Dodaj do ulubionych

Maja i...?

12.11.13, 14:49
Pomóżcie wybrać imię dla rodzeństwa Mai. Propozycje zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. W rym momencie faworyty: Alicja, Laura i Bartosz. Coś jeszcze możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • betty842 Re: Maja i...? 12.11.13, 14:52
      Dla chłopczyka Filip. To było moje pierwsze skojarzenie innych nie mam...
      • betty842 Re: Maja i...? 12.11.13, 14:54
        Aaa,jeszcze dla dziewczynki Sonia.
        • m.rabow Re: Maja i...? 12.11.13, 14:57
          Ale Filip odpada bo u siostry jest. Też był moim typem ;|
    • aga.czarodziejka Re: Maja i...? 12.11.13, 15:00
      Maja jest imieniem zdrobnieniowym, zatem pasuja inne zdrobnieniowe imiona typu Pola, Lena. ( Ale oczywiście takie formy muszą się podobać, niektórzy się na to burzą ). Z pełnych wersji Alicja jest ok, a Laury nie lubię i wydaje mi się zbyt powazna do pełnej wdzięku Majeczki. Może EMMA ?
      Dla chłopca Bartosz jest fajny. Inne propozycje to Miron, Kacper
    • angelina7-83 Re: Maja i...? 12.11.13, 15:33
      U mnie w okolicy Maja zajmuje pierwsze miejsce pod względem popularności, tak więc dla rodzeństwa też wybrałabym imię z pierwszej dziesiątki, z Twoich propozycji Laurę lub Bartosza. Dorzucę jeszcze Lenę, Zuzannę, Amelię, Szymona, Wiktora, Nikodema.
    • abiela Re: Maja i...? 12.11.13, 15:47
      Maja i

Inga
      Róża
      Dagna

Kajetan
      Miron
    • nati_28 Re: Maja i...? 12.11.13, 18:13
      Z Twoich propozycji wybrałabym Laurę. Pasuje mi jeszcze: Nina, Róża,
      Z męskich może Cyprian?
    • vi0let Re: Maja i...? 12.11.13, 18:58
      Laura i Bartosz pasują. Moje pierwsze skojarzenia to Oliwia i Szymon. Może Natalia, Emilia, Pola, Dominika, Tomasz, Dawid, Adrian, Rafał, Adam?
    • olinininka Re: Maja i...? 12.11.13, 20:03
      Maja i Szymon
      Maja i Aleksander
      Maja i Kornel

Maja i Sabina
      Maja i Kornelia
      Maja i Weronika

Z Twoich propozycji pasują wszystkie. Ja szukałabym imienia które dobrze komponuje się z nazwiskiem.
    • dalenia Re: Maja i...? 12.11.13, 20:54
      Laura wg mnie pasuje bardzo dobrze. Moje inne propozycje Blanka, Ida, Inga, Jaśmina, Kornelia, Liwia, Lilla, Nina, Olga, Sara.

Bartosza odradzam, bo jest szalenie popularny od wielu lat. Co prawda Majka też, no ale to wcale nie oznacza, że musicie nadawać drugie imię z pierwszej 10-tki smile Proponuję: Aleksander, Adam, Błażej, Bruno, Dominik, Dawid, Hubert, Igor, Karol, Kajetan, Marceli, Nikodem, Olaf, Oskar, Tymoteusz, Tymon, Wojciech.
    • adriankaa.s Re: Maja i...? 12.11.13, 23:37
      Maria, Kaja, Zoja, Gaja, Pola, Nela
      Filip, Adam, Aleksy, Maciej
      • dalenia Re: Maja i...? 12.11.13, 23:56
        Maja i Maria? Maja i Kaja? Maja i Gaja? Serio?
    • liliowewzgorze Re: Maja i...? 13.11.13, 01:30
      Kinga, Milena, Andrzej, Ksawery
    • liliowewzgorze Re: Maja i...? 13.11.13, 01:33
      i jeszcze takie krótkie imiona jak Nina, Sara - super pasują do Mai smile
      a dla chłopca może jeszcze Bruno ?
    • dolcevita007 Re: Maja i...? 13.11.13, 09:00
      Laura i Alicja sa ladne. Znam siostry Amelia i Maja. Moze ?
      Lidia, Liliana, Aurelia, Zuzanna, Klara, Noemie, Tatiana, Dominika, Lucja , Eliza.
      Kornel, Milosz, Wawrzyniec, Lukasz,Mikolaj, Cyprian, Leonard.
      • m.rabow Re: Maja i...? 13.11.13, 13:03
        Dawid dla chłopca mi się podoba, ale mój chrześniak tak się nazywa, i jest synem mojej bliskiej siostry ciotecznej. Szymon, z kolei jest bratem mojej chrześnicy, Julii, nota bene, również dzieci mojej bliskiej kuzynki. Z dziewczęcych podoba mi się jeszcze Zuzanna, Blanka, chociaż trochę się boję tego imienia, i Nela - czy od Kornelii, czy jako skrót.. Tego jeszcze nie wiem. Dzięki za wasze propozycje, wybór jest ciężki.
        • dalenia Re: Maja i...? 13.11.13, 15:03
          Nela jest bardzo zdrobnieniowa, dlatego ja popieram Kornelię, która przecież może być na co dzień Nelą. Podoba mi się też Blanka - nie ma się czego obawiać, jest chyba na podobnym poziomie popularności co Kornelia, także nie powinna budzić większego zdziwienia smile Zuzannę bym odrzuciła - jest bardzo popularna.
        • gaudencja Re: Maja i...? 13.11.13, 22:54
          Może jeszcze Stella, Erwin?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.