Dodaj do ulubionych

Garnki Zeptera??

09.06.05, 14:58
Podpowiedzcie, czy warto kupić garnki zeptera? A jeżeli tak, to gdzie w
Warszawie??
zastanawiałam się też nad tymi:
www.naczynia.waw.pl/podstrony/charm.htm
albo tymi:
www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cookware/Non+stick+cookware/Products/Ingenio+klasyczne/Ingenio+klasyczne.htm

Co polecacie
Obserwuj wątek
    • sunsilk Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 15:30
      jedna moja znajoma ma wszystkie gary zeptera i mowi, ze sa super. gotuje juz w
      nich od lat, ma tez mnostwo sprzetu kuchennego zeptera i tez chwali. ja
      osobiscie mam robot zeptera i jest dobry.
      ale z kolei moja przyjaciolka mowi, ze bez tefal ingenio nie wyobraza sobie
      gotowania, ma caly komplet.
      wiec co kto lubi :)
      albo oba kup :)
      • nelka12 Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 15:40
        A czy wiesz może, gdzie można kupić takie gary Zeptera?
        Słyszałam też, że można zamówić prezentację??
        • sunsilk Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 15:48
          garnki zeptera mozna kupic u konsultanta/przedstawiciela zeptera, czyli kogos w
          stylu konsultanki avonu :) prezentacje takze mozna zamowic i wtedy
          przedstawiciel przychodzi do ciebie do domu i pokazuje, jak to sie uzywa etc.
          mozna tez pojsc do kogos na taka prezentacje, bo na niej zazwyczaj jest kilka-
          kilkanascie osob. moja mama ma koleznake, ktora pracuje w zepterze i zawsze od
          niej kupuje jakies rzeczy i do niej chodzi na prezentacje.
        • sunsilk Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 15:54
          a zapomnialam dodac :) jesli chcesz kupic sprzet kuchenny zeptera to najlepiej
          znalezc jakiegos znajomego konsultanta, bo oni maja czesto promocje i sprzedaja
          cos o wiele taniej, tylko trzeba wiedziec. albo poczekac na okazje. np moja
          mama kupila robot kuchenny, ktory normalnie kosztuje ponad 1100 pln za niecale
          600 pln czyli prawie polowe taniej. bo akurat w danym miesiacu mieli promocje.
          tak samo o wiele taniej czasem mozna kupic kosmetyki zeptera (marka
          swissological), a sa bardzo dobre.
          pozdrawiam :)
          • nelka12 Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 15:56
            Dzięki za podpowiedzi. Niestety mam ten problem, że nie wiem, jak trafić do
            takiego konsultanta??
            • sunsilk Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 15:57
              moze na stronie zeptera. musi tam byc jakis sposob na dotarcie do konsultanta.
              jesli chcesz to moge spytac sie mamy (bede sie z nia widziala w weekend), zeby
              spytala tej swojej znajomej konsultantki o namiary na kogos z wawy.
          • sunsilk Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 15:56
            niestety w wawie nie znam zadnego konsultanta zeptera
          • Gość: Nana Re: Garnki Zeptera?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:18
            Nie przepłacajcie.! a ten robot pewnie jest warty 300 zł. Czy wy tego nie
            widzicie. na początku kosztował 1100 zł, potem 600 i też pewnie na nim nieźle
            zarobili. Oni muszą opłacić tyle szczebli,prezentacje,prowizje....NIE
            NABIERAJCIE SIĘ!
        • Gość: Nana Re: Garnki Zeptera?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:14
          Zeptera się już teraz nie opłaca kupować. Ja jestem na etapie garnków i polecam
          Fissler. Są to niemieckie garnki z dożywotnią gwarancją i mają te same
          właściwości co zepter. Trzymają ciepło kilka godzin,szybko się w nich
          gotuje,łatwo w utrzymaniu,szczelnie zamknięte....4-5 garnków kosztuje ok. 1500
          zł. Poszukaj sobie w internecie. Zepter był dobry gdy w polsce były tylko
          emaliowane garnki...ale teraz juz przepłacisz.
          TE GARNKI SĄ REWELACYJNE I ZA 2000 MOŻESZ SOBIE SKOMPLETOWAĆ NIEZŁY ZESTAW
          Pozdrawiam
    • vanella Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 16:03
      ja niedawno kupiłam berghoff właśnie ten komplet, o który pytasz. bardzo
      podobnych używałam wcześniej i bardzo mi odpowiadały. dlatego zdecydowałam się
      na te. są ładne. mają optymalną ilość i rozmiary. mają szczelne pokrywki, mają
      też sitko do gotowania na parze, które pasuje do trzech garnków z tego
      kompletu.
      podobno można używać ich w sposób bardzo podobny do zeptera - smażenie bez
      tłuszczu, gotowanie warzyw w malutkiej ilości wody itd. nie próbowałam, ale
      sądząc po tym jak się w nich gotuje, tzn. np. nie przypala się w nich raczej,
      jedzenie nie przywiera, gotuje się szybko, itd. - to jest to możliwe.
      zepter natomiast jest bardzo drogi. taki komplet to pewnie parę tysięcy PLN.
      dla mnie za dużo. no i słyszałam opinie, że takie garnki jak berghoff to w
      zasadzie to samo, tylko o wiele tańsze - możliwe, nie wiem.

