Gość: mama Flawiusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 11:08 i się przestraszyłam Tzn my sami daliśmy dziecku dziwaczne imię Flawiusz Ale Madoks, uważam za super dziwaczne, a czy ktoś się zetknął z takim imieniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ildiko309 Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 03.08.07, 11:25 Syn Angeliny Jolie sie tak nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
cacharel Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 03.08.07, 11:34 mojego kolegi syn ma na imię DRAGAN też kosmicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 12:54 Ja tak mówiłam do mojego syna jak się urodził ale potem daliśmy mu na imię Martyn! Także żadne szaleństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 03.08.07, 11:38 Madox kojarzy mi sie tylko z synem Angeliny Joli (jak juz ktos wspomnial)... Dragan natomiast to chyba dosyc popularne imie z kultury serbo-chorwackiej Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 03.08.07, 15:11 ooo Boże... W Polsce rozumiem ten Madox? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Flawiusza Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:29 Tak, w Polsce, w mieście koło Warszawy, niegdyś wojewódzkim, macie racje z tym synem Jolie, tylko nie wiem, ile jej synek ma lat, bo ten miał tak troszkę ponad roczek, więc nie wiem, kto od kogo ściągnął Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 03.08.07, 19:47 zdecydowanie ten ktos swciagnal od Joli, bo jej synek ma tak na oko 5-6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:07 Madox , wow! Zdecydowanie od synka Angeliny Jolie. Brzydkie imie, czy w Polsce czy nie to i tak brzydkie, wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 07.08.07, 22:49 Dość straszne. I tak ktoś w USC zarejestrował??? Pewnie przez "ks" na końcu, żeby było po polskiemu... Ja nie wiem, jak to jest, odmawiają rejestracji Dobromiła, a rejestrują Madoksa (zawsze miałam wrażenie, że "kalka językowa" na wiele wspólnego z kalectwem językowym... A tu chyba dodatkowo z kalectwem wyobraźni!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:34 A Flawiusz to fajne imie Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 09.08.07, 11:36 Madox brzmi jak nazwa leku. Odpowiedz Link Zgłoś
california89 Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 09.08.07, 23:19 Madox to bardzo fajne imie. Moze nie ciekawe w Polsce i z typowym Polskim nazwiskiem ale obojetnie. A to ze ktos nazwal swojego syna tak samo jak Angelina to nie znaczy ze zciagniete. Moze akurat sie to imie podoba i byl to pomysl?? Czy dawanie imienie Anna czy Katarzyna to zciaganie od kuzynek, sasiadek itp, bo sa popularne BARDZO w Polsce? Nie. Nie uwazam ze imiona tradycjonalne sa brzydkie, wiele mi sie podoba ale jesli moje dziecko ma zostac jedna z 5 czy 10 w klasie to obojetnie jaka to tradycja czy jakie piekne imie, ODPADA. Szkoda ze Angelina dala tak na imie poniewaz imie jest sliczne a niestety wszyscy teraz tylko kojarza z nia. Takie samo myslenie jak ktos wyobraza sobie ze jak jakis Polak da dziecku imie Lech to ma zamilowanie do Kaczynskiego czy Walesy. Ludzie pomyslcie troche Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 09.08.07, 23:40 california89 napisała: > Madox to bardzo fajne imie. Moze nie ciekawe w Polsce i z typowym > Polskim nazwiskiem ale obojetnie. A to ze ktos nazwal swojego syna > tak samo jak Angelina to nie znaczy ze zciagniete. Moze akurat sie > to imie podoba i byl to pomysl?? Czy dawanie imienie Anna czy > Katarzyna to zciaganie od kuzynek, sasiadek itp, bo sa popularne > BARDZO w Polsce? Nie. Nie uwazam ze imiona tradycjonalne sa > brzydkie, wiele mi sie podoba ale jesli moje dziecko ma zostac jedna > z 5 czy 10 w klasie to obojetnie jaka to tradycja czy jakie piekne > imie, ODPADA. Szkoda ze Angelina dala tak na imie poniewaz imie > jest sliczne a niestety wszyscy teraz tylko kojarza z nia. Takie > samo myslenie jak ktos wyobraza sobie ze jak jakis Polak da dziecku > imie Lech to ma zamilowanie do Kaczynskiego czy Walesy. Ludzie > pomyslcie troche POmyśleliśmy i wpadliśmy na ten pomysł, że trudno mówić o ściagnięciu imienia Lech czy Anna, bo to imiona barzo często spotykane, w przeciwieństwie do Madoksa. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 10.08.07, 10:36 Ponadto wiele imion tradycyjnych wcale nie należy do popularnych, więc wcale nie każde dziecko nienazwane imieniem "kosmopolitycznym" będzie jednym z pięciorga w klasie. A jakoś nie sądzę, żeby ktoś w Polsce wpadł na pomysł nadania dziecku imienia Madox przed tym, jak imię to wymyśliła Angelina (bo chyba ona je wymyśliła?) i to JEST ściąganie, takie dość bezmyślne kopiowanie tego, co nam się wydaje szykowne i światowe. "Żona modna" się kłania. Zaściankowość na tym chyba polega, że naśladuje się obcą kulturę bez żadnej jej znajomości, tylko dlatego, że wydaje się lepsza od rodzimej? Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 10.08.07, 12:50 Madox Sobociński- to syn naszego polskiego piłkarza - Remigiusza. mama chwali się synem w superekspresie- i zaznacza,że jest fanką Jolie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Są takie silniki do łodzi 17.08.07, 11:20 Autentycznie, są na rynku takie chińskie dwusuwy zaburtowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica To, 25.08.07, 14:06 że ktoś wołał na synka Madoks, nie znaczy, że dziecko ma tak na imię. Chyba, że autorka wątku zasięgnęła języka i wie, że to jest imię chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Dziś usłyszałam taki oto imię MADOX :-) 26.08.07, 18:37 Ło, matko. Też się przestraszyłam. Dla mnie to brzmi jak nazwa firmy farmaceutycznej. A prywatna przychodnia w moim mieścia nazywa się MEDOX Odpowiedz Link Zgłoś