ksiezna_pani1 31.01.13, 13:36 Co myślicie o tym imieniu? Kiedyś natknęłam się na nie i muszę powiedzieć, że od razu przypadło mi do gustu. Jeżeli się nie mylę, to Salezja jest żeńskim odpowiednikiem Salezego, który z kolei jest jednym z członów dwuczłonowego imienia: Franciszek Salezy. W minionym stuleciu odnotowano dwie Salezje, obie przyszły na świat w latach 10. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Salezja 31.01.13, 14:28 Mam podobne odczucia, jak Gaudencja. Chociaż trochę za bardzo ta Salezja podobna do Malezji. Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Salezja 01.02.13, 16:36 Mnie się niestety kojarzy z siostrą, która prowadziła lekcje religii, gdy byłam jeszcze w podstawówce. I mam przed oczami właśnie tę siostrę Salezję. Nie jest to zbyt dobre wspomnienie niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Salezja 12.02.13, 12:16 Ciesze się, że większości osób to imię przypadło do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Drugie imie 13.02.13, 12:51 Czy macie jakieś propozycje imion, które pasowałby to tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Salezja 15.02.13, 12:00 Niezłe, Salezy mi się podoba więc czemu nie Franciszka Salezja na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Salezja 19.02.13, 14:27 Nie podoba mi się, choć uważam, że jest ładniejsze od męskiego odpowiednika Salezy. Odpowiedz Link Zgłoś