co do ingenio - też mnie kusiły. ale w programach paskala np. widać, że jednak
      się trochę niszczą - rant garnka, do którego przymocowuje się rączkę jest
      porysowany. ale chyba lepiej spytać kogoś, kto używał.
      a berghoff polecam.
      • nelka12 Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 16:06
        Jeśli byś mogła, to zapytaj proszę mamę :-)
        vanella - jak zepter z jakiś powodów nie wypali, pewnie zdecyduję się na
        Berghoffa.
        • sunsilk Re: Garnki Zeptera?? 09.06.05, 16:07
          oki, po weekendzie dam znac (dopisze posta do tego watku)
          pozdrawiam :)
    • Gość: mati Re: Garnki Zeptera?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:52
      www.zepter.pl/main.php?lang=pl mam te garnki od 10 lat i są super.
    • Gość: niki Re: Garnki Zeptera?? IP: *.devs.futuro.pl 09.06.05, 22:14
      Mam te garnki juz z 10 lat, potem dokupilam patelnie grillowa i to faktycznie
      zakup na lata. Sa swietne. A na pewno warte tych pieniedzy.
    • Gość: jolka Re: Garnki Zeptera?? IP: *.jjs.pl 10.06.05, 11:48
      Ostatnio spotkałam wystawę w jednym z hipermarketów w Wawie z naczyniami
      Zeptera. Powiem szczerze że nie zrobiły na mnie nie wiadomo jakiego wrażenia a
      Pani które je oferowała jedyną rzecz którą umiała na ich temat powiedzieć to to
      że patelnią można męża uderzyć. Gdybym to takich celów kupowała garnki to na
      pewno nie za takie pieniądze. Uzytkuję Berghoffa od 6 lat i uważam że jakość do
      ceny którą oferują sprzedawcy jest bardzo wysoka. Również można gotować z małą
      ilością wody, smażyć bez tłuszczu i nie potrzeba do tego dużo energii czy też
      gazu. Po co przepłacać za markę skoro to w garnkach mam gotować a nie na
      napisie Zepter. Jak dla mnie to wyłudzanie pieniędzy od nieznających się na
      rzeczy klientach.
      • vernalis1 Re: Garnki Zeptera?? 10.06.05, 12:20
        Witam!!!
        Powiem tak: ja ma garnki firmy B, moja szwgierka firmy Z- tak że w praktyce
        sprawdziłam jak gotuje się /piecze/smazy/dusi w obu rodzajach. W moim przypadku
        wygrał Zepter-którego sobię kupie. Co prawda nie teraz- bo własnie zaczeam
        spłacac kredyt mieszkaniowy-lecz gdy tylko się odbije finasowo- zacznę sobie
        kompletowac. Dotarłam już do przedstawiciela, poznałam zasady zakupu
        kredytowanego i własnie możliwości sprzedazy promocyjnych.Raczej nie bedzie
        mnie stac,żeby sobie za jednym podejściem kupic cały zestaw garnków,ale zaczne
        od 3-4 podstawowych ,by potem uzupełniać.
        Pozdrawiam.
        • nelka12 Re: do vernalis 10.06.05, 14:29
          Czy możesz podzielić się wspominanymi zasadmi zakupu kredytowanego? Bardzo też
          jestem zainteresowana możliwościami sprzedaży promocyjnej.
          Daj znać baaardzo proszę :-)
    • nelka12 Re: Garnki Zeptera?? 10.06.05, 16:24
      Edyta, jakie ceny są tych garnków rist?
      W mozna w nich gotować bez wody i piec bez tłuszczu?
    • nelka12 Re: Garnki Zeptera?? 10.06.05, 16:34
      Dziękuję bardzo :-)
      • Gość: julka Re: Garnki Zeptera?? IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 22:47
        ludzie, opanujcie sie!
        ja mam 2 garnki zeptera, inne to zwykle, stalowe z supermarketow oraz 3 z ikei
        z serii 365+

pytacie o naj? chyba jednak 365+
        zepter jest potwornie ciezki, niewygodny, koszmar
        uchwyty rozpadly sie po roku

a w ikei kupilam ostanio ogromny, 10l i nie wiem jak dotychczas radzilam sobie
        bez niego
        • nelka12 Re: do julka 10.06.05, 23:27
          Nawet nie wiesz, jak bardzo jestem opanowana :-)
    • Gość: pik Re: Garnki Zeptera?? IP: *.adsl.proxad.net 23.06.05, 13:15
      Zepterowi udalo sie wmowic (rozreklamowac), zwlaszcza w Polsce, ze jest firma
      produkujaca lepsze garnki niz inne. To oczywiscie nieprawda (o czym swiadcza
      powyzsze wypowiedzi). Ale niektorzy maja duzo pieniedzy i chca blysnac drogimi
      garnkami, dlatego przeplacaja. Wybor nalezy do kazdego z nas.
      A swoja droga, kupowanie garnkow na kredyt lub na raty budzi we mnie salwy
      smiechu. Na kredyt (odsetki!) to mozna kupic mieszkanie...
    • nelka12 Re: Garnki Zeptera?? 23.06.05, 16:42
      Ja już wiem, że Zeptera nie kupię. Był u nas pan na pokazie tych garów. Nic
      nadzwyczajnego w nich nie zauwazyłam. Potrawy smakują normalnie.
      Ale zainteresowały mnie te garnki Tescomy. Z jaką kwotą muszę się liczyć,
      kupując komplet? Na ich stronie nie mogę znaleźć info na temat cen?
      • Gość: eMka Re: Garnki Zeptera?? IP: *.leon.com.pl 23.06.05, 21:05
        Odwiedziła nas bardzo bogata osoba ze zgniłego Zachodu i wyśmiała polską
        skłonność do kupowania w takich firmach jak Zepter. Powiedziała, że u nich nikt
        tego nie kupuje, bo do końca życia sie toto nie zamortyzuje i dlatego oni są
        bodaci, że umieją liczyć. Powtarzam tylko jej opinię, chociaż mam znajomą,
        która za ostatni grosz zamówiła sobie to cudo i teraz przeklina swoją głupotę.
    • polly6 Polecam garnki Berghoff 23.06.05, 22:12
      ja gotuję w nich od roku, sa świetne, kupiłam zestaw Profi deluxe i jestem
      zachwycona.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka