m.rabow 12.11.13, 14:49 Pomóżcie wybrać imię dla rodzeństwa Mai. Propozycje zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. W rym momencie faworyty: Alicja, Laura i Bartosz. Coś jeszcze możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: Maja i...? 12.11.13, 14:52 Dla chłopczyka Filip. To było moje pierwsze skojarzenie innych nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
m.rabow Re: Maja i...? 12.11.13, 14:57 Ale Filip odpada bo u siostry jest. Też był moim typem ;| Odpowiedz Link Zgłoś
aga.czarodziejka Re: Maja i...? 12.11.13, 15:00 Maja jest imieniem zdrobnieniowym, zatem pasuja inne zdrobnieniowe imiona typu Pola, Lena. ( Ale oczywiście takie formy muszą się podobać, niektórzy się na to burzą ). Z pełnych wersji Alicja jest ok, a Laury nie lubię i wydaje mi się zbyt powazna do pełnej wdzięku Majeczki. Może EMMA ? Dla chłopca Bartosz jest fajny. Inne propozycje to Miron, Kacper Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Maja i...? 12.11.13, 15:33 U mnie w okolicy Maja zajmuje pierwsze miejsce pod względem popularności, tak więc dla rodzeństwa też wybrałabym imię z pierwszej dziesiątki, z Twoich propozycji Laurę lub Bartosza. Dorzucę jeszcze Lenę, Zuzannę, Amelię, Szymona, Wiktora, Nikodema. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Maja i...? 12.11.13, 18:13 Z Twoich propozycji wybrałabym Laurę. Pasuje mi jeszcze: Nina, Róża, Z męskich może Cyprian? Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Maja i...? 12.11.13, 18:58 Laura i Bartosz pasują. Moje pierwsze skojarzenia to Oliwia i Szymon. Może Natalia, Emilia, Pola, Dominika, Tomasz, Dawid, Adrian, Rafał, Adam? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Maja i...? 12.11.13, 20:03 Maja i Szymon Maja i Aleksander Maja i Kornel Maja i Sabina Maja i Kornelia Maja i Weronika Z Twoich propozycji pasują wszystkie. Ja szukałabym imienia które dobrze komponuje się z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Maja i...? 12.11.13, 20:54 Laura wg mnie pasuje bardzo dobrze. Moje inne propozycje Blanka, Ida, Inga, Jaśmina, Kornelia, Liwia, Lilla, Nina, Olga, Sara. Bartosza odradzam, bo jest szalenie popularny od wielu lat. Co prawda Majka też, no ale to wcale nie oznacza, że musicie nadawać drugie imię z pierwszej 10-tki Proponuję: Aleksander, Adam, Błażej, Bruno, Dominik, Dawid, Hubert, Igor, Karol, Kajetan, Marceli, Nikodem, Olaf, Oskar, Tymoteusz, Tymon, Wojciech. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Maja i...? 12.11.13, 23:37 Maria, Kaja, Zoja, Gaja, Pola, Nela Filip, Adam, Aleksy, Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Maja i...? 12.11.13, 23:56 Maja i Maria? Maja i Kaja? Maja i Gaja? Serio? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Maja i...? 13.11.13, 01:33 i jeszcze takie krótkie imiona jak Nina, Sara - super pasują do Mai a dla chłopca może jeszcze Bruno ? Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Maja i...? 13.11.13, 09:00 Laura i Alicja sa ladne. Znam siostry Amelia i Maja. Moze ? Lidia, Liliana, Aurelia, Zuzanna, Klara, Noemie, Tatiana, Dominika, Lucja , Eliza. Kornel, Milosz, Wawrzyniec, Lukasz,Mikolaj, Cyprian, Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rabow Re: Maja i...? 13.11.13, 13:03 Dawid dla chłopca mi się podoba, ale mój chrześniak tak się nazywa, i jest synem mojej bliskiej siostry ciotecznej. Szymon, z kolei jest bratem mojej chrześnicy, Julii, nota bene, również dzieci mojej bliskiej kuzynki. Z dziewczęcych podoba mi się jeszcze Zuzanna, Blanka, chociaż trochę się boję tego imienia, i Nela - czy od Kornelii, czy jako skrót.. Tego jeszcze nie wiem. Dzięki za wasze propozycje, wybór jest ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Maja i...? 13.11.13, 15:03 Nela jest bardzo zdrobnieniowa, dlatego ja popieram Kornelię, która przecież może być na co dzień Nelą. Podoba mi się też Blanka - nie ma się czego obawiać, jest chyba na podobnym poziomie popularności co Kornelia, także nie powinna budzić większego zdziwienia Zuzannę bym odrzuciła - jest bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś