Gość: mika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 17:43 Bardzo podoba mi sie to imie i chce tak dac corce moja starsza siostra co o tym myslicie??? Mam tez ciocie w wieku 70kilku lat o tym imieniu. Zdrobnienie to Niusia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gato.domestico Re: Nimfa???? 22.05.07, 18:35 sorry ale nie moge sie powstrzymac )) mnie sie kojarzy z nimfa...blotna :- ))) sorry ale kazdy maj jakies skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Nimfa???? 22.05.07, 18:39 Ja myslę, że to fajne imię, ale twoja córka musiałaby byc chyba naprawdę śliczną dziewczynką, żeby jej się je dobrze nosiło.... Wyobraz sobie mało urodziwą Nimfę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Nimfa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 18:53 To córka siorki, a ze bedzie urodziwa nikt nie ma watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Nimfa???? IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 22.05.07, 22:03 a dzieci w przedszkolu nie beda sie smialy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Nimfa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 21:36 hehehe chyba wodna jak juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Nimfa błotna jak nic IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 23.05.07, 12:10 Też mam takie skojarzenie. Mój tata tak nazywa pewną panią, która kiedyś była politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boki Re: Nimfa błotna jak nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:14 Hi hi pewnie chodzi o panią M.N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Nimfa błotna jak nic IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 23.05.07, 13:36 Inicjały się zgadzają Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Nimfa???? 22.05.07, 21:14 Przypuszczam, ze USC sie nie zgodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Nimfa???? 22.05.07, 21:31 Trochę 'szkoda' nadawać imona typu Nimfa (abstrahując od tego czy się podobają czy nie), żeby potem je skracać do Niusi Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Nimfa???? 22.05.07, 23:01 Jeżeli wyrośnie na dziarską dziewoję, podporę wojewódzkiej kadry w judo albo podnoszeniu ciężarów, może mieć z imieniem kłopot. Na dokładkę jest to imię, które do pospolitego nazwiska pasuje średnio, a z wyszukanym brzmi sztucznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Nimfa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 10:26 Nimfa jak papuga.. zdecydowanie nie. Nimfa Nowak, Nimfa Kowalska, Nimfa Szymańska, Nimfa Kołodziejczyk. Nieeee.... z żadnym nazwiskiem.. po prostu nie lezy mi i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Nimfa???? 23.05.07, 15:39 Piękne imię; nosiła je zresztą święta, więc jest ugruntowane w tradycji polskiej. Dopasowaniem do dziecka bym się nie przejmowała; mam średnio urokliwą znajomą o dosyć dziwnej urodzie, na którą mówi się właśnie Nimfa chociaż na imię ma zupełnie inaczej i nikogo to nie razi . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2404 Re: Nimfa???? 23.05.07, 22:49 Może i się "ugruntowalo",ja pierwszy raz slyszę o takim imieniu,i wcale mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nimfa???? 23.05.07, 23:46 Myślę, że imię jest ciekawe, a Twoja siostra bardzo odważna. Daj nam koniecznie znać, jeśli się zdecyduje na to imię. Ciocia, sądząc po danych z Rymuta, nie jest w Polsce jedyną osobą w tym wieku i o tym imieniu. Jeśli to taka tradycja rodzinna, to bardzo popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Nimfa???? 24.05.07, 15:16 jednoznacznie kojarzy mi sie z nimfomanką. I obawiam się, ze nie mnie jednej. Odpowiedz Link Zgłoś