Gość: ja IP: 217.149.246.* 04.06.08, 11:02 Czy ktos z was posiada lub miał przyjemność korzystać z oczyszczacza parowego? Jakiej firmy polecacie, jaką moc, jakie końcówki najczęściej są używane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 27.10.08, 09:18 odgrzebałam ten wątek, bo też mam zamiar taki kupić. Czy to rzeczywiście tak dobrze czyści jak na reklamach pokazują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam polecam Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 15:36 www.allegro.pl/item453853905_beem_oczyszczacz_parowy_1600_w_idealny_do_domu.html Świetnie sprawdza się przy myciu podłóg, glazura, panel, terakota, dalej przy myciu okien i przy odświeżaniu dywanów, gdyż mamy psa :) Od czasu do czasu wykorzystuję do czyszczenia sanitariatów (kabina prysznicowa itp) Czyści faktycznie parą a nie wodą, jak ten z tv marketu.Ogólnie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 27.10.08, 21:04 Czy do podłóg drewnianych tez się nadaje? Wiem ze w raklamie mówią ze tak....ale, to tylko reklama. Macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 10:37 czy da sie tym wyczyścić dywan? Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 10:38 dopiero zauważyłam ,że tak. Przecież to napisano Odpowiedz Link Zgłoś
fleur1 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 14:46 Dlaczego taki drogi ten odkurzacz, na ebay.de kosztuje ca 70 euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 16:09 Może i przepłaciłam, jednak serwis mam w Polsce więc nie będę musiała martwić się w przypadku awarii. Moi znajomi z poludniowej Polski kupili w sprzedazy bezpośredniej 2 razy drożej, zatem uważam że i tak nie zostałam okradziona. Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 28.10.08, 17:27 www.megamedia.pl/oczyszczacz-parowy-ariete-4208-multivapori-compact-2.php Zamówilam cos podobnego- dam znać jak wypróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak widzę Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 17:51 Jak widzę nie ma regulacji pary, a czy ma odpinaną podstawę, tzn. te kółka ?:) I czy wąż jest odpinany czy mocowany na stałe ? Odpowiedz Link Zgłoś
frezja07 Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 31.10.08, 22:06 Na pierwszy ogień poszło czyszczenie okapu- tej blachy na dole. Była cała żółta od oparów tłuszczu- wymyta rewelacyjnie- ale pomagałam polewając płynem do mycia naczyń. Mycie podłóg idzie świetnie, odmrażanie zamrażarki w pól godziny załatwiłam, dywany i chodnik z korytarza nabrały dużo lepszej formy. Co jest dość ważne wg mnie: na szczotce do podłóg są uchwyty trzymające szmatkę i można tam zastosować każdą dowolną szmatkę niekoniecznie tę z wyposażenia, bo ta kiedyś się zużyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podnoszę Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 20:18 Czy ktoś jeszcze korzystał z tego oczyszczacza www.naczynia.com/index.php?str=pokaz&id=58&typ=&szukaj= Będę wdzięczna za wszelkie uwagi Czy teraz jest odpowiednia pora jeśli chodzi o porę roku na kupno takiego urządzenia ? Kiedy najczęściej z niego korzystacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Mam Karchera 24.01.09, 13:21 wyglada toto jak odkurzacz, ale to jeden ze sprzetow, bez ktorego sobie nie wyobrazam zycia. Goli, soli, krawaty wiaze, usuwa ciaze ;> Dokupilam do tego zelazko parowe i bagnet do odswiezania ubran. Myje tym okna, podlogi (najbardziej zapaskudzone fugi wylizuje do czysta), sciany, kuchenke , ruszt zeliwny, w lazience wszystko - wanne, zlew, kibelek, armature (czysci i dezynfekuje od razu). Na poczatku trzeba troche uwazac, zeby sie nie poparzyc, ale generalnie to genialny wynalazek. NIe zdecydowalam sie na mala maszynke i mysle, ze slusznie, bo jednak sporo wody (daje destylowana albo przepuszczona przez filtr) schodzi do tego i nie mialabym cierpliwosci co 5 minut uzupelniac pojemnik. Chociaz czasem do takich drobnych rzeczy by sie moze przydalo? A prasuje rewelacyjnie i w ogole sporo rzeczy przestalam oddawac do pralni chemicznej (np. krawaty), bo sama usuwam plamy tym ustrojstwem i potem odswiezam calosc goraca para i prasuje. Mysle, ze zakup zwrocil mi sie blyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk koncowki 24.01.09, 13:22 mam dwa zestawy standartowych koncowek - jedne tylko do kuchni, drugie do reszty domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzpUlka Re: koncowki IP: *.lomianki.armasan.pl 24.01.09, 21:54 Czy do takich urządzeń trzeba używać tylko wodę oczyszczoną lub destylowaną? Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: koncowki 25.01.09, 11:00 Mam to urządzenie, swietnie się sprawdza w łazience i kuchni, nawet od czasu do czasu "odkurzam" nim kwiat-drzewo w salonie, choć roslina pewnie cierpi w tym momencie, ale efekt swietny. Spokojnie kupuj. Zobaczysz dzięki urządzeniu, co masz za kaloryferami!i ładnie pachnie w domu po sprzątaniu: swieżoscią, nie chemią. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkisamograjki Re: koncowki 25.01.09, 11:26 jezeli uzywasz czesto to tylko wode destylowana lub z filtra. Przewody i dysze zakamieniaja sie blyskawicznie a nowe nie sa tanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Mam Karchera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 12:04 jaki model ma pani tego kerchera i ile kosztowało to cudo? Odpowiedz Link Zgłoś
karrantum Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 04.05.09, 14:27 ciekawe opinie i raczej same pozytywne, chyba się skusze, poczekam jeszcze na cenę jaka za to zapłaciliście. A jeżeli chodzi o czyszczenie dywanów to efekt jest taki jak po odkurzaczu piorącym? Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 04.05.09, 20:57 Mam model SC 1402. Dywanu nigdy nie czyscilam, bo mam tylko dwa niewielkie dywaniki, ktore w razie potrzeby myje w ogrodku myjka do samochodu. Nie pamietam ile kosztowal, ale cos kolo 1300-1400 zl okolo 2 lat temu. Pewnie teraz potanial. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Oczyszczacz parowy do zakamarków 04.05.09, 23:16 Fajne toto ;-). A czy ten Arete ktoś może posiada. Czy to wystarczy - 500 zł za nowego super mopa to sporo, ale skoro tyle umie... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Ariete 05.05.09, 09:07 ten model np: tu akurat w promocji prawie 500 zł Odpowiedz Link Zgłoś