25.05.05, 09:14
No własnie, co robicie z pociechami latem. Czy oddajecie do przedszkoli
wakacyjnych czy tez staracie sie zmobilizowac cała rodzine do opieki nad
dzieckiem? I co lepsze - teskniace przez dwa miesiące dziecko bez rodziców z
dziadkami nad morzem, czy tez wakacje spedzone w miescie ale za to wieczory z
rodzicami. Dylemat straszliwy. Moja cora zaczyna tesknic jak tylko pomysli ze
jedzie nad morze bez mamy.
Obserwuj wątek
    • izka2609 Re: wakacje 25.05.05, 09:27
      Ja z malutką niestety nie będę miała co zrobić(w lipcu żłobek ma dyzur,a w
      sierpniu to chyba trochę rodzinę zmobilizuję do pomocy bo chcę jej zaoszczędzić
      przenoszenia na miesiąc do innego - obce panie,inne dzieci),a starszej coś
      zorganizuję - ona marzy o wyjeździe na obóz jeździecki.Zobaczę co się da zrobić.
    • beata32 Re: wakacje 25.05.05, 11:13
      Nie będę oddawać do przedszkola w wakacje - Maciuś jest dość dobrze
      zaadoptowany ale trwało to długo. Nie chcę go zmianami przedszkoli i dzieci
      zniechęcić.

A co do wakacji z dziadkami nad morzem ... przecież woda i piasek to jest coś
      co dzieci uwielbiają - przecież jeśli czas będzie dobrze zorganizowany
      dziadkowie kochający i zaangażowani - to myślę, że to suprer wakacje dla
      dziecka + potem jeszcze ze 2 tyg z rodzicami i niewiele już zostaje czasu do
      poczatku roku przedszkolnego.
    • micz73 Re: wakacje 25.05.05, 13:15
      Ja też nie oddam Krzyśka do przedszkola dyżurnego. Nasze niestety nie dyżuruje.
      Mały będzie siedział całe wakacje z babcią - ale on lubi. Może mi się uda ich
      wysłać przynajmniej na tydzień nad morze. Starsza jedzie na obóz w góry, może
      pojedzie z bratem i z babcią nad to morze (choć ona się krzywi). No i może
      gdzieś wyjedziemy, jak ja będę miała urlop - o ile go dostanę...
    • agnes-smile Re: wakacje 31.05.05, 11:08
      Witam, przegladalam sobie to forum bo od jakiegos czasu aktywnie szukam pracy
      jako opiekunka i chcialam sie zorientowac, jak to wyglada od strony mam.
      Jestem tegoroczna maturzystka i po wakacjach chcialabym rozpocząc studia na
      Akademi Medycznej. Od zaraz do konca wakacji, oprocz paru dni w lipcu(egzaminy
      wstepne - 5 i 7 lipca), chetnie zaopiekuje sie dzieckiem. Mam doswiadczenie - w
      ubiegle wakacje pracowalam jako au-pair we Francji(opekowalam sie 2 uroczymi
      dziewczynkami - moge przesłac mailem referencje z numerem telefonu), ponad to
      od 3 lat zajmuje sie maluszkami jako babysitter. Jestem odpowiedzialna,
      kreatywa, zawsze usmiechnieta. Jako osoba młoda mam duzy zapał do pracy,
      uwielbiam spedzac czas z dziecmi, mam glowe pelna pomyslow na interesujacy
      zajecia dla nich zamiast Tv:)- bylam tak wychowywana telewizj do godziny
      dziennie, głownie spacery. Lubie przebywac z dziecimi i szybciutko lapie z nimi
      dobry kontakt. Interesuje mnie praca w Skierniewicach, gdzie mieszkam, jak
      rowniez Warszawie i Łodzi (do obu miast moge dojechac w 50 minut, czyli
      podobnie jak z jednego końca większego miasta na drugi:). jesli ktoras z mam
      jest zainteresowana prosze o kontakt na mail: aga-smile@wp.pl, lub
      telefonicznie 508 683 564 lub 046/832-34-84

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka