Dodaj do ulubionych

kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc?

07.07.04, 12:19
jestem 2 tygodnie po cesarce. nie orientujecie sie kiedy mozna zaczac nosic
pas uciskajacy, by wyrownac brzuch?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 07.07.04, 19:15
      Chodzi Ci o taki elastyczny, zapinany na rzep, który podtrzymuje brzuch? Ja taki
      nosiłam zaraz po powrocie do domu ze szpitala...
    • bei Re kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 14.07.04, 15:41
      ja bym tu nieśmiało polemizowała- może sie nie znam- ale tak na logikę- to
      brzuszek nieuciskany- jego miesnie lepiej pracują- i w efekcie tej pracy
      brzuszek robi sie b. sprężysty..nie otłuszcza się i ginie....Może ten pas- to
      tylko w sytuacjach ekstra- gdy trzeba wieczorem na godzinę lepiej wyglądać.
      Mamy po porodzie- dojrzałyscie do roli Mamy- a martwicie się śladem po
      przebytej ciaży...wiele kobiet, które nie mogą mieć dzieci nosilyby nie wiem
      jaką oponkę...Przeciez to zgubicie z czasem...nie trzeba sie katowac ściskaniem
      brzuszkasmile Nie wiem- co na to medycyna- ale chba żaden lekarz nie bedzie
      polecał ściskania...a moze chodzilo o pas podtrzymujący - jakiś
      ortopedyczny????????? Pozdrawiam
      • marzek2 Re: Re kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po 16.07.04, 11:48
        Bei nie wiem, czy są dwa rodzaje pasów, ja mojego nie nosiłam ze względu na
        wygląd brzucha, ale po prostu dlatego, że wtedy mniej bolało i przynosiło ulgę,
        gdy długo musiałam być na nogach. I też nie przez cały dzień, parę godzin
        najwyżej. A brzuszek po moich dwóch cc ... i tak został troszkę "do przodu" ale
        jakoś się tym nie martwię...

pozdrawiam, marzek
        • kasiamw Re: Re kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po 16.07.04, 12:51
          ja też nie nosiłam
          ale za kupiłam sobie majtki modelujące po porodzie i pod sukienkę zakładam. ale
          tylko jak mam wychodne. Chociaż rzeczywiście brzuszek scisnięty trochę mniej
          dokucza.
          nie ma co sie martwić brzuszkiem.
          Mój skarbek już sie pieknie uśmiecha i to jest najważniejsze!!!
        • bei Marzek2 :):) 16.07.04, 15:10
          och....widzisz...jestem niedoinformowana- mam nadzieję, że mi dokładnie to
          opowieszsmile..nie wiedziałam guła- że są takie pasy- i że mniej bli- jak sie
          ucisniesmile Pozdrawiam...Ciebie- i brzuszeksmile
    • zabeczka73 Re: kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 21.07.04, 17:57
      ja zaczęłam nosić nastepnego dnia po cesarce, kiedy uczyłam się wstawać.I
      bardzo mi w tym pomógł. Potem nosiłam ten pas jeszcze przez rok.
      zabeczka
      • driadea Re: kiedy mozna zaczacnosic pas uciskajacy po cc? 21.07.04, 21:54
        Przez rok????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka