Dodaj do ulubionych

Oczyszczacz parowy do zakamarków

IP: 217.149.246.* 04.06.08, 11:02
Czy ktos z was posiada lub miał przyjemność korzystać z oczyszczacza
parowego? Jakiej firmy polecacie, jaką moc, jakie końcówki
najczęściej są używane?
Obserwuj wątek
    • frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 27.10.08, 09:18
      odgrzebałam ten wątek, bo też mam zamiar taki kupić. Czy to rzeczywiście tak
      dobrze czyści jak na reklamach pokazują?
      • Gość: mam polecam Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 15:36
        www.allegro.pl/item453853905_beem_oczyszczacz_parowy_1600_w_idealny_do_domu.html
        Świetnie sprawdza się przy myciu podłóg, glazura, panel, terakota, dalej przy
        myciu okien i przy odświeżaniu dywanów, gdyż mamy psa :)
        Od czasu do czasu wykorzystuję do czyszczenia sanitariatów (kabina prysznicowa
        itp) Czyści faktycznie parą a nie wodą, jak ten z tv marketu.Ogólnie polecam
        • johana75 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 27.10.08, 21:04
          Czy do podłóg drewnianych tez się nadaje? Wiem ze w raklamie mówią
          ze tak....ale, to tylko reklama.
          Macie jakieś doświadczenia?
        • frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 10:37
          czy da sie tym wyczyścić dywan?
          • frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 10:38
            dopiero zauważyłam ,że tak. Przecież to napisano
        • fleur1 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 14:46
          Dlaczego taki drogi ten odkurzacz, na ebay.de kosztuje ca 70 euro?
          • Gość: :( Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 16:09
            Może i przepłaciłam, jednak serwis mam w Polsce więc nie będę musiała martwić
            się w przypadku awarii. Moi znajomi z poludniowej Polski kupili w sprzedazy
            bezpośredniej 2 razy drożej, zatem uważam że i tak nie zostałam okradziona.
            • frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 17:27
              www.megamedia.pl/oczyszczacz-parowy-ariete-4208-multivapori-compact-2.php
              Zamówilam cos podobnego- dam znać jak wypróbuję
              • Gość: jak widzę Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 17:51
                Jak widzę nie ma regulacji pary, a czy ma odpinaną podstawę, tzn. te kółka ?:) I
                czy wąż jest odpinany czy mocowany na stałe ?
                • frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 31.10.08, 22:06
                  Na pierwszy ogień poszło czyszczenie okapu- tej blachy na dole. Była cała żółta
                  od oparów tłuszczu- wymyta rewelacyjnie- ale pomagałam polewając płynem do mycia
                  naczyń. Mycie podłóg idzie świetnie, odmrażanie zamrażarki w pól godziny
                  załatwiłam, dywany i chodnik z korytarza nabrały dużo lepszej formy. Co jest
                  dość ważne wg mnie: na szczotce do podłóg są uchwyty trzymające szmatkę i można
                  tam zastosować każdą dowolną szmatkę niekoniecznie tę z wyposażenia, bo ta
                  kiedyś się zużyje
    • Gość: podnoszę Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 20:18
      Czy ktoś jeszcze korzystał z tego oczyszczacza
      www.naczynia.com/index.php?str=pokaz&id=58&typ=&szukaj= Będę wdzięczna za
      wszelkie uwagi Czy teraz jest odpowiednia pora jeśli chodzi o porę roku na kupno
      takiego urządzenia ? Kiedy najczęściej z niego korzystacie?
    • kumakk Mam Karchera 24.01.09, 13:21
      wyglada toto jak odkurzacz, ale to jeden ze sprzetow, bez ktorego sobie nie
      wyobrazam zycia. Goli, soli, krawaty wiaze, usuwa ciaze ;> Dokupilam do tego
      zelazko parowe i bagnet do odswiezania ubran. Myje tym okna, podlogi
      (najbardziej zapaskudzone fugi wylizuje do czysta), sciany, kuchenke , ruszt
      zeliwny, w lazience wszystko - wanne, zlew, kibelek, armature (czysci i
      dezynfekuje od razu). Na poczatku trzeba troche uwazac, zeby sie nie poparzyc,
      ale generalnie to genialny wynalazek. NIe zdecydowalam sie na mala maszynke i
      mysle, ze slusznie, bo jednak sporo wody (daje destylowana albo przepuszczona
      przez filtr) schodzi do tego i nie mialabym cierpliwosci co 5 minut uzupelniac
      pojemnik. Chociaz czasem do takich drobnych rzeczy by sie moze przydalo? A
      prasuje rewelacyjnie i w ogole sporo rzeczy przestalam oddawac do pralni
      chemicznej (np. krawaty), bo sama usuwam plamy tym ustrojstwem i potem odswiezam
      calosc goraca para i prasuje. Mysle, ze zakup zwrocil mi sie blyskawicznie.
      • kumakk koncowki 24.01.09, 13:22
        mam dwa zestawy standartowych koncowek - jedne tylko do kuchni, drugie do reszty
        domu.
        • Gość: SzpUlka Re: koncowki IP: *.lomianki.armasan.pl 24.01.09, 21:54
          Czy do takich urządzeń trzeba używać tylko wodę oczyszczoną lub destylowaną?
          • she8 Re: koncowki 25.01.09, 11:00
            Mam to urządzenie, swietnie się sprawdza w łazience i kuchni, nawet
            od czasu do czasu "odkurzam" nim kwiat-drzewo w salonie, choć
            roslina pewnie cierpi w tym momencie, ale efekt swietny. Spokojnie
            kupuj. Zobaczysz dzięki urządzeniu, co masz za kaloryferami!i ładnie
            pachnie w domu po sprzątaniu: swieżoscią, nie chemią.
          • she8 Re: koncowki 25.01.09, 11:01
            wlewam wodę z kranu
            • bajkisamograjki Re: koncowki 25.01.09, 11:26
              jezeli uzywasz czesto to tylko wode destylowana lub z filtra. Przewody i dysze
              zakamieniaja sie blyskawicznie a nowe nie sa tanie :)
      • Gość: aga Re: Mam Karchera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 12:04
        jaki model ma pani tego kerchera i ile kosztowało to cudo?
    • karrantum Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 04.05.09, 14:27
      ciekawe opinie i raczej same pozytywne, chyba się skusze, poczekam jeszcze na
      cenę jaka za to zapłaciliście. A jeżeli chodzi o czyszczenie dywanów to efekt
      jest taki jak po odkurzaczu piorącym?
    • kumakk Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 04.05.09, 20:57
      Mam model SC 1402. Dywanu nigdy nie czyscilam, bo mam tylko dwa niewielkie
      dywaniki, ktore w razie potrzeby myje w ogrodku myjka do samochodu. Nie pamietam
      ile kosztowal, ale cos kolo 1300-1400 zl okolo 2 lat temu. Pewnie teraz potanial.
    • kowalikm Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 04.05.09, 23:16
      Fajne toto ;-).
      A czy ten Arete ktoś może posiada. Czy to wystarczy - 500 zł za nowego super
      mopa to sporo, ale skoro tyle umie...
      • kowalikm Ariete 05.05.09, 09:07
        ten model np:
        tu akurat w promocji prawie 500 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka