21.03.08, 12:23
Dostałam skierowanie do szpitala na gruntowne przebadanie przewodu pokarmowego
(??)
Czy ktoś z Was był w szpitalu na Wasze jelitka? Jakie badania będą mi tam
robić? Kolonoskopię? Co jeszcze?
Żeby aż do szpitala?
Obserwuj wątek
    • jula42 Re: szpital 21.03.08, 13:55
      enteroklizę, gastro i wieeele innych, nie strasze, ale dużo
      nieprzyjemnych :)
      • i_am_the_army Re: szpital 21.03.08, 20:08
        A czy skierowanie do szpitala na takie gruntowne badania nie świadczy, że lekarz
        podejrzewa u mnie coś poważniejszego niż IBS?
        Wiem, głupie pytanie, ale przestraszyłam się.
        • i_am_the_army Re: szpital 21.03.08, 20:34
          Jeszcze jedno głupie pytanie, ale dla pewności muszę spytać - idąc do szpitala
          na te badania nie mogę być w trakcie miesiączki, tak?
    • meow_meow1 Re: szpital 21.03.08, 21:46
      Właściwie to powinnaś uważać się za szczęściarę, skoro trafiłaś na tak
      kompetentnego lekarza. Większość zleca kolonoskopię i jeśli tam nic nie wyjdzie,
      to od razu diagnozują IBS. Zatem podsumowując--to, że lekarz skierował CIę do
      szpitala na wiele pytań nie świadczy o tym, że podejrzewa coś poważniejszego,
      tylko o tym, że jest skrupulatny. Tak myślę.

Na temat okresu w trakcie badań się nie wypowiadam, bo nigdy nie miałem (okresu
      :))))))

Jeśli miałbym coś radzić--kolonoskopia tylko ze znieczuleniem ogólnym. Choć
      niektórzy mówili mi, że da się przeżyć, ja bym nie wytrzymał (w końcu mamy
      jelita wrażliwe, w porównaniu do reszty populacji), ale miałem tzw. wlew
      kontrastowy bez znieczulenia--badanie, na które ludzie z reguły reagują dobrze,
      a ja dostałem okropnych skurczy jelit, że płyn kontrastujący się ze mnie wylał
      (przepraszam za tak szczegółowy opis, jeśli kogoś to brzydzi, ale tak właśnie
      było, a to forum jest o jelitach, więc sorry). Pani doktor robiąca badanie była
      wielce zdziwiona i stwierdziła, że nigdy coś takiego "jej" się nie przydarzyło.

A na jak długo Cię wysyłają do tego szpitala?

W każdym razie nie martw się na zapas.
      • i_am_the_army Re: szpital 22.03.08, 10:42
        Dzięki za odpowiedź:-)
        No ja właśnie boję się znieczulenia ogólnego, bo jak kiedyś miałam operację, to
        nie mogli mnie dobudzić, nie wiem, co się wtedy wydarzyło, pamiętam tylko, że
        było marnie - pozostawiło to uraz.
        Pogadam z lekarzami na temat znieczulenia - o ile się da:-)
        Czy na długo? Nie mam pojęcia. Jeszcze się nie zgłosiłam, bo święta - po
        świętach podjadę i spytam, co i jak, no i o ten okres muszę spytać;-)), pewnie
        przez niego moja wizyta w tym szpitalu się nieźle opóźni, a chciałabym mieć to
        już z głowy:-( Lekarz, który dał mi to skierowanie powiedział, że to pewnie
        potrwa około tygodnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka