i wskazówki.
Pozdrawiam
DJ
Obserwuj wątek
    • Gość: jagoda Re: EKPRES DO KAWY IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.14, 12:46
      ja mam taki www.ceneo.pl/19849685 jestem bardzo zadowolona
    • Gość: sergio Re: EKPRES DO KAWY IP: *.centertel.pl 04.08.14, 16:49
      ja z kolei z kolbowymi nie miałem do czynienia, ale używam ciśnieniowego saeco już dłuższy czas i też nie mam powodów do narzekania. przede wszystkim prosty w obsłudze, poza uzupełnianiem ziarna i mleka praktycznie nie wymaga więcej uwagi - tylko co jakiś czas trzeba wyjąć i opłukać blok/pojemnik na mleko (chwila czasu), ewentualnie opróżnić tackę ociekową (chociaż ja to rozwiązałem tak że jak ekspres się czyści to podstawiam filiżankę żeby zlewał do niej wodę, a tackę ociekową tylko płuczę co jakiś czas). resztę, czyli czyszczenie i odkamienianie całego układu ekspres robi sam, automatycznie. istotne jest też to że ma ceramiczny młynek, który jest względnie cichy, a przy tym nie ma możliwości żeby przypalił kawę. do tego wszystkiego zdejmowany pojemnik na mleko (przydatna opcja) i to chyba właściwie tyle jeżeli chodzi o technikalia i obsługę. sama kawa jest naprawdę niezła, czy to zwykła czarna czy powiedzmy latte. aha, sprzęt to moltio za ~2,6 tys, moim zdaniem rozsądny kompromis ceny do możliwości, ale oczywiście w takich pieniądzach jak wyżej można pomyśleć też np. o exprelii
    • Gość: jowalny Re: EKPRES DO KAWY IP: *.205.163.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.14, 00:03
      Ja polecam SAECO INTELIA HD8753/19 - niedrogi i całkiem sympatyczny automat. Ja swój kupiłem w tanioutlet.eu za niecałe 1700 i testuję go cały dzień. Pikawę mi chyba zaraz wywali, ale kawa to ambrozja ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka