kluska39 07.07.04, 12:19 jestem 2 tygodnie po cesarce. nie orientujecie sie kiedy mozna zaczac nosic pas uciskajacy, by wyrownac brzuch? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzek2 Re: kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 07.07.04, 19:15 Chodzi Ci o taki elastyczny, zapinany na rzep, który podtrzymuje brzuch? Ja taki nosiłam zaraz po powrocie do domu ze szpitala... Odpowiedz Link
bei Re kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 14.07.04, 15:41 ja bym tu nieśmiało polemizowała- może sie nie znam- ale tak na logikę- to brzuszek nieuciskany- jego miesnie lepiej pracują- i w efekcie tej pracy brzuszek robi sie b. sprężysty..nie otłuszcza się i ginie....Może ten pas- to tylko w sytuacjach ekstra- gdy trzeba wieczorem na godzinę lepiej wyglądać. Mamy po porodzie- dojrzałyscie do roli Mamy- a martwicie się śladem po przebytej ciaży...wiele kobiet, które nie mogą mieć dzieci nosilyby nie wiem jaką oponkę...Przeciez to zgubicie z czasem...nie trzeba sie katowac ściskaniem brzuszka Nie wiem- co na to medycyna- ale chba żaden lekarz nie bedzie polecał ściskania...a moze chodzilo o pas podtrzymujący - jakiś ortopedyczny????????? Pozdrawiam Odpowiedz Link
marzek2 Re: Re kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po 16.07.04, 11:48 Bei nie wiem, czy są dwa rodzaje pasów, ja mojego nie nosiłam ze względu na wygląd brzucha, ale po prostu dlatego, że wtedy mniej bolało i przynosiło ulgę, gdy długo musiałam być na nogach. I też nie przez cały dzień, parę godzin najwyżej. A brzuszek po moich dwóch cc ... i tak został troszkę "do przodu" ale jakoś się tym nie martwię... pozdrawiam, marzek Odpowiedz Link
kasiamw Re: Re kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po 16.07.04, 12:51 ja też nie nosiłam ale za kupiłam sobie majtki modelujące po porodzie i pod sukienkę zakładam. ale tylko jak mam wychodne. Chociaż rzeczywiście brzuszek scisnięty trochę mniej dokucza. nie ma co sie martwić brzuszkiem. Mój skarbek już sie pieknie uśmiecha i to jest najważniejsze!!! Odpowiedz Link
bei Marzek2 :):) 16.07.04, 15:10 och....widzisz...jestem niedoinformowana- mam nadzieję, że mi dokładnie to opowiesz..nie wiedziałam guła- że są takie pasy- i że mniej bli- jak sie ucisnie Pozdrawiam...Ciebie- i brzuszek Odpowiedz Link
zabeczka73 Re: kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 21.07.04, 17:57 ja zaczęłam nosić nastepnego dnia po cesarce, kiedy uczyłam się wstawać.I bardzo mi w tym pomógł. Potem nosiłam ten pas jeszcze przez rok. zabeczka Odpowiedz Link
driadea Re: kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 21.07.04, 21:54 Przez rok???? Odpowiedz Link