andaba 26.01.05, 10:48 Wiem, że było o tym imieniu, ale dawno i nie udało mi się go "wyciągnąć" z archiwum. Może mnie uświadomicie jak się to robi, żebym nie bałaganiła na drugi raz? A zastanowiło mnie to, że w wykazie mieszkańców pewnej wsi z 1790 r Regina występuje w co drugiej chałupie! Nie przypuszczałam, że to takie popularne imie było! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Regina 26.01.05, 11:29 Jesli watek zostal zarchiwizowany to juz sie go nie da wyciagnac. Mozesz najwyzej dac do niego link. Tze nie sadzilam, ze imie cieszylo sie taka popularnoscia. Moze to specyfika tej wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Regina 26.01.05, 15:19 osobiscie znam tylko jedna regine (znajoma internetowa) + o drugiej slyszalam (dalsza ciotka). obecnie jest chyba bardzo niska nadawalnosc Regin, co, Cysiu? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Regina 27.01.05, 10:25 Jak na razie doliczyłam się jednej Reginy. Ja sama też znałam jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Regina 27.01.05, 17:08 Ja też znałam jedną, ale zmarła jakieś 10 lat temu, będąc w sędziwym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Regina 26.01.05, 15:36 Regina jakiś czas temu była bardzo popularna, choć nie wiem, czy akurat w XVIII wieku ta wioska nie była lokalnym fenomenem. Regin jest ponad 92 tys., i choć to imię głównie starszego pokolenia, jest to popularność większa, niż imion takich, jak Kamila, Dominika, Krystian, Kinga, Julia, Dominik czy Hubert. Odpowiedz Link Zgłoś
ppolkaa Re: Regina 04.02.05, 22:54 moja mama ma na imię Regina,mama mojej przyjaciółki z czasów licealnych ,notabene mojej imienniczki też ma na imię Regina, siostra mojego ojca też tak ma na imię Po łacinie bodajże Regina znaczy królowa,także to wielkie,królewskie imię))) trzydziestolatka Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Regina 04.02.05, 23:51 Moja mama ma tak na imie-super kobitka )))) nawet ziec ja chwali Odpowiedz Link Zgłoś
luxfera1 Re: Regina 08.02.05, 14:26 Regina to po łacinie "królowa" ale też "księżniczka".Poczytajcie w znaczeniach imion te osby powinny mieć kapitalne charaktey. Osobiście znam kilka ..wszystkie ok..ale co ciekawe...same brunetki Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Regina 08.02.05, 14:43 Komentujcie to jak chcecie, ale ja tego imienia po prostu nienawidzę. Regina to królowa, jak już powiedziały moje poprzedniczki i jest taka pieśń pogrzebowa, która leci "witaj królowo, salve regina". To jest moje jedyne skojarzenie z tym imieniem, niestety bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Regina 08.02.05, 16:06 A mnie sie bardzo, bardzo podoba od zawsze, choc osobiscie znam tylko jedna, zreszta fantastyczna kobitke o tym imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: Regina 09.02.05, 10:42 Moja mama ma na imię Regina, mama mojej koleżanki i mama mojego kolegi. wszystkie świetne Odpowiedz Link Zgłoś