Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc- piekarnik Amica

11.12.06, 22:22
Wlasnie stoje przed dylematem zakupowym i w związku z tym pytanie: czy to
prawda że piekarniki Amica sie mocno nagrzewają i ze to moze miec zły wpływ
na meble stojące obok?- piekarnik ma byc w słupku- zabudowany. Prosze o
pomoc, bo juz prawie byłam zdecydowana, a przeczytałam takie info
gdzies tutaj włąsnie w którymś z wątków. Wiem , ze lepszy byłby Bosch ale
lodówka i zmywarka wystarczą poki co;)
Ten model o którym myśle EBP 8452- ma akurat informacje o chłodzeniu obudowy-
czyżby to był tylko marketing? Na innym forum dwie kobiety stwierdziły ze im
sie mocno grzały te piekarniki i musiały wymienic:/
Obserwuj wątek
    • mjkmjk Re: Prosze o pomoc- piekarnik Amica 12.12.06, 08:35
      Niestety to prawda. Piekarniki Amiki niewiele różnią się funkcjonalnością od
      Bosha/Siemensa, ale są istotnie tańsze. Niestety w szczegółach i w wykończeniu
      widać różnice. Zimny front bosha to zupełnie co innego niż w Amice. Podobnie
      jeżeli chodzi o chłodzenie oraz wykończenie pewnych szczegółów. Jednak moim
      zdaniem w przypadku piekarników ta minimalnie wyższa jakość Bosch/Siemens nie
      uzasadania aż tak dużej różnicy w cenie. Ja jednak kupiłem Bosha i nie żałuję.
      Moi rodzice kupili prawie połowę tańsza Amikę i słucham czasem różnych k.... i
      ch...., chociaż mamę trudno wyprowadzić z równowagi.
      • Gość: ala Re: Prosze o pomoc- piekarnik Amica IP: *.tomaszow.mm.pl 12.12.06, 11:04
        ja mam piekarnik Amica nie zauważyłam żeby specjalnie mocno się nagrzewał, nie
        musiałam go wymienic i mam nadzieje ze nie bede musiała. No ale ja nie mam
        porównania z Boshem czy Siemensem tylko z Mastercookiem który miałam w
        poprzednim mieszkaniu.
    • Gość: BLUM Re: Prosze o pomoc- piekarnik Amica IP: *.toya.net.pl 13.12.06, 21:53
      MAM PIEKARNIK AMICA DO ZABUDOWY, STOI OBOK ZMYWARKI, TOTALNIE ZABUDOWANY NIC SIE NIE
      DZIEJE, BARDZO DUŻO PIEKE I GRILLUJE I JESTEM ZADOWOLONA.
      B
    • Gość: mmena Re: Prosze o pomoc- piekarnik Amica IP: *.crowley.pl 14.12.06, 10:22
      Mam elektr. piekarnik Amiki od kilku lat. Kupilam model, ktory nie ma opcji
      "chlodna szyba". Faktycznie podczas pieczenia szyba jest goraca.
      Piekarnik jest zabudowany, z jednej strony zmywarka (zabudowana), z drugiej
      szafka, nad nim plyta gazowa. Plyta przy pieczeniu nagrzewa sie, ale nie parzy.
      Ani szafka, ani zmywarka nie nagrzewaja sie. Nic tez sie nie wypaczylo pod
      wplywem goraca.
      Pieke codziennie.
      • Gość: joma Re: Prosze o pomoc- piekarnik Amica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.06, 08:57
        kupilam własnie ten piekarnik ebp i mam nadzieje z e bedzie ok. Teraz mam
        mastercooka , bez chłodzenia itp , w zabudowie i nic sie nie dzieje ! moja mma
        ma amicę chyba z 10 lat i tez jest super zadowolona !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka