wi0la 13.11.07, 12:08 czy ktos zostawial swojego psa w takim hotelu?my wlasnie chcemy na jeden dzien i noc zostawic nasz dwa psy ,poniewaz nie mozemy zabrac ich ze soba.czy psy sa w takich miejscach dobrze traktowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lu221 Re: psi hotel 13.11.07, 21:32 Witaj Nigdy nie musiałam (dzięki Bogu) zostawiać swoich zwierząt w hotelach. Ale wiesz co, wydaje mi się, że jedyne co możesz zrobić, to po prostu pojechać do wybranego hotelu wcześniej (bez zapowiedzi najlepiej) i zorientować się w jakich warunkach trzymane są zwierzaki i jak ludzie się nimi zajmują. Z hotelami różnie bywa, więc dobrze poznać je własnymi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek Re: psi hotel 14.11.07, 14:01 w jakim miescie chcesz zostawic pieski, bo hotel hotelowi rowny byc nie musi Ja zostawilam niedawno psine moja i bardzo żaluje bo to byl dla niej ogromny stres, kiedy maz poszedl po nia do boksu spora chwile nie poznawala go duzo zalezy od psa, nie od hotelu, nie moge sobie darowac ze to zrobilam dwom pieskom bedzie razniej o ile beda mogly byc w 1 boksie, ale rozwaz jak one zareaguja.... moze ktos z przyjaciol moglby zajrzec do domku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la Re: psi hotel 15.11.07, 09:05 jest taki hotel pod Legnica i tam mamy zostawic psy.ze znajomymi klopot.Na poczatku myslelismy o tym by jednego zabrac ze soba a drugiego zostawic pod opieka znajomych.Ale ci znajomi maja 4letniego syna ,ktory draznil naszego psa i ten go niecierpi.Nie chcialabym by doszlo do jakiejs tragedii.a moj pies naprawde nie lubi tego malego. dlatego jedynym wyjsciem jest hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek Re: psi hotel 15.11.07, 14:27 zapchlenie zalezne od poziomu uslug ;-) i gosci czy maja tam boksy w pomieszczeniu?? bo zimno a pieski Twoje pokojowe pewnie... i zimno bedzie doskwierac. Czy uwazasz ze Twoj pies nie jest na tyle zwiazany z Wami ze nie przezyje traumy?? Moze znajomi przyjda do Twojego mieszkania i wyprowada na 15 min, jesli to doba to nawet brak jedzenia nie zaszkodzi tak jak hotel z najsmaczniejszymi pychotkami, ktorych pies nie tknie. Ja naprawde odwodze Cie od tego pomyslu. Czemu jednego pieska mozesz zabrac a drugiego nie?? Moze mozesz zabrac oba?? Kurcze popytaj ludzi, sasiedzi moze...Zrob wszystko zeby oszczedzic psu tych wrazen, on nie zrozumie ze zostal tam na chwile, on bedzie cierpial... i jeszcze sam, bez swojego kumpla. Wybacz ze jestem namolna, ale powtarzam ze nie moge darowac sobie ze zostawilam swoja psine - uwazam ze to zajscie przyczynilo sie do rozwoju choroby... Odpowiedz Link Zgłoś
michust wiecie co jestescie zabawni 17.11.07, 00:03 tak sie boicie o waszych przyjaciol ja zostawiam moja labke w takowym miejscu 10 jurkow za dobe plus jedzonko zostaje na 10 dni i nic sie nie dzieje a teraz mam problem bo zapomniale zarezerwowac miejsce i takowych brak a wyjazd 17 stycznia ktos tam napisal ze pies zapchlony wroci a pewnie podtruty jesli kazdy z was wyposazy psiaka w obroze przeciw insektom a i dodatkowo jakies kropelki na kark :) wiem ze pies najlepszym przyjacielem ale nie dajmy sie zwariowac i troche optymizmu zycze Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek wg mnie malo zabawne 17.11.07, 22:28 gdzie o podtruciu bylo?? Nie wszystkie psy sa jednakowe i nie kazdy pies reaguje tak samo, pisze o wlasnych wrazeniach. Jesli Twoj pies nie zauwaza twojej nieobecnosci to ....trudno. Tez myslalam ze raz na czas moge miec wakacje .... tyle ze pies po 4 dniach w hotelu mial problem zeby zaskoczyc ze pan po niego przyszedl, to raczej dowodzi ze przezyl traume Odpowiedz Link Zgłoś
michust Re: wg mnie malo zabawne 18.11.07, 14:02 podtrucie :) taka przenosnia jesli na powiedzmy 20 pieskow kazdy bedzie mial obroze przeciw .... i dodatkowo kilka procent z nich bedzie mialo jeszcze kropelki na karku to bardziej im to zaszkodzi niz samotnosc nie wiem czy ty w ogole wiesz co to jest kiltix np i jaki intensywny zapach ona daje moja labka np zaraz po otwarciu moze miec ja tylko 2 moze 3 tazy na tydzien bo chodzi prycha drapie i takie tam dodam ze nie jest ona na nia uczulona a niewatpliwie jest to najlepszy produkt wsrod obrozy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lu221 Re: wiecie co jestescie zabawni 19.11.07, 20:02 Ja się tam boje jak pieron. Nie byłabym w stanie zostawić żadnego z moich zwierząt w całkowicie obcym miejscu. I nawet nie o pchły czy jedzenie chodzi, tylko o psychikę. One i ja jesteśmy pierońsko związani uczuciowo. Kot może jeszcze dałby radę, ale psy na pewno nie. Broń Boże, nie chcę tu nikogo osądzać, bo są takie sytuacje w życiu, że nie ma co z futrzakiem począć, ale zawsze udawało mi się znaleźć alternatywne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: psi hotel 16.11.07, 08:52 Pojedź, zobacz. Ja tak zrobiłam po poradach forumowych. My psa i kota bedziemy zostawiac na 2-3 dni po nowym roku z powodu wyjazdu w góry. Widziałam wybiegi, miejsca na polu i w srodku. No w włąsciciele i ich stosunek do zwierzat jest wazny. My dopytalismy jeszcze czy maja zaprzyjaxnionego weta jakby cos sie stało nagłego. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: psi hotel 16.11.07, 09:33 dokladnie po prostu trzeba pojechac do tagiego hotelu i sprawdzic jakie sa warunki. czy jest czysto, czy nie smierdzi, gdzie psy sa wyprowadzane na spacery. i to co bardzo wazne a o czym napisala przeciwcialo - czy wspolpracuja z jakims weterynarzem. a jak bys psa zostawiala to zaloz mu obroze przecipchielna, zostaw podzielone porcje jego jedzenia zeby mu nie zmieniac diety. wez do hotelu jego poslanie/koc/ i jakas ulubiona zabawke, kosc do gryzienia. jelsi bedzieci zostawiac obydwa psy to zadbaj zeby byly razem. a reszta tak naprawde zalezy od psa - sa psy ktore calkiem niezle znosza pobyt w hotelu. sa psy ktore znosza to gorzej. Ty juz sama najlepiej ocenisz jak sobie dadza rade twoje psiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la Re: psi hotel 20.11.07, 08:48 jednego moglibysmy wziac bo jest mniejszy i zna psa znajomych.Drugi to wariat i dosyc agresywny.Dlatego postanowilismy ze zostawiamy obydwa.Tak jak pisalam jest to 1,5 dnia.POrter(ten wiekszy)pol dnia spedza na ogrodzie sam i spi w budzie.Kolka jets w domu ,ale zostawala juz sama.Niestety ,tak jak pisalam nie mozemy ich zostawic w domu.Zaden z naszych znajomych nie wie jak obchodzic sie z psem.A Ten ktory wie ma 4latka ,ktory drazni psy i nie chce by porter go ugryzl. Dzieki za rady odnosnie srodka na pchly. Odpowiedz Link Zgłoś
enoive Re: psi hotel 05.08.14, 00:19 Jezeli masz konto na facebooku to jest tam grupa z czarna lista hotelikow przed ktorymi ostrzegaja. A w jakich okolicach ma byc ten hotelik ? Odpowiedz Link Zgłoś