enterol250 20.09.05, 07:22 jak je uzupelniacie, drodzy IBSowcy? wiadomo, ze surowizna jest dla nas nie wskazana (mam na mysli owoce i warzywa), ale jaki stosowac zamiennik? prosze o info. pozdrowki ent. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
straach Re: pytanie o witaminy 20.09.05, 08:47 nic z tego nie rozumiem, jak to niewskazane? ja jem warzywa i owoce, no bo co mam jeść innego w przypadku postaci zaparciowej?to moje główne pożywienie. nie mówię, że je dobrze toleruje, bo wzdęcia, i owszem, są po tym jeszcze większe. ale wolę to niż zaparcia... Odpowiedz Link
enterol250 Re: pytanie o witaminy 20.09.05, 09:13 wiec wlasnie. czyli wybierasz mniejsze zlo. ja nie dam rady z zaparciami, wzdeciami i gazami (pracuje) wiec ograniczylam warzywa do gotowanej marchewki i ziemniakow, a owocow zwyczajnie zaczelam sie bac. jakie owoce tolerujesz w miare dobrze? ent. Odpowiedz Link
asia23bb Re: pytanie o witaminy 20.09.05, 10:03 Niewskazane dla tych, ktorzy maja po surowych rzeczach wzdecia i gazy. Ja tez prawie nic nie jem surowego. Nie mam wlasciwie zaparc, wystarczy mi troche ruchu, troche stresu, woda min. :) A co do witaminy, to lykam czasem jakies suplementy, chociaz jestem swiadoma, ze to nie to samo... Odpowiedz Link
mala_adako Re: pytanie o witaminy 20.09.05, 15:15 dobrze na postać zaparciową działają buraczki i gotowana marchewka a surowizna odpada ale ja uwielbiam jeść owoce wiec je jem... później boli brzuch ale trudno Odpowiedz Link
asia23bb Re: pytanie o witaminy 20.09.05, 18:29 jakby tylko bolal, to by bylo dobrze gorzej z wzdeciami i gazami..jak w takiej sytuacji spotkac sie z kims lub co gorsza pracowac!!?? Odpowiedz Link
enterol250 Re: pytanie o witaminy 20.09.05, 18:43 No wiec wlasnie, gazy w towarzystwie nie sa zbyt mile widziane, chyba ze sie wszyscy gromadnie przeprowadzimy do Niemiec, hehe. A poki co, zostaje nam nieszczesna gotowana marchewka, niebawem bedzie mi ona wylazic uszami. W kazdym razie dzieki za info, jak ktos sobie przypomni warzywo, ktore, ze tak powiem, robi mu dobrze ;) to prosze niech napisze. Pozdrawiam ent. Odpowiedz Link