Gość: Kasia IP: 79.110.196.* 13.07.09, 09:00 Przeglądałam księgi imion na internecie, i pod literą B znalazłam imię Bella, które dopiero niedawno funkcjonuje jako osobne imię. Wcześniej było zdrobnieniem od Izabeli. Co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Bella 13.07.09, 10:16 Bella to w dalszym ciągu tylko zdrobnienie. IMO jedno z brzydszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Bella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 10:24 Dla mnie wyjątkowo bardzo ładne imię. Zauroczyło mnie od przeczytania "Lalki". Prawda, iż Łęcka miała na imię Izabela, ale i tak większość osób zwracało się do niej - Belu. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Bella 13.07.09, 10:34 Mi się podoba, ale po pierwsze, niestety brzmi zdrobnieniowo, a po drugie, te nieszczęsne podpaski... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Bella 13.07.09, 17:36 ...że to zdrobnienie, w dodatku anglojęzyczne. U nas Izabella to Iza, gdzie indziej Isabella jest Bellą. Na naszym gruncie raczej nie funkcjonuje, chyba że właśnie jako firma produkująca podpaski Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Bella 13.07.09, 18:18 Zgadzam się z przedmówczyniami. Jeżeli imię faktycznie się usamodzielniło, to jest IMO strasznie pretensjonalne Odpowiedz Link Zgłoś