madziarek_edziecko 30.08.04, 11:21 Jak Wam podoba się to imię? Mi Manuela niezmiennie będzie kojarzyła się z Manuelą Gretkowską, a także z Manuelą z Big Brothera. Nie znam osobiście żadnej Manueli, ani małej a ni dorosłej. To imię chyba nie jest zbyt często nadawane, powiedzialabym ,że chyba bardzo rzadko. Nawet to jednak mnie do niego nie przekonuje. Nie podoba mi się w ogóle. To jednak tylko moje zdanie. Moze są wśród nas mamy małych Manueli ? Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Manuela 30.08.04, 11:23 Kilka razy widzialam w "Witajcie na Swiecie" GW male Manuele. Mnie sie nie podoba, choc przez pewien czas nawet, nawet. O wiele bardziej wole imie Emanuela, jest w nim wiecej polotu, czaru i kobiecosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Manuela 30.08.04, 11:33 Dla mnie to imię jest koszmarne (tez kojarzy mi się z Gretkowską) Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Manuela 30.08.04, 12:07 Mam podobne skojarzenia, a to dlatego ze imie jest rzadkie i mało kto jest nosi, choc osobiscie znam małą Manuele i złego słowa nie moge na nią powiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Manuela 30.08.04, 16:54 Mojemu mężowi bardzo podoba sie to imie. Dal mnie pretensjonalnie brzmi,ale POWTARZAM, dla mnie. Znałam w życiu dwie Manuele,w tym jedna miała inaczej na imie,ale tak kazała do siebie mówić. i obie były strasznymi "pindami",jak to sie po naszemu mówi.No nie moge im innego ikreslenia przypisać...)) mam złe skojarzenia z tym imieniem.Pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
gracja111 Re: Manuela 30.08.04, 20:34 czesc znam duza manuele a raczej emanuele bo to teoretycznie to samo imie z tego co wiem manuela to tylko skrot tak jak ema ale maze jest inaczej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Manuela 01.09.04, 17:20 Manuela to forma imienia Emanuela występująca w niektórych jezykach (m.in. hiszpanskim). Odpowiedz Link Zgłoś