andzia84 18.08.06, 10:14 podobają mi się kuchenki pięciopalnikowe smega, czy ktoś z was takiej uzywa? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antek Re: SMEG IP: *.acn.waw.pl 18.08.06, 23:03 zaraz po uplywie gwarancji zaczal sie psuc duzy palnik wylaczal sie co jakis czas w zupelnie niespodziewanych momentach i kupuj tylko czarne ruszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: SMEG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.14, 17:15 witam, kupiłem kiedyś cały sprzęt SMEG. wydałem ...dużo. Była kuchnia indukcyjna, lodówka, okap. SPrzęt wygląda ładnie to prawda, ale kuchnia zepsuła się już 2 razy. raz na gwarancji drugi raz już nie. naprawa kosztuje 3800 zł za nie działające 2 palniki. napisałem do SMEG ale odpowiedź była negatywna. Lodówka - masakra. 12000 zł za coś co nie jest lepsze od średnie Media Markt. Ogólnie SMEG to żart. to tak jak z ferrari - piękne ale nie nadaje się do codziennego użytkowania. reakcja przedstawicielstwa SMEG to najgorsza reakcja jakiej mogłem się spodziewać. jie polecam ani SMEG ani ich produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
gochalodz Re: SMEG 30.07.14, 13:43 Z grupy premium to już lepiej w Miele zainwestować. Znajomy miał też problemy ze sprzętem Smeg. Mnie się podobają sprzęty tej marki,ale tylko design mają ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: SMEG IP: 91.199.246.* 01.02.16, 12:24 Witam, jestem szczęśliwym nabywcą płyty gazowej smeg pv164b kupiłem ją kierując się ładnym wyglądem, niestety oglądałem tylko grafiki w internecie, bo rzeczywistego egzemplarza nie uświadczysz. Po rozpakowaniu pudelka zaskoczyły mnie pokrętła rodem z kuchenki dla lalek i krzywo osadzona płyta szklana względem kurków. Cały czar grafik internetowych prysł. Miałem oddać ale jeść się chce, bigos musiałem podgrzewać, dziura w blacie wycięta trudno zostało to coś za kupę pieniędzy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana klientka Re: SMEG IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.17, 12:19 Proszę uważać na serwis Smeg Polska (smeg.pl). Współpracują m. in. z serwisem Dom Bianco - serwisant tej firmy przyjechał po tym, jak zamówiłam usługę przez oficjalny portal smeg.pl. Serwisant nawet nie rozkręcił sprzętu. Oświadczył, że kuchnia 'umarła śmiercią naturalną' i wie to 'z doświadczenia'. Ekspertyza zajęła panu 5 minut, kosztowała 100 zł. Po wizycie serwisanta z innej firmy płyta grzewcza działa bez wymiany żadnego modułu. Bianco Dom nie chce uznać reklamacji pomimo wypełnionego protokołu z orzeczeniem o rzekomej, nieistniejącej usterce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glodson Re: SMEG IP: 195.190.84.* 05.05.17, 12:59 Firma SMEG to porazka po calosci. Mialem lodowke FAB32. Jest oba bardzo glosna, nie ma 'No Frost' - srednio co miesiac zbierala sie woda w lodowce, co powodowalo, ze wszystkie warzywa trzymane w lodowce bardzo szybklo sie psuly. Ogolnie za taka cene, to technologicznie SMEG wypada bardzo blado przy innych lodowkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: SMEG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.18, 11:44 SMEG to KATASTROFA. Miałem zmywarkę - padła po niecałych 5 latach, pomimo płatnych wizyt serwisu (bardzo drogiego serwisu), przy kolejnej wizycie technik orzekła, że jest juz nie do naprawy. Miałem piekarnik - śliczny, tyle że nagrzewał się godzinę, zupełnie niefunkcjonalny, wymieniłem przy pierwszej zmianie aranżacji kuchni. Miałem dwie płyty gazowe - pierwsza zużyła się w dość naturalny sposób - była już tak brzydka, że trzeba było wymienić. Druga, piękna, licowana z blatem - niestety słabo działał "iskiernik" i trzeba było zapalać zapalniczką (tylko jeden palnik, reszta działała znośnie). A teraz mam (miałem) toster - padł po 4 miesiącach używania. Płaci się za design, na pewno nie za jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
irka-h Re: SMEG 11.06.18, 23:50 a ja mam inne doświadczenia. Dawno zakupiłam płytę gazową pięciopalnikową- śliczną. Owa uroda była najważniejsza, bo czasy dawne i wybór był nędzny. Ale trafiłam świetnie, działa prawidłowo, a piąty, podwójny palnik okazał się bardzo przydatny. Wymieniła tylko srebrny ruszt na czarny, łatwiejszy w czyszczeniu. Wymieniłam ją chyba po 15 latach, bezawaryjnej pracy. Powodem była chęć posiadania indukcji. Smega zabrał montażysta na działkę, bo do płyty dołączone były palniki przystosowane do butli. Odpowiedz Link Zgłoś
pigor2 Re: SMEG 28.05.20, 22:49 Design owszem, smeg ma na wysokim poziomie. Ale za tą oryginalna fasadą-wydmuszką kryje się zwykła tandeta. Kupiłem płytę gazową na 2 palniki model SRV 532X.1. W środku wygląda tak, jakby zrobili ją uczniowie szkoły podstawowej na zajęciach z prac ręcznych dla początkujących. Wyjątkowo niechlujne i byle jakie wykonanie. Aż trudno uwierzyć. Wadliwie zamontowany zawór zaczął przepuszczać gaz. Brak części zamiennych. Żeby dostać uszczelkę do mocowania zaworu, która do polskiej kuchenki kosztuje 5 zł 99 gr, w przypadku kuchenki smeg trzeba kupić cały zawór z tą uszczelką za 212 zł. Samych uszczelek nie mają. Tandeta i bylejakość w środku. Nie polecam sprzętu smeg nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś