jadwiga1350 24.04.19, 10:34 co myślicie o tym imieniu? Niby paskudne, ale ma w sobie jakiś wdzięk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Tekla 24.04.19, 14:53 Wg mnie wcale nie paskudne 😛. Mogłabym nadać, ale mam tylko 2 córki. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Tekla 24.04.19, 20:32 Zaczelo mi sie podobac. Bardzo sie zdziwilam, ale mojej corce rowniez. Zauwazylam wczoraj, ze ktos dal tak na drugie imie swojej corce. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Tekla 25.04.19, 12:16 Znam jedną małą Teklę. Nie uważam tego imienia za paskudne Skojarzenie z pajęczycą z Pszczółki Mai jest dla mnie na równi z Oskarem Zrzędą z Ulicy Sezamkowej, negatywne, ale nienachalne Brzmieniowo jak Klara, takie twardo-miękkie, lekko retro, oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Tekla 25.04.19, 20:32 Imię ma swój urok. Podoba mi się zdrobnienie "Tesia". Znam jedną Teklę, sąsiadkę. Ma 103 lata i wszyscy mówią na nią "babcia Tekla" - nawet sąsiedzi, a więc osoby spoza rodziny. Bardzo ciepła postać Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Tekla 25.04.19, 21:15 To imię baaaardzo odpowiada mi brzmieniowo. Na dzień dzisiejszy nie mam jednak wątpliwości, że nie odważyłabym się nazwać tak dziecka. Za dużo innych skojarzeń, no i w dużej mierze raczej negatywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
boy_named_sue Re: Tekla 03.05.19, 14:48 Sama bym nie nadała, u kogoś bym doceniła. Odpowiedz Link Zgłoś
kari_fari Re: Tekla 07.08.19, 21:05 Moja córka ma tak na imię i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zdrobnienie Teklusia i Teklunia pasuje jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Tekla 07.08.19, 22:37 Super, zazdroszczę Wam odwagi jak reaguje społeczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
kari_fari Re: Tekla 07.08.19, 23:08 Społeczeństwo reagowało oporem jak powiedzieliśmy jak córka będzie miała na imię A tak nie spotkaliśmy się z jakimiś komentarzami. Wiele osób za to reaguje pozytywnie, mówiąc , że w rodzinie miało babcię/prababcię Teklę i że im się dobrze kojarzy. Raz nas fotograf spytał, dlaczego nie ma na imię Smerfetka. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Tekla 08.08.19, 09:16 Społeczeństwo reagowało oporem 😁. Dobrze, że pokonaliście ten opór. Fotograf zachował się jak cham. Mogłaś odpowiedzieć, że masz majowstręt i stąd Tekla 😛. Btw, ja odczuwam instynktowny opór na wieść o zosiach, majach, lenach, kubusiach itp. Jednak zwykle zachowuję go dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tekla 18.03.20, 23:50 kari_fari napisał(a): > Społeczeństwo reagowało oporem jak powiedzieliśmy jak córka będzie miała na imi > ę A tak nie spotkaliśmy się z jakimiś komentarzami. Wiele osób za to reaguje > pozytywnie, mówiąc , że w rodzinie miało babcię/prababcię Teklę i że im się do > brze kojarzy. Raz nas fotograf spytał, dlaczego nie ma na imię Smerfetka. Bardzo mi się podoba! Cieszę się, że macie małą Teklę. Odpowiedz Link Zgłoś
massie Re: Tekla 18.03.20, 19:23 Mnie się podoba. Ostre w brzmieniu, ale na swój sposób ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Tekla 18.03.20, 19:50 Wcale nie jest paskudne, według mnie faktycznie ma w sobie dużo wdzięku. Ale że podoba mi się Klara, Klementyna i Klemens, to jak tu nie lubić Tekli? Odpowiedz Link Zgłoś